Προέκυψε πρόβλημα με το σύστημα, όταν οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν για τον «Κλεισθένη» - Υπέρ της κατάτμησης ψήφισαν, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι
«Κόλλησε» και πάλι το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή, με συνέπεια το προεδρείο να μην είναι βέβαιο για το τελικό αποτέλεσμα επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης».
Αιτία φαίνεται πως ήταν η βιασύνη των βουλευτών να ψηφίσουν όλοι μαζί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία -άλλοι γιατί βιάζονταν να πάνε σπίτι τους και άλλοι γιατί είχαν κλείσει εισιτήρια με τα αεροπλάνα, προκειμένου να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Ο προεδρεύων, Σπύρος Λυκούδης, ζήτησε από τους βουλευτές να μην φύγουν, μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκειμένου να είναι σίγουρη η Βουλή ότι όλα πήγαν καλά. Μάλιστα, όπως είπε, χαριτολογώντας, «σύστημα είναι αυτό, τι να κάνουμε; Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αντισυστημικοί;».
Τελικά, η κατάτμηση της Β' Αθηνών πέρασε με 241 ψήφους και έτσι θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.
Υπέρ της κατάτμησης ψήφισαν, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο των 200 ψήφων, που απαιτείται για να ισχύσει μια συνταγματική αλλαγή από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Το νομοσχέδιο του Κλεισθένη ψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων με διαφοροποιήσεις, αλλά με πλειοψηφία -πιο συγκεκριμένα, με 150 ψήφους υπέρ του και 123 ψήφους εναντίον του.
Αναλυτικότερα, τα άρθρα 28 και 56, που καθιερώνουν την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ τους και 111 αντίθετες ψήφους. Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής πέρασε με 241 ψήφους υπέρ έναντι 31 ψήφων κατά. Η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».