04 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμός: Που μετακινείται ο Τζανακόπουλος-Το νέο υπουργείο της Αχτσιόγλου

Θέμα ημερών (για κάποιους μέχρι και… ωρών) είναι για τον άγρια στριμωγμένο Τσίπρα ο Ανασχηματισμός. Το τελευταίο όπλο που του απέμεινε στην φαρέτρα λίγο πριν παραδώσει την Εξουσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Που έρχεται…

Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες πληροφορίες μας. η μετακίνηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να θεωρείται βεβαία.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο, που παρά το φιάσκο με τις πυρκαγιές (το οποίο το «σύστημα” του Νίκου Παππά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πάει να του το «φορτώσει” ολόκληρο) συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του Τσίπρα.

Και για αυτό ο επικεφαλής της Κυβέρνησης έχει αποφασίσει να τον τοποθετήσει στην νευραλγική θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ενόψει μάλιστα και του εξαιρετικά «καυτού” πολιτικού φθινοπώρου (και δικαστικά) με σειρά πολύ μεγάλων υποθέσεων να έχουν «ωριμάσει”.

Υποθέσεις τις οποίες φέρεται να γνωρίζει σε βάθος ο Τζανακόπουλος – κάποιοι εκ της αντιπολιτεύσεως τον κατηγορούν μάλιστα πως βρισκόταν πίσω την δικαστική «εξέλιξη” τους – και αποτελούν το μοναδικό πολιτικό όπλο του Μαξίμου να σώσει ότι σώζεται σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών.

Η δεύτερη μετακίνηση η οποία έχει «κλειδώσει” είναι της Αχτσιόγλου. Η οποία από το Εργασίας ο Τσίπρας (που την θεωρεί επιτυχημένη υπουργό) έχει αποφασίσει να την μετακινήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών στην θέση του Σκουρλέτη.

Ο οποίος είναι πιθανόν να μετακινηθεί σε κορυφαίο, παραγωγικό, υπουργείο.

https://www.lykavitos.gr/anasximatismos-pou-metakineitai-o-tz