11 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ! Ο Τσίπρας πήγε Ευβουλή για να επιτεθεί σε Κυριάκο και όσους διαδήλωσαν για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σπάζοντας μια (παγκόσμια) παράδοση να μην επιτίθεται ποτέ ένας πολιτικός σε έναν αντίπαλό του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό ή να μεταφέρει τα εσωτερικά της χώρας του σε ξένο ακροατήριο, ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, τα έδρανα άδειασαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τις επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ για να... του αποδώσει όλα τα δεινά της Ελλάδας και προκειμένου να αποποιηθεί ο ίδιος των ευθυνών του για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ακόμη και όσοι είχαν εγγραφεί για να λάβουν τον λόγο αποχώρησαν από την αίθουσα και φαίνεται ότι αυτό που ενόχλησε τους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές ήταν το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «μίλησε σαν κομματάρχης», όπως ανέφερε πηγή στο iefimerida.

Πώς ξεκίνησε η έκρηξη Τσίπρα εναντίον Μητσοτάκη

Μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος, ο εκπρόσωπος Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς άφησε αιχμές απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Σας βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ.: η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σάς είχαν γυρίσει την πλάτη», ενώ απέδωσε τα εύσημα τόσο στη σημερινή κυβέρνηση, όσο όμως και στον Αντώνη Σαμαρά.

Αλλά για τη διάσωση και την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Πονς είπε ότι «πρέπει να χειροκροτήσουμε τους Έλληνες πολίτες που ψήφισαν να μείνουν στην Ευρώπη. Να μην ξεχάσουμε τι έκαναν οι πολίτες». Σχολιάζοντας την αναφορά Τσίπρα περί τεχνοκρατών, ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ απάντησε ότι «όλη η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Η Ευρώπη είναι αξίες και αρχές, είναι αλληλεγγύη και όχι να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα, αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο ομιλητής του ΕΛΚ.

Επεσήμανε ακόμη την ανησυχία του για το γεγονός ότι «περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα».

Και κατέληξε: «Μας ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές μπορεί να ξαναεπιστρέψει στον λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός».

Έξαλλος ο Τσίπρας με τον Πονς

Κατά τη δευτερολογία του και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, σε υψηλούς τόνους, ανέφερε πως καλό θα ήταν όταν μιλά για λαϊκισμό να κοιτά προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που εκπροσωπεί αυτές τις θέσεις.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

«Ήταν στόχος μου να προκαλέσω έναν έντονο και μεστό διάλογο και χαίρομαι που το κατάφερα. Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα πείραμα για την Ευρώπη.

Επιτρέψτε μου να σας πως είμαι χαρούμενο κι ευτυχής που η κυβέρνηση μου είναι αυτή που επέτυχε εκεί που απέτυχαν τρεις συνεχόμενες κυβερνήσεις αυτό από μόνο του είναι μία εξαιρετική πολιτική επιτυχία. Αυτό που με κάνει να είμαι πραγματικά ευτυχής δεν είναι η ολοκλήρωση των προγραμμάτων αλλά το ότι από τη μία καταφέραμε να εμβαθύνουμε δομικές μεταρρυθμίσεις ενώ ταυτόχρονα προστατεύσαμε όσο μπορούσαμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Δεν είναι success story η πορεία μας αλλά είναι ένας δρόμος στο μέλλον.

Ας αναρωτηθούμε γιατί η Ελλάδα χρειάστηκε τρία συνεχόμενα προγράμματα και οχτώ χρόνια ενώ άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία εξήλθαν σε τρία χρόνια. Υπήρξαν μεγάλα λάθη και από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, διότι τα πρώτα προγράμματα αντί να εμβαθύνουν στις μεταρρυθμίσεις έδωσαν βάση στην δημοσιονομική προσαρμογή που οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο λιτότητας. Αντιθέτως εμείς πετύχαμε μία δύσκολη συμφωνία το 2015 με προτεραιότητα στις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Απαντώντας στον κύριο Γκονζάλες. Δεν είναι κακό ότι άλλαξα κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι υπερασπιζόμενοι καταστάσεις που πλέον δεν είναι δυνατό να τις υπερασπίζονται. Σήμερα πέρα από την αποφράδα ημέρα στις ΗΠΑ σήμερα είναι και η επέτειος θανάτου του Αλιέντε. Ελπίζω να μην κάνατε σκόπιμα αναπαραγωγή των δύο άκρων στην ομιλία σας. Σας λέω πως εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην δεξιά της Ελλάδος γίνονται τα τέκνα επιτυχημένων ή μη παλαιότερων πρωθυπουργών.

Μιλήσατε για λαϊκισμό λυπάμαι αλλά στην δική σας παράταξη και πάλι πρέπει να στραφείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από την στάση που κρατά η ΝΔ σε σχέση με την αναγκαία για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια στην επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων είναι μία στάση ορισμός του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού.

Μιλήσατε για 100 δισ κόστος που είναι το κόστος της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας το δύσκολο εξάμηνο το εξάμηνο που έγιναν λάθη και από τις 2 πλευρές. Αν όντως υπήρχε επιβάρυνση τόσων δις θα είχε αντιστοίχως αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για στοχευμένες ανακρίβειες. Δήθεν η Ελλάδα την τριετία σπατάλησε την τριετία 40 δισ, στα δικά μας χρόνια η ανακεφαλαιοποίηση χρησιμοποίηση μόλις 6 από τα 24 δισ που προορίζονταν για αυτό τον σκοπό. Τουλάχιστον όταν αντιδικούμε να το κάνουμε επί των πραγματικών στοιχείων».

Ακραίοι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη για τις Πρέσπες
Αλλά χαρακτήρισε μεγάλα τα συλαλλητήρια του Φεβρουαρίου...

Στο συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στην Ευρωβουλή. Απαντώντας σε τοποθέτηση της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, είπε ότι «3-4.000 χιλιάδες ακραίοι διαδήλωσαν», γεγονός που -όπως είπε «δεν είχε καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια του Φλεβάρη».

Βέβαια τα συλλαλητήρια του Φεβρουαρίου είχαν χαρακτηριστεί από τον ίδιο και την κυβέρνησή του ως συγκεντρώσεις ακραίων.

Τη θέση για ακραίους είχε επαναλάβει ο ίδιος και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, είχε χαρακτηρίσει εκείνους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για το όνομα της Μακεδονίας «ακραίους», που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, επιρρίπτοντας επί της ουσίας τις ευθύνες για τα επεισόδια στους διαδηλωτές και όχι στην αστυνομία.

«Αυτοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δεν σέβονται τον διάλογο, την αντίθετη άποψη» είπε για τους διαδηλωτές, παρά το γεγονός ότι ούτε η κυβέρνηση έκανε διάλογο με την κοινωνία ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης πριν υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προχώρησε, δε, στη νουθεσία οι πολίτες «να επεξεργάζονται περισσότερο την αντίθετη άποψη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πολύ σύντομα εκείνοι που διαφωνούν θα αντιληφθούν τα οφέλη».