11 Οκτωβρίου 2018

ΜΟΥΓΓΑ Η ΑΥΓΗ! Εφημερίδα των Συντακτών κατά Καμμένου: «Βλάπτει σοβαρά τη χώρα»

Πυρ ομαδόν από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο

Οι θέσεις που ανέπτυξε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ, τόσο για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, όσο και για την υπόθεση της ΠΓΔΜ, προκάλεσαν εκνευρισμό στο Μαξίμου και μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα ακόμα και από τον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Βούτσης, λόγω και του θεσμικού του ρόλου, προτίμησε να είναι... διπλωματικός και ευγενικός.

Μιλώντας στο kontra channel, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι δεν είναι εύκολο να καταλάβει τι ακριβώς πρότεινε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Οσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους» ενώ, ξεκαθάρισε ότι «εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας».

Εντυπωσιακό, πάντως, είναι το άδειασμα από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Η «Εφημερίδα των Συντακτών», που έχει κατά καιρούς βάλει στο στόχαστρό της τον Πάνο Καμμένο, κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: «Ο Π.Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα: Αθήνα και Ουάσινγκτον αδειάζουν τον υπ.Αμυνας για Μακεδονικό και Βάσεις».

Στο εσωτερικό της εφημερίδας, το θέμα αναλύεται υπό τον τίτλο: «Το τερμάτισε ο Καμμένος», ενώ αιχμές αφήνει η εφημερίδα και για τη στάση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει «χλιαρή».

Η εφημερίδα φιλοξενεί και χωριστή δήλωση αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ, τόσο για την ΠΓΔΜ όσο και για τις νέες αμερικανικές βάσεις. Από τις δηλώσεις αυτές φαίνεται ένα ακόμα «άδειασμα» στον υπουργό Άμυνας, δεδομένου ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στην «Εφ.Συν» συντάσσεται με την θέση Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για τις βάσεις υπάρχει μεν το ενδιαφέρον, χωρίς όμως να δημιουργείται η εικόνα για οριστικές αποφάσεις.

Στο Έθνος, υπάρχει η φωτογραφία του βλοσυρού Τσίπρα να κοιτά τον Καμμένο και τον τίτλο: «Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο».

Στην «Αυγή» το θέμα απουσιάζει παντελώς. Υπάρχει ασφαλώς το σχόλιο Βούτση, χωρίς αναφορές στον Καμμένο: «Ανοιχτή συνεργασία και όχι άξονες επιδιώκει η κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια».