04 Νοεμβρίου 2018

Κυριάκος: Ο Τσίπρας αποδείχθηκε βολικός για ορισμένους εντός και εκτός

«Η κυβέρνηση αυτή θα μνημονεύεται στο μέλλον ως η πιο ανήθικη που έχει γνωρίσει ο τόπος» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ

Και με αυτοδυναμία θα ζητήσει συνεργασία με άλλα κόμματα, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά αποκλείει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα εκφράζει την αισιοδοξία του ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ξέρει καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την οποία θα σχηματίσει μετά τις εκλογές αλλά έχει μελετήσει και τις λύσεις.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η χώρα είναι ήδη σε προεκλογική περίοδο, ενώ σημειώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών.

Σημειώνει ότι εφόσον αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά και αν δεν συμβεί αυτό, ο ίδιος είναι έτοιμος να υποβάλλει νέα πρόταση δυσπιστίας.

Σε ερώτηση για το πώς εξηγεί το γεγονός ότι τον κ. Τσίπρα εξακολουθούν και τον στηρίζουν δυνάμεις και συμφέροντα όχι μόνον εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος, απάντησε: «Η απάντηση είναι απλή. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε πολύ βολικός για ορισμένους εντός και εκτός συνόρων. Αλλά δυστυχώς επιζήμιος για τους Έλληνες.

Σχολιάζοντας το «Δόγμα Πολάκη» ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει: «Οι πολίτες όμως ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη παρελθόν. Μου δίνετε, ωστόσο, την ευκαιρία να πω ότι είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοιες φράσεις από υπουργούς με την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα. Όχι μόνον επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, αλλά το διαφημίζουν κι όλας. Η χώρα δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάντια εξαιτίας μιας κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνεται καν την διάκριση των εξουσιών. Ας το βάλουν, ωστόσο, καλά στο μυαλό τους: Το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψουμε να γίνει θεσμικό πρόβλημα της χώρας.»

Σχολιάζοντας τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτηρίζει «το πιο σύντομο ανέκδοτο» και εξηγεί: «Μία κυβέρνηση που μόλις ήρθε στην εξουσία, έκλεισε τις τράπεζες, έδιωξε τις καταθέσεις και προκάλεσε ζημία 100 δις, τολμά και μιλά για ηθικό πλεονέκτημα. Ένας υπουργός που παραγγέλνει εν κρυπτώ αναβαθμίσεις αεροσκαφών και πουλάει με μεσάζοντες βλήματα στη Σαουδική Αραβία, έχει το θράσος ακόμη να κουνάει το δάχτυλο. Μία κυβέρνηση που ελέγχεται από την Ευρώπη για διασπάθιση 1,6 δισ. που διατέθηκαν για τους πρόσφυγες ζητάει και τα ρέστα. Αυτοί που φαλίρισαν την ΔΕΗ και πήγαν να δώσουν για 20 χρόνια το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 700 εκατομμύρια απώλειες για το Δημόσιο δεν μπορούν να γίνονται δήθεν κήνσορες της ηθικής. Ούτε, προφανώς, όσοι έπαιξαν παιχνίδια με «βοσκοτόπια», πριμοδότησαν κατασκευαστές για οδικούς άξονες και έστησαν διαγωνισμούς-σκάνδαλα όπως ο τελευταίος για το Θριάσιο Πεδίο. Υπάρχει και ένα όριο ακόμη και στην υποκρισία και τον κυνισμό. Και επειδή η ηθική δεν σχετίζεται μόνο με τα οικονομικά σκάνδαλα, να επισημάνουμε ότι είναι ανήθικο να έχεις φτιάξεις τους χειρότερους καταυλισμούς προσφύγων στον κόσμο. Είναι ανήθικο να παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν γνωρίζεις ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι. Είναι ανήθικο να πολιτεύεται συνεχώς με ψέματα και λάσπη. Η κυβέρνηση αυτή θα μνημονεύεται στο μέλλον ως η πιο ανήθικη που έχει γνωρίσει ο τόπος.»