04 Δεκεμβρίου 2018

Εισαγγελέας «κατσάδιασε» τον ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ Σαλβίνι -Aποκάλυψε στο Twitter επιχείρηση κατά της μαφίας

Ο Ματέο Σαλβίνι τα... άκουσε από εισαγγελέα, εξαιτίας της απόφασής του να ανακοινώσει μέσω Twitter αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας. Ομως δεν πτοήθηκε. Αντιθέτως, πρότεινε στον δικαστικό λειτουργό να παραιτηθεί!

«Σαράντα εννέα μαφιόζοι οι οποίοι ευθύνονται για απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, εμπρησμούς και επιθέσεις, συνελήφθησαν πριν από λίγες ώρες στο Παλέρμο της Σικελίας. Αλλά οι καλές ειδήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Αλλοι δεκαπέντε Νιγηριανοί μαφιόζοι συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Τορίνο, και στη συνέχεια μπήκαν χειροπέδες σε οκτώ διακινητές ναρκωτικών (οι οποίοι ήταν παράτυποι μετανάστες ή είχαν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους) στην πόλη Μπολοτσάνο. Ευχαριστώ τα όργανα της τάξης. Η ημέρα ξεκίνησε όμορφα!», έγραψε στο Twitter ο Σαλβίνι.

Ομως, ο επικεφαλής εισαγγελέας του Τορίνο, Αρμάντο Σπατάρο, τον επέπληξε. «Η είδηση δόθηκε ενώ η επιχείρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του και εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον ο υπουργός Εσωτερικών να αποφύγει τέτοιου είδους ανακοινώσεις ή τουλάχιστον να «πληροφορείται σχετικά με την κατάλληλη χρονική παράμετρο, ώστε να μην κινδυνεύσει να ζημιώσει το σύνολο των ερευνών».

Ο Σαλβίνι δεν είδε με καλό μάτι τις παρατηρήσεις. «Είναι απαράδεκτο να λέει κανείς ότι ο υπουργός Εσωτερικών μπορεί να ζημιώσει τις έρευνες», απάντησε μέσω Twitter, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Μάλιστα, συνέχεισε: «αν ο αρχιεισαγγελέας του Τορίνο είναι κουρασμένος, μπορεί να αποσυρθεί από την δουλειά του».