07 Απριλίου 2018

Συνάντηση στο Μαξίμου με το Άγιο Φως είχε ο Αλέξης Τσίπρας


[ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Σ' ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ!]

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα της Ορθοδοξίας για τις πρόσφατες εξελίξεις

Συνάντηση με το Άγιο Φως είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε προσωρινά από την άδεια του προκειμένου να υποδεχτεί την ιερή φλόγα της Ορθοδοξίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε το Φως στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας, ενώ ειδικό άγημα αναπτηροφόρων της Προεδρικής Φρουράς απέδωσε τιμές υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Χόντος Σέντερ, Ένα Υπέροχο Ταξίδι Ομορφιάς».

Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησης τους, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα για τις πρόσφατες εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, ενώ χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά «ιδιαίτερα συμβολική» την επίσκεψη του σε αριστερή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του το Άγιο Φως ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την μεταφορά του και φέτος με κυβερνητικό αεροσκάφος από τα Ιεροσόλυμα, και του έκανε δώρο μια λαμπάδα και ένα σπάνιο εικόνισμα της Παναγιάς της Ψηφοκρατούσας.

Φεύγοντας από το Μαξίμου το Άγιο Φως δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, επικαλούμενο το ιδιαίτερα βεβαρυμένο προγραμμά του. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αν η παρουσία του θα φέρει την πολυπόθητη ανάσταση στη χώρα, το Φως είπε ότι είναι βέβαιο.

«Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει την άσβεστη φλόγα» είπε. «Εκτός από πυροσβεστήρα. Ή νερό. Ή η έλλειψη οξυγόνου. Ή ένας δυνατός αέρας. Τώρα όμως πρέπει να σας αφήσω γιατί σε τρεις ώρες έχω να πάω σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, αλλιώς δεν θα αναστηθεί κανένας.»

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα της Ορθοδοξίας για τις πρόσφατες εξελίξεις

http://tovatraxi.com/politics/synantisi-tsipra-me-to-agio-fos/

ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ, ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ! Περιφορά Επιταφίου στο Μαλάουι έκανε ο Τέρενς Κουίκ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Κουίκ παρακολούθησε την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και την Περιφορά του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής

Την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να χτιστούν γέφυρες μεταξύ του Ελληνισμού της υποσαχάριας Αφρικής και του ελληνικό κράτους, διαμήνυσε από το Μαλάουι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

kouik

«Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη που ποτέ δεν ήλθε κοντά σας η Ελλάδα, με τον όποιον υπουργό της όποιας κυβέρνησης. Είσαστε ένας Ελληνισμός, Ελλαδιτών και Κυπρίων, που αγνοούν και οι περισσότεροι συμπατριώτες μας στη μητέρα πατρίδα, αλλά και εκείνοι της υπόλοιπης Διασποράς μας στις άλλες Ηπείρους. Μπορεί να γνωρίζουν της ομογενειακές κοινότητες της Αιγύπτου και της Νότιας Αφρικής, αλλά εσάς των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, σας αγνοούν. Σίγουρα όχι σκόπιμα. Αλλά από παραλείψεις του ελληνικού κράτους που ποτέ δεν σκέφθηκε να δημιουργήσει τις μεταξύ σας γέφυρες. Αυτές τις γέφυρες η κυβέρνηση της Ελλάδας θα τις κτίσει με συγκεκριμένες δράσεις τις οποίες έχω ήδη συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στη συνέχεια με συγκεκριμένους ομογενειακούς φορείς που ενδιαφέρονται πολύ να συμβάλλουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα» ανέφερε εισαγωγικά στην ομιλία του στην ελληνική κοινότητα του Μπλαντάιρ στο Μαλάουι, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο κ. Κουίκ.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κουίκ ο οποίος είναι το πρώτο μέλος ελληνικής κυβέρνησης, και πόσο μάλλον αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, που επισκέπτεται τη χώρα αυτή των 17 εκατ. κατοίκων, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την πορεία της Ελλάδας πλησιάζοντας στο τέλος της μνημονιακής περιόδου και σχετικά με τα τρέχοντα εθνικά ζητήματα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ, στο Μαλάουι ζουν και απολαμβάνουν πλήρη σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη 170 Έλληνες, οι οικογένειες των οποίων πρωτοπήγαν στο Μαλάουι στις αρχές του περασμένου αιώνα ως εργάτες και μικροεπιχειρηματίες και όχι ως αποικιοκράτες (το μεγάλο «όπλο» των Ελλήνων στην Αφρική).

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, στο Μπλαντάιρ είναι ότι το 90% των ομογενών κατάγονται από τη Λήμνο, από το χωριό Κουτιά, παρατήρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών. Γι' αυτό, όπως συμπλήρωσε, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Wild Ndipo, ο παριστάμενος επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας Ερμής Καλογρίδης, του πρότεινε την αδελφοποίηση Μπλαντάιρ - Λήμνου, με τη βεβαιότητα ότι η ιδέα θα γίνει αποδεκτή από τον δήμαρχο του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Κουίκ παρακολούθησε την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και την Περιφορά του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και επισκέφθηκε με τον πατέρα Ερμόλαο, ιερέα που κατάγεται από τη Μυτιλήνη, την Ιεραποστολή στο Ναό της Αναστάσεως, όπου άκουσε ψαλμωδίες της Ορθοδοξίας στην τοπική γλώσσα και μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Στη συνάντηση του με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας ο υφυπουργός Εξωτερικών κατέγραψε τα θέματα που του έθεσαν σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά τους και την αποστολή εκπαιδευτικού από την Ελλάδα, την επανέναρξη λήψης της ΕΡΤ (η εικόνα διακόπηκε όταν η ΝΕΡΙΤ σταμάτησε όλα τα συμβόλαια δορυφορικών εκπομπών) και ζητήματα σχετιζόμενα με προξενικές διευκολύνσεις.

Ο κ. Κουίκ αποκάλυψε ότι ο συντονιστής εκπαίδευσης δρ. Γιώργος Βλάχος έχει καταθέσει θετική εισήγηση για τμήματα ελληνικής γλώσσας στο Μπλαντάιρ και την απόσπαση εκπαιδευτικού, την οποία και θα παρακαλέσει, όπως ανέφερε, το υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει.

Με τη σειρά της η κοινότητα δεσμεύτηκε, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Εξωτερικών, ότι θα παρέχει δωρεάν στέγη στις εγκαταστάσεις της, στην/στον εκπαιδευτικό με πληρωμένα τα έξοδα λειτουργίας.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Κρανιδιώτης υπερ Τσίπρα και εναντίον Σαμαρά: Δεν παντελόνιασε μαύρο χρήμα (όπως ο Σαμαράς προφανώς) και γιαυτό ξεδόντιασε τους νταβατζήδες

[Εντάξει λογικό το βρίσκω όταν κάποιος θέλει να μας πείσει ότι ο Σταλίνας Κοτζιάς είναι πατριώτης, να βλέπει μόνο Ψυχάρη και Μπόμπολα ενώ δεν βλέπει Βαρδινογιάννη, Σαββίδη, Κοντομηνά και όλους τους υπόλοιπους που παίζουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ... Μόλο θλίψη για την κατάντια να σε κυβερνάει ένας εθνοπροδότης και να πανηγυρίζεις επειδή έστειλε σπίτι του τον Ψυχάρη με την Πάρκινσον ή έκλεισε το MEGA που ούτως ή άλλως ήταν απαξιωμένο... τραγικό]
«Εάν είχε σταθεί σούζα στους προθαλάμους και τον είχανε σε κάμερες να παντελονιάζει μαύρο χρήμα, τότε απλά θα του είχαν ψιθυρίσει δύο φωνήεντα και θα έλεγε κι αυτός το ποίημα», τονίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ενώ, ο κ. Κρανιδιώτης καταφέρεται και της «ψευδοελίτ» της χώρας αλλά και κατά της ΕΕ, την οποία χαραξτηρίζει… «πόρνη του ισλαμοτουρκικού φασισμού».

Η συνέχεια του άρθρου του Προέδρου της Νέας Δεξιάς έχει ως εξής:

«Και να λοιπόν που τελικά οι Τούρκοι εξακολουθούν να είναι ο προαιώνιος εχθρός. Τζάμπα το χαρτί για τα βιβλία της Ρεπούση, τζάμπα το ρεκτιφιέ που προσπαθούν να κάνουν στην Ιστορία όλοι οι απόστολοι του μαρασμού, προσπαθώντας να σκοτώσουν τον Παπαρρηγόπουλο.

»Ο Ερντογάν ο ίδιος έκανε κομφετί τις παπάτζες του συνωστισμού και του συμψηφισμού των «εθνικισμών». Βγάλανε βέβαια φραγκάκια, μπερντέ, κανά ψιλικοκό οι ιντελιγκέντσηδες τόσα χρόνια, κάνοντας τους κομπέρ του εθνομηδενισμού, στα μαγαζιά που κλείνει ένα ένα ο Τσίπρας. Παρένθεση: ο Τσίπρας είναι ένας αριστερός εξουσιαστής, με εθνομηδενιστική ατζέντα, ιδεολογικός αντίπαλος στις πεποιθήσεις του για το Έθνος, την ταυτότητα του, τα εθνικά θέματα, την εγκληματική εξόντωση της μεσαίας τάξης. Πρέπει όμως να κάνουμε μια παραδοχή. Γιατί μπόρεσε και ξετίναξε τον ΔΟΛ, έστειλε στην σέντρα τον Ψυχάρη, που είδε το σπίτι – ανάκτορο του να βγαίνει στο σφυρί; Γιατί μπόρεσε να γονατίσει τον Μπόμπολα, να τραβήξει την πρίζα του MEGA και επί των ημερών του να αντιμετωπίζει ο Μαρινάκης βαριές κατηγορίες; Διότι προφανώς δεν τον κρατάνε. Εάν είχε σταθεί σούζα στους προθαλάμους και τον είχανε σε κάμερες να παντελονιάζει μαύρο χρήμα, τότε απλά θα του είχαν ψιθυρίσει δύο φωνήεντα και θα έλεγε κι αυτός το ποίημα “πα πα πα το παπί”.

»Γιατί λοιπόν οι προηγούμενοι πλην Καραμανλή, που το προσπάθησε θεσμικά με τον βασικό μέτοχο και υπέστη από εμπρησμούς κι απειλές ως «Δεκεμβριανά», δεν προσπάθησαν να επαναφέρουν την ισχύ στο Μαξίμου, στην νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία, από τις σκοτεινές κάμαρες των επιχειρηματιών; Διότι τελικά μάλλον πλένανε τα ρούχα τους όλοι μαζί στην ίδια σκάφη, κατά την μπιθικώτσειο ρήση.

»Ομολογώ, έσφαλα. Πέραν του ρομαντισμού, υποτίμησα την ταξική διαφορά, διότι δεν πιστεύω στην ταξική πάλη κι αγωνίζομαι για την εθνική και κοινωνική ενότητα, όμως οι τάξεις υπάρχουν, κι εμείς όλοι, καμμιά δεκαριά εκατομμύρια στην Ελλάδα κι άλλοι τόσοι στην Ιστορική Περιφέρεια, από τη Χειμάρρα ως την Καρπασία και στην Διασπορά, έχουμε άλλα συμφέροντα από την ψευτοελίτ που λεηλάτησε την χώρα επί δεκαετίες και άφησε το Έθνος ανοχύρωτο, βραδυπορόν στον ανταγωνισμό με τον προαιώνιο εχθρό. Κι αυτή η ψευτοελίτ έβλαψε την χώρα όσο και ο μηδενισμός και η δικτατορία της αριστεράς στον δημόσιο λόγο.

»Άλλωστε αριστερόστροφη ήταν κι η ψευτοελίτ μας, αφού το ανθελληνικό σαράκι που τρώει την Παιδεία, δεν γεννήθηκε και σήκωσε κεφάλι τα τελευταία τρία χρόνια. Οι ψείρες της «πολιτικής ορθότητας» έχουν χρόνια που βγήκαν στον εθνικό γιακά. Τάχα «δεξιές» κυβερνήσεις τις τάϊσαν, τις εργοδότησαν, τους παραχώρησαν έδαφος, τους εκχώρησαν τα πανεπιστήμια, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τα ΜΜΕ, κάθε χώρο παραγωγής δημοσίου λόγου.

«Φιλελεύθεροι», «δεξιοί» πρωτοπλήρωσαν γενίτσαρους για να κάνουν τα παιδιά μας γενίτσαρους κι αγκαλιάστηκαν με τους απόστολους του μαρασμού, τους κάλεσαν δίπλα τους, τους χειροκρότησαν ως ομιλητές, τους έδωσαν κύρος και τους έβαλαν στο κέντρο του δημοσίου βίου, αντί να τους ξεπλύνουν με ακουαφόρτε από την κοινωνία.

»Τώρα λοιπόν όλοι, με τις γελοίες διεθνιστικές πεποιθήσεις τους κουρέλια στα πόδια του Ερντογάν, με την Ε.Ε. να είναι πόρνη του τουρκικού ισλαμοφασισμού, των λαθροδιακινητών και της μαφίας των ΜΚΟ, μέσα από ένα όργιο τουρκικών τραμπουκισμών, συνειδητοποιούν πως όντως η Τουρκία είναι εχθρός μας, η σύγκρουση επικείμενη, βάλανε τους αισχρούς συμψηφισμούς τους, «φταίμε κι εμείς κλπ.», εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος και βλέπουν με δέος να έρχονται και τουρκικά πυρηνικά όπλα, ενώ εμείς σε λίγο δεν θα φτιάχνουμε ούτε σφεντόνες.

»Εδώ λοιπόν, αφού τελειώσανε τα πασιφιστικά παραμύθια, μπαίνει το μεγάλο καθήκον, η πλήρης ενσυναίσθηση της αμείλικτης πραγματικότητας, η αποκατάσταση του εθνικού φρονήματος και της δύναμης αποτροπής του Έθνους.

»Χριστός Ανέστη, αδέρφια, με την σκέψη μας όχι μόνον στους δυο αιχμάλωτους στρατιωτικούς μας αλλά στην ανάσταση και ανάταση όλης της Πατρίδας, χωρίς να φειδόμεθα θυσιών, κόπων, κονδυλίων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να απαντήσουμε ορθά στο δίλημμα αντίσταση ή υποταγή. Κι η ελληνική διαχρονία έχει ένα και μόνο πρόσημο: αντίσταση».

Από τροχαίο και όχι από κροτίδες ο μοιραίος τραυματισμός του σκύλου στην Καλαμάτα

Το άτυχο ζώο υπέστη συνθλιβή των σιαγόνων του λόγω τροχαίου και όχι απο την βάναυση συμπεριφορά κάποιων, που του έβαλαν κροτίδες στο στόμα - Υποβλήθηκε σε ευθανασία

Σοκ προκάλεσαν οι φωτογραφίες του τραυματισμένου σκύλου, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από έκρηξη κροτίδων, τις οποίες άγνωστοι τοποθέτησαν στο στόμα του, σε περιοχή της Μεσσηνίας.

Οι σιαγόνες του άτυχου ζώου είχαν συνθλιβεί και τελικώς απαιτήθηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις μέσω των social media και των κοινοποιήσεων των καταγγελιών φιλόζωων, που αναπαρήχθησαν απο τοπικά ΜΜΕ και ακολούθως σχεδόν απ' όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Τελικά, όπως αποκάλυψαν, παραδεχόμενοι ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, οι συντάκτες ΜΜΕ της Μεσσηνίας, όπως αυτοί του tharrosnews.gr, το άτυχο ζώο υπέστη συνθλιβή των σιαγόνων του λόγω τροχαίου και όχι απο την βάναυση συμπεριφορά κάποιων, που του έβαλαν κροτίδες στο στόμα...

ΑΜΑ ΛΕΕΙ "ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ" ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; Μειώνονται ολοένα τα ποσοστά της Άνγκελα Μέρκελ

Eνώ μισό χρόνο μετά τις εκλογές του 2013 το 75% δήλωνε ότι η Μέρκελ είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση, σήμερα, μισό χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές, το ποσοστό έχει υποχωρήσει στο 57%

Είναι η Άγκελα Μέρκελ η κατάλληλη για το πόστο της καγκελαρίου; Σχεδόν μισό χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου η πλειονότητα των Γερμανών συνεχίζει να απαντά θετικά στο ερώτημα αυτό, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Εντούτοις, ενώ μισό χρόνο μετά τις εκλογές του 2013 το 75% δήλωνε ότι η Μέρκελ είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση, σήμερα, μισό χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές, το ποσοστό έχει υποχωρήσει στο 57%. Αυτό προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση Deutschlandtrend της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. H νυν καγκελάριος θα πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ανακτήσει την, προφανώς, χαμένη εμπιστοσύνη.

Τα 2/3 των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 64% δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το έως τώρα έργο της νέας κυβέρνησης. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι αυτή ανέλαβε μόλις στα μέσα Μαρτίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δυσαρεστημένοι δηλώνουν όχι μόνον οι οπαδοί της αντιπολίτευσης αλλά και τα 2/3 των ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Ευχαριστημένη, αντίθετα, δηλώνει η πλειοψηφία των οπαδών της χριστιανικής ένωσης CDU/CSU. Βέβαια, με μόλις 55% είναι οριακή.

Αν πραγματοποιούνταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή CDU/CSU και SPD θα εξασφάλιζαν μεν και πάλι την πλειοψηφία, ωστόσο οριακά. Οι Σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να μην μπορούν να κερδίσουν την εύνοια των πολιτών και συγκεντρώνουν μόλις 18% στην πρόθεση ψήφου. Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ποσοστά της Xριστιανικής Ένωσης που λαμβάνει 33% αλλά και του εθνολαϊκιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που συγκεντρώνει το 14%. Στο 9%, την ίδια ώρα, το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), στο 10% η Αριστερά (Die Linke) ενώ στο 12% οι Πράσινοι (Grüne).

Το επόμενο Σαββατοκύριακο τα μέλη της νέας κυβέρνησης συνέρχονται στο Μέζεμπεργκ. Πρόκειται για μια συνάντηση γνωριμίας των νέων στελεχών όπου θα δοθούν από την καγκελάριο και οι κατευθυντήριες γραμμές για το ερχόμενο διάστημα. Διακηρυγμένος στόχος για τα τρεισήμισι χρόνια περίπου που απομένουν μέχρι το τέλος της τέταρτης θητείας της είναι να ξεπεραστεί ο διχασμός της γερμανικής κοινωνίας. Οι πολίτες εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κοινωνική συνοχή στη Γερμανία σήμερα έγκειται στις ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλουσίων στη χώρα. Συγκεκριμένα και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων το 83% των πολιτών χαρακτηρίζει την πολύ μεγάλη ψαλίδα μεταξύ των δυο πλευρών ως «μεγάλο» ή «πολύ μεγάλο» πρόβλημα. Το 76% την ίδια ώρα θεωρεί πολύ σημαντικό πρόβλημα την έλλειψη δεκτικότητας έναντι διαφορετικών απόψεων, το 67% τις διαφορές μεταξύ ισλάμ και άλλων θρησκειών και το 62% τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

Βίντεο: Πήγαν όλα στραβά στην κατεδάφιση και γκρέμισαν τη γειτονική βιβλιοθήκη!

Ο πύργος κατέρρευσε από την άλλη πλευρά από αυτή που υπολογιζόταν, και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο κτίριο της γειτονικής βιβλιοθήκης

Δεν πήγε και τόσο καλά μια προγραμματισμένη κατεδάφισης κτιρίου στην Δανία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πόλης Βόρντινμποργκ του νησιού Ζέελαντ στην Δανία, να γίνουν μάρτυρές μιας από τις πιο αποτυχημένες ανατινάξεις κτιρίων.

Κι αυτό γιατί ο πύργος που είχε προγραμματιστεί να κατεδαφιστεί και να πέσει σε κενό χώρο, τελικά κατέρρευσε… από την άλλη πλευρά από αυτή που υπολογιζόταν, και κατέστρεψε μερικώς το κτίριο μιας βιβλιοθήκης που βρισκόταν εκεί.

«Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά» δήλωσε ο υπεύθυνος της κατεδάφισης. Αμέσως αστυνομία και διασώστες έσπευσαν στο σημείο, ευτυχώς όμως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Δείτε το βίντεο

ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Με κάθε επισημότητα η υποδοχή στο Ελ. Βενιζέλος - ΒΙΝΤΕΟ

Με κάθε επισημότητα έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που παρακολούθησε την Τελετή Αφής, στα Ιεροσόλυμα, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.
Η προεδρική Φρουρά και Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσαν τιμές στο Άγιο Φως ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

48χρονος ψυχάκιας σκόρπισε τον θάνατο στη Γερμανία

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της παλιάς πόλης του Μύνστερ στη Γερμανία, καθώς βαν έπεσε σε πλήθος.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. υπάρχουν 4 νεκροί, ανάμεσα τους και ο δράστης, και αρκετοί τραυματίες. Η Bild γράφει ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως το βαν έπεσε πάνω σε θαμώνες του καφέ εστιατορίου «Kiepenkerl», που είναι από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Οι αρχές αναφέρουν πως ο δράστης ήταν 48 ετών Γερμανός με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.



Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές, οι οποίες μέσω καλούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο. Πάνω από την περιοχή πετούν ελικόπτερα, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικών.

Οπως μεταδίδει η Bild, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μύνστερ.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή δυστύχημα. Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων και τόνισε πως η αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επίθεσης.

Εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και της οικογένειές τους».

Η περιοχή είναι δημοφιλής τόσο σε ντόπιους, όσο και σε τουρίστες.





H συλλυπητήρια ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Την βαθιά θλίψη του για το τραγικό δυστύχημα στο Μύνστερ της Γερμανίας εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με μία ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter.

Παράλληλα εκφράζονται τα συλλυπητήρια και η αλληλεγγύη της χώρας μας στις οικογένειες των θυμάτων και στον γερμανικό λαό καθώς και στην κυβέρνηση της Γερμανίας.


«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, αναφερόμενος στην επίθεση με μίνι-λεωφορείο στο ιστορικό κέντρο του Μύνστερ.

Ο κ. Ρόιλ ανακοίνωσε ακόμη ότι ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο του συμβάντος, ήταν κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «Bild», επρόκειτο για τον 48χρονο Γενς Ρ. από το Ζάουερλαντ. Η Sueddeutsche Zeitung είχε αναφέρει νωρίτερα ότι επρόκειτο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF μετέδωσε ότι πρόσφατα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ότι διατηρούσε επαφές με την ακροδεξιά σκηνή.

Στο μεταξύ, ενώ αρχικά οι πληροφορίες αναφέρονταν σε τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο κ. Ρόιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Westfälische Nachrichten», διευκρίνισε ότι οι νεκροί είναι τρεις μαζί με τον δράστη και ότι τα θύματα ήταν εργαζόμενοι στο καφέ στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές του Μύνστερ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στην κατοικία του 48χρονου Γενς Ρ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκρηκτικά και η περιοχή έχει εκκενωθεί. Οι πολίτες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους συγκεντρώνονται σε θέατρο της πόλης, υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Τραγωδία στον ποταμό Λάδωνα: 40χρονη έχασε τη ζωή της κάνοντας ράφτινγκ

Η βάρκα στην οποία επέβαινε με άλλα δέκα άτομα αναποδογύρισε για άγνωστη  αιτία – Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κλειτορίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Στον ποταμό Λάδωνα, στην περιοχή των Καλαβρύτων έχασε τη ζωή της σήμερα μία γυναίκα 40 ετών, κάνοντας ράφτινγκ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 40χρονη, μαζί με άλλα 10 άτομα, επέβαιναν σε μια βάρκα. Για άγνωστο λόγο, η βάρκα αναποδογύρισε και η γυναίκα βρέθηκε στο νερό.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr, αμέσως ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία και έπειτα από λίγη ώρα ανασύρθηκε η 40χρονη.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κλειτορίας, οπού οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Δείτε τον να σηκώνει τον Επιτάφιο στην Σκιάθο (vid)

Μπορεί πια να είναι διάσημος και να το γνωρίζει όλη η Ελλάδα όμως παραμένει το ίδιο απλός. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και φέτος  σηκώνει τον Επιτάφιο όπως συνηθίζει πολλά χρόνια. Δείτε τον  στην περιφορά του Επιταφίου της Ιεράς Μονής της Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο







Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/giorgos-angelopoulos-dite-ton-na-sikoni-ton-epitafio-stin-skiatho-vid#.WsjvfLSOhGY.twitter

Με λαμπάδα... ΠΑΟΚ στα Ιεροσόλυμα ο Ιβάν Σαββίδης - ΦΩΤΟ

Στα Ιεροσόλυμα επέλεξε να περάσει τις ημέρες του φετινού Πάσχα ο Ιβάν Σαββίδης.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram ο γιος του Γιώργος, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακολούθησε τη Λειτουργία, ενώ έλαβε το Άγιο Φως κρατώντας μία λαμπάδα με το σήμα του «δικεφάλου του Βορρά».







Πηγή: filathlos.gr

Απίστευτο βίντεο: Φορτηγό πλοίο πέφτει πάνω σε κτίριο στο Βόσπορο!

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη όταν από άγνωστή αιτία ένα φορτηγό πλοίο βρέθηκε στην όχθη του Βοσπόρου και έπεσε πάνω σε ένα κτίριο.

Το ατύχημα έγινε κάτω από την γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και όπως είναι εμφανές από τις πρώτες εικόνες προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.

Δείτε το βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ-Τελικά θαύματα δεν κάνουν μόνοι οι Άγιοι

Κάνει και η καρέκλα... να στον Τσίπρα ας πούμε:

Δείτε σε ποια περιοχή της Ελλάδας, αντί για τον Ιούδα θα κάψουν τον... Ερντογάν - ΦΩΤΟ

Το πατροπαράδοτο κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Ανάστασης, θα τηρήσουν οι κάτοικοι των Στερνών στο Ακρωτήρι και της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά.




Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τη θέση του Ιούδα στην πυρά και στα δύο χωριά, θα πάρει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Στις Στέρνες το έχουν παράδοση να πρωτοτυπούν στο κάψιμο του Ιούδα, καθώς θα φύγει από το καμπαναριό τις εκκλησίας και θα καταλήξει με συρματόσχοινο στον κύκλο με τα ξύλα.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ:zarpanews.gr

ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ! Δημόσιο: "Έκρηξη" 6,2% στις δαπάνες για αμοιβές υπαλλήλων το 2018

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Κατά τριπλάσιο ποσοστό αυξήθηκαν οι δαπάνες του Δημοσίου για αμοιβές των υπαλλήλων του σε σχέση με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω δαπάνες "εκτινάχθηκαν" κατά 6,2% το α΄ δίμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ωστόσο, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει σε ετήσια βάση, υποτριπλάσιο ποσοστό αύξησης των λόγω δαπανών και συγκεκριμένα 2,1%. Και αυτό, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κόψει και ετοιμάζει να κόψει ξανά (το 2019) δαπάνες για συντάξεις, αλλά και διατείνεται πως επιχειρεί να περιορίσει τις σπατάλες συνολικά στο Δημόσιο.

Η αύξηση αυτή στις δαπάνες για αμοιβές υπαλλήλων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οφείλεται στην προβλεπόμενη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών του Δημοσίου για τους υπαλλήλους του, αλλά και στην εξέλιξη του πλήθους των εργαζομένων (μονίμων και συμβασιούχων) στις κρατικές υπηρεσίες και τους διάφορους εποπτευόμενους φορείς.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2018-2021 προβλέπεται συγκεκριμένο ανώτατο πλαφόν στην εξέλιξη της μισθολογικής δαπάνης της γενικής κυβέρνησης ανά έτος.

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη μεγαλύτερη από την προβλεπομένη αύξηση των δημοσίων δαπανών για αμοιβές, αποκαλύπτεται στο προχθεσινό δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης, το οποίο εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για μισθούς, ημερομίσθια και ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2018 ανήλθαν σε 2,731 δισ. ευρώ, έναντι 2,559 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό δίμηνο (+6,2%).

Ωστόσο, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής για το 2018 - 2021, το οποίο ψήφισε πέρυσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση, προβλέπει, σε ετήσια βάση, αύξηση μόλις 2,5% στις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης για αμοιβές.

Με άλλα λόγια, ο ρυθμός αύξησης των εν λόγω δαπανών στο α΄ δίμηνο του 2018 είναι 3πλάσιος σε σχέση με το ρυθμό αύξησης που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο σε ετήσια βάση (6,2% έναντι 2,1%). Αναλυτικότερα, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει αύξηση των δαπανών για αμοιβές στη γενική κυβέρνηση στα 16,674 δισ. ευρώ το 2018, έναντι 16,315 δισ. ευρώ το   2017  (+2,1%).

Ποσοστιαία, η μεγαλύτερη αύξηση δημοσίων δαπανών για αμοιβές προσωπικού  μεταξύ α΄ διμήνου 2017 - α’ διμήνου 2018 σημειώνεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Πιο αναλυτικά, οι σχετικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8,6%, φτάνοντας τα 369 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 339 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ακολουθούν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ ).

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για αμοιβές προσωπικού στους ασφαλιστικούς φορείς αυξήθηκε κατά 7,9% στο α΄ δίμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, φτάνοντας φέτος τα 376 εκατ. ευρώ, έναντι 349 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Κατά 7% αυξήθηκαν οι εν λόγω δαπάνες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες). Συγκεκριμένα, ανήλθαν στους δύο πρώτους μήνες του 2018 στα 386 εκατ. ευρώ, έναντι 361 εκατ. ευρώ τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι.

Τέλος, αυξήθηκαν κατά 5,9% και οι δαπάνες για αμοιβές προσωπικού στην Κεντρική Διοίκηση (Υπουργεία), φτάνοντας τα 1,6 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 1,510 δισ. ευρώ πέρυσι

capital.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ! Η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών δανειοδοτεί την ΕΒΖ

["ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ μια τράπεζα με δανειακό χαρτοφυλάκιο 64 εκ. ευρώ, δανείζει έναν πελάτη 7,2 εκ. ευρώ! Πάνω από το 10% του χαρτοφυλακίου των δανείων της!!!" όπως έγραψε στο Twitter ο ενημερωμένος Ν. Φιλιππίδης]

Στην ενεχυρίαση του σιλό στο Πλατύ Ημαθίας προχωρά σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση δανείου ύψους 7,2 εκατ. ευρώ από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agro24 χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ εξέτασε και αποδέχτηκε την πρόταση της Τράπεζας, προκειμένου να εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τη σοδειά του 2017. Όπως προχωρούν τα πράγματα, φαίνεται ότι ο στόχος για την αποπληρωμή μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή είναι εφικτός.

Η ακριβής ποσότητα του deal μεταξύ ΕΒΖ και Συνεταιριστικής όπως και η τιμή ανά τόνο κρυσταλλικής ζάχαρης, δεν έχουν οριστικοποιηθεί, πάντων οι συζητήσεις αφορούν ποσότητα περίπου 20.000 τόνων και η τιμή που συζητείται είναι 340 ευρώ/τόνο.

Να σημειωθεί ότι η ζάχαρη που έχει η εταιρεία στο απόθεμά της, βρίσκεται στα σιλό του Πλατέος, το οποίο έχουν καταλάβει οι παραγωγοί προκειμένου να εξασφαλίσουν έτσι, ότι το μόνο άμερα ρευστοποιήσιμο asset που έχει ΕΒΖ, δε θα φύγει από τα χέρια τους, αν προηγουμένως δεν πληρωθούν.

Όσοι από τους τευτλοπαραγωγούς θέλουν να υπαχθούν στη συμφωνία, θα πρέπει να εγγραφούν μέλη, να υποβάλλουν τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν, για να προχωρήσει η εξόφλησή τους.

Έτσι, εκτιμάται ότι θα προστεθούν περί τους 1.000 νέους μεριδιούχους στα μέλη της Τράπεζας, οι οποίοι πιθανότατα θα ενισχύσουν και τη βάση της πελατείας της σε μία περιοχή με ισχυρό αγροτικό προφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως διαπιστώνεται από συζητήσεις με παραγωγούς, ότι πολλοί είναι διατεθειμένοι να ξανασπείρουν τεύτλα, παρότι ουσιαστικά έχει λήξει η περίοδος σποράς και έχουν τις γνωστές καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο λόγος που δείχνουν έτοιμοι να ξανασπείρουν, είναι το πολύ καλό εισόδημα που τους εξασφαλίζουν οι τιμές παραγωγού για τα τεύτλα, μαζί με το επιπλέον ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Αναβολή της γενικής συνέλευσης

Εν τω μεταξύ, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αναβλήθηκε για την Παρασκευή 27 Απριλίου μετά από αίτημα του βασικού μετόχου της Εταιρείας, δηλαδή του εκκαθαριστή της ΑΤΕ.

Όταν στο περιθώριο της αναβληθείσας γενικής συνέλευσης, ρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ κ. Καραχάλιος (ο μόνος παρών από τα μέλη δ.σ.), για το πώς θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από το Βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κ. Μακεδονίας, δηλαδή  η άμεση εξόφληση των τευτλοπαραγωγών και η ενίσχυσή τους για να σπείρουν τεύτλα, απάντησε ότι «η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού».

https://www.agro24.gr/agrotika/agora/epiheiriseis-metapoiisi/ekleise-i-symfonia-daneiodotisis-tis-evz-apo-ti

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την Ανάσταση: Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους δύο αξιωματικούς μας

Την ευχή το φως της Ανάστασης να ενώσει όλους τους Έλληνες και να δυναμώσει την ελπίδα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο.

Σε δήλωσή του για το Πάσχα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, παίρνουμε δύναμη από τις ρίζες μας καθώς το Πάσχα συμβολίζει τη νίκη της ελπίδας, της ζωής, του φωτός, της αλήθειας. Ξέρω πως για πολλούς Έλληνες η ελπίδα της Ανάστασης ξεθωριάζει μέσα στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Η σκέψη μας είναι κοντά τους κατά τις 'Αγιες τούτες Ημέρες. Γιατί με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ενωμένοι και χωρίς αναίτιους διχασμούς, θα βγούμε όλοι μαζί από τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα. Αυτή είναι και η δική μου ευχή: Το φως της Ανάστασης θα δείξει το δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση, με υπερηφάνεια και με αισιοδοξία. Όπως αξίζει στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η σκέψη όλων είναι σήμερα κοντά σε αυτούς και τις οικογένειές τους. «Τους λέμε να βρουν δύναμη στην πίστη τους αλλά και στη στήριξη όλων μας. Σύντομα θα είναι ξανά κοντά μας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΝΕ Η ΘΑΝΟΥ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ! Με 1,2 δισ. δολ. στην Ελβετία ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας

Μπορεί ο λαός της Βενεζουέλας να κάνει ουρές στα καταστήματα για να προμηθευτεί βασικά είδη διατροφής, δισεκατομμύρια δολάρια ωστόσο από πωλήσεις πετρελαίου καταλήγουν στο εξωτερικό σε λογαριασμούς αξιωματούχων του καθεστώτος Μαδούρο.     

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", η Ελβετία αποφάσισε να "παγώσει" τους τραπεζικούς λογαριασμούς επτά αξιωματούχων της Βενεζουέλας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και κορυφαίοι υπουργοί, και να τους απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της.

Σύμφωνα μάλιστα με εσωτερικό έγγραφο των ελβετικών αρχών, από τις έρευνες προκύπτει ότι ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ, διατηρεί 1,2 δισ. δολάρια σε τρεις λογαριασμούς.

Οι κυρώσεις των ελβετικών αρχών, αφορούν τον αντιπρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος του Μαδούρο, Διοσδάδο  Κασβέγιο, τον υπουργό Εξωτερικών, τον αρχηγό της ΕΥΠ, την πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, τον γενικό εισαγγελέα, τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου και τον δήμαρχο του Καράκας.

http://www.liberal.gr/arthro/198690/epikairotita/2018/me-12-dis-dol-stin-elbetia-o-genikos-eisaggeleas-tis-benezouelas-.html

Βρούτσης: Πρόθεση της κυβέρνησης να δραπετεύσει το φθινόπωρο με εκλογές

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα «δραπετεύσει» το φθινόπωρο με εκλογές, εξέφρασε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις της κυβέρνησης προδίδουν άγχος, αλλά και την πρόθεσή της να δραπετεύσει το φθινόπωρο με εκλογές, σε μια προσπάθεια να περισώσει ό,τι μπορεί», υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real news»..

 Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε ότι «τα μέτρα που έρχονται (προσωπική διαφορά και αφορολόγητο συνδυαστικά) θα επιφέρουν απώλεια μίας έως τριών συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους, καθώς και ενός μισθού για όλους τους εργαζόμενους» και εκτίμησε ότι το υπουργείο Εργασίας σκόπιμα δημιουργεί «μαύρες τρύπες», «που υπονομεύουν το μέλλον του ασφαλιστικού και ναρκοθετούν με ελλείμματα την επόμενη κυβέρνηση».

Εξάλλου, ο κ. Βρούτσης σχολίασε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα «δείχνουν ανευθυνότητα και επιπολαιότητα» και τόνισε ότι «επιβάλλεται εθνική ομοψυχία πρώτα και πάνω από όλα», κάτι που η κυβέρνηση, όπως είπε, «υπονομεύει συστηματικά με την τακτική που ακολουθεί».

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με τα κρούσματα εγκληματικότητας, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «η χώρα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι ανομίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «φέρει ακέραια την ευθύνη», επιρρίπτοντάς της παράλληλα ευθύνες για το ότι «προσπαθεί να δικαιολογήσει τη βία και την εγκληματικότητα ως αυτονόητα συστατικά στοιχεία της καθημερινότητας».

Δραματικό βίντεο: 12χρονη πήδηξε από τον 4ο για να γλιτώσει από τον επίδοξο βιαστή της

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι εικόνες ενός 12χρονου κοριτσιού που πηδά από τετραώροφο κτίριο στην Ινδία για να ξεφύγει από τον επίδοξο βιαστή της.

Το κορίτσι γλίτωσε ως εκ θαύματος από την πτώση, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση και αναρρώνει σε νοσοκομείο της Μουμπάι.

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που πήδηξε στο κενό, ενώ εργάτες από κάτω κρατούσαν τεντωμένο ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα, που ανέκοψε την πτώση της. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο 35χρονος ύποπτος πλησίασε τη μικρή με το πρόσχημα να τη ρωτήσει για κάποια διεύθυνση και στη συνέχεια την έπεισε να πάει μαζί του για να του δείξει. Η 12χρονη τον ακολούθησε μέχρι την ταράτσα του κτιρίου, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Το κορίτσι φοβήθηκε και πλησίασε στην άκρη της οροφής. Μια παντόφλα της έπεσε κάτω κι έτσι αντιλήφθηκαν την παρουσία της οι εργάτες, που έσπευσαν να φτιάξουν το αυτοσχέδιο «δίχτυ ασφαλείας».

Η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον δράση βάσει της περιγραφής του κοριτσιού προκειμένου να του απαγγείλει κατηγορίες για απαγωγή και σεξουαλική επίθεση.

Προαναγγέλλει αλλαγές στο Λύκειο ο Γαβρόγλου... το 2020 που θα έχει πάρει πούλο

Την πρόθεση από τον Ιούνιο του 2020 να ισχύσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το βαθμό απολυτηρίου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real news».

«Ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β’ και Γ’ λυκείου», είπε και συμπλήρωσε ότι η Γ’ λυκείου θα είναι «ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων κορμού του λυκείου, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο βήμα» για τη μεταρρύθμιση του λυκείου, τις αλλαγές στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες. «Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα και με ήπια μετάβαση, αλλά θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΑΕΙ, ο υπουργός επανέλαβε ότι έχει υπάρξει φέτος αύξηση της χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την έκτακτη επιχορήγηση 52 εκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι μία νέα νομική σχολή θα αποφορτίσει τις ήδη υπάρχουσες.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την εκλογή των μουφτήδων, επεσήμανε ότι είναι ένα «ανοιχτό ζήτημα» για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά. «Είναι ένα ζήτημα που συζητιέται», είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «υπάρχουν τα περιθώρια εξεύρεσης συναινετικών και προωθητικών λύσεων».

Τέλος, ερωτώμενος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι «όταν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα έρθει στη Βουλή» και εκτίμησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των

Σαμαράς: Απαραίτητος εταίρος το Κίνημα Αλλαγής

«Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή. Όλα έχουν ήδη ξεκινήσει, την περίοδο 2012-14. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος αυτής της μεγάλης σύγκλισης. Άλλωστε, έχουμε πια κοινό έργο να υπερασπιστούμε...», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του.

«Υπερβάσεις, συγκρούσεις και συγκλίσεις» είναι ο τίτλος του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού στην «Καθημερινή».

Ο κ. Σαμαράς απαριθμεί τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων διακυβέρνησης της περιόδου 2012-2014, αναφέροντας ότι «τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και της ξαναδώσαμε το δικαίωμα στην Ελπίδα!». Στον αντίποδα, επισημαίνει ότι «σήμερα η Ελλάδα υποχωρεί και σε ανταγωνιστικότητα και στη μάχη κατά της διαφθοράς και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Παντού! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όχι απλώς το "παλιό", αλλά το χειρότερο από το "παλιό"!».

«Τώρα», προσθέτει, «πρέπει να ξανακτίσουμε στα ερείπια που αφήνει πίσω του. Και να οικοδομήσουμε πάλι τις απαραίτητες συγκλίσεις», διευκρινίζοντας ότι όμως «δεν μπορούν να συγκλίνουν αυτοί που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά, με όσους πασχίζουν να την ξανασύρουν πολύ πίσω».

Ο κ. Σαμαράς καταλήγει πως «για να υπάρξει αληθινή υπέρβαση και αποτελεσματική σύγκλιση, το παλιό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά! Και οριστικά...», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναδειχτεί σε «πόλο αντισυσπείρωσης».

Διαβάστε όλο το άρθρο στην «Κ»:

Υπερβάσεις, συγκρούσεις και συγκλίσεις
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Εδώ και δεκαετίες πιστεύω στην υπέρβαση! Υπέρβαση σημαίνει: Να ξεπεράσουμε τις παλαιές διαχωριστικές γραμμές, να συγκλίνουμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες του παρελθόντος, σε κοινές –και καινοτόμες– πολιτικές για το μέλλον της χώρας. Oλα αυτά δεν είναι πια, μόνον «όμορφα λόγια»...
Η μεγάλη σύγκλιση έχει ήδη ξεκινήσει! Την περίοδο 2012-14, στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησής μας, αρχίσαμε να την κάνουμε πράξη μαζί με πολλούς άλλους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που πίστεψαν κι εκείνοι στην υπέρβαση... Τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και της ξαναδώσαμε το δικαίωμα στην Ελπίδα!

Hταν η περίοδος που η ανταγωνιστικότητα στην οικονομία μας εκτοξεύθηκε κατά 41 θέσεις στη διεθνή κατάταξη (κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο), ενώ ταυτόχρονα η χώρα βελτιωνόταν κατά 25 θέσεις και στη διεθνή κατάταξη κατά της διαφθοράς.

Τα καταφέραμε με τις υπερβάσεις που τολμήσαμε τότε στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Μαζί και με ένα τμήμα της δημοκρατικής Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ. Και δεν είναι μόνο το έλλειμμα που κόψαμε τότε κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες...

• Είναι ότι ξαναφέραμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη! Δεν προλάβαμε να τα κάνουμε όλα. Πάντως, το κέντρο της Αθήνας καθάρισε τότε...

• Επί δικής μας διακυβέρνησης δεν υπήρχαν καθημερινές εισβολές του «Ρουβίκωνα» σε πρεσβείες, στη Βουλή ή και στο... Πεντάγωνο ακόμα!

• Θωρακίσαμε τα σύνορα από τα οποία δεν πέρναγαν τότε μιλιούνια λαθρομεταναστών. Μειώθηκε τότε δραστικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών στη χώρα. Επί Τσίπρα, αληθινό τσουνάμι σάρωσε την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη! Και σήμερα οι «ροές» αυξάνονται πάλι... Επί δικής μας διακυβέρνησης ο Ερντογάν δεν είχε αυτό το «όπλο» να εκβιάζει την Ελλάδα και να πιέζει την Ευρώπη, όπως τώρα.

• Καταργήσαμε το «άσυλο παρανομίας» στα Πανεπιστήμια.

• Κυνηγήσαμε κάθε είδους ακραίους – από κουκουλοφόρους μέχρι νεοναζί...

• Και –το σπουδαιότερο ίσως– αρχίσαμε να μειώνουμε πραγματικά, τους φόρους και τις εισφορές!

Και τα πετύχαμε όλα αυτά μαζί: κόμματα, που ώς τότε ήμασταν ιστορικά αντίπαλα...

Τότε κάναμε, λοιπόν, τις υπερβάσεις μας. Και κατορθώσαμε τις συγκλίσεις μας. Προσέξτε όμως: Πριν συγκλίνουμε τότε, είχαμε προηγουμένως συγκρουστεί...

Η διαφωνία της Ν.Δ. με το πρώτο μνημόνιο το 2010 δικαιώθηκε απόλυτα στη συνέχεια από τους ίδιους τους δανειστές. Σε όλα τα σημεία: Και στους «λάθος πολλαπλασιαστές» και στο «λάθος μείγμα πολιτικής» και στην «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». Σε όλα!

Κι επειδή τότε διαφωνήσαμε, μπορέσαμε μετά να διαπραγματευθούμε το επόμενο πρόγραμμα, που «έβγαινε» και έφερνε αποτελέσματα.

Αλλά ακόμα και τον καιρό που η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση διαφωνούσε, τολμήσαμε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει: ψηφίσαμε περισσότερα νομοσχέδια της κυβέρνησης απ’ όσα έχει ψηφίσει ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης! Και σε περικοπές σπατάλης και σε μεταρρυθμίσεις. Κάντε τη σύγκριση με όσα έγιναν αργότερα...

Το σύνθημα πως δήθεν «όλοι ίδιοι είναι» και «όλοι τα ίδια κάνουν» είναι ψέμα. Είναι ο χειρότερος και πιο ισοπεδωτικός λαϊκισμός!

Σήμερα η Ελλάδα υποχωρεί και σε ανταγωνιστικότητα και στη μάχη κατά της διαφθοράς και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Παντού! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όχι απλώς το «παλιό», αλλά το χειρότερο από το «παλιό»! Δίνει μάχη οπισθοφυλακών του κρατισμού και του λαϊκισμού για να μην αλλάξει τίποτε.

Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ανακόπηκαν. Η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει «πλεονάσματα» από ληξιπρόθεσμα που δεν πληρώνει, φουσκώνοντας το χρέος! Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα 86 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την Τράπεζα της Ελλάδος. Ή 100 δισεκατομμύρια ευρώ κατά Ρέγκλινγκ. Ή 200 δισεκατομμύρια ευρώ κατά Βίζερ...

Τώρα πρέπει να ξανακτίσουμε, στα ερείπια που αφήνει πίσω του. Και να οικοδομήσουμε πάλι τις απαραίτητες συγκλίσεις.

Αλλά δεν πρόκειται να «συγκλίνουμε» όλοι με όλους, αδιακρίτως!

• Με αυτούς που ματαίωσαν τις μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο «σύγκλισης».

• Με αυτούς που εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα για να χρηματοδοτήσουν τις προσλήψεις ενός «κομματικού στρατού» στο Δημόσιο, δεν υπάρχει καμία σύγκλιση.

• Με αυτούς που άνοιξαν τα σύνορα, άνοιξαν τις φυλακές και μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια ξανά σε κέντρα παρανομίας, τι «σύγκλιση» να κάνεις;

• Με αυτούς που δημιουργούν «τάγματα εφόδου» κουκουλοφόρων, πώς να βρεθεί «σύγκλιση»;

• Με αυτούς που παραβιάζουν το Σύνταγμα, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη και να τρομοκρατήσουν δικαστές, δεν υπάρχει καμία «σύγκλιση».

• Με αυτούς που επιχειρούν να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με «προστατευόμενους» ψευδομάρτυρες, δεν υπάρχει καμία απολύτως «σύγκλιση».

Δεν μπορούν να συγκλίνουν αυτοί που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά, με όσους πασχίζουν να την ξανασύρουν πολύ πίσω.

Υπάρχουν απλές ιδέες που μπορούμε να συγκλίνουμε…

• Χωρίς Πατριωτισμό δεν υπάρχει Φιλελευθερισμός! Δεν υπάρχει έννοια «Ελευθερίας», χωρίς αγάπη για την Πατρίδα. Ούτε μπορείς να απελευθερώσεις τον δυναμισμό που κρύβει η χώρα μέσα της, αν δεν τη σέβεσαι και δεν την πιστεύεις…

• Αλλά και χωρίς φιλελεύθερες ιδέες, δεν υπάρχει πατριωτισμός.

• Οπως χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει δημοκρατία.

• Χωρίς μείωση φόρων πλέον, δεν υπάρχει ανάπτυξη!

• Και χωρίς τολμηρές μεταρρυθμίσεις, η χώρα δεν έχει μέλλον...

Οι «εθνομηδενιστές» –όπως τους είπε ο Μίκης Θεοδωράκης– δεν είναι ούτε «φιλελεύθεροι», ούτε «προοδευτικοί», ούτε «μεταρρυθμιστές»...

Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή.

Ολα έχουν ήδη ξεκινήσει, την περίοδο 2012-14. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος αυτής της μεγάλης σύγκλισης. Αλλωστε, έχουμε πια κοινό έργο να υπερασπιστούμε...

Προσοχή όμως: δεν πρέπει, χτυπώντας όλοι μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργηθεί η ψεύτικη εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δήθεν κόμμα «αντισυστημικό». Δεν είναι! Στην πραγματικότητα είναι το πιο πειθήνιο όργανο ενός συστήματος που χρεοκόπησε. Είναι ο πιο πιστός εκφραστής ενός συστήματος που αργοπεθαίνει.

Δεν πρέπει να τον αναδείξουμε σε «πόλο αντισυσπείρωσης». Πρέπει να τον απομονώσουμε και να τον καταδικάσουμε στη συνείδηση όλης της κοινωνίας.

Αλλά μην κάνετε λάθος: για να υπάρξει αληθινή υπέρβαση και αποτελεσματική σύγκλιση, το παλιό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά! Και οριστικά...

Η υπέρβαση και η σύγκλιση προϋποθέτουν τη σύγκρουση με το παλιό. Στην περίπτωσή μας, τη σύγκρουση με τον κρατισμό και τον λαϊκισμό! Δηλαδή, με τον ΣΥΡΙΖΑ...

E TI NA ΠΕΙ; "ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ";Τούρκος αντιπρόεδρος: Ανίκανοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις που έχουν ως στόχο Έλληνες υπουργούς προχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ότι ορισμένοι «ανίκανοι» πολιτικοί προσπαθούν να τορπιλίσουν τις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα.

Σε μήνυμά του στο Twitter o Μπεκίρ Μποζντάγ, που είναι και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης», έγραψε:

«Ορισμένες άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Εκλαμβάνοντας ως αδύναμη τη στάση της Τουρκίας δεν αποτελεί έξυπνη άποψη, που θα μας πάει μπροστά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ουδείς μπορεί να συμπεριφέρεται άδικα απέναντι στην Τουρκία, ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός αλλά ούτε και δίνει σε κανέναν άλλον το δικαίωμα να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να της συμπεριφέρεται άδικα. Μάρτυράς μας η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να δοκιμάζει συνέχεια την Τουρκία».

Ο Μποζντάγ υποστήριξε ότι είναι είναι υπέρμαχος των καλών σχέσεων με την Ελλάδα, για την ενίσχυση των οποίων έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα.











Είναι η βασίλισσα Ελισάβετ μακρινός απόγονος του προφήτη Μωάμεθ; Τι αποκαλύπτει το γενεαλογικό της δέντρο

Τρέχει στις φλέβες της βασίλισσας Ελισάβετ το αίμα του ιδρυτή του Ισλάμ;

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν ιστορικοί που ερεύνησαν το οικογενειακό της δέντρο σε βάθος 43 γενεών!

Τα απίστευτα ευρήματα είχαν δημοσιευτεί το 1986 από τον Οίκο Burke's Peerage (που ίδρυσε πριν από 192 χρόνια ο Ιρλανδός γενεαλόγος- ερευνητής Τζον Μπερκ), ο οποίος ειδικεύεται στα γενεαλογικά δένδρα των γαλαζοαίματων του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επανήλθαν πρόσφατα στο προσκήνιο όταν η εφημερίδα Al-Ousboue στο Μαρόκο υποστήριξε ότι η Βρετανή μονάρχης κατάγεται από τον προφήτη Μωάμεθ καθώς η γενεαλογική της γραμμή περνά από τον Δούκα του Κέιμπριτζ τον 14ο αιώνα και μέσω της μουσουλμανοκρατούμενης μεσαιωνικής Ισπανίας φθάνει μέχρι την κόρη του προφήτη, τη Φατίμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε φετινή τους συνάντηση
Αν και ορισμένοι ιστορικοί εκφράζουν έντονες αμφιβολίες, γενεαλογικά αρχεία στην πρώιμη περίοδο της μουσουλμανικής κατάκτησης της Ισπανίας έρχονται να στηρίξουν τον ισχυρισμό, που επαλήθευσε και ο πρώην μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου, Αλή Γκομάα.

Ο διευθυντής του Οίκου Burke’s σε επιστολή του το 1986 προς την τότε πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ είχε επισημάνει την ανάγκη να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας των μελών της βασιλικής οικογένειας από ισλαμιστές τρομοκράτες λόγω «της άμεσης καταγωγής της από τον προφήτη Μωάμεθ». Και αναφερόμενος στο γεγονός ότι η αποκάλυψη αυτή θα αποτελούσε έκπληξη για πολλούς υπηκόους της Ελισάβετ πρόσθεσε: «Είναι ελάχιστα γνωστό στον βρετανικό λαό ότι το αίμα του Μωάμεθ τρέχει στις φλέβες της βασίλισσας. Ωστόσο, όλοι οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες είναι περήφανοι γι’ αυτό».

Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς το γενεαλογικό δέντρο της βασίλισσας Ελισάβετ δείχνει ότι κατάγεται από τον ιδρυτή του Ισλάμ
Η έρευνα του οίκου Burke’s Peerage ήταν η πρώτη που υποστήριξε επίσημα ότι η Ελισάβετ είναι μακρινή απόγονος του ιδρυτή της μουσουλμανικής θρησκείας – και άρα μακρινή συγγενής μεταξύ άλλων των βασιλέων της Ιορδανίας και του Μαρόκου.

Υποστήριζαν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ κατάγεται από μια μουσουλμάνα πριγκίπισσα, ονόματι Ζαΐντα, που διέφυγε από τη Σεβίλλη τον 11ο μ.Χ. αι. προτού ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Η Ζαϊντα ήταν η τέταρτη σύζυγος του βασιλιά Αλ Μουταμίντ ιμπν Αμπάντ της Σεβίλλης. Καρπός του γάμου τους ήταν ο Σάντσο, μία απόγονος του οποίου παντρεύτηκε αργότερα τον Δούκα του Κέιμπριτζ.

Το βρετανικό περιοδικό Spectator, ωστόσο, θεωρεί ότι οι ρίζες της Ζάιντα είναι «αμφισβητήσιμες», καθώς ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν ότι ήταν η κόρη του χαλίφη Μουαταμίντ μπιν Αμπάντ που καταγόταν από τον Μωάμεθ, ενώ άλλοι πιστεύουν πως δεν είχε συγγένεια εξ’ αίματος με τον χαλίφη.

Οι αντιδράσεις για τη φημολογούμενη σύνδεση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον προφήτη Μωάμεθ ποικίλουν στον αραβικό κόσμο. Ορισμένοι θεωρούν ότι η βρετανική μοναρχία επιχειρεί να επεκτείνει την επιρροή της και στον μουσουλμανικό κόσμο. Άλλοι πάλι είδαν με θετικό μάτι τη φημολογούμενη συγγένεια. «Χτίζει μία γέφυρα μεταξύ των θρησκειών μας και των βασιλικών οίκων μας», έγραψε ο Αμπντελχαμίντ αλ Αούνι, ο δημοσιογράφος της μαροκινής εφημερίδας που ανακίνησε το θέμα τον περασμένο μήνα.

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση


Για ομολογία παραίτησης κάνει λόγο ο Κικίλιας

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι μετά από 37 ημέρες κράτησης των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι μπορεί να παραμείνουν στις φυλακές ακόμα και 15 χρόνια, εξαπολύει ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι «η κοινωνία δε μπορεί να αποδεχτεί αυτή την κυβερνητική ομολογία παραίτησης».

«Στην πολιτική, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος» σημείωσε σε συνέντευξή του στο Έθνος.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εδάφη μας» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι επιζητά την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς, αλλά αυτό δε μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Φωτογραφίες: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας του νησιού

Την Ακολουθία της πρώτης Ανάστασης παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου όπου βρίσκεται για τις εορτές του Πάσχα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε το νησί της Μεγαλόχαρης για να περάσει τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.
Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, είχε επιλέξει ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Τήνου, την Καρδιανή, για να παρακολουθεί την ακολουθία του Επιταφίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στην εκκλησία της Αγιας Τριαδας της Καρδιανής, μακριά από την πολυκοσμία και τα φώτα της δημοσιότητας, μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα για την ακολουθία του Επιταφίου.

Ο Γερμανός πρέσβης εύχεται στους Ελληνες για την Ανάσταση [βίντεο]

Τις πασχαλινές ευχές του έστειλε ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ, στους Ελληνες, με βίντεο που ανέβασε στα social media.

 «Φίλες και φίλοι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλη την Ελλάδα», είναι η ευχή του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, που μιλά ελληνικά, στο βίντεο πάνω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος.




ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Μόνο 140 άτομα είναι πραγματικά εργαζόμενοι στο MEGA

Οικονομικά στοιχεία ανακοίνωσε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. «προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης» - Μόνον 140 άτομα είναι πραγματικά εργαζόμενοι

Ανακοίνωση για την «αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης» εξέδωσε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία.

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και έγινε καταγγελία του ομολογιακού δανείου μέχρι σήμερα έχουν αποπληρωθεί στις τράπεζες 20 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας ότι το δάνειο «εξυπηρετείται de facto», ενώ το σύνολο του δανείου είναι εξασφαλισμένο λόγω των μεγάλης αξίας εγγυήσεών του.

Αφού παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία, η εταιρεία υποστηρίζει ότι «η πρωτοβουλία κάποιων αυτόκλητων εκπροσώπων ομάδων «εργαζομένων του MEGA» να δίνουν στη δημοσιότητα, όλο και με περισσότερη αγωνία τελευταία, μια διαφορετική εικόνα λαμβάνεται μόνο ως υπονόμευση της προσπάθειας των 140 αδιαλείπτως έως σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της εταιρείας. Συμπορεύεται δε με τα συμφέροντα ανταγωνιστών του MEGA».

«Το MEGA πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα και χωρίς τους ΔΗΘΕΝ σωτήρες των εργαζομένων του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ αναφέρει:


Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης, η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. παρέχει τα ακόλουθα οικονομικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τα λογιστικά της βιβλία:

• Από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και καταγγέλθηκε παράνομα και καταχρηστικά το ομολογιακό δάνειο ποσού -κατ’ εκείνον τον χρόνο- 88 εκ. ευρώ, έχουν αποπληρωθεί έως σήμερα στις τράπεζες 20 εκ. ευρώ κεφάλαιο εκ των οποίων ποσό 10 εκ. ευρώ είναι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι αυτής της περιόδου με το ληστρικό επιτόκιο 9% (!). Ως εκ τούτου το δάνειο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. εξυπηρετείται de facto, ίσως όπως κανένα άλλο δάνειο ανταγωνιστικών ή άλλων επιχειρήσεων.
Είναι μάλιστα απόλυτα εξασφαλισμένο σχεδόν στο σύνολό του -σημερινό υπόλοιπο 78 εκ. ευρώ- λόγω των σημαντικών επιβεβαιωμένης αξίας, εγγυήσεών του (ταινιοθήκη – χρυσωρυχείο, ακίνητη περιουσία, κατασχέσεις ως έγγιστα 50 εκ. ευρώ εις χείρας διαφημιστικών εταιρειών-πελατών του MEGA). Οι ως άνω σχετικές καταβολές πραγματοποιούνται μέσω συμψηφισμού απαιτήσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από διαφημιστικές εταιρείες – πελάτες της.

• Σημειωτέον, ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2016 είχαν καταβληθεί εμπρόθεσμα στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες 10 εκ. ευρώ ως κεφάλαιο και 17,5 εκ. ευρώ ως τόκοι. Από την έναρξη λειτουργίας του ΜEGA έχουν καταβληθεί στις τράπεζες εμπρόθεσμα τόκοι που υπερβαίνουν τα 120 εκ. ευρώ.

• Κατά το αυτό χρονικό διάστημα έχει καταβληθεί έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου από νυν και πρώην Μετόχους της εταιρείας το ποσό των 8 εκ. ευρώ, από το οποίο διατέθηκαν 6,3 εκ. ευρώ για μισθοδοσία και 1,7 εκ. ευρώ για λειτουργικά έξοδα. Από το ως άνω ποσό, 2,3 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εταιρείες – μετόχους συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη.

• Στην DIGEA Α.Ε. (εταιρεία ψηφιακού πάροχου) έχει καταβληθεί από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2018 το ποσό των 1.783.000 ευρώ.

• Επιπλέον έχουν επιβληθεί υπέρ εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δυνάμει δικαστικών αποφάσεων, εις βάρος διαφημιστικών εταιρειών – πελατών του MEGA, κατασχέσεις ύψους 6 εκ. ευρώ, από τις οποίες έχει ήδη εισπραχθεί από εργαζόμενους το ποσόν των 2,6 εκ. ευρώ.

Η πρωτοβουλία κάποιων αυτόκλητων εκπροσώπων ομάδων «εργαζομένων του MEGA» να δίνουν στη δημοσιότητα, όλο και με περισσότερη αγωνία τελευταία, μια διαφορετική εικόνα λαμβάνεται μόνο ως υπονόμευση της προσπάθειας των 140 αδιαλείπτως έως σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της εταιρείας. Συμπορεύεται δε με τα συμφέροντα ανταγωνιστών του MEGA.

Το MEGA πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα και χωρίς τους ΔΗΘΕΝ σωτήρες των εργαζομένων του.

Κλίμα κατάνυξης στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Χιλιάδες πιστοί απ’ όλο τον κόσμο συγκέντρώθηκαν στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα, για να ζήσουν από κοντά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Πλέον ξεκινά το ταξίδι του για να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης και στα χέρια κάθε πιστού.

Παρούσα στον Πανάγιο Τάφο η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, η οποία αποχώρησε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (07.04.2018) στις 06:30, για να παραλάβει το Άγιο Φως της Ανάστασης.

Η ελληνική αποστολή θα επισκεφτεί επίσης το πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Θεόφιλο.



Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται στις 18:30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 20:30.

«Με αισθήματα σεβασμού και συγκίνησης παρακολουθήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ναό της Αναστάσεως την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, σύμβολο ζωής, σύμβολο ελπίδας για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης παραλαμβάνοντας το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο μετά από την Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο.