10 Απριλίου 2018

ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ! Έτρεξε ο Κωστάκης να συλλυπηθεί για τον ΣΦΑΓΕΑ "Καπετάν Ερμή" και μας απειλεί με Κορυσχάδες

Εντάξει δεν θα αναφερθώ στις ΜΛ@ΚΙΕΣ για τις Κορυσχάδες ή ότι ο ΣΦΑΓΕΑΣ της Σουλτάνας αφήνει πίσω του μήνυμα για τη "Δικαιοσύνη" (θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων εκτελέστηκαν μετά από αποφάσεις λαϊκών δικαστηρίων ρε αστείε!) ή την "Ενότητα" (θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων σκοτώθηκαν για να μη γεννηθείς σε Σοβιετία ρε αστείε!), αλλά ο Μπακογιάννης είναι τόσο αστείος που αποθεώνει αυτόν, που ξεβράκωσε τους οδηγούς λεωφορείων επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!! Είναι δυνατόν να γελοιοποιείται τόσο πολύ για να Κ@ΛΟΓΛΥΦΕΙ την αριστερά; Κι όμως είναι... Για όσους δεν ξέρουν ο Πριόβολος (πρόγονος του Τσίπρα που έπιασε αμέσως το νόημα της καρέκλας) ήταν όλη την 8ετία Παπανδρέου αντιπρόεδρος της ΕΑΣ και είναι αυτός που όταν ο Κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε τις αστικές συγκοινωνίες, το 1992, καθοδηγούσε Κολλά και Σταμούλο, με αποκορύφωμα, στις 9 Σεπτεμβρίου 1992, το ξεβράκωμα κάποιων που είχαν το "θράσος" να πάνε να ζητήσουν άδεια λεωφορείου... 




Αυτούς αποθεώνει ο αστείος Μπακογιάννης και φτύνει όσους στήριξαν την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις

Διαβάστε την αστεία ανάρτησή του στο FB:

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Βασίλη Πριόβολου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

"Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.

Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ", έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Μπακογιάννης.


Κρήτη: Η απίστευτη γιαγιά του Ημιμαραθωνίου… ξαναχτυπά!

«Νικολή, δώσε μου τον κωδικό του wifi»...

Η απίστευτη γιαγιά του Ημιμαραθωνίου Κρήτης… ξαναχτυπά αυτή τη φορά στο βίντεο προώθησης της διοργάνωσης του Χρώμα Run 2018.

Το βίντεο, που έχει διάρκεια δύο λεπτά περίπου, έχει απίστευτες δόσεις χιούμορ και αναμένεται να γίνει… viral.

Στην ιστορία πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι ετών 80 που μόλις παντρεύτηκε και τις γνωστές κυρίες της… αυλής να σχολιάζουν το γεγονός.

Παιδιά που παίζουν με τα χρώματα δίνουν την δική τους… νότα στην «πρώτη νύχτα γάμου» του ηλικιωμένου ζευγαριού ενώ στο τέλος η απίστευτη γιαγιά του Ημιμαραθωνίου κλείνει το βίντεο με μία… επική ατάκα!

<

www.cretapost.gr

O Μητροπολίτης Κηφισιάς απαντά μέσω ΑΝΤ1 στον Πολάκη για τα περί...ντόπιου ταλιμπάν - ΒΙΝΤΕΟ

"Διάβαζα τα διάφορα μηνύματα τα οποία έχουν μικροπρέπειες μέσα", δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος απαντώντας στα σχόλια που έκανε εις βάρος του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τις αναφορές του στον Στίβεν Χόκινγκ και πρόσθεσε:

"Και δεν αγγίζουν το αντικείμενο που θίγεται στην εγκύκλιο, το θέμα της πίστης και της απιστίας".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1


Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης κατά του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων - ΒΙΝΤΕΟ

Οι κάμερες ασφαλείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κατέγραψαν καρέ-καρέ τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο του δράστη της επίθεσης στον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη.

Σύμφωνα με το tv10.gr ο άγνωστος δράστης κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από το Νοσοκομείο, φαίνεται ελαφρώς ανήσυχος να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ συνεχώς κοίταζε προς τα πίσω προφανώς για να ελέγξει αν τον ακολουθεί κάποιος.

Η παραμονή του στο Νοσοκομείο κράτησε 8 περίπου λεπτά, ενώ κατά την έξοδό του φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο να περνάει μπροστά από τους αστυνομικούς που έσπευσαν για να επιληφθούν του συμβάντος.

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο πρωτάθλημα Κίνας

Στον αγώνα της Γκουανγκζού με τη Σαντόνγκ Λουνένγκ χάθηκε μια αδιανόητη ευκαιρία μετά από ένα λάθος για... γέλια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων

Η Γκουανγκζού μπορεί να επικράτησε με 1-0, ωστόσο η χαμένη ευκαιρία στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης έχει ήδη γίνει viral... Κι αν μη τι άλλο είναι μία από τις υποψήφιες φάσεις που θα διεκδικήσει το αντίστοιχο... βραβείο στις χαμένες ευκαιρίες της χρονιάς παγκοσμίως!

Αντιδρούν οι γονείς στην εγγραφή παιδιού λάθρο σε νηπιαγωγείο

Το περιστατικό συνέβη στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου, στην περιοχή των φυλακών Χίου και αφορά καταγγελία στην οποία προέβη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ και την οποία απευθύνει στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.

Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και ε συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.

Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.

Θέτουν θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

«Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης» τονίζουν οι γονείς.

Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων και είναι το ακόλουθο:

ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ! Το Facebook προτρέπει να ελέγξετε το λογαριασμό σας... μετά Χριστό

Βήμα-βήμα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου οι χρήστες να διαπιστώσουν αν οι ίδιοι ή κάποιος φίλος τους βρίσκονται στη λίστα των «θυμάτων»

Πάνω από 87 εκατ. λογαριασμοί χρηστών στο Facebook εκτέθηκαν στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις σε κορυφαίο επίπεδο, ακόμη και την απολογία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών που «μοιράστηκε» το Facebook με την εταιρεία διαχείρισης δεδομένων, προέρχονταν από τις ΗΠΑ. Αρκετές χιλιάδες όμως, βρίσκοται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Πώς θα ελέγξετε αν ο λογαριασμός σας εκτέθηκε στην Cambridge Analytica; Το Facebook ξεκίνησε από τη Δευτέρα να ενημερώνει τους χρήστες που εκτέθηκαν με προσωπικά μηνύματα. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, «ανέβηκε» και μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας οι διαδικτυακοί χρήστες μπορούν να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία ή ακόμη και αν βρίσκονται ανάμεσα στα «θύματα».

Το Facebook φιλοδοξεί να ενημερώσει προσωπικά κάθε λογαριασμό που παραβιάστηκε. Προς το παρόν, ωστόσο, τα άτομα που δεν έχουν ειδοποιηθεί, μπορούν να ελέγξουν αν επηρεάστηκαν, πηγαίνοντας στη σελίδα βοήθειας του site. Πώς γίνεται η διαδικασία;

Βήμα 1ο: Κάνεις κλικ στο εικονίδιο του κέντρου βοηθείας, στη βασική μπάρα δεδομένων (στο εικονίδιο με το ερωτηματικό).
Βήμα 2ο: Κάνεις κλικ στην επιλογή «κέντρο βοηθείας»
Βήμα 3ο: Στην αναζήτηση, γράφεις Cambridge Analytica
Βήμα 4ο: Κάνεις κλικ στην επιλογή «πώς θα ξέρω αν τα στοιχεία μου κοινοποιήθηκαν στην Cambridge Analytica»

Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, θα βγει ένα μήνυμα, στο οποίο θα ενημερώνεστε αν εσείς και οι φίλοι σας στο Facebook έχετε επηρεαστεί από το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Εάν είστε εκτός, θα διαβάσετε «ούτε εσείς, ούτε οι φίλοι σας δεν συνδέθηκαν με την Cambridge Analytica μέσω της εφαρμογής This is your digital life».



Το σκάνδαλο Cambridge Analytica επηρέασε πάνω από 87 εκατ. χρήστες του Facebook. Οι περισσότεροι ήταν στις ΗΠΑ. Όσοι επηρεάστηκαν, θα λάβουν μήνυμα ότι «εσείς ή ένας φίλος σας έχει συνδεθεί». Αν έχετε επηρεαστεί άμεσα, θα λάβετε το μήνυμα ότι εγκατέστησαν την εφαρμογή που άνοιξε την πόρτα για την κοινοποίηση των δεδομένων τους.

Το Facebook έχει υποσχεθεί ευρείες αλλαγές στην πλατφόρμα του για να αποτρέψει περαιτέρω «κατάχρηση» ανάλογη με εκείνη που αποδίδεται στην Cambridge Analytica. «Αυτές οι ενέργειες θα εμπόδιζαν οποιαδήποτε εφαρμογή, όπως η [This Is Your Digital Life], να έχει πρόσβαση σε τόσες πληροφορίες σήμερα», ανέφερε η εταιρεία τον Μάρτιο.

Ζάκερμπεργκ για το σκάνδαλο του Facebook: Ήταν δικό μου λάθος, ζητάω συγγνώμη

Φορώντας ένα σκούρο κοστούμι με μωβ γραβάτα, εμφανίστηκε χθες στη συνάντηση με Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς για να ζητήσει συγγνώμη για την κατάχρηση από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ενόψει των καταθέσεών του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος συνοδευόταν από τη γυναίκα του.

Σήμερα και αύριο ο Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να εξηγήσει πώς τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έφτασαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.

Επίσης αναμένεται να ερωτηθεί για τις διαφημίσεις και τις αναρτήσεις Ρώσων στον ιστότοπο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, σε μια, όπως καταγγέλλουν οι αμερικανικές αρχές, απόπειρα επηρεασμού των ψηφοφόρων υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είχαμε κατανοήσει το εύρος της ευθύνης μας και αυτό ήταν μεγάλο λάθος», αναμένεται να πει ο Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με τη γραπτή του κατάθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα από την Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Ήταν δικό μου λάθος και ζητάω συγγνώμη».

Αν οι απαντήσεις του επικεφαλής του Facebook δεν κριθούν επαρκείς, το Κογκρέσο αναμένεται να προχωρήσει στην υιοθέτηση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Αναμένοντας αυτή την κίνηση, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης νέας νομοθεσίας η οποία θα υποχρεώνει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύπτουν ποιοι βρίσκονται πίσω από πολιτικές διαφημίσεις, όπως το πράττουν ήδη οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Ωστόσο, αυστηρότερη ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του ενδέχεται να επηρεάσει την ικανότητά του να προσελκύσει διαφημιστικά κέρδη, που αποτελούν τα βασικά του έσοδα.

Χθες ο Ζάκερμπεργκ διέσχισε το Καπιτώλιο συνοδευόμενος από αστυνομικούς και ακολουθούμενος από ορδές δημοσιογράφων ενόψει των σημερινών και αυριανών του καταθέσεων ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Ο Ζάκερμπεργκ χθες συναντήθηκε με ανώτερα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών των επιτροπών Εμπορίου και Νομικών Θεμάτων της Γερουσίας, οι οποίοι θα του υποβάλλουν σήμερα ερωτήσεις από κοινού. Την Τετάρτη θα τον ανακρίνουν τα μέλη της επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι η σχέση του Facebook με την Cambridge Analytica, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνου τις υπηρεσίες της οποίας είχε προσλάβει η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι μεσάζοντες. Οι κοινοβουλευτικοί αναμένεται να πιέσουν τον Ζάκερμπεργκ και αναφορικά με τις εκλογές του 2016.

«Τώρα έχει καταστεί σαφές ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τη χρήση αυτών των εργαλείων για κακούς σκοπούς», αναφέρει στη γραπτή του κατάθεση ο επικεφαλής του Facebook. «Αυτό ισχύει για τις ψευδείς ειδήσεις, την ξένη παρέμβαση στις εκλογές και τον λόγο μίσους», προσθέτει.

Στην κατάθεσή του ο Ζάκερμπεργκ αναφέρει ότι η εταιρεία του «άργησε να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει την παρέμβαση της Ρωσίας και εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιωθούμε». Δεσμεύεται μάλιστα να προχωρήσει σε βελτιώσεις, προσθέτοντας όμως ότι θα χρειαστεί χρόνος, αν και τονίζει ότι «είμαι αποφασισμένος να τα πάμε καλύτερα».

Το Facebook αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι Ρώσοι με ψευδή στοιχεία χρησιμοποίησαν τον ιστότοπο για να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους τους μήνες πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016, κάνοντας αναρτήσεις για αμφιλεγόμενα ζητήματα, αγοράζοντας διαφημίσεις και δημιουργώντας γεγονότα.

Ήδη οι πρακτικές της εταιρείας αναφορικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ελέγχονται από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Συγκυβέρνηση σε αποσύνθεση: Πάλι μαλλιοτραβιούνται Δ.Καμμένος-Παπαδημούλης

Δριμεία επίθεση κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

«Όσοι σκοτώνουν τον θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη Γη. Ο γνωστός – δήθεν αριστερός- πολιτικός με την κουκούλα μόνο σκοτάδι είναι ικανός να βλέπει», ανέφερε ο Δημήτρης Καμμένος σχολιάζοντας τα όσα έγραψε στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με τον «αφορισμό» του Στίβεν Χόκινγκ από τον Mητροπολίτη Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για σκοταδισμό και ακραία μισαλλοδοξία και σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Ένα ακόμη κρούσμα σκοταδισμού και ακραίας μισαλλοδοξίας, που θυμίζει Ταλιμπάν και όχι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα που σέβεται την ανεξιθρησκεία. Δήλωση που ευτυχώς συνάντησε την παγκόσμια αδιαφορία: Ο μητροπολίτης Κηφισιάς «αφόρισε» τον Στίβεν Χόκινγκ».


Τα ψέμματα των Τούρκων για το επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω σε έναν χάρτη

Απίστευτα ψεύδη από τους Τούρκους για το περιστατικό στη Ρω! Η Άγκυρα προσπαθεί να “χτίσει θέση” για την πρόκληση λέγοντας ότι το ελικόπτερο πετούσε μεταξύ ΚΑΣ και Μεγίστης! Δηλαδή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μπορεί να πετούσε και εντός τουρκικού εναέριου χώρου και να δέχθηκε πυρά από την Ρω. Η απόσταση όπως φαίνεται στο χάρτη είναι πολύ μεγάλη! Είναι βέβαιο ότι τα πυρά των τυφεκίων δεν μπορεί να… πέρασαν πάνω από το Καστελόριζο.

Οι Τούρκοι αξιοποίησαν και την διαρροή του Μαξίμου. Σύμφωνα με τη ΧΟΥΡΙΕΤ “το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού διαψεύδει το συμβάν με το ελικόπτερο. Συνδυάστε το με το προηγούμενο και να δείτε ότι σε λίγο θα μας κατηγορήσουν και για…χρήση άσκοπων πυρών!



Στη πρόκληση και το ψέμμα οι Τούρκοι …δεν έχουν αντίπαλο.

Σύμφωνα με το χάρτη η απόσταση που επικαλούνται οι Τούρκοι είναι 9,1 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

«Εμφύλιος» στο Λονδίνο για τον διαρρήκτη που σκοτώθηκε από 78χρονο

Κάτοικοι της περιοχής South Park Crescent κατέβασαν και ποδοπάτησαν τα λουλούδια και τα αφιερώματα στον 37χρονο δράστη

Στα πρόθυρα «εμφυλίου» βρίσκεται η περιοχή του South Park Crescent στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το θάνατο ενός 37χρονου διαρρήκτη από τον 78χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο εισέβαλε.

Ντόπιοι κάτοικοι αντέδρασαν με βία στη θέα του φράχτη με τα αφιερώματα αγάπης και τα λουλούδια που είχαν δημιουργήσει η οικογένεια και οι φίλοι του Henry Vincent, ή αλλιώς Henry Boy, όπως τον αποκαλούσαν. Μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων που βρίσκονται στο σημείο, έκοψαν με ψαλίδι τις κορδέλες και κατέβασαν από το φράχτη τα αφιερώματα, ενώ στη συνέχεια τα ποδοπάτησαν στο πεζοδρόμιο. Το πρωί, υποστηρικτές του διαρρήκτη κρέμασαν εκ νέου τα αφιερώματα. Τότε, ένας από τους κατοίκους της περιοχής και πιθανόν ο πιο... ενεργός απ' όλους, δήλωσε ότι «αυτά πρέπει να καούν» και τα κατέβασε εκ νέου.






Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιδράσει εξ αρχής για το φράχτη αφιερωμάτων στον διαρρήκτη. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο 78χρονος Osborn-Brooks ορθώς διαφύλαξε με κάθε τρόπο την περιουσία και την ανάπηρη σύζυγό του. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούν αδιανόητο να τιμωρηθεί ο 78χρονος για την αντίδρασή του, απέναντι σε τρεις οπλισμένους άντρες που εισέβαλαν στο σπίτι του τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος διαρρήκτης που έχασε τη ζωή του από τον 78χρονο ιδιοκτήτη, ήταν οπλισμένος με ένα κατσαβίδι. Η Scotland Yard συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει και διχάσει την κοινή γνώμη στη Βρετανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, βρίσεκται στα ίχνη του 28χρονο Billy Jones Jeeves, ο οποίος φέρεται να ήταν ένας από τους συνεργούς του Herny Vincent στη ληστεία της 4ης Απριλίου.

Οι συγγενείς του διαρρήκτη, εκτός από τα λουλούδια και τα αφιερώματα, εκτόξευσαν απειλές εναντίον του 78χρονου, τον οποίο αποκάλεσαν «δολοφόνο». Για το λόγο αυτό, ο ίδιος και η ανάπηρη σύζυγός του, μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, όπου φυλάσσονται από μυστικούς αστυνομικούς.



Νωρίτερα, ο φράχτης με τα αφιερώματα και ιδιαίτερα τα μηνύματα από τα παιδιά του διαρρήκτη, είχαν συγκλονίσει την κοινή γνώμη. «Θα μας λείψεις», έγραφαν στα μπλε μπαλόνια. «Μπαμπά, δεν έχει σημασία τι λένε οι ξένοι για σένα. Εμείς γνωρίζαμε ποιος ήσουν. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο που με διαπερνά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο γράμμα του ένα από τα παιδιά του 37χρονου. «Ήσουν πολύ καλός για να περπατάς σε αυτή τη γη», έγραψε στο αφιέρωμά του ο πατέρας του Henry Boy.

Μία εγκληματική ενέργεια, η αντίδραση του ιδιοκτήτη και ο θάνατος ενός εκ των δραστών, είχαν ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα περίεργο κλίμα, ανοίγοντας μία μεγάλη συζήτηση για το δικαίωμα του εκάστοτε ιδιοκτήτη να υπερασπίζεται τους ανθρώπους και την περιουσία του. Στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, η περιοχή μοιάζει με καζάνι που βράζει. Χθες ήταν ο φράχτης, σήμερα οι κάτοικοι που κατέβασαν τα αφιερώματα. Η αστυνομία βρίσκεται ήδη σε επαγρύπνηση, προκειμένου να προλάβει το επόμενο επεισόδιο μίας υπόθεσης που έχει πολλές πτυχές.

Η διαμάχη έχει μεταφερθεί και στο διαδίκτυο...

Πρετεντέρης: Ανάσταση

"Η κυβέρνηση λανσάρει μια «παρανοειδή αντίληψη» της πολιτικής. Αλλα με τέτοιες μπαρούφες δεν κερδίζεις εκλογές. Άλλωστε η τελευταία ανασταση έγινε πριν 20 αιώνες στην Παλαιστινη" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης


Γερμανοί αρχαιολόγοι: Ο μυκηναϊκός πολιτισμός δεν οδηγήθηκε στην παρακμή εξαιτίας των σεισμών

Κάποια εξωτερική εισβολή ή εσωτερική εξέγερση πρέπει να προκάλεσε την καταστροφή των μυκηναϊκών πόλεων

Επί χρόνια υπήρχε η αντίληψη ότι μεγάλοι σεισμοί κατέστρεψαν τα μεγάλα ανάκτορα του μυκηναϊκού πολιτισμού στην Πελοπόννησο περίπου το 1200 π.Χ., όμως νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι πιθανό η σεισμική δραστηριότητα να συνέβαλε στην πτώση των Μυκήνων.

Από το 2012 μια ομάδα υπό τον Γερμανό αρχαιολόγο Γιόζεφ Μάραν του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και τον γεωφυσικό Κλάους-Γκίντερ Χίντσεν διεξάγει έρευνες στην Τίρυνθα και τη Μιδέα. Τα αποτελέσματα της ερευνάς τους δημοσιεύθηκαν στο Bulletin of the Seismological Society of America.

«Αν και κάποια ευρήματα στις δύο πόλεις μπορούν να εξηγηθούν από τη σεισμική επιβάρυνση, άλλες μη σεισμικές αιτίες μπορούν να εξηγήσουν τις περισσότερες από τις ζημιές που παρατηρούνται. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δομικές ζημιές είναι ξεκάθαρο ότι δεν προκλήθηκαν από σεισμούς», αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Τα αποτελέσματα (των ερευνών μας) καταδεικνύουν ότι είναι απίθανο ένας καταστροφικός σεισμός στην Τύρινθα και τη Μιδέα να συνέβαλε στο τέλος της μυκηναϊκής περιόδου», τονίζουν στην έκθεσή τους.

Ο Γερμανός αρχαιολόγος Γιόζεφ Φίσερ ανέφερε στο βιβλίο του «Μυκηναϊκά ανάκτορα: τέχνη και πολιτισμός» του 2017 ότι μια σειρά παραγόντων φαίνεται ότι συνέβαλαν στην παρακμή του πολιτισμού αυτού.

Περίπου το 1200 π.Χ. οι καλά οχυρωμένες πόλεις καταστράφηκαν οριστικά, κάτι που αν δεν οφείλεται σε σεισμική δραστηριότητα, σίγουρα οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, σε κάποια εξωτερική εισβολή ή εσωτερική εξέγερση.

Την ίδια περίοδο σημειώθηκε μεγάλη έλλειψη σε μπρούτζο, βασικό υλικό της εποχής, ενώ παράλληλα λιμός έπληξε τον πληθυσμό της περιοχή.

Οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά ενδέχεται να βύθισαν τον μυκηναϊκό πολιτισμό σε υπαρξιακή κρίση. Πόλεμοι κατέστησαν αδύνατο το εμπόριο με μακρινές χώρες, οι λιμοί προκάλεσαν εξεγέρσεις και κύματα μετανάστευσης.

Όλα αυτά έμοιαζαν με σεισμό, όμως όχι πραγματικό, αλλά κοινωνικό και πολιτικό.

Η «μεταμόρφωση» Παλαιοκώστα κινητοποιεί εκ νέου την ΕΛΑΣ [εικόνες]

Αρκετοί είχαν παραξενευτεί όταν η ΕΛΑΣ, προ πέντε ημερών, έδωσε ξανά στη δημοσιότητα στοιχεία του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα και ζητούσε εκ νέου πληροφορίες για τον γνωστό κακοποιό.

Το... μυστήριο λύθηκε όπως φαίνεται καθώς οι αρχές της Δίωξης εκτιμούν ότι ο νο 1 καταζητούμενος έχει προχωρήσει σε επεμβάσεις και έχει αλλάξει χαρακτηριστικά για να μην γίνεται αντιληπτός

«Δίνονται εκ νέου στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης: τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του φυγόποινου και φυγόδικου εκζητούμενου ημεδαπού ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ Βασιλείου του Λεωνίδα - Ηλία και της Γεωργίας, γεννηθέντα την 17-05-1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, με τελευταία δηλωθείσα διαμονή του στην Αγία Μονή Τρικάλων.

Φωτογραφίες, με σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ως έχουν ληφθεί την 22 Αυγούστου 2008, κατά την τελευταία εγκληματολογική του σήμανση από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας», ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. προ 5 ημερών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται αυτοκίνητο που επέβαινε ο Παλαιοκώστας, ο οποίος είχε εμπλακεί σε αιματηρή καταδίωξη στη Χαιρώνεια, τον Φεβρουάριο του 2011. Τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί στο αυτοκίνητο μάρκας AUDI A 4, το οποίο εγκαταλείφθηκε.

Τότε, ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών που προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Αποτέλεσμα ήταν ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Φωτογραφίες με τα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά προσώπου του Παλαιοκώστα προέρχονται από κατάστημα επί της Εθνικής Οδού στο οποίο είχε σταματήσει με εκείνο το αυτοκίνητο. Η ΕΛΑΣ, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει πως το πρόσωπο είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε περίπτωση που πρόκειται για τον No1 καταζητούμενο στη χώρα, τότε φαίνεται πως ο Παλαιοκώστας έχει υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις και σε εμφύτευση μαλλιών. Αυτές λοιπόν οι πληροφορίες για τη «μεταμόρφωσή» του έκαναν την ΕΛΑΣ να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις, δημοσιεύοντας εκ νέου τις φωτογραφίες του.





ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ; ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΑΡΙΑ; Ρώσος πρέσβης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας-Τουρκίας

του Ηλία Μπενέκου

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόβ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα.

Με αφορμή και τις ανησυχίες που είχε εκφράσει πριν από λίγο καιρό ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας επί λέξει:

«Δεν μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Μάλιστα σε ό,τι αφορά τις ρωσοτουρκικές σχέσεις και την επίσπευση πώλησης των S400 στην Τουρκία ξεκαθάρισε:

«Οι σχέσεις με την Άγκυρα δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα».

Σε ερώτηση του real.gr πάντως για το αν ο κ. Πούτιν, ο Ρώσος πρέσβης έθεσε το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία, κατά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, απέφυγε να απαντήσει περιοριζόμενος να πει ότι δεν ξέρει τι συζητήθηκε καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις Ρωσοελληνικές σχέσεις υπογραμμίζοντας ότι το ψυχροπολεμικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, δεν μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο κ. Μασλόβ, «είναι και θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος, μια υπεύθυνη χώρα. Μεταξύ ημών υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως «τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική στις σχέσεις της Μόσχας με την Αθήνα. Αυτό αποδεικνύεται όπως είπε και από το γεγονός ότι τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν τέσσερις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ έχουν μιλήσει επτά φορές στο τηλέφωνο».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρόσκληση του κ. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Ρωσία η οποία, όπως είπε, έγινε δεκτή και έχει αρχίσει ήδη η προετοιμασία διά της διπλωματικής οδού, ενώ εκτίμησε πως η επίσκεψη αυτή μπορεί να γίνει εντός του έτους.

Σε ό,τι αφορά τον αγωγό Turkish Stream είπε πως η Αθήνα ενδιαφέρεται για επέκταση στο ελληνικό έδαφος, αλλά πρόσθεσε πως για την υλοποίησή του απαιτούνται εγγυήσεις από την ΕΕ για την απρόσκοπτη κατασκευή και λειτουργία του.

Για το Σκοπιανό ο κ. Μασλόφ ανέφερε πως η Ρωσία αποδέχεται οποιαδήποτε λύση βρεθεί χωρίς πιέσεις και τεχνητά χρονοδιαγράμματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχτεί και στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

Σε σχέση τη συμμετοχή της γείτονος στο ΝΑΤΟ πάντως τόνισε πως η στάση της Μόσχας είναι αρνητική σε κάθε διεύρυνση της συμμαχίας στα βαλκάνια γιατί δεν συμβάλει στην σταθεροποίηση της περιοχής.

Τέλος, ο Ρώσος πρέσβης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς σχέσεις και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν.

Υπενθύμισε πως την περσινή χρονιά η μεγαλύτερη επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ήταν ρωσική και επρόκειτο για ξενοδοχειακή εγκατάσταση στην Ελούντα.

Πηγή: real.gr

Η διγλωσσία Τσίπρα – Καμμένου και τα παιχνίδια στο twitter εντείνουν την ανησυχία

Του Τάσου Ευαγγελίου

Λάδι στη φωτιά εξακολουθεί να ρίχνει η πλευρά του Πάνου Καμμένου παρά το άδειασμα από το Μέγαρο Μαξίμου που επιχείρησε να πάρει πάνω του, έστω και μέσω ανώνυμων πηγών, την περίεργη, όπως έχει εξελιχθεί, υπόθεση της πτήσης τουρκικού ελικοπτέρου πλησίον της νήσου Ρώ.

Με ένα retweet σε ανάρτηση έτερου χρήστη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εμφανίσθηκε να εμμένει στους υψηλούς τόνους έναντι της Τουρκίας, δείχνοντας ότι εξακολουθεί να επενδύει στην ένταση των σχέσεων, αν και επισήμως έχει αποφύγει να τοποθετηθεί τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά το υπουργείο του οποίου ηγείται.

Έτσι επέλεξε ουσιαστικά να απαντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου που με την άτυπη ενημέρωσή του επιχείρησε να τον ...καπελώσει για να αποφύγει τα χειρότερα, και να δώσει διευκρινήσεις κινούμενο στην ίδια γραμμή με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευαγ. Αποστολάκη, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη.

Το tweet που επέλεξε να υιοθετήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι  «Την "Κυρα της Ρω" δεν την ενοχλεί κανείς!» και από κάτω είχε μία φωτογραφία της κυράς της Ρω, της Δέσποινας Αχλαδιώτη. Η κίνηση αυτή του Πάνου Καμμένου προκάλεσε εντυπώσεις αφού επί της ουσίας είναι στη γραμμή που είχε από το πρωί στηθεί μέσω δημοσιευμάτων με διθυραμβικά σχόλια περί αναχαίτισης μέσω τροχιοδεικτικών πυρών, τουρκικού ελικοπτέρου το οποίο φερόταν να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το νησί.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ, σε άτυπη ενημέρωση περιορισμένου αριθμού δημοσιογράφων, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν διαψεύσει ότι:
1. Υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου
2. σημειώθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή αφού τα πυρά ήταν προειδοποιητικά «προς την αντίθετη κατεύθυνση».
3. Αξιολογείται ως σημαντικό το συμβάν, την ύπαρξη του οποίου επιβεβαιώνουν.

Η συγκυβερνητική διγλωσσία προκαλεί εύλογη ανησυχία. Πολύ δε περισσότερο αν, όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχειρεί να εκμεταλλευθεί για μικροκομματικούς σκοπούς, ανάλογα περιστατικά σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πόντους στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.
Μάλιστα η ανησυχία εντείνεται όσο διαφαίνεται πως η απόφαση του Μαξίμου να κλείσει με ταχύτερες διαδικασίες το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, φέρνει τους ΑΝΕΛ μπροστά στις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει. Γραμμές που αν ακολουθηθούν θέτουν ούτως ή άλλως εκτός συγκυβέρνησης το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ανεξαρτήτως των εξελίξεων επί του θέματος, εντός Βουλής.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι εάν πράγματι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προχώρησε στην έστω και επιλεκτική ενημέρωση μετά από την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και σε συνεννόηση με τον Φώτη Κουβέλη, έχοντας διαπιστώσει πως η κατάσταση τείνει να βγεί εκτός ελέγχου τότε η ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι χειρισμοί των εθνικών θεμάτων λαμβάνει διαστάσεις που ξεπερνούν τα μικροπολιτικά ενδοσυγκυβερνητικά παιχνίδια.

http://www.liberal.gr/arthro/198997/politiki/2018/i-diglossia-tsipra--kammenou-kai-ta-paichnidia-sto-twitter-enteinoun-tin-anisuchia.html

«Κουρεύουν» τους μισθούς πρωτοκλασάτων παρουσιαστών

Μειώσεις μισθών, ακόμα και των πρώτων ονομάτων του σταθμού, ετοιμάζει ο ΑΝΤ1, στον οποίο έρχονται μεγάλες αλλαγές, μετά την λήξη της συνεργασίας του καναλιού με τον Γιάννη Λάτσιο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» θα γίνει μείωση μισθού 20% στους παρουσιαστές.

Όπως ειπώθηκε: «Οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 ζητάνε από τους παρουσιαστές να κάνουν ραντεβού μέσα στις επόμενες μέρες, γιατί θα γίνουν μειώσεις 20% στους μισθούς, σε όλους ανεξαιρέτως. Όλα τα μεγάλα ονόματα θα συζητήσουν για μία μείωση της τάξης του 20%. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν τα ραντεβού με τον καθένα ξεχωριστά».

Επίσης, αναφέρθηκε πως θα γίνουν μειώσεις και στους μισθούς των δημοσιογράφων αλλά και των τεχνικών!

Τρίκαλα: Χτύπησαν τον διοικητή του νοσοκομείου μέσα στο γραφείο του -Τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί σε χαντάκι


Ανδρας επιτέθηκε και χτύπησε τον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων, Δημήτρη Παρθένη, μέσα στο γραφείο του.

Ο άγνωστος άνδρας ζήτησε να μιλήσει με τον κ. Παρθένη και όταν μπήκαν στο γραφείο του, έκλεισε την πόρτα. «Μου έδωσε το αριστερό του χέρι, με ρώτησε αν είμαι ο διοικητής του νοσοκομείου και όταν το επιβεβαίωσα σήκωσε το δεξί του χέρι. Προσπάθησε να με γρονθοκοπήσει, αμύνθηκα και αυτό επαναλήφθηκε 3-4 φορές», δήλωσε ο κ. Παρθένης στην ιστοσελίδα trikalaola.

Ο διοικητής του νοσοκομείου φώναξε να καλέσουν την αστυνομία και οι γραμματείς μπήκαν στο γραφείο, αλλά ο άνδρας απείλησε τη μία από αυτές, ενώ στη συνέχεια διέφυγε, προκαλώντας νωρίτερα και ζημιές με χτυπήματα στην πόρτα του γραφείου. Περιγράφοντας τον άνδρα ο κ. Παρθένης είπε ότι ήταν περίπου 45 ετών, με ύψος 1,85 μ., μελαχρινός.

Ο ίδιος απέδωσε την επίθεση σε οικονομικά συμφέροντα που εθίγησαν από την υπάρχουσα διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί απειλές, τόσο με τηλεφωνήματα στο σπίτι του, όσο και με σημειώματα. «Πρόσεξε καλά μην βρεθείς σε κανένα χαντάκι...», ήταν μία απειλές που δέχθηκε, ενώ τόνισε ότι παρότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί, δεν έκανε κάτι.

«Την κυρά της Ρω δεν την ενοχλεί κανείς» - Το πανηγυρικό retweet με νόημα του Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη για το επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε retweet μια ανάρτηση στην οποία απεικονίζεται η θρυλική κυρά της Ρω που συνοδευόταν με την ακόλουθη φράση: «Για την Ελλάδα το έκανα. Νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα, χαμένος όπως είσαι μέσα στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις τουρκικές ακτές».



Ποια ήταν η κυρά της Ρω

Η Κυρά της Ρω (1890-1982) που το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη, υπήρξε μέλος της Αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής και επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και την κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της και την τυφλή μητέρα της από το 1924.

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό Ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων, το Δήμο Ρόδου, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους φορείς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε ναυτικό άγημα και αντιπροσωπεία του ΓΕΝ στο Καστελόριζο όπου, στις 23 Νοεμβρίου 1975, της απένειμε το μετάλλιο για την πολεμική περίοδο 1941-1944 για τις «προσφερθείσες εθνικές υπηρεσίες της», όπως ανέφερε η απόφαση του Υπουργού Άμυνας.

Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου, στις 13 Μαΐου του 1982. Η κηδεία της έγινε με τιμές δημοσία δαπάνη στο Καστελόριζο, παρουσία του τότε υφυπουργού Άμυνας Αντώνη Δροσογιάννη, και η σορός της μεταφέρθηκε στην Ρω και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε τη σημαία.

Ιστορία

Το 1927, εγκαταστάθηκαν στη Ρω μόνιμα ο Κώστας και η Δέσποινα Αχλαδιώτου για να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, εντελώς μόνοι τους μέχρι το 1940. Τη χρονιά εκείνη όμως αρρώστησε βαριά ο Κώστας Αχλαδιώτης. Η φωτιά που άναψε η γυναίκα του για να ειδοποιήσει με σινιάλα καπνού τους κατοίκους του Καστελόριζου και τους παραπλέοντες ψαράδες δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή. Ο σύζυγός της άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε μια ψαρόβαρκα που τον είχε παραλάβει καθυστερημένα για να τον μεταφέρει στο γιατρό του Καστελόριζου.

Η κυρά της Ρω φρόντισε μόνη της για την ταφή του συντρόφου της. Έπειτα, γύρισε πάλι στη Ρω, αυτή τη φορά με τη γριά μητέρα της, όπου πέρασε τα χρόνια της κατοχής. Εκεί θα προσέφερε υπηρεσίες σε στρατιώτες του Ιερού Λόχου. Με «δυνατή φωνή και γοργή περπατησιά», όπως την περιγράφει ο βιογράφος της Κυριάκος Χονδρός, δεν εγκατέλειψε ποτέ το νησί, ακόμα κι όταν το Καστελόριζο, που βομβαρδίστηκε από τους Άγγλους στη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το 1943, ερήμωσε σχεδόν από τους κατοίκους του, εκ των οποίων οι περισσότεροι εξαναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, τα Δωδεκάνησα και μαζί μ’ αυτά και το Καστελόριζο και όλες οι παρακείμενες νησίδες και βραχονησίδες, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων της 10ης Φεβρουαρίου 1947, περιήλθαν στην Ελλάδα. Η μοίρα της Ρω ήταν λοιπόν αναπόσπαστα συνδεδεμένη μ’ αυτήν του Καστελόριζου.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1943, για πρώτη φορά Ελληνικό αντιτορπιλικό, το «Παύλος Κουντουριώτης», κατέπλευσε στο Καστελόριζο, όπου βομβαρδίστηκε μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 1943 από Γερμανικά στούκας. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν πάλι να φύγουν με συμμαχικά πλοία είτε προς Κύπρο είτε προς τις μικρασιατικές ακτές. Ωστόσο, η Κυρά της Ρω παρέμεινε στο νησί να υψώνει κάθε πρωί την Ελληνική σημαία, προσφέροντας τη βοήθεια της σε Ιερολοχίτες που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Με τη λήξη του πολέμου, ορισμένοι κάτοικοι επέστρεψαν στο Καστελόριζο κατά ομάδες.

Οι περιπέτειες για την Κυρά της Ρω δεν τελείωσαν με την απελευθέρωση. Τον Αύγουστο του 1975, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ομάρ Κασάρ και δύο ακόμα άτομα, παρακολουθώντας τη Ρω και εκμεταλλευόμενοι την ολιγοήμερη απουσία της Δέσποινας Αχλαδιώτου για λόγους υγείας, αποβιβάστηκαν εκεί και τοποθέτησαν πάνω σ’ ένα κοντάρι 4 μέτρων τη σημαία τους. Η Κυρά της Ρω την κατέβασε αμέσως, όταν γύρισε. Στις 1 Σεπτεμβρίου 1975, κατάπλευσε στο Καστελόριζο το ανθυποβρυχιακό σκάφος «Γ. Πεζόπουλος» για συμπαράσταση στην κυρά της Ρω. Όμως δεύτερη τουρκική σημαία τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη νήσο Στρογγυλή απέναντι στα νότια του Καστελόριζου.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

«Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στις περιοχές της Μόριας Λέσβου και του Χαλκειούς Χίου επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο προετοιμασίας της χώρας  για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές» σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρει ότι «δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο προετοιμασίας της χώρας  για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές -ως απόρροια της αλλαγής στάσης της Τουρκίας- με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κατακλύζουν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Και ότι, όσο η Πολιτεία αδυνατεί να επιβάλει την τάξη, τόσο τα περιστατικά ανομίας θα πολλαπλασιάζονται, με τους παραβατικούς μετανάστες να στρέφονται, πλέον, κατά των νησιωτών, απειλώντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Την ίδια ώρα, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κατονομάζουν  την ελληνική Κυβέρνηση ως υπαίτια για τη -μέχρι στιγμής- αποτυχία της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και την επιστροφή μεταναστών προς τη γείτονα χώρα, αλλά και στην αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων».

Ο Τόσκας απαντά στον Μητσοτάκη για την αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γραφεία της ΝΔ: Δεν το κάναμε 3,5 χρόνια αλλά θα το κάναμε τις επόμενες μέρες

Λίγο μετά την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «Να αποδεσμευτεί το 20% των αστυνομικών που φυλάσσουν τα γραφεία της ΝΔ» έρχεται η απάντηση του Νίκου Τόσκα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά τα εξής στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news. Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει.

Άλλωστε, στην κατ΄ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης.

Κατά τα άλλα, να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έτσι και αλλοιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες».

Ντ. Μπακογιάννη: Τελευταία η Ελλάδα σε όλη την Ε.Ε. στην ανάπτυξη

«Η χώρα μας αποκλίνει διαρκώς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της κρίσης», δήλωσε η Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, σχολιάζοντας τη σχετική έκθεση της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη, το 2017  η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αυτή περιορίστηκε στο 1,4% έναντι 2,3% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Ακόμη χειρότερα, η χώρα μας αποκλίνει διαρκώς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της κρίσης.

Αναλυτικά στη δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρει τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην ετήσια έκθεσή της επιβεβαιώνει αυτό που η Νέα Δημοκρατία επί μήνες υποστηρίζει: ότι η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλη την Ε.Ε. στην ανάπτυξη, την κατανάλωση και την ευημερία. Ειδικότερα, το 2017 η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αυτή περιορίστηκε στο 1,4% έναντι 2,3% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Ακόμη χειρότερα, η χώρα μας αποκλίνει διαρκώς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της κρίσης.

Η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί εδώ και δυόμιση χρόνια στην υποχρέωσή της να καταθέσει την ελληνική αναπτυξιακή πρόταση. Η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, την ελλιπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τη συρρίκνωση καθώς και την αναποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων, οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη στασιμότητα και της στερούν κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που έχει κατατεθεί και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι το  σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σοκ για την αντιδήμαρχο Γλυφάδας - Βρήκε τους διαρρήκτες μέσα στο σπίτι της - ΒΙΝΤΕΟ


Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν, τη νύχτα, το σπίτι δημοτικής συμβούλου, στην Άνω Γλυφάδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μπήκαν στο σπίτι από ένα παράθυρο που παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή.

Πρόκειται για την αντιδήμαρχο της Γλυφάδας, Σάσα Πατεράκη, που έζησε στιγμές τρόμου, καθώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες μέσα στο σπίτι της, οι οποίοι μάλιστα είχαν ασφαλίσει την πόρτα από μέσα.

Η ίδια, ανέβασε φωτογραφίες από το θέαμα που αντίκρισε μόλις μπήκε στο σπίτι της, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση:


Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ! Πέθανε ο σφαγέας «Καπετάν Ερμής», πρωτοπαλίκαρο της Σουλτάνας

Ο «Καπετάν Ερμής», κατά κόσμον Βασίλης Πριόβολος έφυγε πλήρης ημερών στα 100 του. Ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ, υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη και ένα από τα κύρια στελέχη του Δημοκρατικού Στρατού. Μετά την Μεταπολίτευση εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μέσω δήλωσής της αναφέρθηκε στον θάνατο του «Καπετάν Ερμή» κάνοντας λόγο για έναν «συναγωνιστή» που «υπήρξε πάντα έως και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ακούραστος, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση».

Ακολουθεί η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας, Βασίλης Πριόβολος, ο καπετάν Ερμής.

Συντροφος και συναγωνιστής μας, από την μεταπολίτευση, υπήρξε πάντα έως και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ακούραστος, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. Τελευταία του συμβολή, η συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Θα τον τιμούμε και θα τον θυμόμαστε πάντα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος.

Καλό σου ταξίδι καπετάν Ερμή.

Ποιος ήταν ο «Καπετάν Ερμής»
Ο Βασίλης Πριόβολος γεννήθηκε το 1918 στην Χρύσω Ευρυτανίας, στα Άγραφα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έλαβε πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εντάχθηκε στο ΚΚΕ.

Κατοχή - Αντίσταση

Κατά την Κατοχή ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ, γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Άρη Βελουχιώτη και εντάχθηκε στον έφιππο ουλαμό, τους αποκαλούμενους μαυροσκούφηδες. Στο ένοπλο αντάρτικο έγινε γνωστός ως Ερμής. Ο Βελουχιώτης του ανέθεσε πολλές αποστολές, ενώ χαρακτηριστικό της στενής σχέσης τους είναι το γεγονός ότι τον είχε ορίσει επικεφαλής της ένοπλης ομάδας ασφαλείας στη Βίνιανη, έδρα της «Κυβέρνησης του Βουνού» και αρχηγείο του ΕΛΑΣ. Κατά την κάθοδο του Άρη στην Πελοπόννησο μετέβη και ο Ερμής, όπου αργότερα έγινε καπετάνιος της 3ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ.

Βάρκιζα - Εμφύλιος
Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, πειθάρχησε την επίσημη γραμμή του ΚΚΕ και δεν ακολούθησε τον Άρη Βελουχιώτη (παρά την στενή φιλία τους) στην κίνησή του που αποσκοπούσε στην καταγγελία της συμφωνίας και στην δημιουργία νέου αντάρτικου ενάντια στις κυβερνήσεις της Δεξιάς και τους Άγγλους.

Στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου διατέλεσε διοικητής του Αρχηγείου Παρνασσίδας του ΔΣΕ και συμμετείχε σε πολλές μάχες στο πλευρό του Γιάννη Αλεξάνδρου (καπετάν Διαμαντή). Με τακτική ανταρτοπολέμου κατόρθωσε να αναχαιτίσει τις επιχειρήσεις «Τέρμινους» και «Λαίλαψ» του ελληνικού Στρατού που στόχευαν στην εξόντωση του τοπικού ΔΣΕ.

Μετά την ήττα του ΔΣΕ, διέφυγε στην Γιουγκοσλαβία και έπειτα στην Ρουμανία, όπου έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφοντας τελικά στην Ελλάδα με την αμνηστία του 1978.

Μεταπολίτευση
Μεταπολιτευτικά προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, και ήταν υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1981, χωρίς να εκλεγεί. Τον Οκτώβριο του 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος που ανέλαβε το Υπουργείο Συγκοινωνιών, διόρισε τον Πριόβολο αντιπρόεδρο στην τότε Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΑΣ), όπου παρέμεινε μέχρι το 1989. Επίσης διατέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη.

Το 1992, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ, και την αντικατάστασή της από τις Συγκοινωνιακές Επιχειρήσεις (ΣΕΠ), μέλη των οποίων ήταν φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, γνωστοί ως «ΣΕΠίτες») στα οποία παραχωρήθηκε η άδεια κυκλοφορίας των λεωφορείων. Ο Πριόβολος μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ηγήθηκε της αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση με δυναμικές μεθόδους, και χαρακτηριστικά ήταν τα «ξεβρακώματα» των ΣΕΠιτών από ομάδες συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Ανδρέα Κολλά, «πρωτοπαλλήκαρο» του Πριόβολου.

Τελικά το 1993, με την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας περιέρχονται ξανά στο ελληνικό Δημόσιο. Με τον Νόμο 2175/93 διαλύονται και θέτονται υπό εκκαθάριση οι ΣΕΠ και ιδρύεται η ανώνυμη εταιρεία Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ Α.Ε.) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), και ως εξ ολοκλήρου κρατική επιχείρηση.

Τα υπέροχα υποβρύχια που γέρνουν

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Ανήμερα του Άγιου Πάσχα, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε στο «Der Spiegel» ότι καλά θα κάνουν οι Τούρκοι να μην σκέφτονται αλλαγές των ευρωπαϊκών  συνόρων, διότι τα έξι γερμανικά υποβρύχια που έχει η Ελλάδα είναι ‘’τρομερό όπλο’’. Όλοι οι συντάκτες του υπουργείου άμυνας επίσης, όταν αναφέρονται στον συσχετισμό των δυνάμεων στο Αιγαίο καθησυχάζουν ακροατές και αναγνώστες με την φράση ‘’με τέσσερα μόνο απ’ τα έξι υποβρύχια μας, κλειδώνουμε όλο το αρχιπέλαγος’’. Ο ίδιος ο Πάνος Καμένος στην Βουλή πριν λίγους μήνες, είχε πει ότι δεν φοβόμαστε τίποτα στο Αιγαίο καθώς ‘’τα υποβρύχια μας είναι στελθ’’, δηλαδή αόρατα απ’ τους Τούρκους. Πρόσφατα επίσης διάβασα ότι αυτά τα έξι  υποβρύχια μας, είναι ό,τι τελειότερο υπάρχει στην υφήλιο σε επίπεδο συμβατικών (όχι πυρηνικών) υποβρυχίων.

Σαν να λέμε δηλαδή, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, έτσι και ο Ερντογάν αποφασίσει να κάνει το απονενοημένο στο Αιγαίο. Τα αθέατα υποβρύχια μας θα καταστρέψουν όποια ναυτική δύναμη θα αποτολμήσει να υπερασπιστεί αποβατική επίθεση σε ελληνικό νησί. Και δεν το λένε μόνο στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι, επαίρονται επισήμως και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί. Οι τσαμπουκάδες του Καμένου ή η ήρεμη αποφασιστικότητα του Κοτζιά, πάνω στους πυργίσκους αυτών των υποβρυχίων στηρίζονται εν’ πολλοίς. Πάει καλά, όλοι χαιρόμαστε που η χώρα διαθέτει ένα τέτοιο ακαταμάχητο όπλο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Έλα όμως που αυτά τα έξι υποβρύχια που αποτελούν ‘’τρομερό όπλο’’ στην εθνική φαρέτρα, είναι τα περίφημα ‘’υποβρύχια που γέρνουν’’, για τα οποία ο Βαγγέλης Βενιζέλος κινδύνεψε δέκα φορές να πάει σε ειδικό δικαστήριο. Διότι επέμεινε ότι ήταν πιο συμφέρουσα -εθνικά και οικονομικά- η συνέχιση της ναυπήγησης και της αναβάθμισης τους, παρά η διακοπή των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί όπως τότε υποστήριζε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Θυμάστε εκείνο τον καιρό το Τσίπρα και (κυρίως) τον Καμένο να φωνάζουν στην Βουλή μπερδεύοντας την HDW, τον Ισκαντάρ Σάφα, την Siemens, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τις προκαταβολές, τα αντισταθμιστικά, την αναβάθμιση των παλιών και την ναυπήγηση των καινούριων, όλα ανακατωμένα φύρδην-μίγδην με την γενική επωνυμία ‘’τεράστιο σκάνδαλο’’. Ο Καμένος ακόμα τα λέει όταν στριμωχτεί. Μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει δηλώνοντας την περηφάνια του για την αξία των υποβρυχίων που διαθέτει σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό και να τελειώσει την πρόταση του μιλώντας για ειδικό δικαστήριο που πρέπει να περάσει ο Βενιζέλος επειδή τα ενέταξε στην δύναμη μας.
Είναι κι αυτό το εθνικό ανέκδοτο με τα υποβρύχια που γέρνουν, που επαναλαμβάνεται μονότονα ως το μέγιστο παράδειγμα του πως χρεοκόπησε η χώρα. Το γεγονός ότι τα υποβρύχια είχαν παραγγελθεί ως πρωτοπόρα τεχνολογία της εποχής (αυτή που σήμερα μας εξασφαλίζει την υπεροπλία στο Αιγαίο), άρα ήταν και λογικό να υπάρξουν αστοχίες (στο πρώτο που δοκιμάστηκε) οι οποίες στην συνέχεια διορθώθηκαν, ούτε το έμαθε ποτέ κανείς ούτε το αξιολόγησε. Κι ακόμα σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑίοι και ΑΝΕΛίτες χλευάζουν και συκοφαντούν, νιώθοντας παραλλήλως ασφαλείς διότι εκείνες οι παραγγελίες ‘’αυτών που κατέστρεψαν την χώρα’’, τους διαφυλάττουν σήμερα από κάποια εθνική τραγωδία που θα τους έστελνε στον καιάδα της ελληνικής ιστορίας.

http://www.liberal.gr/arthro/198864/apopsi/d-kampourakis/ta-uperocha-upobruchia-pou-gernoun.html

ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Ουραγός σε εισόδημα και ρυθμούς ανάπτυξης η Ελλάδα στην ΕΕ

Ουραγός στην ΕΕ η Ελλάδα, καθώς καταγράφει τις χαμηλότερες τιμές στους βασικούς δείκτες ανάπτυξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Για το 2017, η Ελλάδα κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 1,4%, όταν ο μέσος όρός στην Ευρωζώνη, κυμαίνεται στο 2,3%.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας σε τρέχουσες τιμές και ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης για το 2016 (το τελευταίο έτος που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία ) έφτασε 19,9 χιλιάδες ευρώ έναντι 31,7 χιλιάδων ευρώ που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη.

Το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ είχε το Λουξεμβούργο με 77,6 χιλιάδες ευρώ. Στο αξιοσημείωτα είναι ότι το ετήσιο εισόδημα του Ιρλανδού που βγήκε και αυτός από μνημονιακό πρόγραμμα ανέρχεται στα 54.600 ευρώ, στην μεταμνημονιακή Πορτογαλία το μέσο εισόδημα ανέρχεται στα 23.100 ευρώ, έναντι 18.100 ευρώ προ κρίσης και στην Κύπρο το μέσο εισόδημα είναι 24.600 ευρώ έναντι 29.900 ευρώ προ κρίσης. Στην Ελλάδα το ετήσιο εισόδημα προ κρίσης είχε ανέλθει στα στα 21.200 ευρώ.

Σε χαμηλότερα επίπεδα από την Ελλάδα σε κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρωζώνη βρίσκεται μόνο η Λιθουανία με 19,4 χιλ. ευρώ.

Στα Βαλκάνια στη Βουλγαρία το ετήσιο εισόδημα ανέβηκε στα 14.600 ευρώ, στυη Ρουμανία, στα 17.700 ευρώ και στην Κροατία 18.000 ευρώ.


Σημαντική είναι και η υστέρηση στην ιδιωτική κατανάλωση όπου η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση της ΕΕ, καθώς το 2017 ενισχύθηκε μόλις κατά 0,1% έναντι της μέσης ανόδου 1,6% στην ευρωζώνη και 1,9% στην ΕΕ.

Η απασχόληση

Σύμφωνα με την έκθεση, η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,1% το 2017 έναντι αύξησης 1,6% στην Ευρωζώνη, ενώ η παραγωγικότητα της εργασίας μειώθηκε 0,8% έναντι αύξησης 0,7% στην Ευρωζώνη. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος αυξήθηκε 0,9% πέρυσι, όσο και στην Ευρωζώνη, ενώ η μέση αμοιβή των εργαζομένων αυξήθηκε 0,1% έναντι 1,6% στην Ευρωζώνη.

Το χρέος των ελληνικών (μη χρηματοπιστωτικών) επιχειρήσεων το 2016 ήταν χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Ευρωζώνης (63,9% του ΑΕΠ έναντι 107,7% του ΑΕΠ), ενώ το χρέος των ελληνικών νοικοκυριών για το ίδιο έτος ήταν λίγο υψηλότερο από της Ευρωζώνης (60,7% έναντι 58,2%). Το ποσοστό αποταμίευσης των ελληνικών νοικοκυριών το 2016 ήταν αρνητικό (-6,8% του ΑΕΠ) έναντι 12,1% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό των νοικοκυριών της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα είχε το 2016 πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ στο ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης έναντι ελλείμματος 1,5% που είχε η Ευρωζώνη, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας ανήλθε στο 3,7% του ΑΕΠ έναντι 0,6% της Ευρωζώνης. «Μετά το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για την Ελλάδα και την Πορτογαλία το 2017 και καθώς η Γαλλία αναμένεται να διορθώσει το υπερβολικό δημοσιονομικό της έλλειμμα το 2017, η Ισπανία θα είναι η μόνη χώρα της ζώνης του ευρώ που παραμένει σε καθεστώς ΔΥΕ το 2018», σημειώνει η έκθεση της ΕΚΤ.

Το μέσο κόστος δανεισμού των ελληνικών (μη χρηματοπιστωτικών) επιχειρήσεων διαμορφώθηκε το 2017 στο 4,51% έναντι 1,76% στην Ευρωζώνη και το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων ελληνικών νοικοκυριών ανήλθε σε 2,78% έναντι 1,86% στην Ευρωζώνη. Τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μειώθηκαν πέρυσι κατά 0,1% έναντι αύξησης 3,1% στην Ευρωζώνη. Μεγαλύτερη ήταν η μείωση των δανείων προς τα νοικοκυριά, που ανήλθε στο 1,9% έναντι αύξησης 2,9% στην Ευρωζώνη.

Ο σταθμισμένος ως προς το ΑΕΠ μέσος όρος των αποδόσεων των δεκαετών κρατικών ομολόγων της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε σε 1,0% στις 29 Δεκεμβρίου 2017, παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με το μέσο επίπεδο που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2016. «Η διαφορά αποδόσεων μεταξύ των δεκαετών κρατικών ομολόγων των επιμέρους χωρών της ζώνης του ευρώ και του γερμανικού δεκαετούς Bund μειώθηκε, ιδίως για την Πορτογαλία και την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της πιστοληπτικής διαβάθμισης των χωρών αυτών στη διάρκεια του 2017», σημειώνει η έκθεση.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/370841/ouragos-se-eisodima-kai-ruthmous-anaptuxis-i-ellada-stin-ee/

Σάλος στη Βρετανία: Η Τερέζα Μέι δεν είναι στη λίστα των προσκεκλημένων στον βασιλικό γάμο

Η λίστα περιλαμβάνει άτομα που έχουν στενή σχέση είτε με τον πρίγκιπα Χάρι, είτε με τη Μέγκαν Μαρκλ

Λάθος, παράλειψη ή κάποια κίνηση με πολιτική σημασία; Σε κάθε περίπτωση, η είδηση είναι ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δεν βρίσκεται στη λίστα των προσκεκλημένων στον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η Τερέζα Μέι δεν είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που εξαιρείται από τη λίστα των προσκεκλημένων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του, οι οποίοι δεν θα παραβρεθούν στο κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Ωστόσο, η περίπτωση της Τερέζα Μέι είναι διαφορετική. Και αυτό διότι πρόκειται για την πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από το Παλάτι, η λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνει άτομα που έχουν στενή σχέση είτε με τον πρίγκιπα Χάρι, είτε με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι, σχολίασε την απουσία της Τερέζα Μέι από τη λίστα των προσκεκλημένων του βασιλικού γάμου, λέγοντας πως «έχει αποφασιστεί να μην τηρηθεί μία επίσημη λίστα Βρετανών και ξένων πολιτικών ηγετών και προσωπικοτήτων. Αποτελεί απόφαση του Παλατιού».

Η κυβερνητική πηγή που διέρρευσε την απουσία της Βρετανίδας πρωθυπουργού από τη λίστα του βασιλικού γάμου, σχολίασε πώς η αίθουσα που θα γίνει το μεγάλο κοσμικό γεγονός, δεν είναι μικρότερη από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, στον οποίο είχε παραβρεθεί μεγάλη αντιπροσωπεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν απαιτεί να προσκληθεί στο γάμο η Τερέζα Μέι.

Τέλος στο χαρτονόμισμα των 500 ευρώ - Αυξήθηκαν τα πλαστά το 2017

Ελαφρώς αυξημένος ήταν το 2017 ο συνολικός αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων ευρώ, ενώ περίπου 694.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ετήσια Έκθεσή της για το 2017.

Σε σύγκριση με τον αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία, το ποσοστό των πλαστών είναι πολύ χαμηλό, σημειώνει η ΕΚΤ.

Δημοφιλέστερος στόχος των παραχαρακτών είναι τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ, τα οποία το 2017 αντιπροσώπευαν αθροιστικά πάνω από το 85% του συνολικού αριθμού των πλαστών που κατασχέθηκαν. Το μερίδιο των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ μειώθηκε το 2017.

Η ΕΚΤ, όπως τονίζει, εξακολουθεί να συνιστά στο κοινό να επαγρυπνεί όσον αφορά την πιθανότητα απάτης, να μην ξεχνά τον "τριπλό έλεγχο" (οπτικό, με την αφή και με εξέταση υπό γωνία) και να μη βασίζεται ποτέ σε ένα και μόνο χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Επίσης, παρέχεται διαρκής εκπαίδευση στους φορείς που κατ' επάγγελμα χειρίζονται μετρητά, εντός και εκτός Ευρώπης, ενώ διατίθεται επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό που βοηθά το Ευρωσύστημα στην καταπολέμηση της παραχάραξης. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η συνεργασία της ΕΚΤ με τη Europol, την Interpol και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως υπενθυμίζει η ΕΚΤ στην ετήσια έκθεσή της, στις 4.4.2017 τέθηκε σε κυκλοφορία το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ. Η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στην προσπάθεια να καταστούν ακόμη πιο ασφαλή τα τραπεζογραμμάτια ευρώ.

Μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5, 10 και 20 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ είναι η τέταρτη ονομαστική αξία της σειράς Ευρώπη που τίθεται σε κυκλοφορία. Διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως τον βαθυπράσινο αριθμό, ο οποίος δημιουργεί μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα όταν παρατηρείται υπό γωνία και ο οποίος επίσης αλλάζει χρώμα, και ένα "παράθυρο με προσωπογραφία" – ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς Eυρώπη. Όταν το τραπεζογραμμάτιο κοιταχθεί στο φως, ένα διαφανές παράθυρο κοντά στην άνω πλευρά του ολογράμματος αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης (μορφής από την ελληνική μυθολογία), η οποία είναι ορατή και από τις δύο πλευρές του τραπεζογραμματίου. Η ίδια προσωπογραφία εμφανίζεται και στο υδατογράφημα.

Τέλος στο χαρτονόμισμα των 500 ευρώ

Σημειώνεται επίσης ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 έχει προγραμματιστεί η έκδοση των νέων τραπεζογραμματίων των 100 και των 200 ευρώ, που αποτελούν τις δύο τελευταίες ονομαστικές αξίες της σειράς Ευρώπη. Ακόμη υπενθυμίζεται ότι μετά την αναθεώρηση των ονομαστικών αξιών των τραπεζογραμματίων ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να αποκλείσει το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ από τη σειρά Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο τραπεζογραμμάτιο να διευκολύνει παράνομες δραστηριότητες.

Η ΕΚΤ και οι Εθνικές Κεντρικής Τράπεζες (ΕθνΚΤ) της ζώνης του ευρώ θα διεξαγάγουν εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και των φορέων που κατ' επάγγελμα χειρίζονται μετρητά σχετικά με την εισαγωγή των νέων τραπεζογραμματίων των 100 και των 200 ευρώ, τα οποία θα φέρουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει επίσης υπενθύμιση για τη διακοπή της κυκλοφορίας του τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ, το οποίο – δεδομένου του διεθνούς ρόλου του ευρώ και της ευρέως διαδεδομένης εμπιστοσύνης στα τραπεζογραμμάτια ευρώ – θα παραμείνει, όπως και οι υπόλοιπες αξίες του ευρώ, νόμιμο χρήμα και συνεπώς θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμών και ως μέσο αποθήκευσης αξίας. Όλα τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς (συμπεριλαμβανομένου του τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ) θα διατηρούν πάντοτε την αξία τους, καθώς θα μπορούν να ανταλλάσσονται στις ΕθνΚΤ της ζώνης του ευρώ για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Η ΕΚΤ και οι ΕθνΚΤ θα συνεχίσουν να βοηθούν τους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας τραπεζογραμματίων να προετοιμαστούν για την εισαγωγή των νέων τραπεζογραμματίων των 100 και 200 ευρώ.

Αντισυνταγματικός ο γερμανικός "ΕΝΦΙΑ"- Ιδιοκτήτης βίλας πληρώνει λιγότερα από μια...γιαγιά με μικρό σπίτι

Με το επιχείρημα ότι δημιουργούνται έντονες ανισότητες μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε αντισυνταγματικό τον μέχρι σήμερα τρόπο υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος ισχύει από το 1964 για τα δυτικά κρατίδια και από το 1935 για τα πρώην ανατολικά.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ένας ιδιοκτήτης βίλας στη Βαυαρία πληρώνει σήμερα λιγότερο φόρο από ό, τι η γιαγιά με το μικρό σπιτάκι της στο Κάστροπ - Ράουξελ, όπως αναφέρει η Bild.

Με τη σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο έκρινε ότι ο υπολογισμός του φόρου επί των ακινήτων, ο οποίος αφορά σε 35 εκατομμύρια ιδιοκτησίες, πρέπει να ρυθμιστεί εκ νέου το αργότερο έως το τέλος του 2019. Η μεταβατική περίοδος μέχρι την πλήρη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας μπορεί να διαρκέσει το ανώτερο πέντε χρόνια, μέχρι το τέλος του 2024.

Στη Γερμανία καταβάλλεται σήμερα φόρος ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, για συνολικά 35 εκατομμύρια οικόπεδα. Οι φόροι καταβάλλονται στους Δήμους και αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων τους, με τα οποία χρηματοδοτούνται έργα υποδομής, σχολεία κλπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ανάλογα με το ποιο μοντέλο υπολογισμού τελικά θα εφαρμοστεί, εκφράζονται ανησυχίες ότι οι ιδιοκτήτες αλλά και οι ενοικιαστές θα επιβαρυνθούν σημαντικά, διότι επιτρέπεται η μετακύλιση του φόρου στους ενοικιαστές.

Πηγή: enikonomia.gr

Η εκδίκηση για το κέρατο ήταν...καυτή - Καρέ καρέ η δράση της απατημένης γυναίκας - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Η εκδίκηση δεν είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αλλά...καυτό. Για την ακρίβεια πολύ καυτό. Δείτε τι έκανε μια απατημένη γυναίκα στο αυτοκίνητο του άνδρα που κάποτε λάτρευε μέχρι που εκείνος την κεράτωσε.

Αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα και να του κάνει λαμπόγυαλο το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Πήρε λοιπόν μια τεράστια κοτρώνα στα χέρια και άρχισε να κοπανάει τα τζάμια.

Όταν εκείνα αποδείχθηκαν άθραυστα, η απατημένη γυναίκα δεν πτοήθηκε και απλώς άλλαξε στρατηγική.

Έβαλε φωτιά στο όχημα και εκείνο...λαμπάδιασε!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: