20 Απριλίου 2018

Σάρα Ιανταρόλα: Η χορεύτρια από την Μπολόνια με τα οπίσθια που... ξεσηκώνουν το Instagram!

Δείτε τις τολμηρές της πόζες στα social media...

Η Σάρα Ιανταρόλα είναι ένα κορίτσι από την Ιταλία. Ζει στην Μπολόνια και δηλώνει χορεύτρια στο επάγγελμα, καθώς κάνει τα... πρώτα, δειλά της βήματα στο Instagram -εκεί, δηλαδή, όπου η γυμνή σάρκα είναι ικανή να εξασφαλίσει έναν... σεβαστό αριθμό από «followers» σε κάθε σέξι γυναίκα, που θέλει να κάνει... καριέρα στα social media.

Και η Σάρα είναι ακριβώς ένα τέτοιοι κορίτσι. Με περίπου 15.000 «πιστούς» να την ακολουθούν, ανεβαίνει αργά, αλλά σταθερά, στην... εκτίμηση των θαυμαστών της, οι οποίοι είναι σαφώς γένους αρσενικού, στην πλειοψηφία τους.



Το πιο δυνατό της «όπλο», στην προσπάθεια αυτή, είναι, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, τα... σμιλεμένα οπίσθιά της, τα οποία φροντίζει να επιδεικνύει με τολμηρές πόζες, που «κόβουν την ανάσα»...

Απολαύστε την:



ΒΙΝΤΕΟ-ΓΕΛΑΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ: Στα Χανιά ψάχνουν τον Παυλάκη




Πόση κοροϊδία έχουν ρίξει οι σύντροφοι;

Στα Χανιά (με την ευκαιρία της επίσκεψης εκεί της Fraport και των ανακοινώσεων που έκανε χθες για το αεροδρόμιο) ψάχνουν τον Πολάκη για να πάει να ξαπλώσει στον διάδρομο προσγειώσεως, όπως είχε υποσχεθεί.




https://twitter.com/omadaalithias

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΌΤΙ ΘΑ ΤΆΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ; ΑΠΑΠΑ! Γιατί αλλάζουν τα δεδομένα στο Αιγαίο οι γαλλικές φρεγάτες

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν στις 17/4/18 και κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι, «η Γαλλία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό οποιασδήποτε χώρας- μέλους δέχεται επίθεση. Είναι μια θέση που πήραμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή για την Βρετανία σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ, είναι η θέση που έχουμε διαρκώς για την Ελλάδα για τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είπα πριν από λίγες μέρες στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, τα λόγια γίνανε πράξη. Η Γαλλία παραχωρεί στην Ελλάδα με την μέθοδο χρονομίσθωσης (leasing) και εξόφλησης σε βάθους πενταετίας, δύο φρεγάτες FREMM .

Οι παραπάνω φρεγάτες είναι πολλαπλών χρήσεων και μπορούν να εκτελέσουν αποστολές αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού, επιφανειακού καθώς και προσβολή στόχων στην ξηρά. Είναι ειδικά σχεδιασμένες να επιχειρούν πλησίον των ακτογραμμών, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το Αιγαίο και επιπλέον μπορούν να έχουν εμπλοκή πολλαπλών στόχων επιφανείας και αέρος. Έχει ελάχιστο προσωπικό σε σχέση με τις δυνατότητες της (μόλις 108 άτομα) το οποίο σε συνδυασμό με την ισχύ πυρός του αλλά και τον μικρό όγκο του χαρακτηρίζεται ως έξυπνο πλοίο «smart-ship».

Το κυριότερο θα παραδοθούν πλήρως εξοπλισμένες λίαν συντόμως και ως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν εκπαιδευτεί τα πληρώματα με αποτέλεσμα την πλήρη ένταξη τους στο δυναμικό του πολεμικού ναυτικού μας.

Η κίνηση αυτή πέρα από την ενίσχυση της ισχύς πυρός του ναυτικού μας έχει και μεγάλη πολιτική σημασία καθόσον η Γαλλία έχει τις ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι μπορεί η Γερμανία να έχει επικρατήσει οικονομικά, αλλά από άποψη στρατηγικής ισχύος η Γαλλία προηγείται πολύ και είναι η πλέον υπολογίσιμη δύναμη, ειδικά μετά την αποχώρηση της Αγγλίας μιας και είναι και η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που διαθέτει πυρηνικά.

Κάποιοι συμπατριώτες μας περίμεναν την βοήθεια από το ξανθό γένος, αλλά από τους Γάλλους μας ήρθε.

Καιρός να ωριμάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι συμμαχίες μας στις οποίες είμαστε εντεταγμένοι.

Του Νίκου Καρατουλιώτη,

Υποστράτηγος ΕΑ

https://meaculpa.gr/apopsis/3749-giati-allazoun-ta-dedomena-sto-aigaio-oi-gallikes-fregates

Πρώην Υπουργός χαστούκισε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης - BINTEO

Μεγάλη έκταση έχει πάρει στην Ιταλία, η βίαιη αντίδραση πολιτικού κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ο κεντροδεξιός, πρώην υπουργός Επικοινωνιών Μάριο Λαντόλφι, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Ντανίλο Λούπο, του καναλιού La 7, ποια είναι η άποψή του για την πρόταση των Πέντε Αστέρων να μειωθούν αισθητά οι συντάξεις των πρώην βουλευτών και γερουσιαστών.

Ενώ συνεχιζόταν ο διάλογος σε κεντρικό δρόμο της Ρώμης, ο Λαντόλφι χαστούκισε και προπηλάκισε τον Λούπο, όπως δείχνουν εικόνες που μετέδωσε το κανάλι La 7.

Αναμένεται, τώρα, να πάρει επίσημα θέση επί του συμβάντος η Ιταλική Ένωση Δημοσιογράφων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΟΛΛΕΪ! Final 4 βόλεϊ ανδρών: Μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό, 3-2 σετ τον Ολυμπιακό

Φέτος φίλοι γαύροι δε θα σας δώσουμε ούτε το τυράκι του κυπέλλου που σας δώσαμε πέρσι... μας τσαντίσατε που πουλάγατε μούρη επειδή πήγατε στον τελικό του κυπέλλου Ράπαν...

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 σετ τον Ολυμπιακό και πέρασε στον τελικό του Final 4 βόλεϊ στους άνδρες που διεξάγεται στη Ρόδο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-2 στο χρονικά πρώτο ημιτελικό του Final 4, που φιλοξενείται στη Ρόδο. Ο «Δικέφαλος» θα διεκδικήσει στον αυριανό τελικό (21/4), με αντίπαλο το νικητή του αγώνα Ηρακλής-Παναθηναϊκός, το δεύτερο τίτλο του στη διοργάνωση, μετά από εκείνον το 2015, στη Σύρο.

Για τους «ερυθρόλευκους» ήταν η πρώτη ήττα εντός Ελλάδας στην εφετινή περίοδο, σε κάθε διοργάνωση.

Τα σετ: 25-19, 22-25, 25-19, 22-25, 8-15.





Ολοκληρώθηκε η έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση για τα μέτρα στήριξης του Τύπου - Τι εισηγήθηκε ο Τσίπρας και τι αποφασίστηκε

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής.

Ο Πρωθυπουργός στην εισήγηση του τόνισε ότι το κλειδί για την αλλαγή της εικόνας της χώρας είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και η προβολή της ανάκαμψης της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων που συμβαίνουν στην χώρα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός:

«Το 2018 είναι το κρίσιμο έτος όπου αφήνουμε πίσω μας τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και μεταβαίνουμε στην επόμενη μέρα για τη χώρα. Μια μέρα παραγωγής, δημιουργίας, βιώσιμης δίκαιης ανάπτυξης και οικονομικής δημοκρατίας.

Ένα ισχυρό nation brand αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων καθώς λειτουργεί ως άυλο κεφάλαιο που επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές καθώς και κάθε άλλη πτυχή της οικονομικής και πολιτικής ζωής της ίδιας της χώρας και των κατοίκων της.

Η έξοδος από τα προγράμματα στήριξης και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εντείνουν τις διαδικασίες για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας».

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε το τριετές στρατηγικό σχέδιο για την Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσο, το οποίο αποτελεί τον οδικό χάρτη για την οικοδόμηση της νέας εικόνας της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Το ΣΕΕΠ αποφάσισε μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων και ειδικών προγραμμάτων ενημέρωσης για την προβολή της οικονομικής ανάκαμψης και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό θα αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα αφορούν σε προγράμματα προβολής της χώρας και του τουριστικού της προϊόντος στο εξωτερικό αλλά και αντίστοιχα προγράμματα στοχευμένα στο εγχώριο έντυπο και διαδικτυακό Τύπο.

Εξελίξεις στο διπλό φονικό στην Κύπρο: Η αστυνομία έχει υλικό από τις κάμερες

Καθοριστικές είναι οι επόμενες ώρες σχετικά με τις εξελίξεις για τη δολοφονία ζευγαριού στο Στρόβολο Κύπρου.

Κλειδί στην υπόθεση θεωρείται η γραπτή κατάθεση του 15χρονου θετού γιου του ζευγαριού που θα δώσει απαντήσεις στους ανακριτές. Την ίδια, ώρα φως θα ρίξουν και τα αποτελέσματα των επιστημονικών και των άλλων εξετάσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν αναλύσεις σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την πρώτη ώρα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στη σκηνή.

Η κυπριακή αστυνομία έχει στην κατοχή και υλικό από τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής. Πάντως, καθοριστικής σημασίας κρίνεται για την αστυνομία και ο εντοπισμός του φονικού όπλου, το οποίο παρά τις εξονυχιστικές έρευνες δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.



Ψάχνουν το όπλο του φονικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι των σκουπιδιών στην περιοχή είχαν περισυλλεγεί από απορριμματοφόρο όχημα και αν μέσα σε αυτούς είχαν πεταχτεί τεκμήρια είναι πολύπλοκο να εντοπιστούν καθώς πρέπει να γίνει έρευνα στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι. Παράλληλα οι ανακριτές έχουν πάρει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής στην οποία έγινε ο φόνος, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπήρξε κίνηση ανθρώπων και οχημάτων πριν και μετά την ώρα που κατά την μαρτυρία του 15χρονου συνέβη η δολοφονία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «έγιναν εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, με τη συμμετοχή και ανιχνευτικών σκύλων της αστυνομικής δύναμης, για να εντοπιστούν τυχόν τεκμήρια που πιθανόν να σχετίζονται με την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να εντοπιστεί οτιδήποτε».

Ο κ. Αγγελίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η υπόθεση είναι ευαίσθητου περιεχομένου, γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τη δημοσιοποίηση στοιχείων. Ολοι, τόνισε, θα πρέπει να ακολουθούν την ενημέρωση όπως αυτή προωθείται από την Αστυνομία.

«Μέχρι απόψε το βράδυ θα υπάρξουν νέα δεδομένα και θα απαντηθούν ερωτήματα. Θα δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε κριθεί ότι είναι δόκιμο να δημοσιοποιηθεί», σημείωσε.

Σχετικά με την ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, τόνισε πως αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί.

Μίσος για τον καθηγητή δείχνουν οι μαχαιριές

Πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν πως ο δράστης ή οι δράστες μισούσαν βαθιά τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου, όπως προκύπτει από τις 26 μαχαιριές στο σώμα του. Μαχαιριές που κάποιες εξ αυτών φαίνεται να έγιναν όταν δεν ήταν σε θέση καν να αντιδράσει είτε γιατί εξέπνεε είτε γιατί είχε ήδη εκπνεύσει. Οι 9 μαχαιριές στο σώμα της 59χρονης Ντίνας Σεργίου, δείχνουν σαφώς θυμό αλλά όχι στον βαθμό που αυτός εκδηλώθηκε στο σύζυγο της.

Με πληροφορίες sigmalive & Πολίτης

Ο ευρωβουλευτής Ελ. Συναδινός παραιτήθηκε από τη Χρυσή Αυγή -Καταγγέλλει κύκλο «άεργων» στελεχών

Με σκληρή κριτική για κύκλο «άεργων» στελεχών που δημιουργήθηκε σταδιακά στους κόλπους της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος Ελευθέριος Συναδινός ανακοίνωσε την αναξερτητοποίησή του.

Οπως τονίζει στην επιστολή του «διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας». Και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν εκτός Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί η επιστολή

«Κατά τα τέσσερα έτη ειλικρινούς, αδιάλειπτης και άοκνης προσπάθειας να ενισχύσω κι εγώ, κατά το μέτρο που μου αναλογεί, τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος με κάθε πρόσφορο τρόπο για αυτό που πάντοτε αποτελούσε γνώμονα της πορείας μου σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, δηλαδή την ευημερία της πατρίδας μου και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων έναντι οποιουδήποτε εχθρού.

Επέλεξα να θέσω εαυτόν στη διάθεση του πολιτικού σχηματισμού της Χρυσής Αυγής, βασιζόμενος στην πεποίθηση ότι υπάρχει ισχυρότατη θέληση αλλά και δυναμική πρωτοβουλία να εκπονηθεί σοβαρό σχέδιο τόσον αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη δοτή κρίση, όσο και με τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους. Σημειώνω εδώ, ότι η επιλογή μου να συστρατευτώ με τη ΧΑ, συνέπεσε χρονικά με την πλέον δύσκολη περίοδο για αυτή, δηλαδή εν μέσω συλλήψεων, προφυλακίσεων, ισχυρότατων διώξεων, κατά την οποία μεγάλο μέρος τόσο των στελεχών όσο και του απλού κόσμου, πόρρω απείχε από την εκδήλωση συμπαράστασης δια της προσωπικής εκθέσεως.

Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας. Ποτέ έως σήμερα δε δέχτηκα να συμβιβαστώ ή και να δεχτώ εκπτώσεις σε θέματα που αφορούσαν στην ηθική μου, στα πιστεύω μου και στην αξιοπρέπεια μου. Και δεν προτίθεμαι να το πράξω ειδικά τώρα που η πατρίδα μου δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ. Από σήμερα λοιπόν, θέτω εαυτόν εκτός Χρυσής Αυγής δηλώνοντας ότι, θα συνεχίσω και έτσι να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου. Ζήτω η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!».

Τον είχε πετάξει εκτός Ευρωκοινοβουλίου ο Σουλτς

Τον Μάρτιο του 2016 ο Ελευθέριος Συναδινός είχε γίνει ο πρώτος Ευρωβουλευτής που υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Και αυτό με απόφαση του τότε προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς.

Ο λόγος ήταν η παρέμβαση του για το προσφυγικό, όπου ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Εξηγώντας την απόφασή του, ο κ. Σουλτς είπε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι' αυτό, με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδιασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος

Δίκη Παραολυμπιονίκη για το έγκλημα στο Μοσχάτο: «Δεν είχα σχέση με τον Τσαγκάρη»

Αρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Παραολυμπιονίκη για την δολοφονία του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου.

Με την κατάθεση της πρώην συζύγου του θύματος, άρχισε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Pαραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για την δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου, τον Μάρτιο του 2017 μέσα στο πρακτορείο του δράστη, μετά από διαπληκτισμό.

Η γυναίκα υποστήριξε σήμερα ότι δεν διατηρούσε σχέση με τον Pαραολυμπιονίκη όταν ήταν παντρεμένη με τον 47χρονο και πως ο σύζυγός της, την κακοποιούσε συστηματικά, όπως και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Στον αντίποδα, η πολιτική αγωγή, υποστήριξε ότι εκείνη ήταν η πέτρα του σκανδάλου, εκείνη όπλισε το χέρι του Τσαγκάρη και ότι θα έπρεπε να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του πρώην συζύγου της.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, το θύμα και πρώην σύζυγος της, ήταν ένας άνθρωπος βίαιος, ο οποίος είχε μαζί της εμμονή.

Οπως είπε, το 2015 και ενώ το διαζύγιο με τον άνδρας της είχε εκδοθεί, εκείνος την φώναξε στο σπίτι, ζητώντας την βοήθεια της. Τότε την κλείδωσε, την έδεσε με χειροπέδες και άρχισε να την χτυπάει. “Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας με είχε δεμένη και με χτυπούσε. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα στείλει ένα SMS στον Βασίλη να πάει να με βρει στη θάλασσα. Μου είχε πει ότι μετά θα σκότωνε και εκείνον και την μητέρα του», είπε η γυναίκα.

Η ίδια μάρτυρας υποστήριξε ότι φοβόταν για τη ζωή της αφού ο 47χρονος είχε δεκάδες όπλα και είχε ιδρύσει σύλλογο σκοποβολής.

Αναφερόμενη στην σχέση του συζύγου της με τον Παραολυμπιονίκη, η μάρτυρας είπε ότι ο πρώην σύζυγός της είχε καλέσει τον Βασίλη να καταθέσει στη δίκη ως ψευδομάρτυρας για την επιμέλεια των παιδιών τους.

«Όμως εκείνος δεν πήγε...Τον αποκαλούσε ειρωνικά ο Βασιλάκης, ο ανάπηρος...».

Στο δικαστήριο υπήρξε ένταση, όταν ο Αλέξης Κούγιας από την πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι η μάρτυρας όπλισε το χέρι του Τσαγκάρη.

Α. Κούγιας: «Γιατί δεν δηλώσατε παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη. Δολοφονήθηκε ο πρώην σύζυγος σας δεν θέλετε να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος;»

Μάρτυρας: «Όλοι τιμωρούνται. Να τιμωρηθεί στο μέτρο που πρέπει. Δεν είμαι Θεός ούτε δικαστής».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαΐου.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ! Οχι στον κυβερνητισμόΜετά τον Φίλη και οι 53 χτυπούν... καμπάνα για την καθαρή έξοδο

Με ένα μακροσκελές κείμενο οι 53+ προειδοποιούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δυσκολίες της μεταμνημονιακής περιόδου.

Η μεγαλύτερη εσωκομματική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος διαπιστώνει ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα είναι απολύτως κρίσιμο για την κυβέρνησή μας και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Προειδοποιεί δε ότι «η πορεία μέχρι τον Αύγουστο, ο σχεδιασμός της μεταμνημονιακής περιόδου, αλλά και τι θα συμβεί μετά, σχηματοποιούν το πεδίο, στο οποίο μπορεί, και ασφαλώς πρέπει, να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο. Το σχέδιο αυτό οφείλει να μας εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, ώστε να δώσουμε την κρίσιμη μάχη στο κοινωνικό και ταξικό πεδίο από όλες τις θέσεις, από κυβέρνηση, κόμμα, κίνημα».

Οπως τονίζουν οι 53 «στόχος μας οφείλει να είναι η βελτίωση στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πεδίο της θέσης του κόσμου της εργασίας. Η σταθεροποίηση και η βελτίωση των κοινωνικών μας συμμαχιών. Η παρέμβαση στην κοινωνία επηρεάζοντάς την σε αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση, ενάντια σε οπισθοδρομικές, εθνικιστικές και συντηρητικές απόψεις, που διατρέχουν το κοινωνικό πεδίο».

Οι 53 χτυπούν καμπανάκι για την ανάγκη προετοιμασίας για την μεταμνημονιακή περίοδο: «Το τι θα συμβεί την αμέσως επόμενη περίοδο, μετά τον επώδυνο συμβιβασμό του 2015 και τη δύσκολη πορεία μέχρι σήμερα, συμπυκνώνει και παράγει διαδικασίες, που θα επηρεάσουν για μακρύ διάστημα τη θέση της κοινωνικής πλειοψηφίας στη χώρα μας, τη δημοκρατία και τους θεσμούς, το παραγωγικό μοντέλο, τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος και την πορεία της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως τονίζουν «η συζήτηση για το «μετά» έχει ήδη αρχίσει, και πράγματι, έχει σχέση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς, με τις υπαρκτές δυνατότητες, δεσμεύσεις και δυσκολίες, με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται να δείξει η κυβέρνηση, όπως και οι δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, το κίνημα συνολικά». Ζητούν διεξοδικό διάλογο εντός του κόμματος αλλά και δημοσίως.

Η έξοδος από το μνημόνιο δεν θα είναι εύκολη

«Η έξοδος από το μνημονιακό πρόγραμμα και το «μετά», σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ε.Ε., δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, θα είναι δρόμος με συνεχή εμπόδια. Ως προς αυτό, δεν έχουμε καμία αμφιβολία» σημειώνουν. Και προβλέπουν ότι «το σχέδιο του ιδεολογικού και πολιτικού μας αντιπάλου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, περιλαμβάνει νέες πιέσεις και διατήρηση της εποπτείας, έστω και αν αυτή αντικειμενικά θα αποδυναμωθεί. Η επιδίωξή μας είναι σαφής, να περάσουμε, δηλαδή, σε μια κατάσταση μεταμνημονιακής «κανονικότητας», ανάλογη με αυτή των χωρών που βγήκαν από τα μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία. Ωστόσο, η παραδοχή αυτής της πραγματικότητας, όσο και αν είναι σκληρή ή δεν ενισχύει μια υπέρμετρη αισιοδοξία, είναι απαραίτητη και χρήσιμη, έτσι ώστε ο δικός μας σχεδιασμός να πατάει σε στέρεο έδαφος και ταυτόχρονα να μπορεί να προετοιμάσει τις γραμμές άμυνας και τον τρόπο αντιμετώπισης των όπλων της απέναντι πλευράς».

Διαμηνύουν δε ότι «αρχικός μας στόχος είναι η έξοδος από τη σκληρή επιτροπεία. Έτσι, θα έχουμε πράγματι σαφή δυνατότητα να αλλάξουμε επί της ουσίας το κλίμα, που με λυσσαλέο τρόπο, στο εσωτερικό της χώρας, επιχειρούν να επιβάλουν η Νέα Δημοκρατία, το πολιτικό, μιντιακό, επιχειρηματικό, ιδεολογικό και θρησκευτικό κατεστημένο. Μόνο αν αποτελεσματικά αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα, που μας δίνεται, θα μπορέσουμε να επανασυσπειρώσουμε εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις, που πίστεψαν στο όραμα της ανατροπής, που πάλεψαν ενάντια στη λιτότητα στις πλατείες, που ενίσχυσαν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βρίσκονται μεταξύ άκυρου –λευκού –αποχής, χωρίς όμως να στρέφονται σε άλλους πολιτικούς χώρους».

Αποφασισιστικά για λύση με ΠΓΔΜ, Αλβανία

Οι 53 υποστηρίζουν ακόμη ότι «πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά, χωρίς βήματα προς τα πίσω, στην επίλυση των διαφορών με τους βόρειους γείτονές μας, την Αλβανία και την π.ΓΔΜ. Οι δυσκολίες στη σχέση μας με την κυβέρνηση της Τουρκίας, είναι ένας ακόμα λόγος, ασφαλώς όχι ο μοναδικός και όχι ο κύριος προς αυτήν την κατεύθυνση».

Τονίζει ότι «είναι αυτονόητη η σύγκρουση με την εθνικιστική δεξιά και το εκκλησιαστικό κατεστημένο, που παρεμβαίνει πλέον απροκάλυπτα επί παντός του επιστητού. Η αριστερά έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να μπει στη μάχη και να αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος. Σε βάθος χρόνου, άλλωστε, εφόσον προχωρήσει αποφασιστικά, θα βγει κερδισμένη».

Απαραίτητη η ειλικρίνεια και η παραδοχή λαθών

Η εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά σ’ αυτή την πορεία να υπάρξει «ειλικρίνεια, αναστοχασμός, αυτοκριτική, παραδοχή των λαθών που έγιναν, των καθυστερήσεων και των άχρηστων υποχωρήσεων σε τομείς και πλευρές που η κυβέρνηση είχε ελευθερία κινήσεων. Το «μετά» άλλωστε, δεν μπορεί να αγνοήσει το «πριν»».

Κριτική για το «Αγιο Φως»

Επανέλαβε την αντίθεσή της με την μεταφορά του Αγίου Φωτός: «Πρόσφατα, μάλιστα –και αφού είχαν προηγηθεί σκοταδιστικές, ομοφοβικές και ακροδεξιές κορώνες και πρακτικές από κύκλους της ηγεσίας της εκκλησίας-, ζήσαμε για άλλη μια φορά την υποδοχή του «Αγίου Φωτός», ως παγανιστικό τελετουργικό, με την παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και της ναζιστικής συμμορίας. Η διατήρηση της παράλογης και έξω από το όριο ενός κοσμικού κράτους, τελετής, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και αμφιβολίες σε έναν κόσμο -όχι αναγκαστικά αριστερό-, που περιμένει από την αριστερά να προχωρήσει με θαρραλέα βήματα στο διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας (σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε) ή, αν μη τι άλλο, να βάλει φρένο στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό».

«Τραγικές αστοχίες» στην περίπτωση Δημάκη

Επίσης επικρίνει «τις τραγικές αστοχίες, που έγιναν στην περίπτωση του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, για ένα θέμα που ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει μάχες, αγώνες, εντός και εκτός Βουλής για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ένταξη και συμμετοχή των κρατουμένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η τοποθέτησή μας, ειδικά για αυτό το θέμα, δεν έχει καμία αμφισιμία. Ο νέος αυτός άνθρωπος δικαιούται, έτσι κι αλλιώς μιας δεύτερης ευκαιρίας, όχι ως χάρη, αλλά ως δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας, κυρίως της Πολιτείας. Η θετική, εντέλει, εξέλιξη, δείχνει το δρόμο, που έπρεπε, όμως, να είχε διανυθεί από την αρχή».

Οχι στον κυβερνητισμό

Επίσης οι 53 ζητούν ένα κόμμα «που θα αντιμετωπίζει τη λογική του κυβερνητισμού, που έχει ρίξει ήδη τους σπόρους του, ένα κόμμα σε διαρκή επαφή με την κοινωνία και τα κινήματα, που θα λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά και θα μπορεί να ακυρώνει φαινόμενα συγκεντρωτισμού, αλαζονείας, παραγοντισμού, προσωπικών πολιτικών ή τη σαφή μετατόπιση του κέντρου λήψης των αποφάσεων στο κυβερνητικό σχήμα».

Τέλος τονίζει ότι «η λιτότητα δεν καταπολεμάται με λιτότητα, η φτώχεια δεν καταπολεμάται με τη μέθοδο της ανακύκλωσής της, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν αντιμετωπίζονται με την απειλή των μαζικών πλειστηριασμών, αλλά με εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο, που θα προστατεύει με απόλυτο τρόπο την κατοικία των αδύναμων οικονομικά οφειλετών και ταυτόχρονα θα επιβάλει αλλαγή της πολιτικής των τραπεζών στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των πραγματικών, προστατευμένων, μέχρι πρότινος, από το τραπεζικό σύστημα μεγαλοοφειλετών».

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΝΔ! Η απάντηση του Μαξίμου για τις φρεγάτες: Καλό θα ήταν η ΝΔ να σοβαρευτεί επιτέλους

"Καλό θα ήταν η ΝΔ επιτέλους να σοβαρευτεί και να σταματήσει να προσπαθεί διαρκώς να αξιοποιεί για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας" απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την απόκτηση των δύο φρεγατών από τη Γαλλία, με χρονομίσθωση.

"Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ενεργεί με πλήρη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συμφωνία, χωρίς να ενημερώσει διεξοδικά το Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εντός των προβλεπόμενων διαδικασιών" προσθέτει η ΝΔ.

Άποροι δηλώνουν εκδότης και καναλάρχης

Κινήσεις λογαριασμού δύο κυπριακών εταιρειών, ύψους σχεδόν 4 εκατομμυρίων €, όπου δικαιούχοι φέρονται ένας εκδότης μεγάλης εφημερίδας και ένας καναλάρχης οι οποίοι μάλιστα παρουσιάζονται στις ελληνικές φορολογικές αρχές ως άποροι, εντόπισε αρμόδια αρχή.

Συγκεκριμένα ο καναλάρχης, γνωστός για τις σχέσεις του με κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει αφήσει απλήρωτα δάνεια εκατομμυρίων στην Ελλάδα προφασιζόμενος αδυναμία να τα εξοφλήσει. Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τον εκδότη.

Σε κάθε περίπτωση οι συνδιαλλαγές εκατομμυρίων ευρώ μέσω κυπριακών εταιρειών, είναι κάτι που θα διερευνήσει η Ελληνική δικαιοσύνη μόλις συνταχθεί η δικογραφία.

Νέο ρεσιτάλ προπαγάνδας από τους Τούρκους - Η Aksam δημοσίευσε ως νέο ντοκουμέντο μια...παλιά αερομαχία στο ΑΙΓΑΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν έχουν το θεό τους οι Τούρκοι, οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν και με fake βίντεο που αναρτώνται ακόμη και σε ιστοσελίδες γνωστών εφημερίδων.



Τρανταχτό το παράδειγμα της Aksam, η οποία δημοσίευσε την Παρασκευή ένα βίντεο από αερομαχία προηγούμενων ετών ανάμεσα σε ένα ελληνικό Mirage 2000 και ένα τουρκικό F-16. Μάλιστα, παρουσίαζε το F-16 να προσπαθεί να αναχαιτίσει το ελληνικό μαχητικό «κλειδώνοντας» το στο στόχαστρο των όπλων του αφήνοντας να εννοηθεί πως υπήρξε παραβίαση του εναερίου χώρου από τη χώρα μας.



Το μονταρισμένο βίντεο φιλοξενείται σε γκρουπ του Facebook με τίτλο: «Turkish Special Forces - Türk Özel Kuvvetleri» με μέλος και συγκεκριμένα, τον Γκιοκχάν Γιουτζέλ να αναφέρει σε σχόλιο του κάτω από το βίντεο: «Πριν από πόσα χρόνια βρήκατε αυτές τις εικόνες, προφανώς ο διαχειριστής της σελίδας το έκανε share για να κάνει εντύπωση».

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο:




Κύπρος: Συγκλονίζει η μητέρα της 59χρονης - Έχασε και το τέταρτο παιδί της

«Έκλαιγε ασταμάτητα επί τέσσερις ώρες», δηλώνει γειτόνισσα του ζευγαριού - Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον δράστη

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Λευκωσία τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με θύματα τους δύο θετούς γονείς ενός 15χρονου αγοριού.

Τραγική ειρωνεία: η μητέρα της 59χρονης που κατακρεουργήθηκε με δέκα μαχαιριές είχε χάσει άλλα τρία παιδιά, και η 59χρονη ήταν το τελευταίο της, που βρισκόταν στη ζωή, μέχρι το μοιραίο πρωινό της Πέμπτης.

Γειτόνισσα του ζευγαριού μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε πως όταν η άτυχη γυναίκα έμαθε για τον χαμό του τελευταίου της παιδιού έκλαιγε ασταμάτητα επί τέσσερις ώρες.

Όπως δήλωσε η γειτόνισσα, η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη. «Ακόμη νομίζω ότι θα έρθει να παρκάρει το αυτοκίνητό της και να μου μιλήσει», ανέφερε χαρακητριστικά.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Όπως ανέφεραν στο protothema.gr αστυνομικές πηγές «είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων».

Λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του 15χρονου γιου των θυμάτων, χθες δεν μπόρεσε να ληφθεί γραπτή κατάθεση, και που θα γίνει σήμερα στην παρουσία ψυχολόγων που παρακολουθούν από χθες τον ανήλικο.

Η κατάθεση, για την αστυνομία, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο 15χρονος σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι.

Η ώρα θανάτου

Η αστυνομία εξετάζει με προσοχή και με την βοήθεια ειδικών, την ώρα θανάτου του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Ντίνας Σεργίου. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι η ώρα που εξέπνευσαν οι δύο άνθρωποι συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι, ενημερώνοντας για την εισβολή των κουκουλοφόρων.

Αν υπάρχει χρονική απόσταση από τα δύο γεγονότα τότε η αστυνομία θα πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη στο χρόνο που μεσολάβησε και αν αυτός αξιοποιήθηκε από τους δράστες να εξαφανίσουν στοιχεία και να αλλοιώσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Πολύ αίμα, ένας αυτουργός

Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη η δολοφονία, με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα των δύο θυμάτων, οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι δράστες θα έπρεπε να έφυγαν από το σπίτι «λουσμένοι» στο αίμα. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ίχνη διαφυγής με κηλίδες αίματος προς την έξοδο του σπιτιού και στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί την αστυνομία στην υποψία, ότι ο δράστης είχε πρόσβαση στο σπίτι και δυνατότητα να συγκαλύψει ίχνη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, στο σώμα του Γ. Χατζηγεωργίου βρέθηκαν 20-25 τραύματα από μαχαίρι, στο λαιμό, το στήθος, τη κοιλιά και τα πόδια. Τα περισσότερα τραύματα ήταν στο λαιμό και στο στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδιάς με τέμνον και νύσσον όργανο». Η Ντίνα Σεργίου έφερε εννιά με δέκα τραύματα στο λαιμό και το στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας με τέμνον και νύσσον όργανο».

Η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, κάτι που φανερώνει ότι μαχαιρώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν. Τα τραύματα και των δύο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έγιναν από το ίδιο μαχαίρι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υποψία ότι ο δράστης ήταν ένας και μαχαίρωνε εναλλάξ την ίδια ώρα τον Γ. Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου. Το στοιχείο αυτό δεν ανατρέπει την μαρτυρία του 15χρονου για δύο κουκουλοφόρους, καθώς είναι πιθανόν μόνο ο ένας (αν έτσι έχουν τα πράγματα) να ήταν ο αυτουργός.

Δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος

Η έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας δεν εντόπισε το φονικό μαχαίρι ή κάποια από τα ρούχα των δραστών (κουκούλα κλπ). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι των σκουπιδιών στην περιοχή είχαν περισυλλεχθεί από απορριμματοφόρο όχημα και αν μέσα σε αυτούς είχαν πεταχτεί τεκμήρια είναι πολύπλοκο να εντοπιστούν καθώς πρέπει να γίνει έρευνα στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι. Παράλληλα οι ανακριτές έχουν πάρει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής στην οποία έγινε ο φόνος, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπήρξε κίνηση ανθρώπων και οχημάτων πριν και μετά την ώρα που κατά την μαρτυρία του 15χρονου συνέβη η δολοφονία. Όπως πληροφόρησαν το protothema.gr αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος ανέφερε πως οι δράστες έφυγαν πεζοί και μάλιστα του είπαν να μην ανησυχεί καθώς δεν επρόκειτο να τον πειράξουν. Οι γείτονες κατέθεσαν πως δεν άκουσαν κανένα περίεργο θόρυβο, ή αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα τη συγκεκριμένη ώρα.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ταυτότητα του δράστη

Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν πως όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ταυτότητα του δράστη/δραστών είναι ανοικτά καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ληστεία. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία φανερώνει προσωπικό μίσος και θυμό, προβληματίζει τους ανακριτές. Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο ή μαρτυρία μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι αστυνομικές πηγές σχολιάζοντας συναφείς «πληροφορίες» που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ΜΜΕ, ως απλό κουτσομπολιό.

Ηράκλειο: "Έσπασαν" τα ισόβια για τη φονική συμπλοκή οπαδών

Εκδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια.

Βασικός κατηγορούμενος ένας 30χρονος σήμερα άνδρας, οπαδός του ΟΦΗ ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Το Εφετείο όμως του αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό και συγκεκριμένα αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με αποτέλεσμα τα ισόβια να "σπάσουν" κι έτσι του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών για την ανθρωποκτονία και συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών για άλλα αδικήματα. Μάλιστα το ελαφρυντικό, του χορηγήθηκε κατά πλειοψηφία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθισαν άλλα 12 άτομα τα οποία βαρύνονται με κατηγορίες χαμηλότερου επιπέδου και στα οποία επιβλήθηκαν ποινές από 20 έως 30 μήνες.

Ένα ακόμη άτομο που είχε κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 21χρονου Γιάννη, ειχε αθωωθεί για τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά είχε κριθεί ένοχος για πλημμελήματα και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών.

Καταπέλτης ήταν τότε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας έδρας, η οποία είχε τοποθετηθεί κάνοντας λόγο για μια συμπλοκή που έγινε από άτομα τα οποία ενήργησαν ως «συμμορία».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια από την ημέρα που ο 21χρονος - τότε- Γιάννης Ρουσάκης είχε χάσει τη ζωή του στη διάρκεια συμπλοκής οπαδών, στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού, τον Σεπτέμβριο του 2011 που είχε συγκλονίσει την Κρήτη. Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο 21χρονος Γιάννης είχε δεχθεί χτύπημα από μαχαίρι και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου τον είχαν μεταφέρει φίλοι του.

Πηγή: ekriti.gr

Αυτός είναι ο λόγος που η Όλγα Φαρμάκη αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor - ΒΙΝΤΕΟ

Η Όλγα Φαρμάκη αποχώρησε πριν από λίγες μέρες οικειοθελώς από το Survivor και στην πρώτη της τηλεοπτική παρουσία αποκάλυψε τον λόγο που την οδήγησε σ' αυτή την απόφαση.

«Το σκέφτηκα πάρα πολύ, ήταν μια απόφαση πολύ συνειδητή, όπως είπα και στους συμπαίκτες μου», είπε η πρώην παίκτρια του reality επιβίωσης.

Είπα "τελείωσε αυτό το ταξίδι τώρα για σένα", αισθανόμουν πλέον μία πίεση μέσα στο παιχνίδι», συμπλήρωσε.

«Τα τελευταία βράδια έπεφτα να κοιμηθώ και αισθανόμουν ένα "πλάκωμα" και ήταν σαν να μην μπορώ να καθίσω πουθενά στην παραλία», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Μου έλειψαν οι δικοί μου μου, αλλά αισθανόμουν κάποια στιγμή όταν ήμουν κλεισμένη σε μια γυάλα. Πραγματικά μου έλειπε η ζωή μου και το έξω, και οι δικοί μου άνθρωποι. Οπότε όλα αυτά συναίνεσαν στο να πάρω την τελική απόφαση και να βγω έξω».

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Ο άλλος πήγε τη γυναίκα ταξίδι του μέλιτος... στη γήπεδο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ετοιμάζει το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και κάθε ημέρα αρκετοί φίλοι της επισκέπτονται το οικόπεδο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για την «Αγιά Σοφιά». Ωστόσο, ένα ζευγάρι έκανε τη... διαφορά.

Το ζεύγος αφού ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, επισκέφτηκε το εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και φωτογραφήθηκε με φόντο τα έργα

ΒΙΝΤΕΟ-Ουρλιάζει ο γελοίος Γαληνός "η Λέσβος βρίσκεται υπο ομηρία"... όταν έλεγε "θα τους φιλοξενήσουμε και θα τους εντάξουμε" δεν τα σκεφτόταν

Για άλλη μια φορά ουρλιάζει ο γελοίος Γαληνός της Λέσβου καιμάλιστα έκανε και μήνυση εναντίον των λάθρο για την κατάληψη στην πλατεία... Όταν έλεγε «όχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών» στο Βατικανό δεν τα ήξερε; Ένταξέ τους τώρα και πάντρεψέ τους με τον πολιτισμό σου λοιπόν!!


Θαυμάστε τι έλεγε ο ψεκασμένος καραγκιόζης και διαβάστε και τι λέει σήμερα:



Γαληνός καλεί Τσίπρα, Τόσκα, Βίτσα: Η Λέσβος βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας

Λήψη άμεσων μέτρων ώστε να λάβει τέλος η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς και να γίνει επιτέλους πράξη η ουσιαστική αποσυμφόρηση της Λέσβου ζητά ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Ο δήμαρχος Λέσβου σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αναφέρει ότι «εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες. Είναι ανήκουστο μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού υπό κατάληψη και η αστυνομία να μην τολμά να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη».



Σύμφωνα με το δήμαρχο Λέσβου, «η προκλητική αυτή αδράνεια, μεταθέτει όλο το βάρος στο δήμο, ο οποίος είναι ο μοναδικός φορέας που βρίσκεται εξ αρχής στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μας κάνει να διερωτόμαστε εάν τελικά οι νόμοι του κράτους έχουν πραγματική ισχύ και αν ναι γιατί οι αρμόδιοι για την εφαρμογή τους φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να πράξουν τα αυτονόητα;».



Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Γαληνός τονίζει πως «σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Λέσβο ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να μιλήσει στους νησιώτες για ανάπτυξη, για νέες επενδύσεις και για έργα πνοής. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που η ασφάλεια και η τήρηση των νόμων, έννοιες αυτονόητες για άλλες κοινωνίες, δεν ισχύουν στη Λέσβο; Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και πώς μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις». Και καταλήγει ο κ. Γαληνός: «Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 10.000 αιτούντες άσυλο σε μια πόλη 27.000 κατοίκων και το νησί μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά όμηρος. Η Λέσβος δεν μπορεί να αντέξει άλλο.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ως Δήμος Λέσβου, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας και την κοινωνική συνοχή».

ΒΙΝΤΕΟ-Στην κοσμάρα τους αποθεώνουν τον Τόσκα


Όλη η χώρα μιλάει για την έξαρση της εγκληματικότητας, αλλά οι Συριζαίοι μας λένε πόσο επιτυχημένος υπουργός είναι ο Τόσκας



Αυτοί είναι οι 7 φιλότουρκοι του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιοί καταψηφίσαν το χθέσινο ψήφισμα

Τους επτά φιλότουρκους Ευρωβουλευτές, που με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, «εντόπισαν» τα parapolitika.gr. Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές που είχαν το θράσος να καταψηφίσουν το ψήφισμα που καταδικάζει ουσιαστικά τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Οι ευρωβουλευτές, κόντρα στην επίσημη γραμμή των κομμάτων τους, αδιαφόρησαν πλήρως για τις θεμελιακές αξίες της Ε.Ε., όπως το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χθες, λοιπόν, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Ελλήνων ευρωβουλευτών, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με ευρύτατη πλειοψηφία (607 υπέρ, 7 κατά, 18 αποχές) το ψήφισμα σχετικά με την «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτους δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία».


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα αυτό κάνει το αυτονόητο - καλεί τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν γρήγορα τις δικαστικές διαδικασίες και να απελευθερώσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, για όλους τους εμπλεκόμενους, τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.

Κι όμως, επτά ευρωβουλευτές έκριναν σκόπιμο να το καταψηφίσουν, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για ενδεχόμενες σχέσεις τους με το καθεστώς Ερντογάν και την επιρροή που μπορεί να δέχονται από την Άγκυρα. Οι φιλότουρκοι ευρωβουλευτές προέρχονται από έξι διαφορετικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τέσσερις διαφορετικές πολιτικές ομάδες. Πρόκειται για τους εξής:

1. Φρανκ Μπόγκοβιτς (Σλοβένος, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)

2. Ρίτσαρντ Κόρμπετ (Βρετανός, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα)

3. Αντρέ Έλισεν (Ολλανδός, Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας)

4. Λίντια Τζοάνα Γκέρινγκερ ντε Όντεμπεργκ (Πολωνή, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα)

5. Πίτερ Γιάρ (Γερμανός, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)

6. Όλαφ Στούγκερ (Ολλανδός, Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας)

7. Μαρί-Κριστίν Βεργκιάτ (Γαλλίδα, Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά)

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/afti-ine-7-filotourki-tou-evrokinovouliou

Σοκαρισμένη η Ελένη Μενεγάκη με τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη: «Τον γνώριζα, δεν μπορώ να το πιστέψω»

Ο επιχειρηματίας επί 18 ημέρες έδινε αγώνα στην Εντατική για τη ζωή του

Σήμερα Παρασκευή, έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου δύο κουκουλοφόροι ληστές είχαν πυροβολήσει μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου «Γεννηματάς» όπου και κατέληξε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Απριλίου. Επί 18 ημέρες, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης έδινε αγώνα να κρατηθεί στη ζωή, όμως τελικά λύγισε. Η Ελένη Μενεγάκη, όπως και ο σύντροφός της, Μάκης Παντζόπουλος γνώριζαν τον επιχειρηματία και την οικογένεια του, καθώς ήταν από την Άνδρο. Η παρουσιάστρια μέσα από την εκπομπή της στον Alpha, μίλησε για τον αδικοχαμένο επιχειρηματία και έστειλε τα δικά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

«Θέλω να πω δυο λόγια για την οικογένειά του, γιατί τους γνωρίζω. Δεν μπορώ να το πιστέψω, να το συλλάβει το μυαλό μου! Μιλάμε για έναν υπέροχο άνθρωπο, μια υπέροχη οικογένεια με τρία υπέροχα παιδιά. Πολύ αγαπητοί στην Άνδρο, γιατί ήταν από την Άνδρο… Δεν έχω λόγια. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα το Πάσχα, τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα χάσαμε, δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Ένας άνθρωπος καλός, ευγενής, χαρούμενος, υπέροχος, με χιούμορ. Τι έτυχε σε αυτόν τον άνθρωπο και σε αυτήν την οικογένεια και σε πόσες άλλες βέβαια, δεν ξέρω… Ειλικρινά, δεν έχω λόγια να πω γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Κουράγιο να κάνουν και τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, λυπάμαι αφόρητα πολύ».

Παραδοχή Πιτσιόρλα: Μας πιέζουν οι δανειστές για σκληρή μεταμνημονιακή επιτροπεία

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε πως η χώρα βρίσκεται σε μια φάση σκληρής διαπραγμάτευσης και πιέζεται από τους δανειστές προκειμένου να έχει ένα μεταμνημονιακο καθεστώς με εποπτεία.

«Είμαστε σε μια φάση σκληρής διαπραγμάτευσης. Θα πιεστούμε -και οι μέθοδοι πίεσης είναι πολλές- για να έχουμε ένα μεταμνημονιακό καθεστώς που θα δίνει περιθώρια εποπτείας. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίζουμε.

Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης τότε και πάλι θα πρέπει να κριθεί η τωρινή Κυβέρνηση. Όμως όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, δεν είναι καλό από μόνοι μας να δημιουργούμε μια εικόνα χειρότερη για τη χώρα από αυτή που πραγματικά είναι.»

«Φλερτ» στο Κίνημα Αλλαγής

Ο κ.Πιτσιόρλας επανέλαβε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο επανέλαβε το φλερτ του ΣΥΡΖΑ προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς

«Σταδιακά διαμορφώνεται ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την αλλαγή στην πορεία της χώρας. Το ζουν οι άνθρωποι καθημερινά και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτό το κοινό αίσθημα. Προφανώς, υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Ρώτησε ο κ. Λοβέρδος πόσο θα μείνουμε. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Είναι απλό! Εμείς, από τη μεριά μας, επιθυμούμε να συνδιαλλαγούμε με όλους και ιδιαίτερα με αυτούς που θεωρούμε ότι έχουμε μία ιστορική συγγένεια. Μπορεί σήμερα να μην υπάρχει, αλλά ιστορικά υπάρχουν δύο ρεύματα τα οποία είναι σε έναν διάλογο πολλά χρόνια, από διαφορετικές θέσεις».

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας συνέχισε το φλερτ αυτή τη φορά για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος η οποία είπε πως θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο.

«Εμείς, λοιπόν, θα επιδιώξουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα επιδιώξουμε να υπάρξει κι ένας συσχετισμός –το ονομάζουμε- προς προοδευτική κατεύθυνση στο Σύνταγμα. Προφανώς, υπάρχουν συντηρητικά και προοδευτικά Συντάγματα. Προφανώς, υπάρχουν πετυχημένες και μη πετυχημένες αναθεωρήσεις.

Θα επιδιώξουμε μία αναθεώρηση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ιστορικής περιόδου την οποία διανύει η χώρα και θα επιδιώξουμε και τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες για να πετύχουμε αυτή την αναθεώρηση».

Για τα τραγελαφικά με το BBC, το ΚΑΣ και το Σούνιο

Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά έγιναν για να δοθεί η άδεια στο BBC προκειμένου να υπάρχουν τα γυρίσματα στο Σούνιο του BBC προανήγγειλε πως όταν ολοκληρωθεί το νέο νομικό πλαίσιο δεν θα μπορεί το ΚΑΣ να επεμβαίνει κατά αυτό τον τρόπο σε τέτοια θέματα.

«Εμείς αναμορφώνουμε τώρα –το ολοκληρώνουμε άμεσα- το πλαίσιο για τις κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα. Και αυτό το θέμα δεν είναι καινούργιο. Και εδώ βρήκαμε ένα καθεστώς που είναι απαράδεκτο και το αλλάζουμε. Ήδη το μισό έχει αλλάξει, με νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και επίκειται και η ολοκλήρωσή του τώρα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο για να μην υπάρχουν αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις που υπάρχουν από το ΚΑΣ ή από οποιονδήποτε άλλον.»

Υπάρχουν ιδεοληψίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις

Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχτηκε πως υπάρχουν ιδεοληψίες και στο ΣυΡιζΑ για τα θέματα των επενδύσεων στην Ελλάδα πρόσθεσε όμως ότι η μεγαλύτερη βάση του προβλήματος αυτού είναι όταν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί υπόσχονται στους επενδυτές πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.

«Προφανώς ορισμένοι έχουν και ιδεοληψίες, όμως η μεγαλύτερη ιδεοληψία που κατατρέχει το ελληνικό δημόσιο και τις επενδύσεις στην Ελλάδα είναι η ιδεοληψία που λέει ότι η εκάστοτε πολιτική εξουσία της χώρας μπορεί να λύνει τα προβλήματα με εντολές και να παρακάμπτει νόμους, διαδικασίες και τα πάντα.

Αυτό είναι στη βάση όλης της αναποτελεσματικότητας του δημοσίου για τις επενδύσεις, αυτό είναι στη βάση της αναξιοπιστίας, αυτό είναι στη βάση της αναποτελεσματικότητας. Διότι όταν οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί υπόσχονται σε ξένους επενδυτές «ελάτε εσείς εδώ και θα τα κανονίσω εγώ», αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Αυτό είναι στη βάση των προβλημάτων μας».

Στο εδώλιο 15 γιατροί, διευθυντές και στελέχη του ΚΑΤ για σπατάλες μοσχευμάτων σε χειρουργικές επεμβάσεις

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπουν οι δικαστές 15 χειρουργούς-ορθοπεδικούς, διευθυντές κλινικών του ΚΑΤ και στελέχη της διοίκησης, για ανεξέλεγκτη αλλά και υπερκοστολογημένη χρήση οστικών μοσχευμάτων, προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας, 1500 χειρουργεία της διετίας 2009-2010 απέφεραν ζημία περί τα 10.000.000 ευρώ.

Κατά το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι προμηθεύονταν αθρόα οστικά μοσχεύματα εταιριών της δικής τους επιλογής, τα οποία τοποθετούνταν σε ασθενείς που δεν είχαν ανάγκη τέτοιου είδους χειρουργείου.

Στο πόρισμα των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, αναφέρονται παραγγελίες μοσχευμάτων σε πολύ ακριβή τιμή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η αξία τους δεν αποζημιώθηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών, καθώς η τοποθέτηση τους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, που αποτέλεσε και το έναυσμα για την διενέργεια της ποινικής έρευνας, η μέση δαπάνη τοποθέτησης μοσχεύματος ανά ασθενή, τη διετία 2009-2010 υπολογίστηκε στις 6.676 ευρώ.

Οπως ανέφεραν οι επιθεωρητές για την παραγγελία και προμήθεια των μοσχευμάτων «δεν τηρούνταν καμιά διαδικασία προέγκρισης της δαπάνης πριν από την επέμβαση, γεγονός που τελικά επέτρεπε στα ιατρικά στελέχη του νοσοκομείου να επιβάλλουν στην πράξη προκαθορισμένες επιλογές και να προσανατολίζουν την ανάθεση προμήθειας με απ' ευθείας ανάθεση στις προτεινόμενες εταιρείες. Αντίθετα, πριν από την επέμβαση θα έπρεπε να υποβαλλόταν αίτημα χορήγησης υλικού, να συντασσόταν η ιατρική γνωμάτευση και να εγκριθεί αρμοδίως έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του τμήματος Οικονομικού».

Ν.Δ.: Τέσσερα ερωτήματα για τη μίσθωση των φρεγατών από τη Γαλλία

Τέσσερα ερωτήματα θέτει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία για τη μίσθωση των δύο φρεγατών από τη Γαλλία.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η μίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία -εφόσον αυτή οριστικοποιηθεί- είναι μια θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά για τις πτυχές αυτής της συμφωνίας, καθώς υπάρχουν τέσσερα εύλογα ερωτήματα:

1.  Ποιοι είναι οι οικονομικοί όροι αυτής της συμφωνίας και για πόσα χρόνια θα γίνει η εκμίσθωση των φρεγατών;

2. Γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων;

3. Είναι ή δεν είναι αρμόδιος για μια τόσο σημαντική συμφωνία ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και γιατί επέλεξε και σήμερα την αφωνία, εκχωρώντας τις αρμοδιότητές του στον κ. Φώτη Κουβέλη;

4. Τελευταίο και σημαντικότερο: Tι άλλαξε, άραγε, από το 2013, όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλλε (*) μια ανάλογη πρόταση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι “υποκρύπτει σκοπιμότητες και μίζες” και χαρακτηρίζοντας τις ίδιες ακριβώς φρεγάτες “ακατάλληλες” για το Αιγαίο;

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι, για τόσο σημαντικά θέματα, πρέπει να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση της Βουλής».

* Παραθέτουμε την απάντηση που είχε δώσει για την αντίστοιχη συμφωνία που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία το 2013 ο κ. Αλ. Τσίπρας (Δ.Ε.Θ. 16/9/2013)

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα.  Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο. Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο { …}  θα πρέπει να προσανατολιστούμε όχι σε τέτοιου είδους εξοπλισμούς που συνήθως κρύβουν από πίσω τους πολιτικές σκοπιμότητες και μίζες, αλλά να προσανατολιστούμε σε μια αξιόπιστη ελληνική αμυντική βιομηχανία».      

Βίντεο: Το απίστευτο... τρίποντο του Σάκη Ρουβά από τις κερκίδες

Ξέρει και από μπάσκετ ο Σάκης Ρουβάς!

Σε νέα επαγγελματικά μονοπάτια βαδίζει ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος τώρα θέλει να κατακτήσει και το YouTube. Ο τραγουδιστής, ετοίμασε για το κανάλι του στη δημοφιλή πλατφόρμα μια σειρά από βίντεο όπου θα υποδέχεται ξεχωριστούς καλεσμένους και θα τους βάζει κάποιο challenge.

Τον κύκλο αυτών των βίντεο, με τον τίτλο «Άντεξες», άνοιξε ο Πάνος Μουζουράκης που δέχτηκε ερωτήσεις «παγίδα» από τον Έλληνα σταρ, ενώ έβαζαν... καλάθια. Φυσικά, ο τραγουδοποιός απάντησε σε όλες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Οι δυο τους είχαν να συναντηθούν μπροστά από την κάμερα από την εποχή του The Voice.

Εκεί που... τρέλανε τους πάντες ο Ρουβάς, ήταν όταν έβαλε τρίποντο από τις κερκίδες!

Παναθηναϊκός: Οριστική η αφαίρεση 3 βαθμών λόγω Βέμερ

Η προθεσμία των 5 εργάσιμων ημερών που είχε η διοίκηση του Παναθηναϊκού προκειμένου να εξοφλήσει τις 454.000 ευρώ στον Γενς Βέμερ παρήλθε δίχως θετικό αποτέλεσμα.

Πλέον, η αφαίρεση των 3 βαθμών από τη συγκομιδή του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία της Super League είναι οριστική. Τελεί μόνο υπό την αίρεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία έχει προσφύγει το «τριφύλλι» ζητώντας ερμηνεία για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε πριν από λίγες μέρες 50.000 ευρώ στον Βέμερ, που αντιστοιχεί στην καθυστερούμενη δόση και θεωρεί ότι πρέπει να πάρει πίσω τους 3 βαθμούς.  Πάντως, μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο την Κυριακή, θα αφαιρεθούν άλλοι 3 βαθμοί για την ίδια υπόθεση. Η ΠΑΕ θα έχει περιθώριο πέντε εργάσιμων για να εξοφλήσει τον Βέμερ και να πάρει τους 3 πόντους, αλλιώς η δεύτερη αφαίρεση θα διατηρηθεί. Αν οι δυο πλευρές δεν τα βρουν, η διαδικασία θα επαναληφθεί και για το παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, μόνο που στην τρίτη αφαίρεση προβλέπεται και υποβιβασμός στη Football League

Και πλέον εκτός της μη πληρωμής του χρέους προς τον Βέμερ, για τον ΠΑΟ δυσκολεύει η υπόθεση Ευρώπη με θέση στην πρώτη 5αδα, ενώ στο χειρότερο σενάριο θα υπάρχει και υποβιβασμός!

Άνεμοι "φονιάδες" - Ξεριζώθηκε δέντρο, καταπλάκωσε αυτοκίνητο και σκότωσε επιβάτη στην Εγνατία Οδό - ΒΙΝΤΕΟ

Δένδρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε αυτοκίνητο που κινούταν επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στον κόμβο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα επιβάτης του οχήματος, που, κατά την ίδια ενημέρωση, καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Από το ίδιο αυτοκίνητο, απ' όσα έγιναν γνωστά έως τώρα, βγήκαν σώοι ο οδηγός και μία γυναίκα. Στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική που ανέσυρε νεκρό τον άτυχο άνδρα, 51 ετών.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, όπου εκείνη την ώρα φυσούσαν δυνατοί άνεμοι και εξαιτίας αυτών φαίνεται ότι ξεριζώθηκε το δένδρο.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη διεξαγόταν από μία λωρίδα και με χαμηλές ταχύτητες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή βίντεο: laikoyra.gr