24 Μαΐου 2019

Συμβιβασμός 44 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και τα θύματά του

Ο παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα, φαίνεται, ότι έφτασε σε μία προσωρινή συμφωνία με τα θύματά του, ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία αυτή αφορά τις αγωγές που είχαν υποβληθεί και την αποζημίωση των θυμάτων του παραγωγού, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία σχετικά με μία αγωγή που υποβλήθηκε το 2018 στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και κατηγορούσε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Weinstein Co ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους από ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και την σεξουαλική επιθετικότητα του Γουάιντσταϊν.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του

Εις βάρος του Γουάινσταϊν, έχουν κινηθεί περισσότερες από 70 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι νεαρές ηθοποιοί, κατηγορώντας τον για σεξουαλικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Μετά από όλες αυτές τις κατηγορίες η εταιρεία Weinstein Co απέλυσε το γνωστό παραγωγό και υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, ενώ ο ίδιος αποβλήθηκε και από την Ακαδημία των Όσκαρ. Ο Γουαϊνστάιν, πάντως, έχει αρνηθεί και εξακολουθεί να αρνείται ότι είχε μη συναινετικό σεξ με οποιαδήποτε γυναίκα.