Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Πανικός στο Μαξίμου με το προβάδισμα της ΝΔ -Αντεπίθεση με φήμες και διαρροές για «μυστικές έρευνες»... ξένων πρεσβειών κατά προτίμηση
[Είμαι περίεργος πως θα δικαιλογήσει την ΠΟ@ΤΣΑ! Το πιθανότερο να πει "το πήραμε το μήνυμα, συνεχίζουν για πιο μεγάλη ανάπτυξη" και να σκέφτεται "τώρα φεύγω διακοπές με το κότερο, από Σεπτέμβρη θα μοιράσω ξανά κανα επίδομα στα γίδια μπας και καταφέρω να πάρω τη στροφή"]

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το νέο κύμα δημοσκοπήσεων που βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγα 24ωρα προ των εκλογών, δημοσκοπήσεων που δείχνουν όχι μόνο μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και διαφορά που διευρύνεται και εμπεδώνεται, και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της αντεπίθεσης.

Βασικό όπλο η καλλιέργεια κλίματος αισιοδοξίας μέσω δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει μεγάλη έκπληξη και ανατροπή. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «δημοσκοπήσεις της συμφοράς», μιλώντας στη Λάρισα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αντιπάλων του.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Δραγασάκης μιλάει για «10ετία ΣΥΡΙΖΑ» που ξεκινάει στις εκλογές του 2019. Από κοντά και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που προβλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, που προ ημερών είχε μιλήσει για «εκλογές-δημοσκόπηση», έριξε και το τελευταίο του χαρτί και δήλωσε στο Kontra Channel ότι η ψήφος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ψήφος για τη 13η σύνταξη. Τυχόν νίκη της ΝΔ θα θέσει τη 13η σύνταξη εν αμφιβόλω, δήλωσε απροκάλυπτα ο πρωθυπουργός, που είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για να αποφύγει μια συντριβή στις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα

Ο Αλέξης Τσίπρας με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

Ετσι, η κυβερνητική παράταξη επιδίδεται σε κυκλοφορία φημών για την ύπαρξη κρυφών δημοσκοπήσεων που δείχνουν, υποτίθεται, τη διαφορά να έχει ελαχιστοποιηθεί ή ακόμη και να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διασπορά τέτοιων πληροφοριών γίνεται κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου εμφανίστηκαν πληροφορίες ακόμα και για μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από ξένες πρεσβείες και που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή, ενώ για δημοσκόπηση που δείχνει διαφορά μόλις 1,2% υπέρ της ΝΔ έγραψε και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ελπίζοντας προφανώς να προκύψει πρόβλημα για την αξιωματική αντιπολίτευση την Κυριακή των εκλογών.

Η καμπάνια για την ανόρθωση του ηθικού των οπαδών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται και από ρεπορτάζ για την ύπαρξη διεργασιών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τυχόν αλλαγή ηγεσίας σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ηττηθεί στις ευρωεκλογές, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε κάθε λέξη και φράση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που ερμηνεύεται ως αποστασιοποίηση από τη γραμμή της ηγεσίας και υπονόμευση της προσπάθειας για εκλογική επικράτηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και φωτορεπορτάζ από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που υποτίθεται ότι δείχνουν περιορισμένη την προσέλευση κόσμου, ενώ σε διάφορες αναλύσεις που προωθεί το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ψήφο των νέων ψηφοφόρων -που παραδοσιακά ψηφίζουν Αριστερά- αλλά και των αναποφάσιστων, οι περισσότεροι εκ των οποίων το 2015 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με οποδούς της ΝΔ στην Γλυφάδα

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με οπαδούς της ΝΔ στη Γλυφάδα / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

Ποια είναι η αλήθεια

Οι δηλώσεις Τσίπρα, Δραγασάκη, Παππά, Παπαδημούλη και όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπουν νίκη στις ευρωεκλογές είναι οι αναμενόμενες. Δεν πας στις εκλογές με δηλώσεις ότι θα χάσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκουν οι δηλώσεις αυτές είναι να ανεβάσουν το ηθικό των οπαδών και των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να πάνε να ψηφίσουν και να αποφευχθεί μια μεγάλη ήττα, που θα κάνει ενδεχομένως και τις πρόωρες εκλογές αναπόφευκτες.

Δεν υπάρχουν επίσης μυστικές δημοσκοπήσεις και δεν έχουν κάνει οι πρεσβείες μυστικές έρευνες. Οι μόνες δημοσκοπήσεις που δεν έχουν δημοσιευθεί είναι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Στην περίπτωση της ΝΔ, η κυλιόμενη δημοσκόπηση που διενεργεί εδώ και πολύ καιρό το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, ενώ και οι τελευταίες μετρήσεις που κάνουν οι εταιρείες δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται εκεί που έδειξαν και οι προηγούμενες. Πάνω από 6-7 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν η έρευνα της Alco για το κανάλι Open, που έδωσε τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις 5,6 μονάδες:Στο εσωτερικό της ΝΔ το μόνο που δεν συζητείται είναι το ενδεχόμενο ήττας, πόσω μάλλον διεργασίες για αλλαγή ηγεσίας. Τα ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε περιθωριακά σάιτ είναι κατ' εντολήν του Μαξίμου με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, εκτιμούν στην Πειραιώς.

Τα φωτορεπορτάζ που παρουσιάστηκαν ακόμα και στην «Αυγή», με λίγο κόσμο στις συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν fake, όπως αποδείχθηκε ότι ήταν fake και τα ρεπορτάζ για τα νούμερα τηλεθέασης των εκπομπών που φιλοξένησαν τον πρόεδρο της ΝΔ.

Το σάιτ Ellinika Hoaxes, το οποίο συνεργάζεται με το Facebook για την ανίχνευση ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο, μάλιστα, δημοσιοποίησε με την ένδειξη Fake News όσα εγράφησαν στην «Αυγή» και σε φιλοκυβερνητικά σάιτ για δήθεν μικρή τηλεθέαση.

Επίσης, οι φωτογραφίες για δήθεν μικρή προσέλευση στις ομιλίες της ΝΔ είναι από λήψεις που έγιναν πολλή ώρα πριν ξεκινήσει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται και από το διαφορετικό φως. Οι φωτογραφίες από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και ένα από τα μεγαλύτερα fake news του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν οι «πειραγμένες» φωτογραφίες που δημοσίευσε φιλοκυβερνητική εφημερίδα από την ομιλία Μητσοτάκη στα Χανιά και μετά την κατακραυγή αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Τι είδε η Αυγή από την συγκέντρωση Μητσοτάκη στην Λάρισα

Η «Αυγή» είδε πολύ λίγο κόσμο στη συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λάρισα. Λίγο αργότερα η πλατεία γέμισε

Ο κόσμος στην συγκέντρωση του Μητσοτάκη στην Λάρισα

Αυτή ήταν η εικόνα που μετέδωσαν την ειδησεογραφικά πρακτορεία, διαφορετική από αυτό που είδε η «Αυγή»

Τι συμβαίνει με τους νέους ψηφοφόρους

Πολλοί στην κυβέρνηση επικαλούνται την ψήφο των νέων ψηφοφόρων σε αυτές τις εκλογές (537.000 άτομα περίπου) και ισχυρίζονται ότι είναι μια μεγάλη δεξαμενή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι σε ηλικία ψηφοφόροι, όντως, ψηφίζουν παραδοσιακά την Αριστερά και λιγότερο τη Νέα Δημοκρατία.

Όμως και αυτή η ψήφος μετριέται στις δημοσκοπήσεις, ενώ υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον αυτοί οι ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες. Επίσης, οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι οι αναποφάσιστοι κατανέμονται αναλογικά και στα δύο μεγάλα κόμματα και δεν υπάρχει μαζική επιστροφή πρώην ψηφοφόρων του Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/anisyhia-sto-maximoy-me-probadisma-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου