25 Ιουνίου 2019

ΜΠΑ; ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΣΤΑΘΗΣ; Στάθης και Βαρουφάκης μαλώνουν για την ελληνική υπηκοότητα της Κούνεβα

«Πέντε χρόνια Ευρωβουλευτής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες η κ. Κούνεβα, και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ούτε καν για το ονόρε» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Την έντονη διαφωνία του με την άποψη του Σταυρόπουλου εξέφρασε με άρθρο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχολιάζοντας την είδηση ότι η κ. Κούνεβα δεν θα είναι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές καθώς απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και τη δημοτικότητα στις 31/5/2019 και δεν έχει συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους, ο Στάθης Σταυρόπουλος έγραψε:



«Άδειασμα» από Βαρουφάκη

«Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη. Αρκεί ότι εκπροσώπησε τους μετανάστες εντός της ΕΕ που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, που πέφτουν θύματα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, που εν τέλει είναι οι πρώτοι πάνω στους οποίους οι εργοδοσίες ασκούνται στο πως να ρευστοποιούν τους εργαζόμενους, βιαιοπραγόντας πάνω τους βάναυσα» τονίζει σε εκτενή του ανάρτηση ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του με τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματός του.

«Το ΜέΡΑ25, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μας διεθνισμού, τιμά την Κωνσταντίνα Κούνεβα και όλους τους μετανάστες που σηκώνουν σε όλη της Ευρώπη την σημαία της αντίστασης στο θεσμικό πλαίσιο των επερχόμενου μεταμοντέρνου πανευρωπαϊκού εργασιακού μεσαίωνα».