26 Ιουνίου 2019

Νέα επίθεση από την φυλλάδα του Φιλιππάκη σε Κυριάκο και Μαρέβα

Με πρωτοσέλιδη αναφορά και με ένα κείμενο που προκαλεί, απαντά η εφημερίδα «Δημοκρατία» του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη στα όσα υποστήριξε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήταν μια ακόμα χυδαία επίθεση στη σύζυγό μου από τη συγκεκριμένη εφημερίδα που βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας του μεγαλοεκδότη που σχετίζονταν με την παρουσία της Μαρεβας Μητσοτακη στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικης κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Η «Δημοκρατία» αυτό που βρήκε να αναδείξει από την ιερή τελετή, ήταν το γεγονός ότι η ΝΔ εκπροσωπήθηκε δήθεν από την σύζυγο του Κυριακου Μητσοτακη. Μετά την χθεσινή αιχμηρή απάντηση του τελευταίου, σήμερα η «Δημοκρατία» σε ένα κείμενο που συνοδεύεται και από δέκα ερωτήσεις, επιδιώκει να «επαναφέρει στην τάξη» τον αρχηγό της ελληνικής κεντροδεξιάς.

Δεν αξίζουν σχολιασμό ούτε οι ερωτήσεις, ούτε το κείμενο που υπάρχει ως πρόλογος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ένα μόνο αξιζει στην συγκεκριμένη περίπτωση και έχει να κάνει με τον εμφανή πανικό του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, που προφανως θα επιθυμούσε να συνεχίζει να κάνει «καριερα@ ως «δεξιός εκδότης» , αποθεώνοντας τον Παπαγγελόπουλο, τον Καμμένο από τη μια και ασκώντας δριμύτατη κριτική (όχι στη νυν κυβέρνηση) αλλά στις προηγούμενες.

Η στρατηγική επιλογή της «Δημοκρατίας» ήταν λογικό να μην αφήσει αμέτοχο τον κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με ξεκάθαρο λόγο και δημοσίως την αποδοκίμασε, αδιαφορώντας για τις οποίες συνέπειες. Η εξέλιξη αυτή έχει εξοργίσει (όπως φαίνεται) τον εκδότη Φιλιππάκη, ο οποίος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

ηγξηγξηγξηγ