20 Αυγούστου 2019

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΗΤΕΣ! Το ΚΑΣ έχει κηρύξει 7 σάπια αεροπλάνα στο Ελληνικό σε μνημεία

Παλεύει η κυβέρνηση να «τρέξει» με κάποιο τρόπο την επένδυση στο Ελληνικό με τις συσκέψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Οπως αναφέρουν Τα Νέα, ο λόγος που δεν περίμενε η διυπουργική να συνεδριάσει την Παρασκευή ήταν επειδή προέκυψαν σημαντικά θέματα γραφειοκρατικής φύσεως.

Ενα ακόμα εμπόδιο που καλούνται οι αρμόδιοι να υπερπηδήσουν είναι αυτό των εγκαταλελειμμένων αεροπλάνων της Ολυμπιακής που σαπίζουν στο παλαιό αεροδρόμιο.

Δεν μετακινήθηκαν στον «Ελευθέριο Βενιζέλο» το 2001, δεν πωλήθηκαν όπως συνέβη με άλλα σε αμερικανούς και ευρωπαίους και έτσι παρέμειναν στον παλαιό τους χώρο: Συνολικά επτά αεροπλάνα κηρύχθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σε... μνημεία Νεότερου Ελληνισμού, άρα δεν μπορούν να πωληθούν ούτε για παλισίδερα.

Αυτός είναι ο λόγος, γράφει η εφημερίδα, που συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή, ενώ θα γίνει και επείγουσα συνεδρίαση του ΚΑΣ την Τετάρτη. Στόχος, δύσκολος βέβαια, να αποχαρακτηριστούν τα αεροπλάνα, κάτι που μόνο το ΚΑΣ μπορεί να κάνει.

Οι συνεδριάσεις για το Ελληνικό συνεχίζονται αθόρυβα με στόχο να μπουν μπουλντόζες μέχρι το τέλος του 2019. Επόμενη συνεδρίαση της διυπουργικής, την Παρασκευή υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.