15 Οκτωβρίου 2019

Η Κεραμέως απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: Κριτήριο για τους σημαιοφόρους η σχολική επίδοση και όχι η κλήρωση

Την επιλογή της οι σημαιοφόροι να επιλέγονται βάσει της σχολικής επίδοσης και όχι μέσω κλήρωσης, όπως είχε προτείνει ο Κώστας Γαβρόγλου, υπεραμύνεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς.

«Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στη Βουλή τα κριτήρια επιλογής των σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσει. Η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιβάλλει τον τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων. Η κυβέρνηση επιλέγει ως κριτήριο τη σχολική επίδοση και όχι την κλήρωση», απαντά η Νίκη Κεραμέως στην ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των σημαιοφόρων

Η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Εργου Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ότι «σημαία» της ΝΔ είναι ο εξοντωτικός ανταγωνισμός και οι διακρίσεις μεταξύ μαθητών. «Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την κατάργηση της κλήρωσης για τον ορισμό του σημαιοφόρου, μεταξύ όλων των μαθητών και των μαθητριών, αποτελεί μια αναχρονιστική και αντιπαιδαγωγική πρακτική. Ο ορισμός σημαιοφόρου μετατρέπεται σε μια διαδικασία αναζήτησης του «άριστου των αρίστων», ακόμη και αν αυτή η αριστεία αποτυπώνεται σε διαφορά 0.1 της μονάδας!» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να ενεργοποιήσει τα εθνικιστικά και ακροδεξιά αντανακλαστικά μέρους της εκλογικής της βάσης, που έχουν ατονήσει μετά τις κυβιστήσεις της νέας Κυβέρνησης στο «Μακεδονικό» και τη «Συμφωνία των Πρεσπών», όπως επίσης και στο προσφυγικό ζήτημα».