17 Οκτωβρίου 2019

Στην ΕΡΤ Ο Δελλατόλας; Υπάρχει άραγε και πιο κάτω;Ο Αντώνης Δελλατόλας είναι μια μοναδική περίπτωση εκδότη – δημοσιογράφου, ο οποίος σαν την Coca Cola, προφανώς πάει με όλα.

Παντός καιρού, παντός κόμματος και πάντα κοντά στο περιβάλλον του εκάστοτε νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού.

Το μεγάλο του «ταλέντο» είναι πράγματι μοναδικό: Με το «καλημέρα» έβρισκε τις «άκρες» του, με τα συστήματα εξουσίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι της ΝΔ που πηγαινοέρχονταν.

Από τότε που τον πέταξε με τις κλωτσιές από το «Έθνος» ο Γιώργος Μπόμπολας επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, όταν κατάλαβε πως του πούλαγε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες με την υπόθεση του Βασικού Μετόχου, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Ο Αντώνης Δελλατόλας με την συνδρομή του Τζίγγερ έγινε εκδότης, «παράγοντας» στον χώρο των media και «κολλητός» σειράς κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που πάντα αναζητούσαν ισχυρές άκρες με το εκάστοτε γκουβέρνο.

Η πολυκύμαντη καριέρα του ως εκδότη, τα έχει όλα: Από το διάσημο θλιβερό επεισόδιο με τον «μποξέρ» Κασιδιάρη στα στούντιο του ΑΝΤ1 – τότε που τηλεφωνούσε στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου για να τον συλλάβει – μέχρι τις πολύ βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που του απήγγειλε η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη για ένα έμβασμα 500.000 προς την εταιρεία που εξέδιδε το «ΠΟΝΤΙΚΙ», με αποστολέα τον φυγόδικο πρωταγωνιστή της υπόθεσης Proton Bank Κυριακίδη (δες εδώ την τότε αποκάλυψη της «Ελευθεροτυπίας»).  Χρήματα τα οποία στην συνέχεια πάντως τα επέστρεψε.

Και από την (αποτυχημένη) απόπειρα να αποκτήσει στενές σχέσεις με το περιβάλλον Σαμαρά όταν έγινε πρωθυπουργός, μέχρι και τα φανερά ραντεβού που έκανε παρέα με τον Νίκο Παππά και πασίγνωστους επιχειρηματίες σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου του Συντάγματος λίγο πριν την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία. Και ο Μανόλο ήταν απέξω με το παπάκι…

Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες «γαργαλιστικές» ιστορίες Media και Διαπλοκής που τον αφορούν και δεν είναι της παρούσης.

Όλα αυτά τα θυμηθήκαμε με αφορμή την είδηση που διαβάσαμε για την ένταξη του Αντώνη Δελλατόλα στην Κρατική Τηλεόραση επί Νέας Δημοκρατίας, ως σχολιαστού στην νέα εκπομπή που ετοιμάζει η Όλγα Τρέμη.

Προφανώς ο «αριστερός» σχολιαστής Αντώνης Δελλατόλας, θα λειτουργεί ως «αριστερό» αντίβαρο κάποιου «δεξιού» σχολιαστή που θα συμμετέχει στο πάνελ της εκπομπής.

Βεβαίως οι κακές γλώσσες επιμένουν πως όλα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι στην Τήνο, στο νησί του Δελλατόλα, λίγο πριν την διαφαινόμενη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία.

Τώρα ποιο άλλο κεντρικό πρόσωπο από νέο σύστημα εξουσίας βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην Τήνο μην μας ρωτάτε. Το κουίζ είναι πανεύκολο.
Αν και εμείς, ειλικρινώς, δεν πιστεύουμε τις φήμες που διαδίδουν διάφοροι κακόβουλοι.

Το βέβαιο είναι πως εφόσον τελικά ο Δελλατόλας, εμφανισθεί σε μερικές μέρες ως σχολιαστής στην ΕΡΤ, θα επιβεβαιωθούν για ακόμη μια φορά όσοι ισχυρίζονται πως (δυστυχώς) και επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν»…