14 Φεβρουαρίου 2020

Πλήγμα για τον Μακρόν: Αποσύρεται ο υποψήφιός του για τη δημαρχία στο Παρίσι μετά τη διαρροή «ροζ» βίντεο

O υποψήφιος του Εμανουέλ Μακρόν για τη δημαρχία του Παρισιού αποσύρθηκε από την κούρσα μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα σχέδια του Μακρόν για τις επικείμενες τοπικές εκλογές του ερχόμενου μήνα. Το βίντεο, στο οποίο φαίνεται το φύλο του Μπενζαμέν Γκριβό, καθώς και τα μηνύματα που φέρεται να αντήλλαξε με μια γυναίκα κυκλοφόρησε χθες μετά την ανάρτησή τους το βράδυ της Τετάρτης σε ιστότοπο. Ο διαφωνών Ρώσος καλλιτέχνης Πιοτρ Παβιένσκι, ο οποίος είχε πυρπολήσει την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας της Γαλλίας το 2017, διεκδίκησε την ευθύνη για την ανάρτηση αυτή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation. Είπε ότι ήθελε με τον τρόπο αυτό να «καταγγείλει την υποκρισία» του Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος [λέει ότι] «στηρίζεται μονίμως στις οικογενειακές αξίες» αλλά «κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Σήμερα ο 42χρονος Γκριβό, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Έπειτα από «σκαιές επιθέσεις» (....) «αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία του Παρισιού». «Η απόφαση αυτή μού κοστίζει αλλά οι προτεραιότητές μου είναι πολύ σαφείς. Προέχει η οικογένειά μου, θα το έχετε αντιληφθεί», ανέφερε ο υποψήφιος της Δημοκρατίας Εμπρός (LREM), του κυβερνώντος κόμματος του Μακρόν.

Ο υποψήφιος του Μακρόν ερχόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις πίσω από την απερχόμενη δήμαρχο Αν Ινταλγκό (Σοσιαλιστικό Κόμμα) και την υποψήφια του δεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι», Ρασιντά Ντατί, ενώ οι πιθανότητες εκλογής του περιορίζονταν κι από το γεγονός ότι μεταξύ των αντιπάλων του συγκαταλεγόταν και ο Σεντρίκ Βιλανί, πρώην στέλεχος του κόμματος του Γάλλου προέ4δρου. Ο Γκριβό είχε υποστηρίξει τον Μακρόν όταν διεκδίκησε την προεδρία της Γαλλίας το 2017 και διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος μέχρι την παραίτησή του για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Παρισιού.