Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για να δούμε αν το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων έχει – και σε τι βαθμό έχει – επίπτωση στην αύξηση της επιδημίας». Ακόμα συμπλήρωσε ότι συνεχίζονται οι επισκέψεις του σε εστιατόρια, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, με στόχο να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τους καταναλωτές, μέχρι και το 80% του χώρου ενός εστιατορίου.
Όπως ανέφερε «Αυτό θα γίνει με την χρησιμοποίηση μέρους και του εσωτερικού χώρου των καταστημάτων – εφόσον υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός – ώστε να μετατρέπεται ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος σε ημιυπαίθριο».
. Τέλος γνωστοποίησε πως σε σύσκεψη με τους κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά και την ομάδα τους, «παρουσιάστηκαν όλα τα σενάρια με τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, των ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, πώς θα μπαίνουν οι ανεμιστήρες, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε ένα πλήρες και λεπτομερές σχέδιο για να αξιοποιήσουμε το μέγιστο δυνατό σε κάθε κατάστημα»..