01 Ιουνίου 2020

📺Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλάει για τον κορωνοϊό στο Συμβούλιο της Ευρώπης-ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο πρώτος καλεσμένος στον διαδικτυακό κύκλο συζητήσεων που εγκαινιάζει η Ελληνική Προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το «Συζητώντας με…» είναι μία καινοτομία της Ελληνικής Προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Εναρκτήρια τοποθέτηση κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.



Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.