04 Ιουνίου 2020

«Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας» Α. Τσίπρας

Σάκης  Μουμτζής

Προφανώς οι εικόνες με τις λεηλασίες, τους βανδαλισμούς, τους ξυλοδαρμούς πολιτών από συμμορίες, οι εμπρησμοί, είναι για τον Α. Τσίπρα το «ξυπνητήρι της Ιστορίας».

Το μόνο που ξυπνούν στους Έλληνες πολίτες είναι τις μνήμες από το κάψιμο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008 από τις ορδές των αντιεξουσιαστών και όχι μόνον, και από το καμένο κτίριο της Marfin με τους τέσσερις νεκρούς.

Και στα δύο αυτά θλιβερά γεγονότα πρωταγωνιστές ήταν οι ομογάλακτοι τού πρώην πρωθυπουργού, ερυθροτραμπούκοι. Μάλιστα, την δράση αυτών των εγκληματικών στοιχείων τον Δεκέμβριο του 2008, επικρότησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα Αυγή.

Ερμηνεύοντας την συγκεκριμένη δήλωση του Α. Τσίπρα να εικάσουμε πως επικροτεί την βία, επικροτεί την αυτοδικία, επικροτεί τις λεηλασίες, και όλα αυτά αποτελούν το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Αφυπνίζουν τους πολίτες.

Μια αντίληψη που κινείται έξω από κάθε όριο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η βία ως αυτοδικία και αντεκδίκηση, δεν έχει θέση όχι μόνον στον νομικό μας πολιτισμό αλλά και στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Αλλά τέτοιες ευαισθησίες να μην τις περιμένουμε από τον Α. Τσίπρα.

Στις ΗΠΑ έχουμε μια πρωτοφανή κλιμάκωση της βίας εξαιτίας μιας αποτρόπαιας δολοφονίας ενός μαύρου πολίτη. Η ειδεχθής πράξη καταγράφηκε από τις κάμερες και έκανε τον γύρο του κόσμου. Ήταν λογικό να προκληθούν αντιδράσεις που, πολύ γρήγορα, πήραν την μορφή πλιατσικολογήματος και βάρβαρων ξυλοδαρμών πολιτών που διαμαρτύρονταν για αυτά που έβλεπαν.

Πρωταγωνιστές είναι συμμορίες μαύρων και οι γνωστοί «αντίφα», μια οργάνωση με διεθνή παρακλάδια και άγνωστη χρηματοδότηση.

Μια οργάνωση που ως βασικό της χαρακτηριστικό έχει την άσκηση βίας εναντίον όλων αυτών που η ίδια θεωρεί φασίστες.

Στην Ελλάδα βγήκαν οι μαινάδες της Αριστεράς να ρίξουν την αντικαπιταλιστική χολή τους. Να αποδώσουν την εγκληματική δράση ενός λευκού αστυνομικού, όχι στην προσωπικότητα του, αλλά στον ρατσισμό και στις ταξικές διακρίσεις που υπάρχουν στην αμερικανική κοινωνία.

Άνθρωποι που περίμεναν δέκα χρόνια για να καταδικάσουν το έγκλημα της Marfin, που διαπράχθηκε στην δική τους την πατρίδα, τώρα, σε χρόνο μηδέν, καταδικάζουν με τρόπο υποκριτικό, την δολοφονία ενός μαύρου πολίτη που διαπράχθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Αλληλεγγύη και αγανάκτηση a la carte δεν υπάρχει.

Και όχι μόνον αυτό. Επιδοκιμάζουν όλο το πλιάτσικο, όλη την βία, όλη την βαρβαρότητα που επακολούθησε και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Και από αυτόν τον ορυμαγδό των καταγγελιών δεν γινόταν να λείψει ο Α. Τσίπρας.

Πάντα πρώτος στην αναταραχή και στην αναμπουμπούλα.

Άλλωστε, αυτές οι ακραίες καταστάσεις βρίσκονται μέσα στο DNA της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το ξέρουμε, γιατί το ζήσαμε. Και ο Τσίπρας με αυτές τις δηλώσεις του το επιβεβαιώνει για μιαν ακόμα φορά.

Αλλά ας μιλήσουμε συγκεκριμένα. Ας μιλήσουμε με αριθμούς. (Ως γνωστόν η Αριστερά δεν συμπαθεί τους αριθμούς, γιατί συνήθως διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της).

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, στην σελίδα του στο twitter, έγραψε πως σύμφωνα με τα στοιχεία τού FBI, το 2016, στις ΗΠΑ έχασαν την ζωή τους από βίαιες πράξεις, 4.992 λευκοί πολίτες και 2.870 μαύροι πολίτες. Από αυτούς τους 2.870 μαύρους πολίτες, οι 2.570 φονεύθηκαν από άτομα του ιδίου χρώματος. Ενώ, 533 λευκοί πολίτες δολοφονήθηκαν από μαύρους πολίτες.

Μακάβρια στατιστική, αλλά πάντα οι αριθμοί μαρτυρούν την πραγματική κατάσταση και καταρρίπτουν μύθους.

Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες και σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν συσσωρευμένα αποθέματα βίας.

Το θέμα είναι αν οι πολιτικές ηγεσίες αγωνίζονται για να εκτονώνουν αυτές καταστάσεις ή να τις πυροδοτούν. Και η Ιστορία δείχνει πως ο ρόλος της Αριστεράς είναι να υποδαυλίζει και να υποκινεί το ταξικό μίσος και τον φθόνο.

liberal.gr