06 Ιουλίου 2020

Καλογρίτσας: Με τη CCC είχε γίνει συμφωνία συμφέροντος για τα 3 εκατ.- Δείτε την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου

Τι είχε υποστηρίξει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης η εταιρεία Τοξότης όταν προσέφυγε σε βάρος της για τα 3 εκατ. ευρώ η CCC, η οποία και δικαιώθηκε

Συμφωνία συμφέροντος που «βασίζεται στην σαφέστατη πρόθεση να καλύψει άλλη μυστική συμφωνία» χαρακτήριζε σε επιστολή του προς τη γραμματεία του  Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Αθανάσιος Αναστασίου, πρόεδρος της εταιρείας Τοξότης, του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει η CCC των αδελφών Χούρι, διεκδικώντας τα 3 εκατ. ευρώ που είχε δώσει στην εταιρεία Καλογρίτσα, η εγκαλούμενη εταιρεία Τοξότης υποστήριξε ότι η συμφωνία του 2016 «από την αρχή έως το τέλος της είναι μυστική συμφωνία συμφέροντος και βασίζεται στην σαφέστατη πρόθεση  να καλύψει άλλη μυστική συμφωνία. Συνεπώς, οι συμφωνίες αυτές (περιλαμβανομένου του όρου περί διαιτησίας) θεωρούνται άκυρες και ανίσχυρες». Μάλιστα, στην  ίδια  επιστολή, αναφερόταν ότι οι συμφωνίες με τη CCC είχαν γραφτεί μόνο στα αγγλικά και «το πρόσωπο το οποίο υπογράφει τις συμφωνίες εκ μέρους της εταιρείας μας δεν ομιλεί, ούτε κατανοεί την αγγλική γλώσσα».


Πάντως, το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της πλευράς Καλογρίτσα και δικαίωσε τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC επιδικάζοντας τα 3 εκατ. ευρώ με την επιβάρυνση των νόμιμων τόκων για την καθυστέρηση στην καταβολή του ποσού.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης