13 Αυγούστου 2020

😝😝ΓΑΤΑΚΙ ο Ερντογάν μπροστά στην Μέρκελ: Θέλουμε διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, ο οποίος τα «γύρισε» και ζήτησε την επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και περιφερειακά θέματα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι υπέρ της επίλυσης των διεθνών ζητημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου.Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας, ο Ερντογάν εξέφρασε «την υποστήριξή του στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση της ισότητας και του διαλόγου, εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου». Εξάλλου κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ο Ερντογάν νωρίτερα προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων παράλογες τις αξιώσεις της Ελλάδας για το Καστελόριζο και τονίζοντας πως η Άγκυρα δεν ψάχνει αχρείαστη ένταση, απαντώντας έτσι στον Έλληνα πρωθυπουργό που έκανε λόγο για τον κίνδυνο ατυχήματος.