13 Αυγούστου 2020

Σύσκεψη Μητσοτάκη με Δένδια, Παναγιωτόπουλο και Φλώρο μετά το τηλεφώνημα με Μέρκελ

Σύσκεψη στο Μαξίμου αυτή την ώρα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Είχε προηγηθεί η επικοινωνία του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Μέρκελ. 

Συνεχίζει σήμερα Πέμπτη το απόγευμα το μπαράζ επαφών του ο Νίκος Δένδιας, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. 

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης ενόψει της προετοιμασίας της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα συμμετάσχει μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις τρέχουσες εξελίξεις και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβίβασε επίσης στους ευρωπαίους ομολόγους του το χθεσινό μήνυμα αποφασιστικότητας και σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι συνομιλητές μετέφεραν στον Υπουργό μηνύματα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Πηγή: skai.gr