24 Σεπτεμβρίου 2020

Αισχρό πρωτοσέλιδο απ΄τη φυλλάδα του ΟΣΦΠ: Ο φάκελος της Κύπρου δεν έκλεισε, ακόμα ματώνει…

Είμαι εξ εκείνων που ποτέ μα ποτέ δε μου άρεσε η σύνδεση ποδοσφαιρικών αγώνων με τον εθνικισμό και το «πάμε να πάρουμε την πόλη». Στα γήπεδα της Κύπρου το έχουμε δει πάρα πολλές φορές να γίνεται και με ενοχλούσε πάντα. Όμως υπάρχουν όρια και ευαίσθητες χορδές που όταν τις αγγίζεις, να αναμένεις και αντίδραση.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ασχολείται με θέματα Ολυμπιακού «Κόκκινος Πρωταθλητής» μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-Ομόνοια έκανε ένα πολύ βαρύ ατόπημα που και να θες δε γίνεται να μην σχολιάσεις.

«Έκλεισε το φάκελο της Κύπρου» αναφέρεται συνδέοντας τη νίκη των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά επί της Ομόνοιας. Ως φάκελο της Κύπρου ας δώσουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία μας πως θεωρεί όποιος το σκέφτηκε το φάκελο των ηττών του Ολυμπιακού από ομάδες του νησιού μας.



Όμως η φράση «Φάκελος της Κύπρου» είναι τόσο ενοχλητική και μας προκαλεί πληγές κάθε φορά που τη συζητάμε που είναι φάουλ για κόκκινη να την συνδέεις με οποιοδήποτε τρόπο με το ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, αγαπητοί συνάδελφοι στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» ο φάκελος της Κύπρου δεν έκλεισε και δε γίνεται να κλείσει από τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί. Είναι ορθάνοιχτος όπως και οι πληγές που ακόμα είναι ματωμένες. Μην επεκταθούμε αλλά να πούμε μόνο αυτό: ας μας άφηνε κάποια φορά η βουλή των Ελλήνων να μπούμε στο υπόγειο να τον ανοίξουμε το φάκελο της Κύπρου να μάθουμε επιτέλους και εμείς γιατί το νησί μας είναι σκλαβωμένο εδώ και 46 χρόνια.

Καλό είναι σε ευαίσθητα θέματα να είμαστε πολύ προσεκτικοί πως τα αγγίζουμε. Αρκετοί από εμάς εδώ στο νησί όταν ακούμε για «φάκελο της Κύπρου» το μυαλό μας πάει σε πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, αγνοούμενους και τους χιλιάδες νεκρούς μας και στην προδοσία που μας έφτασε σε όλα αυτά.

Δημήτρης Χριστοφόρου