24 Σεπτεμβρίου 2020

📺NA 'NAI KAΛΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΣΑΒΒΑ😝😝Όπως και πέρυσι, η πρόκριση φέρει σφραγίδα Μαρινάκη! (pics, vid)

[Όλα τα λεφτά ο σπίκερ στον περσινό αγώνα που βλέπει το χέρι μαζεμένο «και από αυτή τη λήψη θα φανεί καλύτερα» μας είπε... και φάνηκε😂😂😂]


Σε ένα ακόμα ματς 30+ εκατομμυρίων, το μεγάλο ψάρι έφαγε το μικρό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρήκε τον τρόπο και προστάτεψε την επένδυσή του…

Αυτές είναι δύο φαινομενικά τυχαίες φωτογραφίες. Έχουν χρονική διαφορά ένα χρόνο (και κάτι) μεταξύ τους. Τραβήχτηκαν όμως στο ίδιο μέρος (Στάδιο Καραϊσκάκης) και έχουν την δική τους σημαντική σημειολογική σημασία.




Αμφότερες τραβήχτηκαν σε εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού για τα πλέι-οφ του Champions League. Παιχνίδια 30-40 εκατομμυρίων δηλαδή. Αμφότερες οι φάσεις συνέβησαν με το παιχνίδι στο 0-0. Δύο ιδιαίτερες φάσεις που άφησαν με έντονα παράπονα τους φιλοξενούμενους.

Στην πρώτη, η Κράσνονταρ ζητάει πέναλτι στο 11ο λεπτό για χέρι του Γκιγέρμε. Παρότι ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια που διεξήχθη VAR, εντούτοις ο διαιτητής δεν πήγε ποτέ στο βίντεο να ξαναδεί την φάση και η ζωή συνεχίστηκε. Ο Ολυμπιακός γλίτωσε μία ψυχρολουσία από νωρίς και στο δεύτερο ημίχρονο ισοπέδωσε τους Ρώσους με 4-0.



Ένα χρόνο αργότερα ένα ανάλογο σκηνικό. Η Ομόνοια κρατάει το 0-0 για 68 λεπτά και ο Ολυμπιακός δείχνει μπλοκαρισμένος. Σε μία φάση που φεύγει στην κόντρα, ο Ραντζέλοβιτς κρατάει / τραβάει πονηρά τον Λέζιακς από το χέρι, ο Τσέχος αμυντικός πέφτει εντός περιοχής και καπακώνει την μπάλα και ο διαιτητής Μάκελι δίνει το πέναλτι, δίχως πάλι να του πουν από το VAR να δει ξανά την φάση. Ο Ολυμπιακός ξεμπλόκαρε, άνοιξε το σκορ και με το 2-0 έβαλε υποθήκη πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.



Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για δύο τυχαίες φάσεις σε δύο τυχαία παιχνίδια. Ωστόσο, πρόκειται για κομβικές φάσεις σε ματς 30-40 εκατομμυρίων. Κι όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις το μεγάλο ψάρι έφαγε το πιο μικρό. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της δεκαετίας Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Κάθε φορά που θα κριθεί κάτι στην λεπτομέρεια απέναντι σε ένα μικρότερο ψάρι, οι ερυθρόλευκοι θα βρουν τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν, όταν κάτι θα κριθεί στην λεπτομέρεια. 



Σε όλες τις περιπτώσεις ακόμα και στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των περσινών ομίλων που κρίθηκε πάλι με εύστοχο πέναλτι στο τέλος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρήκε τον τρόπο να προστατέψει την επένδυση του, έστω κι αν οι Πειραιώτες μετά από 20 παρουσίες στους ομίλους του Champions League και πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ έσοδα, μόνο από μπόνους της ΟΥΕΦΑ παραμένουν ανυπόληπτο μέγεθος στο top level της Ευρώπης, καθώς δεν έχει καταφέρει ποτέ να διεκδικήσει κάτι μεγάλο, έστω μια πρόκριση στους 8.

Ωστόσο στο ραντεβού με τους ομίλους είναι συνεπής. Για δεύτερη φορά με τρόπο καρμπόν. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Κι ο Μαρινάκης αποδεικνύει ότι τον έχει. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας που είναι τακτικός θαμώνας, με διαρκείας, στο Καραϊσκάκη, δεν μπορεί να έπεσε από τα σύννεφα. Απλά ήταν μικρό ψάρι και στο ποδόσφαιρο συνήθως εφαρμόζεται ο κανόνας της θάλασσας...

Λευτέρης Καρλής
sdna.gr