26 Νοεμβρίου 2020

ΑΙΣΧΟΣ! ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΜΟΣΙΑΛΟ ΡΕ;😂😂FT και Bloomberg ξεσκεπάζουν την απάτη με το εμβόλιο της Οξφόρδης: Σε ομάδα κάτω των 55 ετών το 90% αποτελεσματικότητα-«Ναι αλλά είναι φτηνό-Χορηγήσαμε κατά λάθος μισή δόση» απαντάει η Astrazeneca😂😂

[Εγώ σας τα είπα από την περασμένη εβδομάδα...
πέρα από τις επιστημονικές αλχημείες τους,  για να έπεσε η μετοχή τους κάτι σάπιο συμβαίνει αλλά ο αναλυτής της ΠΟ@ΤΣΑΣ Μόσιαλος επιμένει να σας κοροϊδεύει]

Η δοσολογική μέθοδος που απέφερε ποσοστό αποτελεσματικότητας 90% για το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού αφορούσε εθελοντές ηλικίας κάτω των 55 ετών, ένα σημαντικό δεδομένο που δεν επισημάνθηκε στις σχετικές ανακοινώσεις των αρχών της εβδομάδας.

Αυτό επισημαίνει δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος χρηματοδότησης ερευνών για ανάπτυξη εμβολίων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι η μέση αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους είναι 70%. Στους εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκαν δύο πλήρεις δόσεις με διαφορά ενός μήνα η αποτελεσματικότητα ήταν 62%, αλλά σε μια μικρότερη ομάδα εθελοντών στους οποίους χορηγήθηκε αρχικά μισή δόση εμβολίου και έπειτα η ολόκληρη, το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε στο 90%.

Δε διευκρινίστηκε εξ αρχής, ωστόσο, η δημογραφική σύνθεση των εθελοντών της δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι όντας κάτω των 55 αποτελούσαν ομάδα με χαμηλότερο ρίσκο σοβαρών συμπτωμάτων Covid.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η σχετική επισήμανση από τις ΗΠΑ προκάλεσε μείωση άνω του 6% στην τιμή της μετοχής της AstraZeneca.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι λόγω των διαφορών στη δοσολογική μέθοδο αλλά και στα διαφορετικά εικονικά φάρμακα που δόθηκαν σε κάποιους εθελοντές ανάλογα με τη χώρα όπου βρίσκονταν, ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πως ίσως τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι πολύ ανομοιογενή για να παρουσιαστούν ως ένα ενιαίο πόρισμα.

Εκπρόσωπος της AstraZeneca, πάντως, υπερασπίστηκε τις κλινικές δοκιμές τονίζοντας ότι διεξήχθησαν με βάση τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και προσθέτοντας ότι αναμένονται περισσότερα στοιχεία περί της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της διάρκειας προστασίας που προσφέρει έναντι του κορωνοϊού.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει επιπλέον ότι ένα εμβόλιο με ποσοστό αποτελεσματικότητας 70% θα λάμβανε έγκριση χρήσης καθώς το όριο έχει θεσπιστεί στο 50%, καθώς και ότι το σκεύασμα της Οξφόρδης έχει πλεονεκτήματα έναντι εκείνων της Pfizer και της Moderna, όπως το χαμηλότερο κόστος και η ευκολότερη συντήρηση.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
Πηγή: skai.gr

Bloomberg: Το εμβόλιο Οξφόρδης-AstraZeneca εγείρει αμφιβολίες μετά το τεχνικό λάθος

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τα αποτελέσματα της δοκιμής εμβολίου κατά του κορονοϊού, μετά την αναγνώριση από πλευράς τους ενός τεχνικού σφάλματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, μπορεί η ανακοίνωση των δυο πλευρών να έδειξε ότι το εμβόλιό τους ήταν κατά μέσο όρο 70% αποτελεσματικό σε μελέτη τελικού σταδίου, ωστόσο οι λιγοστές λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν ανησυχίες, με ορισμένους να εκφράζουν αμφιβολίες.

Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ενημέρωσαν ότι το εμβόλιό τους ήταν 90% αποτελεσματικό, όταν χορηγήθηκε μισή δόση πριν από την ενίσχυση της πλήρους δόσης. Δύο πλήρεις δόσεις έδειξαν αποτελεσματικότητα 62%.

«Ο λόγος της μισής δόσης είναι μία ευτυχής συγκυρία», δήλωσε επικεφαλής (μη ογκολογικής) έρευνας και ανάπτυξης της AstraZeneca,  Μενέλαος Πάγκαλος.

«Ελέγξαμε λοιπόν ξανά τι είχε γίνει και ανακαλύψαμε ότι η δόση του εμβολίου είχε κατά λάθος χορηγηθεί μισή», σημείωσε.

Σε δήλωσή της, η Οξφόρδη είπε ότι μία διαφορά στις διαδικασίες παραγωγής οδήγησε σε μεταγενέστερες φάσεις των δοκιμών με μισή δόση αντί για πλήρη. Όταν ήταν προφανές ότι χρησιμοποιήθηκε χαμηλότερη δόση, συζητήθηκε με τις ρυθμιστικές αρχές και επιτεύχθηκε συμφωνία για να προχωρήσουν τα δύο σχήματα, αναφέρεται στη δήλωση.

«Οι μέθοδοι για τη μέτρηση της συγκέντρωσης έχουν πλέον καθιερωθεί και μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι παρτίδες εμβολίου είναι τώρα ισοδύναμες», ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, το αρμόδιο πρόγραμμα εμβολίων των ΗΠΑ, γνωστό ως Operation Warp Speed, ενημέρωσε την επόμενη μέρα ότι η δόση που δείχνει το υψηλότερο επίπεδο αποτελεσματικότητας δοκιμάστηκε σε νεότερους πληθυσμούς.

«Η πιο πιθανή εξήγηση για τη διαφορετική αποτελεσματικότητα στην ενδιάμεση ανάλυσή της είναι είτε τυχαία είτε τα δημογραφικά στοιχεία ασθενών», σημειώνει ο Σαμ Φάζελι αναλυτής της Bloomberg Intelligence. «Σε κάθε περίπτωση, η έγκριση με βάση τα τρέχοντα δεδομένα σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο που η πραγματική του αποτελεσματικότητα είναι άγνωστη».