24 Φεβρουαρίου 2021

🤮🤢🤮Η κατάθεση σοκ για τον Δ. Λιγνάδη: «Μπήκε μέσα στο δωμάτιο, με ακινητοποίησε και…»

Νέα κατάθεση σοκ για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Στις 19 Φεβρουαρίου 2021 στο γραφείο του εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, προσήλθε ο 24χρονος, σήμερα Σ.Σ., αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος περιέγραψε τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη αλλά και τη σχέση που ανέπτυξαν, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο του 2015, στην Επίδαυρο ο Δημήτρης Λιγνάδης ασέλγησε επάνω του.

Το dikastikoreportaz.gr, στο πλαίσιο της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας για το #metoo και την υπόθεση που αφορά τον γνωστό σκηνοθέτη αποκαλύπτει συγκλονιστικά σημεία της συγκεκριμένης μαρτυρίας. Σημειώνεται Η συγκεκριμένη κατάθεση, μάλιστα, φέρεται να συνετέλεσε για να ασκηθεί η δίωξη του βιασμού κατά συρροή.

Όπως αναφέρει με τον ηθοποιό γνωρίστηκε το 2014, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως φέρεται να προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ηθοποιού ο οποίος φέρεται να του είπε ότι “λόγω των γνωριμιών του θα μπορέσει να με προωθήσει να εισέλθω στον χώρο και εγώ το πίστεψα”. Μεταξύ τους υπήρξε οικειότητα. Σε αυτό συνετέλεσε και ένα μάλλον απρόοπτο γεγονός. Σύμφωνα με τον μάρτυρα κάποια στιγμή ο Λιγνάδης τον ρώτησε τι κάλτσες φορούσε. Εκείνος του απάντησε λευκές. “Τότε σήκωσε το παντελόνι του και μου έδειξε τις δικές του και φόραγε κάλτσες με παιδικές παραστάσεις πολύχρωμες. Αυτό με έκανε να νιώσω οικεία γιατί θεώρησα μέσα του ότι είναι παιδί ανεξάρτητα της ηλικίας του.

Στο σπίτι του

Μεταξύ τους αναπτύχθηκε, φιλική στην αρχή, σχέση και ξεκίνησαν οι επισκέψεις στο σπίτι του ηθοποιού. Ο Σ.Σ. αναφέρει ότι κάποιες φορές ήταν εκείνος και δυο ακόμη ανήλικοι 16 ετών. “Κάθονταν στο δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και φορώντας μόνο τα εσώρουχα και κατάλαβα αμέσως ότι γινόταν κάτι σεξουαλικό. Συνέχεια μου έλεγε ο Λιγνάδης να χαϊδευτώ, να αγγίξω τον φίλο μου και το άλλο παιδί στα γεννητικά όργανα είτε μέσα είτε, έξω από το εσώρουχο αν δεν μπορούσα να δώ τον φίλο μου σεξουαλικά, να πιανόμαστε όλοι μαζί και εκεί ένιωσα πίεση στο να το κάνω αυτό. Όταν είδε ότι εγώ δεν ήθελα να συμμετάσχω με νευριασμένο υφάκι μου είπε να ντυθούμε όλοι να βγούμε από το δωμάτιο και να πάμε στο σαλόνι…”.

“Ότι αγαπάς, δεν το γ…ς”

Στη συνέχεια της κατάθεσης ο ίδιος μάρτυρας παραδέχεται ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς όπως λέει τον έκανε να πιστεύει στον εαυτό του και να τον εξυψώνει. “Αυτό με έκανε να εθιστώ σε αυτόν και το συναίσθημα που έκανε να νιώθω”. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν είχε ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση αλλά μόνο “φιλιά στο στόμα, θωπείες και αυνανισμούς… Σε μια συζήτηση που είχαμε για το σεξ και τον ρώτησα γιατί δεν ολοκληρώνουμε την σεξουαλική μας σχέση με πρωκτικό σεξ αυτός μου απάντησε “ότι αγαπάς, δεν το γαμάς…”.

Στη συνέχεια ο 24χρονος Σ.Σ. αναφέρεται και σε μια παράσταση που είδε το 2015 στο Μικρό Παλλάς την οποία σκηνοθετούσε ο Λιγνάδης. Όπως είπε, μετά την παράσταση πήγαν στη στοά πίσω από το θέατρο όπου βρίσκονταν πολλοί σκηνοθέτες και γενικά πολλά άτομα. “Ενώ καθόμασταν με άλλα παιδιά με κοιτούσε ένας γνωστός σκηνοθέτης έντονα και τότε με πλησίασε ο Λιγνάδης και μου είπε ότι αυτός που σε κοιτάει έντονα είναι πολύ γνωστός, αν θες πήγαινε και μίλα του. Εγώ επειδή ντρεπόμουν δεν πήγα και συνέχισα να κάθομαι με την παρέα μου…”. Παράλληλα ο μάρτυρας καταθέτει ότι στο σπίτι του ηθοποιού έρχονταν πολλά άτομα ανήλικα και μη, διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία δεν γνώριζε “όπου έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών και με κάποιους από αυτούς πήγαινε στην ταράτσα ή στα σκαλιά του επάνω ορόφου και έκαναν σεξ. “Μια φορά που ήμουν στο σπίτι του ήρθε μια 16χρονη κοπέλα η οποία δεν μπήκε στο σπίτι αλλά πήγαν κατευθείαν στα σκαλιά προς την ταράτσα και έκαναν σεξ”.

Επίδαυρος

Αναφερόμενος στο διαβόητο ταξίδι στην Επίδαυρο επισημαίνει ότι στις 9 Αυγούστου 2015 κατέλυσαν σε ξενοδοχείο για να παρακολουθήσουν παράσταση που είχε σκηνοθέτησε και μετά πήγαν στο ξενοδοχείο. “Εγώ ξάπλωσα μπρούμυτα για να κοιμηθώ, φορώντας μπλούζα, εσώρουχο και σορτσάκι. Κάποια στιγμή μπήκε στο δωμάτιό μου ο Δημήτρης Λιγνάδης, με ακινητοποίησε με τα χέρια του κρατώντας τα πόδια μου και με έγλυψε στον πρωκτό μου ενώ παράλληλα αυνανιζόταν πολύ βίαια…Με αιφνιδίασε δεν την ήθελα αυτήν την ενέργεια και ήθελα να σταματήσει…Δεν μπόρεσα να κουνηθώ έτσι όπως με είχε σφίξει με τα χέρια του, δεδομένου ότι ήταν πολύ αδύνατος και αδύναμος -52 κιλά- ενώ αυτός ήταν πολύ δυνατός… Όλο αυτό διήρκησε 6-7 λεπτά…”.

Ακολούθως ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι το 2016 η μητέρα του πληροφορήθηκε ότι ήταν γκέι και τότε αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και να πάει να ζήσει μαζί με τον σκηνοθέτη.

Από την πλευρά του πάντως ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, επεσήμανε σήμερα ότι ο κ. Λιγνάδης αρνείται το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς υπάρχουν αποδείξεις ότι τον Αύγουστο του 2015 δεν βρισκόταν στην Επίδαυρο αλλά φιλοξενούνταν στο σπίτι του επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη στην Ιθάκη.

πηγή: dikastikoreportaz.gr