30 Ιουνίου 2022

📺Σύμη: Ινδοί, Αμερικανοί και Άραβες κροίσοι κάνουν διακοπές με πολυτελέστατα mega yachts [εικόνες & βίντεο]


Αμερικανοί, Άραβες και Ινδοί Κροίσοι κάνουν τις διακοπές τους στην ακριτική Σύμη με mega yachts που κόβουν την ανάσα.

Τετάρτη 29 Ιουνίου. Στο γραφικό λιμάνι της Σύμης τρία σκάφη-πλωτά παλάτια έχουν «δέσει» στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοτικής Αρχής, στο ένα από αυτά κάνει διακοπές ένας Άραβας κροίσος, στο δεύτερο ένας Ινδός βιομήχανος και στο τρίτο μία ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών.

Πόσο κοστίζει η ενοικίαση των mega yachts κόβουν την ανάσα

Πρόκειται για τα mega yachts «HADIA», «O’ PARI» και «ΤΑΤΤΑΝΑ». Το πρώτο έχει μήκος 49 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 10 άτομα και το πλήρωμα, το δεύτερο, το οποίο ναυπηγήθηκε στο Πέραμα, έχει μήκος 95 μέτρα και φιλοξενεί με άνεση 12 άτομα, ενώ το τρίτο, με μήκος 80 μέτρα, φιλοξενεί επίσης 12 άτομα.

Όπως είναι αυτονόητο, οι εσωτερικοί χώροι αυτών των πλοίων θυμίζουν πολυτελή διαμερίσματα και παρέχουν όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες τους. Το πρώτο πολυτελές γιοτ είναι ιδιωτικό, ενώ τα άλλα δύο ενοικιάζονται για 1.000.000 ευρώ την εβδομάδα το Ο’ PARI και για 775.000 ευρώ το TATTANA, σύμφωνα με διαδικτυακές σελίδες ναύλωσης mega yachts.

Τι είπε ο δήμαρχος Σύμης

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να δένουν τέτοια σκάφη στο λιμάνι της Σύμης. Φέτος θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων 10 ετών για τον ελληνικό τουρισμό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα έσοδα να ξεπεράσουν ακόμα και αυτά του 2019», δήλωσε στο iefimerida.gr ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
iefimerida.gr