«Ψευδείς» χαρακτηρίζει ο 38χρονος πατέρας τις καταγγελίες ότι βίαζε το 4χρονο παιδί του, ισχυριζόμενος ότι κίνητρο της πρώην συζύγου του και μητέρας του αγοριού είναι «η γονεϊκή αποξένωση» και «η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον πατέρα και τους συγγενείς της πατρικής του οικογένειας».
Η υπόθεση του φερόμενου βιασμού του 4χρονου έχει συνταράξει την κοινωνία της Πέλλας, όπως αναφέρει το thesstoday. Σύμφωνα με την καταγγελία, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από την εκπομπή LiveNews, ο πατέρας βίαζε το 4χρονο παιδί του με συνεργό την γιαγιά. Την καταγγελία έκανε η μητέρα του αγοριού, η οποία φέρεται να εντόπισε σημάδια στο κορμάκι του και απευθυνόμενη σε ειδικούς, κατάφεραν -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- να ξεκλειδώσουν σκοτεινές διηγήσεις από τα όσα φέρεται να βίωσε κατά τη διαμονή του με τον πατέρα και τη γιαγιά του, η οποία είναι πρεσβυτέρα.
Μέχρι στιγμής, σε βάρος του πατέρα και της γιαγιάς έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Για ψεύδη μιλά ο πατέρας του 4χρονου
Μέσω της συνηγόρου του, ο πατέρας ισχυρίζεται ότι όλα είναι ψέματα. «Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα μου και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι απολύτως ψευδείς. Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου, πατέρα του τέκνου, ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον πατέρα και τους συγγενείς της πατρικής του οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάσθηκε η έγγαμη συμβίωση. Έχουν δει εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα», επισημαίνει η δικηγόρος του 38χρονου.
Όπως υπογραμμίζει η ίδια: «Αποκορύφωση της δόλιας αυτής συμπεριφοράς της μητέρας αποτέλεσε η καταγγελία για βιασμό του παιδιού από τον πατέρα, η οποία είναι απολύτως ψευδής, όπως προέκυψε από την έκθεση του αρμόδιου ιατροδικαστή, που διενεργήθηκε αμέσως μόλις υποβλήθηκε η καταγγελία, καθώς και από άλλα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία που σχηματίζεται και που προέρχονται από την έρευνα των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Η μητέρα τελεί σε γνώση του ψεύδους της καταγγελίας της. Όλα τα παραπάνω θα αναδειχθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, που είναι οι μόνες αρμόδιες να επιληφθούν, θα επακολουθήσει δε τάχιστα η αναζήτηση ποινικών, αστικών και κάθε είδους ευθυνών από κάθε υπεύθυνο για τη βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητας του εντολέα μου».
Η ψυχολόγος και η ιατροδικαστική εξέταση
Τα όσα φέρονται να «είδαν» οι ειδικοί που εξέτασαν το αγοράκι, είναι σοκαριστικά.
Η ψυχολόγος ανέφερε, σύμφωνα με το LiveNews ότι «ο 4χρονος συχνά βρίσκεται σε ένταση, πεισματική και στοχευμένη άρνηση να μιλήσει, ενώ παρουσιάζει άγχος και φόβο ότι η συζήτηση αφορά στον πατέρα του και τα «παιχνίδια» που παίζουν όταν είναι μαζί. Το παιδί βρίσκεται σε σύγχυση και επιδεικνύει σεξουαλικές συμπεριφορές, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, οι οποίες χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση προκειμένου να οριοθετηθούν και να μην δημιουργήσουν προβλήματα στις κοινωνικές του επαφές ή π.χ. στο σχολικό του περιβάλλον».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το παιδί βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του το διάστημα από τις 15/06/22 έως τις 02/07/22. Στις 11/07/22 έγινε η ιατροδικαστή εξέταση με μεγάλη δυσκολία, καθώς ο 4χρονος δεν ήθελε κανέναν να τον αγγίζει.
Όπως μεταδόθηκε, η εξέταση έδειξε θλαστική εκχύμωση του αριστερού αντιβραχίου, εκδορά στο δεξί γόνατο, μελανιά στο αριστερό γόνατο, εξέταση στα γεννητικά όργανα: χωρίς παρουσία κακώσεων.
Δικηγόρος μητέρας: «Δεν ήθελε να τον αγγίξει κανείς, ούτε η μάνα του»
Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο δικηγόρος της μητέρας του 4χρονου, Γιάννης Μαρακάκης, σημείωσε πως το παιδί, μέσα από την κατάθεσή του, «έδειξε» τον πατέρα του ως υπεύθυνο για την κακοποίησή του. «Η ιατροδικαστική έκθεση έγινε μεταξύ 15 – 20 ημερών μετά τις καταγγελλόμενες πράξεις. Εκ των πραγμάτων η καθυστέρηση που μεσολάβησε ήταν μεγάλη. Παρόλα αυτά, ήταν εμφανή τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια που, όπως διαπιστώσαμε, το ίδιο το παιδί τα απέδωσε στο δέσιμο με ειδική ταινία. Ο ίδιος περιέγραψε ότι ο πατέρας του τον έδενε με ταινία και από τα χέρια και από τα πόδια όταν έκαναν αυτά τα ‘παιχνίδια’».
Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, η ιατροδικαστική εξέταση του 4χρονου ήταν δύσκολη, καθώς ο ανήλικος δεν συνεργαζόταν και ήθελε να φύγει. «Το παιδί δεν συνεργαζόταν ούρλιαζε, ήθελε να φύγει», είπε χαρακτηριστικά. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως εξήγησε, οι ειδικοί αποφάσισαν την παρουσία στον χώρο ενός μεγαλύτερου κοριτσιού, προκειμένου να εξοικειωθεί ο 4χρονος και να συνεργαστεί. «Δεν ήθελε να τον αγγίξει κανείς, ούτε η μάνα του», πρόσθεσε.
Σχετικά με τον ισχυρισμό του πατέρα ότι κίνητρο της μητέρας είναι η γονεϊκή αποξένωση, ο Γιάννης Μαρακάκης αναφέρει: «Πέρυσι, το ζευγάρι συμφώνησε με δικαστική απόφαση να έχει την συνεπιμέλεια ο πατέρας. Πώς ανάγονται σε προγενέστερο χρόνο από την αρχή της αντιδικίας τους, τα δήθεν κίνητρα της γυναίκας αυτής να μην βλέπει ο πατέρας το παιδί;».
Ξεσπά η μητέρα: «Ζητώ Δικαιοσύνη για το παιδί μου»
Η μητέρα του παιδιού αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του πρώην συζύγου της. «Το παιδί μου τα έζησε όλα αυτά. Κανονικά έπρεπε να μαθαίνει παραμύθια και εκείνος λέει ότι είναι μεγάλος. Είμαι σε σοκ, προσπαθώ να τον στηρίξω», δήλωσε στην εκπομπή LiveNews και πρόσθεσε ότι το παιδί «είχε μια σεξουαλικότητα που δεν αρμόζει για την ηλικία του, οι ψυχολόγοι είπαν ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση».
«Θέλω να φανεί η αλήθεια, να βγει επιτέλους στο φως γι’ αυτά τα τέρατα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην φανούν τα πρόσωπά τους», τόνισε η μητέρα του 4χρονου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.
«Έδωσα συνεπιμέλεια και μέσα από τη συνεπιμέλεια έμαθα όλα αυτά τα πράγματα, που κακοποιούσαν το παιδί. Όλα αυτά που ομολογεί το παιδί μου, αυτά τα φριχτά που έκαναν στο κορμάκι και την ψυχή του. Το έχω μεγαλώσει με τόση παιδεία, αγάπη, αφοσίωση», σημείωσε η μητέρα του αγοριού.
Όπως ανέφερε, ο 4χρονος «ούρλιαζε» κατά την ιατροδικαστική εξέταση. «Δεν φαντάζεστε πόσο φοβισμένο, ταραγμένο ήταν. Έκλαιγε και σπάραζε. Τέσσερις μήνες έκαναν να φύγουν οι μελανιές», είπε. Σημείωσε, δε, ότι σήμερα το παιδί «είναι αρνητικό σε μεγάλο βαθμό να πάει στο σχολείο. Πρέπει να κοινωνικοποιηθεί. Φοβάμαι για το μέλλον του. Ζητώ Δικαιοσύνη για το παιδί μου. Αυτά τα τέρατα θέλω να πληρώσουν για το κακό που έκαναν στο παιδί μου».