07 Φεβρουαρίου 2023

📺Χτύπησε αστυνομικό με το αυτοκίνητο και μπήκε φυλακή -Το video της επίθεσης


Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε νεαρό οδηγό που εμβόλισε στην κυριολεξία μοτοσικλετιστή αστυνομικό για να μπορέσει να αποφύγει έλεγχο.

Ένας τυπικός έλεγχος στην πόλη Edmonton, στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία για τον αστυνομικό μοτοσικλετιστή Tony McGovern.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο ο McGovern προσέγγισε τον 24χρονο Joseph Ward καθώς ο τρόπος που οδηγούσε το station wagon αυτοκίνητο του δημιούργησε υποψίες.

Στις υποδείξεις του McGovern ο Ward σταμάτησε το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου και μετά από μια σύντομη συζήτηση που είχε μαζί του ο Άγγλος αστυνομικός του ζήτησε να σβήσει τον κινητήρα για να προχωρήσει σε περαιτέρω ελέγχους.

Ο 24χρονος οδηγός του οχήματος έδειξε αρχικά να υπακούει στις υποδείξεις του αστυνομικού. Προσποιήθηκε ότι πάει να παρκάρει το όχημά του για να μην είναι στη μέση του δρόμου και έπειτα αντί να σβήσει τον κινητήρα έβαλε όπισθεν και εμβόλισε την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο McGovern, οδηγώντας στον τραυματισμό του.

Από την σύλληψη του 24χρονου Ward τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση στον αστυνομικό
Από την σύλληψη του 24χρονου Ward τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση στον αστυνομικό
Ο Ward συνελήφθη τελικά περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα με την αστυνομία του Λονδίνου να του προσάπτει, εκτός από τον εμβολισμό του αστυνομικού άλλες 14 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων την πρόκληση ζημιάς και σε άλλα περιπολικά και την παραβίαση κανόνων του ΚΟΚ.

Ο McGovern δήλωσε αργότερα ότι στα 18 χρόνια υπηρεσίας του δεν περίμενε ποτέ ότι θα τον εμβολίσει κάποιος με τόσο βίαιο και επιθετικό τρόπο.

Χάρη και στη λήψη του σχετικού video από την κάμερα (body cam) που έφερε μαζί του ο McGovern κατά τη διάρκεια που εκτελούσε την υπηρεσία του ο Ward καταδικάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα η επίθεση που κάνει στον αστυνομικό με το αυτοκίνητό του για να διαφύγει.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης στο video που ακολουθεί.