28 Νοεμβρίου 2023

📺TEMU: «Τσουνάμι» καταγγελιών πλημμυρίζει τα social media – Ποιος είναι ο 43χρονος ιδρυτής της


Το λένε TEMU και φέρνει τρόμο στην Δύση, οι υποστηρικτές του λένε πως οι κολοσσοί φοβούνται το app που απειλεί την μονοκρατορία τους με τις χαμηλές τιμές του και οι σκεπτικιστές λένε πως δεν τους φταίνε οι τιμές αλλά η απειλή που είναι το app για τα προσωπικά δεδομένα μας
Οι καταγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα βροχή:

«Αυτή η κοπέλα και άλλες είδαν τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας να υποκλέπτονται από μία νέα και δημοφιλή app που την λένε TEMU. Είναι μία εβδομάδα που παράγγειλα από το TEMU και πριν 48 ώρες ανακάλυψα πως οι πληροφορίες της πιστωτικής κλαπήκαν».

Και στα τηλεοπτικά δίκτυα φρενίτιδα επικρατεί αφού το θέμα είναι στα πιο hot στην ημερήσια διάταξη με τους ειδικούς να αναλύουν το app φαινόμενο.

«Υπάρχει ανησυχία και αυξανόμενη αγωνία πως θα εκτοπίσει τα πάντα από την amazon ως τα καταστήματα του δολαρίου στο paypal. Και την COSCO, είναι μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί την παιχνιδοποίηση και περιεχόμενο που αναπτύσσετε για τον χρήστη πολύ συνεργατικό και ξεπερνάει το app store είναι απειλή για όλους και την amazon καθώς κάνει μία πολύ αστεία και συμμετοχική εμπειρία με χαμηλή τιμή», σύμφωνα με το CNBC Television.

Σοκαριστικές προειδοποιήσεις από ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας θα δώσουν μπαράζ προειδοποιήσεων.

Και η αγωνία υπάρχει και στο εξωτερικό:

«Αν κατεβάσατε την αγοραστική εφαρμογή TEMU, σβήστε την τώρα, trendαρει στο apple store και η app είναι πλήρης προσφορών που μοιάζουν πολύ καλές για να είναι αληθινές, αλλά πέρα από την αμφισβητούμενη ποιότητα το ενδιαφέρον είναι η κυβερνοασφάλεια σας, ειδικοί λένε πως η app συνδέεται με την Κίνα και μαζεύει πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με την συλλογή πληροφοριών, στην πραγματικότητα τα πιο πολλά app τα κέρδη που έχουν είναι από την πώληση των δεδομένων που έχουν μαζεύοντας από εσένα» αναφέρει το  News4JAX, The Local Station.

«Βρέχει» παράπονα από καταναλωτές

Στο CBS το θέμα προκαλεί αντιδράσεις:

«Αυτή η νέα εταιρεία η TEMU προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες αλλά…Πιθανώς μεγαλύτερο ρίσκο; Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά…Αλλά πριν ξεκινήσω να σας πω αν κάνετε οτιδήποτε θέλω να σταματήσετε και να ακούσετε αυτό, η TEMU ανήκει σε κινεζική εταιρεία είναι γύρω από τον Ιούλιο του 2022 αλλά 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη κατεβάσει το app και ελκύονται από τις προσφορές που πετιούνται στο μάτι αλλά προσέξτε η BBB πήρε 900 παράπονα για ποιότητα προϊόντων καθυστερήσεις στην παράδοση και μη παράδοση πληρωμένων παραγγελιών αλλά δεν είναι μόνοι αυτά το σημαντικότερο που έχει η ΒΒΒ με την TEMU αφορά την ιδιωτικότητά σας, ο καταναλωτικός οργανισμός βρήκε την TEΜU να μαζεύει όχι μόνο τα ονόματα πελατών, διευθύνσεις τηλεφώνα ημερομηνίες γέννησης φωτογραφίες και καθετί άλλο που μπορούν να βρουν από τα social media. Κάθε πότε πιστεύουν αυτή η κλοπή «ταυτότητας» συμβαίνει; Έχουν αποδεδειγμένες υποθέσεις ή είναι απλά προειδοποίηση;».

Ερωτήματα για καταναγκαστική εργασία & καταγγελίες για παραβίαση της νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν όλοι καθώς γίνεται το hot θέμα των ημερών πιο πολύ από καθετί άλλο.

«Από πού έρχεται η TEMU και που βρήκε όλα αυτά τα λεφτά; Αν έχετε ακούσει την TEMU πιθανώς έχετε ακούσει και την μητρική της, η Κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου pinduoduo μπήκε στο Nasdaq το πρωί, η pinduoduo είναι μια από τις 3 μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου με μία αγορά 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων η TEMU είναι η βασική ώθηση στις αγορές του εξωτερικού. Ενώ η TEMU βασίζεται στις ΗΠΑ τα προϊόντα της έρχονται από διανομείς στην Κίνα. Έχουν πλεονέκτημα εφοδιαστικής αλυσίδας. Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα που έρχονται στις ΗΠΑ με παραβίαση του νόμου. Σε μία πρόσφατη έκθεση στις ΗΠΑ βρέθηκαν περιπτώσεις αντικειμένων στο TEMU με βαμβάκι από την Ξινζιάν σε κατάφωρη παραβίαση του νόμου», περιγράφει το CNBC.

Οι ειδικοί θα πουν ακόμα πως ένα μεγάλο θέμα είναι η καταναγκαστική εργασία και μία σειρά άλλων ζητημάτων με την εταιρεία από την άλλη σε ότι την αφορά να λέει πως όλα είναι σύννομα και πως δεν πουλάει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Ποιος είναι ο 43χρονος ιδρυτής της TEMU

Ο 43χρονο, Colin Huang, είναι ο ιδρυτής της πλατφόρμας πώλησης προϊόντων Temu. Ο Huang, μπορεί να παραιτήθηκε από πρόεδρος της εταιρείας τον Μάρτιο του 2021, ωστόσο εξακολουθεί να είναι βασικός μέτοχος.

Ο Huang μεγάλωσε σε μία πολύ φτωχή επαρχία της Κίνας και κατάφερε μέσω μίας μαθητικής Ολυμπιάδας να μπει σε ένα πολύ καλό σχολείο.

Στη συνέχεια, έκανε πρακτική άσκηση στη Microsoft πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην Google στις ΗΠΑ το 2004.

Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με το όνομά του να φιγουράρει στις λίστες του Forbes, καθώς η περιουσία του αγγίζει πλέον, τα 40 δισ. ευρώ.