27 Ιουνίου 2024

📺Σε safe house η 30χρονη που κατήγγειλε τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για ξυλοδαρμό -Τι υποστήριξε στην κατάθεσή της


Μακριά από το σπίτι της βρίσκεται η 30χρονη που προχώρησε σε καταγγελία κατά δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ξυλοδαρμό, καθώς μένει σε safe house της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», η ίδια η γυναίκα ζήτησε να μείνει σε safe house της ΕΛΑΣ. Δεν μένει σε ξενώνα ή δομή φιλοξενίας, αλλά σε σπίτια που μόνο συγκεκριμένοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ γνωρίζουν που βρίσκονται, προκειμένου να μην υπάρχουν διαρροές και να προστατεύονται απόλυτα τα θύματα κακοποίησης.

Η 30χρονη είναι αρκετά φοβισμένη και γι' αυτό το λόγο προχώρησε στην παραπάνω κίνηση, καθώς ήθελε να μείνει μακριά από το σπίτι της, αλλά κι από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα που μπορούσαν να την φιλοξενήσουν, προκειμένου να μην εμπλακεί και κάποιος άλλος στην υπόθεση.

Επιπλέον, η απόφασή της να μείνει σε safe house της Αστυνομίας, όπου και μεταφέρθηκε με περιπολικό, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στο σπίτι της φιλοξενούσε τον δημοσιογράφο που κατήγγειλε για ξυλοδαρμό και φοβάται ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος μετά το δικαστήριο που είναι προγραμματισμένο για αύριο Παρασκευή.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά», κατέθεσε μεταξύ άλλων η 30χρονη

Η ίδια εκπομπή παρουσίασε και μέρος της κατάθεσης της 30χρονης. «Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά. Πήγα στο ΚΑΤ και στη 01:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε να μου στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο. Μου έλεγε ότι ήταν κάτω από το σπίτι μου και ότι θέλει να μου μιλήσει.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 20:30 άρχισε να με καλεί στο τηλέφωνο, κάτι που μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία. Στις 23:00 το βράδυ επικοινώνησα με την εν διαστάσει σύζυγό του και με ενημέρωσε ότι κι αυτήν την απείλησε μέσω τηλεφώνου», φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές.


«Δέχτηκε κι αυτός χτυπήματα», υποστηρίζει ο δικηγόρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Κωσταντίνος Αλεξόπουλος και ανέφερε ότι και ο πελάτης του έχει προχωρήσει σε μήνυση εναντίον της συντρόφου του, καθώς δέχθηκε και αυτός χτυπήματα, ενώ ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να την απωθήσει.

Ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν αφέθηκε ελεύθερος αλλά κρατείται στα πλαίσια του αυτοφώρου μέχρι αύριο που θα γίνει η δίκη. Η κατηγορία είναι απειλή στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας. Η απλή σωματική βλάβη δεν ήταν στα πλαίσια του αυτοφώρου και επειδή έχει γίνει μήνυση και από την πλευρά του δημοσιογράφου, θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση, θα πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα και θα γίνει από εκεί η δίωξη. Η μήνυση έγινε γιατί δέχτηκε και αυτός χτυπήματα και την απώθησε και έγινε αυτό. Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο και έχει μία γνωμάτευση από το ΚΑΤ. Οι γιατροί νομίζω δεν ενημέρωσαν τις Αρχές για το περιστατικό. Ο τραυματισμός είναι πολύ ελαφρύς, μιλάμε για ένα χτύπημα κάτω από την μύτη».

Στην συνέχεια ο δικηγόρος του δημοσιογράφου επισήμανε σχετικά με την υπόθεση, ότι δεν υπάρχει ποινική δίωξη για εξύβριση, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει προηγούμενη καταγγελία σε βάρος του.

«Προφανώς σε έναν καυγά ανταλλάσσονται ύβρεις αλλά δεν έχει υπάρξει ποτέ καταγγελία από την τωρινή σύντροφό του ούτε από την πρώην σύζυγό του. Το δικαστήριο που θα γίνει αύριο είναι μόνο για απειλή. Στην κατάθεσή της λέει ότι τον χτύπησε. Νομικά όταν δέχεσαι απειλή έχεις δικαίωμα να απαντήσεις», συνέχισε ο κ. Αλεξόπουλος.