30 Ιουλίου 2024

📺Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με ανατροπή η Κόστιουκ έβγαλε εκτός συνέχειας τη Σάκκαρη [βίντεο]


Μετά από ένα παιχνίδι-θρίλερ που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 4-6) από τη Μάρτα Κόστιουκ και η παρουσία της στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ολοκληρώθηκε.

Σε ένα αλλοπρόσαλλο ματς με 20 breaks (10 για την κάθε τενίστρια), η Ουκρανή εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη (47) της Σάκκαρη και πήρε την πρόκριση γιατί ήταν... λιγότερο κακή στην απόδοσή της σε σχέση με την Ελληνίδα τενίστρια.

Η Σάκκαρη θα μπορούσε να τελειώσει την πρόκριση στο δεύτερο σετ, όπου προηγήθηκε 5-3 (είχε και προβάδισμα 1-0 σετ) και είχε δικό της σερβίς, όμως δεν τα κατάφερε και εκεί ουσιαστικά άρχισε η ανατροπή για την Ουκρανή.

Έτσι, η Σάκκαρη, κουβαλώντας την κούραση από τον «μαραθώνιο», θα πάει να παίξει στο διπλό το βράδυ μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στην τελευταία της ευκαιρία.

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη έκανε κάκιστο ξεκίνημα, καθώς βρέθηκε πίσω με 3-0 και δύο break στο σερβίς της, έχοντας συνολικά 7 αβίαστα λάθη. Ωστόσο, κατάφερε αμέσως μετά να πάρει πίσω και τα δύο break, αναγκάζοντας σε λάθη την Ουκρανή, και ισοφάρισε 3-3, για να περάσει μπροστά στο σερβίς της και με νέο διπλό λάθος της Κόστιουκ προηγήθηκε 5-3 και σέρβιρε για το σετ, ωστόσο έκανε συνεχόμενα λάθη και η Ουκρανή μείωσε σε 5-4.

Η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε και με τη… βοήθεια του κακού σερβίς της Κόστιουκ πήρε το σετ με 6-4 και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης.



Ο… χορός των break συνεχίστηκε στο δεύτερο σετ, αφού η Ουκρανή το άρχισε σπάζοντας το σερβίς της Σάκκαρη. Και πάλι όμως η Μαρία, αφού κράτησε το σερβίς της, έφτασε στην ισοφάριση σε 2-2.

Ακολούθησε ένα ψυχοφθόρο game και για τις δύο, το οποίο κατέληξε τελικά μετά από απανωτές ισοπαλίες στην Ουκρανή, που πέρασε μπροστά με 3-2.

Η Σάκκαρη απάντησε εκ νέου, ενώ στο 4-4 κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και έστειλε την αντίπαλό της να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Η Κόστιουκ όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά στο tie break πήρε το σετ (7-6) και έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ.


Εκεί, στο 2-1 της Κόστιουκ, η Σάκκαρη δυσκολευόταν να κλείσει το δικό της game και από δικό της λάθος ήρθε το 3-1 για την Ουκρανή. Η Σάκκαρη κάλυψε το χαμένο break και σέρβιρε στο εις βάρος της 3-4, όπου η αντίπαλός της βρήκε 5 break points! Η Ελληνίδα τενίστρια τα έσβησε, όμως από ένα λάθος της έδωσε και 6η ευκαιρία, που η Κόστιουκ την εκμεταλλεύτηκε, έκανε το 5-3 και πήγε να σερβίρει για την πρόκριση. Εκεί η Ουκρανή έκανε το αδιανόητο: σέρβιρε underarm στο 30-30, η Μαρία ήταν σε ετοιμότητα, πήρε το πόντο και αμέσως μετά έκανε το break για να μείνει στο ματς, μειώνοντας σε 5-4! Ομως η Ουκρανή για 10η φορά έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη και τελείωσε την πρόκριση μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά.



Στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει την Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία, η οποία νωρίτερα έκανε τεράστια έκπληξη, αποκλείοντας την Κόκο Γκοφ, Νo2 στο ταμπλό, επικρατώντας με 7-6, 6-2.