24 Αυγούστου 2024

📺Γερμανία: Νέο βίντεο από την τραγωδία στο φεστιβάλ – Διοργανωτής ζητεί «ψυχραιμία» μετά την ανακοίνωση της επίθεσης


Νέο βίντεο από την επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στη Γερμανία είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται διοργανωτής να έχει ανέβει στη σκηνή και να ενημερώνει το πλήθος για το περιστατικό, ζητώντας τους να παραμείνουν «ψύχραιμοι».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος και αίμα»

«Παρακαλώ κάντε όλοι ησυχία», φαίνεται να λέει ο συγκεκριμένος άνδρας απευθυνόμενος στους θεατές. «Δεν θέλουμε πανικό, αλλά μόλις υπήρξε επίθεση με μαχαίρι με τραυματίες. Θέλουμε να σας ζητήσουμε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς ο δράστης δεν έχει συλληφθεί και κυκλοφορεί ελεύθερος. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά σας παρακαλώ μην τρέχετε αριστερά και δεξιά και κρατήστε τους διαδρόμους ανοιχτούς για τους διασώστες, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν τις Πρώτες Βοήθειες στους τραυματίες. Είναι εννέα άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση».

Μαχαίρωσε όποιον βρέθηκε μπροστά του

Γύρω στις 21:45 τοπική ώρα, ένας άνδρας μαχαίρωσε τυχαία ανθρώπους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μετά την επίθεση, οι Αρχές αποφάσισαν να διακοπεί το «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» που βρισκόταν σε εξέλιξη, με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης, κι επρόκειτο να διαρκέσει έως και αύριο, Κυριακή. Οι πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς σοβαρά τραυματίες. Δεκάδες διασώστες βρέθηκαν στο σημείο για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Το Σόλινγκεν γιορτάζει τα 650α γενέθλιά του στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας». Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπολογιζόταν ότι θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια του τριημέρου

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.

Το Σόλινγκεν γιορτάζει τα 650α γενέθλιά του στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας». Σε τρεις ημέρες αναμένονταν 80.000 επισκέπτες.

Δείτε το βίντεο