01 Οκτωβρίου 2024

📺Κω/ου στη Βουλή: «Θέλετε μια μίζερη Ελλάδα» – Μητσοτάκης: «Είστε τελευταία στη σειρά γιατί τελευταία σας έταξε ο σοφός ελληνικός λαός»😝😝


Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή στο τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το κτηματολόγιο.

Ο πρωθυπουργός μιλούσε για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στη χώρα και που «κάποιοι σε αυτή την αίθουσα έλεγαν ότι δεν γίνεται», όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η επιστολική ψήφος, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, οι ψηφιακές αλλαγές, η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. «Έτσι λοιπόν, έναν χρόνο μετά, το μετρό της Θεσσαλονίκης που επίσης κάποιοι δεν πίστευαν…», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να διακόπτει.

«Δεν σας ακούω, λίγο πιο δυνατά, δεν σας ακούω. Κυρία Κωνσταντοπούλου, προς μεγάλη σας θλίψη, γιατί μία μίζερη Ελλάδα επιδιώκετε στην αντιπολίτευση, θα έχει το δικό της κτηματολόγιο. Αλλάζει η χώρα και αλλάζει προς το καλύτερο και από την πλευρά μας αποδεικνύουμε ότι ό,τι είπαμε το κάνουμε. Κάντε λοιπόν κι εσείς ό,τι απαιτούν οι καιροί, διευκολύνετε την καθημερινότητα και υπερψηφίστε αυτό το νομοσχέδιο, προτάσσοντας επιτέλους για μία φορά το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας», είπε ο πρωθυπουργός, με τους βουλευτές της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να χειροκροτούν.

«Παρακαλώ σεβαστείτε την Βουλή και τον κανονισμό της Βουλής, που τον παραβιάζετε συνεχώς κυρία Κωνσταντοπούλου. Τον λόγο τώρα έχει ο κ. Νίκος Παππάς, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να λέει ότι έχει ζητήσει και η ίδια τον λόγο.

«Εσείς είστε τελευταία στη σειρά γιατί τελευταία σας έταξε ο σοφός ελληνικός λαός», της είπε ο κ. Τασούλας.

Δείτε το βίντεο:


«Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε», σημείωσε ο κ. Παππάς μόλις ανέβηκε στο βήμα και πρόσθεσε: «Με όλον τον σεβασμό, ακόμα και όταν τηρείτε την τάξη κύριε πρόεδρε, θα ήταν καλό να αποφεύγετε τέτοιου τύπου αξιολογήσεις για όλους μας».

«Ελάτε λίγο να τηρήσετε εσείς την τάξη, υπό αυτάς τα συνθήκας, να δω πώς θα το κάνετε», απάντησε ο κ. Τασούλας.

«Δεν έχω καμία τέτοια δουλειά. Αλλά και οι δικές σας υποχρεώσεις δεν είναι εκτός της κρίσεως», ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σας πληροφορώ ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μού ζήτησε να μιλήσει πριν από εσάς και μου είπε ότι κακώς ζητάτε τον λόγο και ότι δεν τον έχετε ζητήσει. Θέλετε να την φωνάξω;», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ευχαριστώ, λοιπόν, για την τήρηση του Κανονισμού και τα περί σοφίας περιττεύουν», ακούστηκε να λέει ο κ. Παππάς.