Η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί με τις απολογίες του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και του κατηγορούμενου λογιστή
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν σήμερα, Τετάρτη (17/12), στον Έλληνα εντεταλμένο ευρωπαίο ανακριτή, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη. Στη σύζυγο του κατηγορούμενου λογιστή επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε στην απολογία της, ήταν μόνο τυπικά συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της, χωρίς να έχει εμπλοκή στη διαχείρισή του ή να πραγματοποιεί συναλλαγές.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν επίσης ένας 54χρονος και μία 43χρονη κατηγορούμενοι. Και στους δύο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στον 54χρονο αποφασίστηκε επιπλέον η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ. Με τις σημερινές απολογίες, συνολικά 14 κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι στιγμής. Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη, με τις απολογίες του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος και του κατηγορούμενου λογιστή, πρόσωπα που θεωρούνται κεντρικά για τη διερεύνηση της υπόθεσης.