23 Ιανουαρίου 2009

«Εντάξει! Εγώ πάσχω από μανία καταδίωξης... ο Τρισέ της ΕΚΤ από τι πάσχει και μιλάει για συνωμοσίες ξένων εναντίον του Ευρώ; »

Στις 14 Ιανουαρίου στην ανάρτησή μου «Καμιά συγγνώμη από τον λαό θα ζητήσουν οι τρομοκράτες της οικονομίας;» έγραφα:
«Προσέξτε ότι όπως και στη συνέχεια της ανάρτησης όλες οι αναφορές σε γνώμες ξένων αφορούν τους Financial Times... που ως γνωστόν εκφράζουν τους ευσεβείς πόθους των Άγγλων και των Αμερικάνων για κατάρρευση του Ευρώ... δώστε τους την «πρέπουσα σημασία»...»
ενώ σε δύο σημεία έλεγα ότι σε επόμενη ανάρτηση θα έγραφα γιατί η S&P μας είχε προειδοποιήσει ότι θα μας υποβαθμίσει...

Την επομένη (15 Ιανουαρίου) η S&P έσπευσε να μας ρίξει «κατηγορία» και οι τρομοκράτες της ενημέρωσης προσπάθησαν να βγάλουν το άχτι τους. Στην ανάρτησή μου «Ο στόχος είναι το ευρώ και όχι η Ελλάδα» έγραφα:
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η S&P όπως και σχεδόν όλοι αυτοί οι οργανισμοί που τους κάνουν πρώτο θέμα οι «τρομοκράτες των 20:00» είναι εταιρία αμερικανικών συμφερόντων. Ο μεγάλος καημός τους είναι το ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους Βρετανούς και τους Financial Times (FT) για τους οποίους επίσης ακούμε καθημερινά στις «ειδήσεις».

Όλοι αυτοί λοιπόν στόχο δεν έχουν την Ελλάδα.
Στόχος τους είναι το ευρώ!!!

Μην ξεχνάτε ότι το αμερικάνικο νόμισμα τα τελευταία χρόνια έχει υποτιμηθεί σχεδόν 50% έναντι του ευρώ ενώ η αγγλική λίρα έχει υποτιμηθεί πάνω από 30%.

Μην ξεχνάτε ότι πολλές συμφωνίες που υπογράφουν ευρωπαϊκές χώρες με αραβικές χώρες, Κίνα ή Ρωσία υπογράφονται πλέον σε Ευρώ.

Η επίθεσή τους αφορά λοιπόν το ευρώ και πιο πρόσφορο έδαφος γι' αυτό προσφέρουν οι χώρες της Νότια Ευρώπης και η Ιρλανδία, άσχετα αν οι δικοί μας τρομοκράτες για πολιτικούς λόγους δεν αναφέρουν ότι στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλες χώρες...

Να έχετε λοιπόν υπόψιν σας ότι ο στόχος είναι το ευρώ και γι' αυτό προσπαθούν όλοι αυτοί να τρομοκρατήσουν τους ξένους δανειστές-επενδυτές...
«δυστυχώς» γι αυτούς όμως απ' ότι φαίνεται δεν τους βγαίνει...»

«... μας είπε τι γράφουν η Daily Mail, o Guardian και οι Financial Times (FT) έκανε κάτι πολύ «πρωτότυπο»... μας έδειξε και την ερώτηση του ανταποκριτή των FT στις Βρυξέλλες προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ:

«Πιστεύεται, μετά τη χθεσινή υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, ότι πιθανή χρεωκοπία μιας χώρας της Ευρωζώνης (ΣΣ. ποια χώρα να εννοούσε άραγε;) θα έχει αντίκτυπο στο Ευρώ;»

Είπαμε το ζόρι αυτών είναι το Ευρώ...

Α! Ξέχασα... για να μας προσφέρει πλήρη «ενημέρωση» ο Τρομαγγελάτος μας είπε και τι λέει η Wall Street Journal... έτσι για να το εμπεδώσουμε ρε παιδάκι μου...»
ενώ τόνιζα ότι τα λεγόμενα του Γιάννου περί αποβολής μας από την Ευρωζώνη και της Διαμαντοπούλου ότι αν πέσουμε άλλη μια κατηγορία τα ομόλογά μας δεν θα γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ, ήταν αρλούμπες ολκής...


«κάθε νοήμων άνθρωπος θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι
η απόφαση για την υποβάθμιση ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Ο Παπακωνσταντίνου τους έχει κάνει σημαία του και μας λέει ότι όταν «σειρά οίκων (ΣΣ. καλά δεν είναι σειρά Παπακωνσταντίνου μην ανοίγεσαι... ένας είναι και μάλιστα γνωστός και μη εξαιρετέος) υποβαθμίζουν τη χώρα μας δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιχειρήσουμε να απαξιώσουμε, μιλώντας είτε για οίκους οι οποίοι δεν έχουν σοβαρότητα, είτε για διεθνείς συνωμοσίες. Νομίζω πως πρέπει να τα βλέπουμε λίγο πιο σοβαρά τα πράγματα αυτά.»

Ακριβώς κ. Παπακωνσταντίνου να τα βλέπεις λίγο πιο σοβαρά αυτά τα πράγματα...»

ενώ φίλος στο πρώτο σχόλιο έγραφε ειρωνικά: «θεωριες συνωμοσιας?συνωμοτησαν παλι οι κακοι ξενοι παρολο που εμεις τα πηγαινουμε τοσο καλα στην οικονομια?».

Μερικές μέρες μετά ήρθε η επιβεβαίωση των «θεωριών συνωμοσίας». Τόσο με πράξεις της S&P όσο και με λόγια Ευρωπαίων.

Μετά από την Ελλάδα σειρά να υποβιβαστούν είχαν η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ειδικά η περίπτωση της Ισπανίας είναι πέρα κάθε λογικής μιας και η Ισπανία έχει από τα χαμηλότερα δημόσιο χρέη στην Ευρωζώνη. Έχει χρέος κοντά στο 40% όταν η Γαλλία πχ. έχει 50%. Οσονούπω αναμένεται και η υποβάθμιση της Ιρλανδίας.

Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι υποβαθμίσεις έγιναν από την S&P ενώ μέχρι τώρα οι υπόλοιποι οίκοι τηρούν τα προσχήματα και δεν έχουν υποβιβάσει καμία χώρα της Ευρωζώνης.

Η μεγαλύτερη όμως επιβεβαίωση του ότι η S&P καθώς και οι αγγλικές και οι αμερικάνικες φυλλάδες βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία έναντι του Ευρώ είναι το παρακάτω άρθρο της Ημερησίας:

«Συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση του ευρώ βλέπει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ. Την εντοπίζει σε κύκλους που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Λονδίνου και οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε βρετανικές και αμερικανικές οικονομικές εφημερίδες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στο περιβάλλον του κ.Τρισέ στους οποίους θέσαμε μια σειρά ερωτημάτων σχετικών με την ελληνική οικονομία και το ευρώ ο διοικητής της ΕΚΤ απαντώντας στην κοινοβουλευτική ερώτηση για την Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για το μεγάλο πρόβλημα που τον απασχολεί και το οποίο σχετίζεται με τη μεγαλύτερη εκτός Ευρωζώνης ,αγορά ομολόγων του Λονδίνου. Οι «παίκτες» αυτής της Αγοράς, μας εξήγησαν οι ίδιοι κύκλοι, κτυπώντας μέσω του σπρεντ την Ελλάδα σήμερα ,την Ισπανία και την Πορτογαλία αύριο, δε στοχεύουν αυτές τι χώρες αλλά θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη διεθνή αξιοπιστία του ευρώ. Και χρησιμοποιούν γι αυτό το σκοπό και τις άμεσες προσβάσεις που διαθέτουν στις μεγάλες βρετανικές , αμερικανικές κ.λ.π. οικονομικέ εφημερίδες προκειμένου να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για τη σταθερότητα του ευρώ. Γνωρίζοντας από που «παίζεται αυτό το παιχνίδι» ο διοικητής της ΕΚΤ θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει σε εκτός ευρωζώνης κέντρα να επηρεάσουν τη νομισματική ισορροπία των χωρών της ΟΝΕ

Εντάξει! Εγώ πάσχω από μανία καταδίωξης...
ο Τρισέ της ΕΚΤ από τι πάσχει και μιλάει για συνωμοσίες ξένων εναντίον του Ευρώ;