13 Ιανουαρίου 2010

Ε.Ο.Κ και Ν.Α.Τ.Ο το ίδιο συνδικάτο...

Από citypress-gr:

Ίσως η μεγαλύτερη μέρα του σοσιαλισμού.

Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου...ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κ.τ.λ.π γίνεται πραγματικότητα...

Η είδηση:

Σενάρια για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Σχολιάζοντας τις συνθήκες που θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει, αύριο, σταθερά στο 1% τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ, αναλυτές της Deutsche Bank κάνουν λόγο για πιθανές πιέσεις στην Ελλάδα να αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη, λέγοντας ότι αυτό θα είναι το κεντρικό ερώτημα που θα τεθεί από δημοσιογράφους στον κεντρικό τραπεζίτη Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναλυτή Μαρκ Γουόλ της Deutsche Bank, μια από τις κρίσιμες ερωτήσεις που θα τεθούν στον πρόεδρο της ΕΚΤ θα είναι «εάν και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα να αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη».

Υποστηρίζεται ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αποτελεί τον τρέχοντα «πονοκέφαλο» της Επιτροπής αλλά και της ΕΚΤ, και οι λύσεις δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνουν πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, έκθεση εργασίας της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο κατέληγε ότι δεν υπήρχε περίπτωση αποχώρησης ή άσκησης πιέσεων για αποχώρηση μιας χώρας-μέλους από την 16μελή ζώνη του ευρώ.