22 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή από των Μ.Κεφαλογιάννη η ματαίωση πανελλήνιων κολυμβητικών αγώνων στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ

Την παρακάτω ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης πρός τον Υπουργό Πολιτισμού που αφορά την ματαίωση πανελλήνιων κολυμβητικών αγώνων στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η Αθλητική Συνομοσπονδία Κολύμβησης πρότεινε στο φορέα διαχείρισης που εκμεταλλεύεται το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ να διεξαχθούν εκεί διήμεροι πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2011. Ο φορέας διαχείρισης απαίτησε όμως την καταβολή του υπέρογκου ποσού των 9.000 ευρώ προκειμένου για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τους κολυμβητικούς αγώνες. Η Αθλητική Συνομοσπονδία Κολύμβησης απάντησε ότι το παραπάνω ποσό είναι ανέφικτο να καταβληθεί, καθότι όλοι οι συμμετέχοντες αθλητικοί σύλλογοι σε πανελλήνιο επίπεδο με δυσκολία λειτουργούν εν μέσω οικονομικής κρίσης και αντιπρότεινε το ποσό των 3.000 ευρώ, που όμως δεν έγινε δεκτό από την εταιρία.

Επειδή:

1.Παρόλη τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, πολλοί γονείς, με μεγάλες θυσίες, συνεχίζουν να καταβάλλουν τις συνδρομές σε αθλητικούς συλλόγους προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τα αγαπημένα τους αθλήματα, ως διέξοδο από τους σκοτεινούς δρόμους των ναρκωτικών ή της υπερβολικής χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

2. Ένα τέτοιο άθλημα είναι και η κολύμβηση, άθλημα ιδιαίτερα επίπονο, ιδίως το χειμώνα όπου η προπόνηση γίνεται σε ανοικτές πισίνες ελλείψει πολλών κλειστών σε όλη την Ελλάδα. Η πολιτεία οφείλει να συμβάλλει με τη σειρά της στην ενίσχυση της αγωνιστικότητας των παιδιών, ιδίως με τη διοργάνωση αθλητικών ημερίδων σε πανελλήνιο επίπεδο σε χώρους που έχουν τα εχέγγυα να διασφαλίζουν το καλύτερο επίπεδο διοργάνωσης και φιλοξενίας αθλητών και γονέων, όπως είναι το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, που αποτελεί το καλύτερο κολυμβητήριο που διαθέτει η χώρα μας.

Ερωτασθε:

1.Με ποιο δικαίωμα αυτοί που διαχειρίζονται την περιουσία του ελληνικού λαού, όπως τυγχάνουν όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που κτίστηκαν κυριολεκτικά με αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών,
στερούν το όνειρο από τα παιδιά να χρησιμοποιούν αυτές τις εγκαταστάσεις που αποτελούν το όνειρο κάθε αθλητή να αγωνίζεται εκεί?

2.Αποτελεί άραγε συνετή οικονομική διαχείριση να αρνείται το κράτος την είσπραξη έστω και ενός μικρότερου ποσού και αντʼαυτού να κρατά κλειστές τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα το μαρασμό τους εντέλει ?

3. Πώς απαιτει το κράτος να δεχτεί ο απλός Έλληνας πολίτης με ευκολία τη μείωση του μισθού του λογω «κρισης», όταν για την ίδια ακριβώς αιτία, το κράτος δεν μετριάζει τις οικονομικές απαιτήσεις του, προκειμένου να εξυπηρετήσει το αθλητικό ιδεώδες ?

3.Προτιθεσθε να επιληφθείτε του θέματος προς έλεγχο των αρμοδιων που με τέτοιες ενέργειες σαφώς δεν προάγουν τον πολιτισμό?

Αθήνα 17/1/2011

Ο ερωτών

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης