10 Μαρτίου 2011

Σενάρια συγκυβέρνησης με τον Καρατζαφέρη ονειρεύεται ο Όμιλος Αλαφούζου

Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον γνωστό (από τις μονίμως ανεπιτυχείς του προβλέψεις) δημοσκόπο κ. Γιάννη Μαυρή, και πιστός στη γραμμή του Μνημονίου που έχει χαράξει, ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή του Ομίλου Αλαφούζου παρουσίασαν σήμερα το δημοσκοπικό βαρόμετρο της Public issue.

Τι μας λέει λοιπόν το σύστημα Αλαφούζου; Ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι κάλπικες. Ότι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι στη 1 ή στις 2 μονάδες αλλά στις 7,5%!!!

Αυτό ίσως να έχει μικρή σημασία. Ίσως είναι αντίστοιχο των δημοσκοπήσεων του κ. Μαυρή που λίγο πριν τις εκλογές όπου η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή συνετρίβη με 11 μονάδες διαφορά, έβλεπε τους Οικολόγους στη Βουλή και μη αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα. Ίσως είναι αντίστοιχο των δημοσκοπήσεων του κ. Μαυρή στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της Ν.Δ. έβλεπε τη δυναμική με το μέρος της κ. Μπακογιάννη και όχι με τον θριαμβευτή, και νυν αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις εκλογές του 2009, η Καθημερινή είχε επιλέξει ως «πουλέν» τους Οικολόγους. Σήμερα τον κ. Καρατζαφέρη. Πάντα με τον ίδιο στόχο. Να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ως προς την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο στόχος τους η αστάθεια και ο έλεγχος των πολιτικών κομμάτων.

Σήμερα ο Όμιλος Αλαφούζου, μέσω της σύμβασης που διατηρεί κ. Μαυρή, κάνει το απίθανο. Εκτινάσσει μέσα σε ένα μήνα το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη κοντά στο 10%, την ώρα που ο αρχηγός του δεν γνωρίζει αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Τι επιδιώκει; Να πείσει ότι η Ν.Δ. δεν τραβάει, αλλά αντίθετα τραβάει ο Καρατζαφέρης.

Πρώτος σε δημοφιλία, στο 9%!!!! το κόμμα του πάνω από το ΚΚΕ, αλλά και από τη Ν.Δ. σε δημοφιλία και άλλες μπούρδες του δημοσκόπου της μπαρούφας!

Τι δηλαδή μας λέει ο κ. Μαυρής; Το Παραμύθι που εδώ και αρκετούς μήνες μας σερβίρει η εφημερίδα του Μνημονίου με την αρθρογραφία του ALEXIS και των υπόλοιπων Μνημονιακών δυνάμεων…

Ότι και ο κόσμος να θελήσει να γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. δεν πρόκειται να το επιτύχει μόνη της. Ο Καρατζαφέρης σήμερα είναι το όχημα για την παρέα του Φαλήρου. Η πραγματική στόχευση είναι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.

Μια κυβέρνηση συνενοχής, ελεγχόμενη από ΜΜΕ και επιχειρηματίες, που μόνο αυτή θα «νομιμοποιείται» και θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και την πτώχευση.

Με την αρθρογραφία τους πιέζουν εδώ και μήνες προς αυτή την κατεύθυνση. Το Μνημόνιο δεν τους βγήκε, ούτε η στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου. Ή «εύκολη» Ντόρα στην ηγεσία της Ν.Δ. επίσης δεν τους βγήκε!

Το νέο σχέδιό τους που βγάζουν μπροστά έχει ολίγη από Καρατζαφέρη και πολύ από συγκυβέρνηση…

Η συντηρητική, αστική εφημερίδα της μεγάλης Ελένης Βλάχου, πλέον είναι απέναντι από τα συμφέροντα του λαού. Είναι η εφημερίδα του παρασκηνίου, είναι η εφημερίδα των λίγων, των βολεμένων εκπροσώπων του Μνημονίου.

Οι νοικοκυραίοι όμως, το παραδοσιακό κοινό της Ελένης Βλάχου, είναι κυρίως αυτό που πλήττεται από το Μνημόνιο. Και η μεσαία τάξη που το 1965 έκαιγε στην πλατεία Κλαυθμώνος τα φύλλα κάποιου άλλου συγκροτήματος, σήμερα έχει ήδη γυρίσει την πλάτη στο συγκρότημα του Μνημονίου…

Τους πήρανε χαμπάρι!!



antinews.gr

Σύμφωνα με την Τίνα η Ολλανδία είναι η πλέον υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά χώρα στον πλανήτη... ενώ η Ελλάδα με τα 10 στρέμματα θα γίνει τζιτζί...

Με μια αξιολύπητη ομιλία η Υπ. Περιβάλλοντος μπλα μπλα, η Τίνα, τοποθετήθηκε προχθές στη Βουλή, για την αναγκαιότητα της προστασίας της βιοποικιλότητας, κατά τη συζήτηση του σχετικού Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε τελικά σήμερα το απόγευμα. Μια ομιλία γεμάτη ανοησίες για "τα αρθρόποδα των οποίων η κατάσταση διατήρηση είναι άγνωστη μιας και δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες" (!!!) και με επιχειρήματα που ούτε παιδί έκτης δημοτικού δεν θα χρησιμοποιούσε για να στηρίξει τη θέση της για απαγόρευση οικοδόμησης σε εκτάσεις μικρότερες των 10 στρεμμάτων.

Διαβάστε τα "κορυφαία" επιχειρήματά της που δείχνουν ότι η κοπέλα ζει στον κόσμο της και έχει πλήρη άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας και στο τέλος θα σας πούμε και το δικό μας επιχείρημα για να καταλάβετε ότι η απαγόρευση της δόμησης 100 τετρ σε έκταση 4000 τετρ. είναι ανοησία επιπέδου δημοτικού:
"Ο κόλπος του Λαγανά, σημαντικότερος βιότοπος της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο, είναι από τους οικονομικά κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Μια πιθανή κατάρρευση του πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας, που αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης επισκεπτών στη Ζάκυνθο, θα επέφερε αναμφισβήτητο πλήγμα στην οικονομία της περιοχής... (ΣΣ. Μάλλον δεν έχει πάει στο Λαγανά να δει τι μεθύσια πέφτους από τους Άγγλους που μόνο για την καρέτα καρέτα δεν πάνε εκεί)

Η απώλεια φυσικών βιοτόπων και πολύτιμου γενετικού υλικού ελληνικών ειδών, στερεί από την οικονομία μας προοπτικές ανάπτυξης μιας σημαντικής βιομηχανίας αειφόρου εκμετάλλευσης για την παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών ή τροφίμων. Υποδείγματα πράσινης επιχειρηματικότητας που όμως θα είναι σχεδόν αδύνατον να αναπτυχθεί χωρίς επαρκή προστασία του ελληνικού βιολογικού πλούτου."
Στη συνέχεια αναφερόμενη στην επίμαχη διάταξη είπε:
Επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ συγκεκριμένα και στο «περίφημο» άρθρο 9 σχετικά με τις ρυθμίσεις στις περιοχές Natura και ειδικότερα στη διάταξη σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές αυτές.

Η θέση μας από την αρχή τέθηκε σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση και μάλιστα έλαβε θετικά σχόλια.

Θεωρείται πλέον επιστημονικά δεδομένο (;;;;;) ότι η διάσπαρτη δόμηση , που από το 1923 έχει θεσμοθετηθεί ως δικαίωμα με βάση μόνο την έκταση της ιδιοκτησίας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δεινά του φυσικού χώρου (ΣΣ. Ενώ τώρα η δόμηση δεν θα γίνεται με βάση μόνο την έκταση; Αλλάξει η βάση της δόμησης αν από τα 4 στρέμματα πάμε στα 10;). Μια ματιά γύρω μας, όπου και αν είμαστε, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό (ΣΣ. Το ότι η διάσπαρτη δόμηση αποτελεί απ' τα μεγαλύτερα δεινά του περιβάλλοντος κρατήστε το για το τέλος...).

Με τη ρύθμιση που εισηγηθήκαμε, προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε το όριο δόμησης σε περιοχές που ήδη προστατεύονται από την κοινοτική νομοθεσία (ΣΣ. Σχεδόν στη μισή Ελλάδα δηλ.), χωρίς όμως να καταργήσουμε εντελώς το δικαίωμα για ανέγερση κατοικιών.

Από τη στιγμή που η εκτός σχεδίου δόμηση είναι μία πραγματικότητα στον ελληνικό φυσικό χώρο (ΣΣ. και όχι μόνο όπως θα δούμε παρακάτω) και ιδιαίτερα στις περιοχές Natura, είναι προφανές ότι μία ολοκληρωτικά καταργητική διάταξη θα αναστάτωνε την κοινωνία. Ακριβώς γι’ αυτό, αποφασίσαμε να προτείνουμε τον περιορισμό της κατάτμησης και της αρτιότητας στα 10 στρέμματα.

Ακόμα και αυτή η ενδιάμεση διάταξη όμως, ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετούς βουλευτές. Ακούσαμε τα επιχειρήματα τους. Αποδεχτήκαμε ότι πολλοί πολίτες έχουν κάνει έναν προγραμματισμό ζωής, στηριζόμενο στη μέχρι σήμερα νόμιμη αρτιότητα των 4 στρεμμάτων, (ΣΣ. Βέβαια τον "προγραμματισμό ζωής" μας τον γάμησες με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω...) και ορίσαμε τη συγκεκριμένη αρτιότητα ως μοναδική παρέκκλιση για τα οικόπεδα που έχουν κατατμηθεί έως την 1/3/2011.

Η ρύθμιση αυτή καθιστά απολύτως σαφή την απόφαση μας να ελεγχθεί η εκτός σχεδίου δόμηση εντός των προστατευόμενων αυτών περιοχών και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει μια δίκαιη αντιμετώπιση για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων μικρότερων των 10 στρεμμάτων.

Πολλοί υποστήριξαν ότι, αν και συμφωνούν επί της αρχής μαζί μας, πρέπει να προηγηθούν ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις περιοχές αυτές και να μην επιβληθεί μία οριζόντια ρύθμιση.

Απαντώ ευθέως. Η εγκληματική καθυστέρηση δεκαετιών και η θλιβερή σημερινή πραγματικότητα, δεν μας δίνουν το χρόνο ούτε την πολυτέλεια να το κάνουμε. Αν περιμένουμε να εκπονηθούν μελέτες για όλες τις περιοχές, τη στιγμή που σήμερα έχουμε μόνο εγκεκριμένες 29 από τις 419, τότε θα είναι πολύ αργά. Να θυμηθούμε ότι έχουμε μόνο 4 Προεδρικά Διατάγματα για τις αντίστοιχες περιοχές. Επιλέγουμε λοιπόν αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό. Τη σωτηρία των περιοχών αυτών, τώρα. Οι μελέτες θα ακολουθήσουν και αν και όπου αποδειχτεί ότι χρειάζεται ισχυρότερο καθεστώς προστασίας με διαβαθμίσεις, αυτό θα γίνει....

Σας ευχαριστώ»
Καταρχάς: Εμείς δεν σ' ευχαριστούμε για τις ανοησίες που μας είπες.

Να σου θυμίσουμε απλώς ότι "προγραμματισμός ζωής" δεν σημαίνει μόνο έχω ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων και θα κτίσω κάποια στιγμή μετά το δικό σου νόμο, ένα σπίτι...
"Προγραμματισμός ζωής" σημαίνει και ότι έχω ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στο οποίο μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι και κάποια στιγμή σχεδιάζω να το πουλήσω σε κάποιον που θα χτίσει εκεί ένα σπίτι.

Αν το οικόπεδό μου πριν το νόμο σου είχε αξία 20.000 ευρώ, μετά το νόμο σου θα έχει αξία 2.000 γιατί εκεί δεν θα μπορεί να χτιστεί σπίτι!!! Γκέκε;

Άρα τον "προγραμματισμό ζωής" μας τον γάμησες με το γάντι και χωρίς να το καταλάβουμε...

Τώρα όσον αφορά το προκείμενο, ότι η διάσπαρτη δόμηση ανά 4 στρέμματα καταστρέφει το περιβάλλον έχουμε να πούμε μόνο το εξής:

Η Ολλανδία είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη χώρα στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη πυκνότητα κατοίκων ανά τετρ.χλμ. , αν εξαιρέσουμε τα κρατίδια-πόλεις όπως Μονακό κ.λπ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/BevolkinsdichtheidNederland.pngΑνα χλμ² μένουν 401 κάτοικοι (27η στον κόσμο) και ακολουθεί το Βέλγιο με 355 και η Γερμανία με 230 κατοίκους/χλμ².

Στην επαρχία της Νότιας Ολλανδίας (Ρότερνταμ-Χάγη) μένουν, ανα χλμ², 1227 κάτοικοι!!!

Για τη σύγκριση αγαπητή Τίνα ξέρεις τι πυκνότητα πληθυσμού έχει η Ελλάδα;

83 κατοίκους/χλμ²...
και αν αφαιρέσουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι και 20-30 κάτοικοι για την υπόλοιπη χώρα όταν στην πλέον αραιοκατοικημένη επαρχία της Ολλανδίας ζούν 183 κάτοικοι/χλμ²...

Δηλ αν στην Ελλάδα των 20-30 κατοίκων/χλμ² βλέπεις "διάσπαρτη δόμηση που καταστρέφει το περιβάλλον"...
τι θα έβλεπες αν πήγαινες στην Ολλανδία των 400 κατοίκων/χλμ²;

Όσοι είχαν την τύχη να πάνε και να κινηθούν έξω από μεγάλες πόλεις στην Ολλανδία που αναφέρουμε, θα εντυπωσιάστηκαν από το ότι δεν περνάει χιλιόμετρο που να μην δεις σπίτι, αγροικία ή σταύλο ακόμα και στις βόρειες επαρχίες που είναι πιο αραιοκατοικημένες αλλά έχουν παρόλα αυτά έχουν 3πλάσιο πληθυσμό απ ότι ο μέσος όρος της Ελλάδος!

Είδαν όσοι έχουν πάει Ολλανδία ή πιστεύουν όσοι δεν έχουν πάει, ότι το περιβάλλον είναι υποβαθμισμένο λόγω της πυκνοκατοίκησης, σε σχέση με την Ελλάδα;
Μην τρελαθούμε!

Γιατί σας το λέμε αυτά; Γιατί πολύ απλά το περιβάλλον και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας δεν είναι θέμα πρωτίστως του πόσοι άνθρωποι μένουν σε ένα χώρο...

Συνεπώς μόνο δευτερεύουσα σημασία έχει αν χτιστεί ένα σπίτι και κατοικεί μια οικογένεια σε μια έκταση 4 στρεμμάτων και σε καμία περίπτωση δεν προστατεύεται το περιβάλλον αν χτιστεί ένα σπίτι σε 10 στρέμματα και μένει μια οικογένεια που πετάει τα σκουπίδια της στο διπλανό οικόπεδο...

Έτσι Τίνα; Γκέκε; Κοίτα να δώσεις κανα φράγκο για να μπει κανένας κάδος ανακύκλωσης για αρχή και άσε τις γελοιότητες με τα 10 και τα 100 στρέμματα και τη βιοποικιλότητα....

Δείτε και τον χάρτη με την πυκνότητα πληθυσμού σε κάθε χώρα από τον οποίο προφανώς η Τίνα βγάζει το συμπέρασμα ότι η Ολλανδία και το Βέλγιο που είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη... πρέπει να είναι και οι πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά χώρες...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/World_population_density_map.PNG

Mέρκελ: Ναι στην επιμήκυνση του δανείου της Ελλάδας εφόσον ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να στηρίξει τις γερμανικές προτάσεις

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2ohA4bxPqY0iXSctwbr8Dvh3HfdAjLrwR2lF8kWwHwoSL27XmOf-FpL3Gz_vFL7QZWJyqb81nyo8KmJxLVwwj2bgi7LXbcz5Y9m1UUvOBz_GpbwAQw6va-JTQ7DqTxvbAxKsawqdD9iU/s1600/merkel5_534_355.JPGΗ Άγκελα Μέρκελ (στη φώτο τη βλέπετε να εξηγεί, με τη χαρακτηριστική κίνηση, στον κ. Παπανδρέου, τι θα γίνει αν δεν στηρίξει τις προτάσεις της) είναι πρόθυμη να συναινέσει, μετά από την προφανή δέσμευση Παπανδρέου να στηρίξει τις προτάσεις της, στην επιμήκυνση και πέραν του 2013 της καταληκτικής ημερομηνίας για την εξόφληση του δανείου που έχει δοθεί στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τονίζει η εφημερίδα Μπιλντ, η οποία αύριο θα δημοσιεύσει και σχετική συνέντευξη της γερμανίδας καγκελαρίου.

«Η Ελλάδα οφείλει να ξεπεράσει τις συνέπειες των μεγάλων σφαλμάτων στον προϋπολογισμό της. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί σε μία τριετία. Εάν επιμείνουμε σε αυτό, τότε θα μπορούσαν να προκληθούν νέοι κλυδωνισμοί», τονίζει η Μέρκελ στα αποσπάσματα που δόθηκαν για προδημοσίευση από την εφημερίδα.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι και πριν λίγες μέρες η Μέρκελ δήλωνε πως ότι είναι να αποφασισθεί θα περιλαμβάνεται μέσα σε πακέτο μέτρων που προτείνει η Γερμανία και η Γαλλία. Προφανώς μετά από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και τη δέσμευσή του να υποστηρίξει τις γερμανικές προτάσεις στη Σύνοδο κορυφής, η γερμανίδα καγκελάριος προχωρά για πρώτη φορά σε δημόσια δήλωση με την οποία στηρίζει την επιμήκυνση του δανείου της Ελλάδας.

http://www.press-time.com/new/images/stories/PressT/249/sarkozi_merkel.jpgΤο ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, παρά τους λεονταρισμούς περί βέτο (στη φώτο βλέπετε την αντίδραση της Μέρκελ μόλις έμαθε τα περί βέτο του κ. Παπανδρέου) έχει δεσμευθεί να στηρίξει τις γερμανικές προτάσεις, φαίνεται και από τις δηλώσεις Ραγκούση που συμφωνεί να γίνει συνταγματική επιταγή ο περιορισμός του ελλείμματος. Μια πρόταση που έχει κάνει η Μλέρκελ για τα κράτη με υψηλά ελλείμματα και την οποία δεν είχε αποδεχθεί αρχικά ο Γ. Παπανδρέου.

Εξάλλου σε άλλη αποστροφή της συνέντευξής της στη Μπιλντ, η Μέρκελ επιμένει ότι κάθε χώρα θα πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα βέτο στον μελλοντικό ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

«Το ταμείο σταθερότητας δεν θα δίδει πίστωση, η οποία φυσικά θα εξοφλείται, παρά μόνον σε περιστάσεις ανάγκης και υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Και τέτοιου είδους βοήθειες μπορούν να αποφασισθούν μόνον δι’ ομοφωνίας, και ως εκ τούτου η Γερμανία μπορεί να ασκήσει βέτο εάν δεν πληρούνται τούτες οι προϋποθέσεις και εγώ θα κάνω χρήση του δικαιώματός μου αυτού», τονίζει.

Στρος Κάν : "Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά "

Καμαρώστε τις απαξιωτικές δηλώσεις και την απαράδεκτη γλώσσα του Στρος Καν για την Ελλάδα



Δείτε το τώρα και στα Ελληνικά..
«Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά »...

Διαβάστε το σχετικό άρθρο από τα "ΝΕΑ"

Αυτή είναι η διαπίστωση του επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν όπως τη διατυπώνει στο ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθµό Canal+ για τη ζωή του µε τον τίτλο «Με τον Ντοµινίκ Στρος-Καν µέσα στο ΔΝΤ» και πρόκειταινα προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία. Χρησιµοποιώντας λαϊκή γλώσσα ο άνθρωπος που,όπωςόλα δείχνουν, θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 λέει πως « οι Ελληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όµως είναι εκείνοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους ». Προσθέτει µάλιστα µε καταγγελτικό ύφος: « Η απάτη πάει σύννεφο », θεωρώνταςότι εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέµβαση του ΔΝΤη Ελλάδα « θα είχε πέσει στην άβυσσο ».
Λίγο αργότερα ο Στρος-Καν δήλωνε: « Τα πρόσωπα είναι πολύ κατσουφιασµένα. Μας έχουν πει ότι έπρεπε να έχει γίνει κάτι εδώ και καιρό. Αλλά σήµερα το πρωί η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη σύµφωνη γνώµη των ευρωπαϊκών χωρών για να ζητήσει βοήθεια από το ∆ΝΤ. Τα συναισθήµατα είναι πολύ έντονα επειδή, ξέρετε, όταν ένας υπουργός έρχεται να µας δει για να πει ότι υπάρχει η ανάγκη του ∆ΝΤ δεν είναι και πάρα πολύ ευτυχισµένος. Αναγνωρίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η κατάσταση και ότι αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται από µόνο του. Γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις ».
ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ. Στο τελικό µοντάζ του ντοκιµαντέρ αφαιρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά µε τις τηλεφωνικές επαφές που είχε τον Δεκέµβριο του 2009 µε τον Γιώργο Παπανδρέου,καθώς όπως διευκρίνισαν άνθρωποι της παραγωγής στα «ΝΕΑ» ζητήθηκε από εκπροσώπους του ΔΝΤ, να κοπούν ώστε να δοθεί έµφαση στη ζωή και το έργο του Στρος-Καν και όχι στην Ελλάδα.
Ο πολιτικόςπου σύµφωναµε τις έως τώρα δηµοσκοπήσεις έχει τις περισσότερες πιθανότητες ναδιαδεχθεί τον Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, εµφανίζεται να θεωρείπως εσφαλµένα οι Ευρωπαίοι είχαν την άποψη ότι κάθε χώρα θαπρέπει να λύσει µόνη της τα δικά της προβλήµατα. « Γρήγορα », λέει, « συνειδητοποίησαν ότι δεν θα µπορούσαν να το κάνουν χωρίς εµάς. Και έτσι καθυστερήσαµε, χάσαµε πολύ χρόνο και γι’ αυτό η όλη υπόθεση έγινε πιο ακριβή και δύσκολη για τους Ελληνες. Οιπροτάσεις που έγιναν για την Ελλάδα ήταν πολύ πιο ήπιες από εκείνες που έκανε η Ευρώπη στηναρχή, επειδή εµείς έχουµε την εµπειρία. ∆εν χρησιµεύει σε τίποτα να προσπαθείς να προχωρήσεις στο χάος. Είναι γελοίο, είναι κοινωνικά δαπανηρό, είναι άδικο και δεν έχει αποτέλεσµα. Εάν θέλουµε να λειτουργήσει είναι απαραίτητο το µεγαλύτερο κοµµάτι της χώρας να αντιληφθεί ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη ».
«ΘΕΜΙΤΟΣ Ο ΘΥΜΟΣ». Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν θεωρείφυσιολογικές τις αντιδράσεις στην Ελλάδα. « Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότιδεν φταίµε εµείς », τονίζει. « Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά. Οταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια νααγοράσει ψωµί,λέει την αλήθεια. Ολος αυτός οθυµός είναι θεµιτός.Οι άνθρωποι στονδρόµο έχουν την αίσθηση ότι τουςεξαπάτησαν. Κιας είναιοι ίδιοιπου µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ.Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. ∆ύο εβδοµάδες αργότερα, η κυβέρνηση δενθα µπορούσε πλέον να πληρώσει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση ».

Σκληρά λόγια του επικεφαλής του ΔΝΤ για τη χώρα µας σε ντοκιµαντέρ
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_5805.html

Δήλωση Μπακογιάννη για την επίσκεψη ΝΤαβούτογλου και τις ανοησίες του

«Τώρα που η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώνεται, θα ήθελα να κάνω ορισμένες αναγκαίες επισημάνσεις.

Πρώτον: Είναι θετικό το ότι οι δυο κυβερνήσεις βρίσκονται σε συχνή επαφή, ακόμα και αν στις επαφές αυτές διαπιστώνονται διαφωνίες κάθε μορφής. Θετικές είναι επίσης οι διακηρύξεις για την ανάγκη ανάπτυξης στενών και αμοιβαίως επωφελών σχέσεων για το προσπέρασμα των προκαταλήψεων, όπως αυτές εκφράζονται μεταξύ άλλων και σε σχετική συνέντευξη του κ. Νταβούτογλου σε αθηναϊκή εφημερίδα.

Δεύτερον: Τα κατοικημένα νησιά διεθνώς -μαζί και τα δικά μας- έχουν και υφαλοκρηπίδα και όλα τα άλλα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, όπου κι αν βρίσκονται. Δεν αντιλαμβάνομαι επομένως τι εξυπηρετεί η οποιαδήποτε ειδική γεωγραφική αναφορά στο Καστελλόριζο. Άλλωστε, στις διερευνητικές συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα, πάντα περιλαμβανόταν και το Καστελλόριζο ως τμήμα της Δωδεκανήσου.

Τρίτον: Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, δεν γίνονται πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, πράγμα που σημαίνει ότι στο τουρκικό ΥΠΕΞ και συνακολούθως στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, επικρατεί σύγχυση ή για το που βρίσκεται το Αιγαίο ή για το που βρίσκονται τα ελληνικά νησιά ή και για τα δύο. Μια πιο ήπια εκδοχή είναι ότι δεν ξέρουν που πετούν τα αεροπλάνα τους.

Τέταρτον: Η άρση του casus belli με αντάλλαγμα την απεμπόληση του δικαιώματος της Ελλάδος για επέκταση των χωρικών της υδάτων, ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζουν ότι στερείται κάθε νομικής, αλλά και ηθικής, βάσης. Διότι το μεν casus belli είναι παράνομη απειλή, η δε τυχόν επέκταση των χωρικών υδάτων νόμιμο δικαίωμα, το εύρος χρήσης του οποίου η Ελλάδα θα προσδιορίσει με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον της.

Πέμπτον: Ασφαλώς και η μουσουλμανική μειονότητα οφείλει να αποτελέσει -και ήδη αποτελεί- αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα όμως δεν αποτελούν αντικείμενο των διμερών σχέσεων για να υπάγονται στην αρχή της αμοιβαιότητας. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, άλλωστε, αν κοιτάξει κανείς τα συγκριτικά πληθυσμιακά μεγέθη της ελληνικής Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και της μουσουλμανικής της Θράκης. Φαντασθείτε τι θα είχε συμβεί εάν η Ελλάδα εφήρμοζε την αρχή της αμοιβαιότητας!

Καταλήγοντας, εκφράζω την ευχή για ταχεία -και πάνω σε δίκαιες βάσεις- βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Θέλω να υπογραμμίσω όμως ότι αυτό δεν θα γίνει όσο η Τουρκία, όπως τόσο γλαφυρά το αποδεικνύει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Έκθεσή του, επιμένει -για πολλά και καίρια θέματα- να ζει σε έναν εντελώς δικό της κόσμο, έξω από τη διεθνή έννομη τάξη».

Χλίδα η Θεσσαλονίκη: Θα αποκτήσει και μουσουλμανικό νεκροταφείο- το υποσχέθηκε ο μπάρμα Γιάννης στον Αχμέτ

Την αισιοδοξία του για την οικοδόμηση μιας «καινούργιας ελληνοτουρκικής φιλίας» και «ενός καινούριου ελληνοτουρκικού άξονα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας «το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Διανύουμε μια περίοδο πολύ μεγάλης φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και μπορούμε να στήσουμε αυτές τις δυνατές γέφυρες φιλίας ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη και στη Θεσσαλονίκη και τη Σμύρνη» τόνισε ο κ. Νταβούτογλου και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο να λύνουμε τα προβλήματα αλλά να βλέπουμε με αισιοδοξία και το μέλλον». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα έχει «μια ακόμη πιο αισιόδοξη εικόνα» για τις σχέσεις των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό εξωτερικών και τις τοπικές αρχές για την «φιλοξενία» τους. Σε ερώτηση για το Καστελόριζο ο κ. Νταβούτογλου είπε «ότι δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα και δε θέλω να επαναλάβω» παραπέμποντας στις εξηγήσεις, που έδωσε στην Αθήνα.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε «ερωτευμένος» με τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είπε ότι ιστορικά αποτελούσε, χάρη στο λιμάνι της, «σπουδαίο εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο» και τόνισε ότι μπορεί να ξαναγίνει «παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και πολιτισμού». Πρόσθεσε ότι «η πόλη είναι τυχερή που έχει έναν δήμαρχο με όραμα», συμπληρώνοντας, ότι στο εξής σε κάθε ομιλία του θα προσκαλεί τους Τούρκους πολίτες να την επισκέπτονται. Επεσήμανε ότι «τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη έχει διπλασιαστεί, ενώ τριπλασιάστηκε σε όλη την Ελλάδα» και υπογράμμισε ότι θα στηρίξει το αίτημα για πιο διευρυμένη αεροπορική, σιδηροδρομική και ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας, όπως επίσης και θα παρακολουθήσει προσωπικά την προοπτική αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.

«Όποιος δεν ξέρει την ιστορία της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να καταλάβει την ιστορία των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Μεσογείου, την ιστορία της ανθρωπότητας» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεσμεύεται θετικά απέναντι στην πρόταση, σε επόμενη επίσκεψη, να δώσει διάλεξη στο ΑΠΘ, με θέμα «Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Θεσσαλονίκη».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Νταβούτογλου έθεσε στον κ. Μπουτάρη θέμα λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου. Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι το θέμα του τζαμιού είναι ζήτημα της κεντρικής διοίκησης και στη συνέχεια, στις δηλώσεις του, τον διαβεβαίωσε δημόσια ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους «για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και τη δημιουργία ενός κοιμητηρίου που έχει προγραμματιστεί». Τόνισε δε ότι θα εργαστεί για την ανάδειξη της πολυπολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

«Η πόλη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Επίσκεψη Αχμέτ Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο

Νωρίτερα, ο κ. Νταβούτοβλου επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου έγινε δεκτός από τον τούρκο πρόξενο Χουσείν Οζτεμίρ. Ο κ. Νταβούτογλου ξεναγήθηκε στους χώρους του ιστορικού κτίσματος, που έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

«Ως ΥΠΕΞ της Τουρκίας που επισκέπτομαι την Ελλάδα είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στο σπίτι του μεγάλου Ατατούρκ, που είναι ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας. Αυτό το μέρος που έχει το άρωμα και την ψυχή της βαθιάς οικογενειακής, σπιτικής κουλτούρας, μας δίνει έμπνευση και στο προξενείο μας. Αυτό το μέρος που έχει το αποτύπωμα ενός μεγάλου Τούρκου ηγέτη δίνει μεγάλη θέληση και δύναμη σε μένα και στη συνοδεία μου», έγραψε στο βιβλίο, ο κ. Νταβούτογλου.

Συνοδευόμενος από τον Τούρκο πρόξενο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το γειτονικό καφέ «Πρίγκηπος» και ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του και το προσωπικό, που πριν λίγους μήνες είχαν συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην εξωτερική περίφραξη του τουρκικού προξενείου, που είχε προκληθεί από ρίψη μολότοφ.

«Οι γείτονες πρέπει να προσέχουν ο ένας τον άλλον», τους είπε ο κ. Νταβούτογλου κι αφού τους ευχαρίστησε, τους προσκάλεσε να τους φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο ομάδα κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ διαδήλωσε ειρηνικά με πανό, στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα για το κυπριακό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το απόγευμα γευμάτισε σε εστιατόριο της πόλης, ενώ αναχωρώντας σταμάτησε για λίγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και συνέχισε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Έως το τέλος Μαρτίου οι προσφορές για το Διαμετακομιστικό Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο. Ποιοι είναι οι "μνηστήρες"

http://www.skai.gr/files/temp/47A5A43209382C736F1CFB665800D818.jpgΜέχρι τις 28 Μαρτίου, που είναι η καταληκτική προθεσμία, η οποία έχει τεθεί μετά την τελευταία παράταση στο διεθνή διαγωνισμό για το Διαμετακομιστικό Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις και να κατατεθούν οι προσφορές των ενδιαφερόμενων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ προχωρούν με γοργό ρυθμό οι εργασίες κατασκευής της σιδηροδρομικής σύνδεσής του με το Ικόνιο, στο Πέραμα.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας και οι αρμόδιοι της ΓΑΙΑΟΣΕ έχουν ξεκαθαρίσει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει με διακρατικές συμφωνίες ή απευθείας ανάθεση, αλλά με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, σύμφωνα με την σχετική Κοινοτική Οδηγία και κατά συνέπεια ήρθησαν οι ενστάσεις οι οποίες προεβλήθησαν αρχικώς. Επιπλέον έγινε σαφές ότι ο τελικός διαχειριστής έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει "Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου" και "Υποδομές Μεταποίησης", αφού κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από το κοινοτικό δίκαιο.

Από τις 31 εταιρείες που παρέλαβαν την προκήρυξη τον Ιούνιο του 2010 και μετά τις μεταβολές που ζητήθηκαν το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο του περασμένου έτους, στην κούρσα για την κατάθεση προσφοράς, παραμένουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις με τέσσερις ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων είναι ο όμιλος JP ΑΒΑΞ και η γνωστή κινεζική εταιρεία COSCO, μέσω της ελληνικής εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, γαλλικές εταιρείες, ακόμη και ο ΟΛΠ.

Το κινεζικό ενδιαφέρον της COSCO παραμένει ενεργό και "οι σχετικές διαβουλεύσεις θα συνεχίζονται μέχρι την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού", όπως επισημαίνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Επειδή το έργο είναι αφ΄ενός σύνθετο, δηλαδή, εκτός από την αποθήκευση και διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (containers), απαιτούνται και κατασκευαστικά έργα, αποθήκες, στέγαστρα, κ.α., και αφ΄ετέρου είναι επιτακτικό να ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική υποδομή του ΟΣΕ, που είναι μεν εκτός διαγωνισμού, αλλά θεωρείται απαραίτητη για τη λειτουργία του μεγάλου αυτού κέντρου διαμετακόμισης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΓΑΙΑΟΣΕ, Νίκο Ιωαννίδη, "ήδη κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2011 ή αρχές του 2012, η σιδηροδρομική γραμμή από το λιμάνι του Ικονίου στο Πέραμα, όπου τώρα ξεφορτώνονται τα containers μέχρι το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου, έργο απαραίτητο για να μεταφορτώνονται είτε σε νταλίκες είτε σε εμπορικά τρένα και να προωθούνται στις αγορές προορισμού".

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού η παραχώρηση του Διαμετακομιστικού Κέντρου Ελευσίνας, αφορά έκταση 600 στρεμμάτων με ισχύ 40 χρόνων και με απόδοση στο Δημόσιο το 15% των εσόδων του, ενώ ο διαχειριστής που θα αναδειχθεί υποχρεώνεται να οικοδομήσει σε πρώτη φάση με την εγγύηση του Δημοσίου 50.000 τετραγωνικά μέτρα, κόστους 40-50 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα σχέδια του υπουργείου Υποδομών είναι, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την Ελευσίνα, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ανάλογου κέντρου και στην Βόρεια Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στον ευρύτερο χώρο του σημερινού σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, όπου η ΓΑΙΑΟΣΕ κατέχει σημαντικές εκτάσεις, διεκδικώντας παράλληλα το γειτονικό και εκτός λειτουργίας σήμερα στρατόπεδο "Γκόνου". Τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι με την λειτουργία των δύο κέντρων , σε Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη , αξιοποιούνται πλήρως οι οδικοί άξονες της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας ενώ αναβαθμίζονται οι σιδηροδρομικές υποδομές προς τα Βαλκάνια και την Ν.Α. Ευρώπη.

"Κρεμάει" τον σύντροφο Καντάφι ο ΓΑΠ στα πλαίσια του "Ότι πει η μαμά Αμερική": Υπέρ της διεθνούς "παρέμβασης" στη Λιβύη ο Βενιζέλος!!

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20070921/rellos3.jpgΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (στη φώτο του επιτίθεται ο Ρέλλος μετά από προτροπή του Ε. Γιαννόπουλου στο όνειρό του), ο οποίος μετέχει στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την θέση της χώρας, συμφώνησε σήμερα με την ανάγκη να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να βρεθεί μια οριστική και σταθερή λύση στη Λιβύη, σύμφωνη με τις αρχές της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη η λύση στη Λιβύη να δοθεί φυσικά μέσα από τη βούληση του ίδιου του λιβυκού λαού. Αυτό όμως προς το παρόν, λόγω ακριβώς της ρευστότητας της κατάστασης και των εκτεταμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων, δεν μπορεί να γίνει χωρίς διεθνή παρέμβαση, η οποία όμως πρέπει να έχει πάντα μία ασφαλή νομική βάση και αυτή είναι οι σαφείς και ρητές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Θεσσαλονίκη: δεν προχωρούν, προς το παρόν, σε αύξηση της τιμής των τσιγάρων οι περιπτερούχοι και καπνοπώλες της Μακεδονίας

http://www.newsit.gr/files/Image/31-08/resized/PERIPTERA_535_355.jpgΝα μην προχωρήσουν, προς το παρόν, στην αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 10 λεπτά του ευρώ ανά πακέτο, αποφάσισαν οι περιπτερούχοι και καπνοπώλες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, κατά τη γενική τους συνέλευση, διαφοροποιούμενοι τελικά από τις κινήσεις των συναδέλφων τους στην Κρήτη.

Οι Βορειοελλαδίτες επαγγελματίες του κλάδου θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρις ότου διαπιστώσουν αν θα «περάσει» η ρύθμιση για το κατώτατο όριο προμήθειας εμπόρων χονδρικής και λιανικής στα καπνικά προϊόντα, που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αυτά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών, Καπνοπωλών και Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου. Πρόσθεσε ότι στη γενική συνέλευση οι διαθέσεις των μελών της Ένωσης, ως προς την αύξηση ή όχι, ήταν ισομερώς «μοιρασμένες».

«Στο άρθρο 47 παράγραφος 6 του σχεδίου νόμου για τη φοροδιαφυγή, το κατώτατο όριο προμήθειας για τη λιανική πώληση ορίζεται στο 31,3% της τιμής λιανικής προ φόρων. Από αυτό, σε εμάς καταλήγει μόλις το 4,5% στην ανώτατη λιανική τιμή, δηλαδή ψίχουλα», υπογράμμισε ο κ. Ιακώβου.

Οι περιπτερούχοι διεκδικούν τη θεσμοθέτηση ποσοστού 37% στην αποφορολογημένη αξία, κάτι που σημαίνει ότι στο ταμείο τους θα μένει τελικά περίπου το 8% της ανώτατης λιανικής τιμής.

Εν αναμονή των εξελίξεων, η διοίκηση της Ένωσης απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στην οποία υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι καπνοβιομηχανίες τρώνε με χρυσά κουτάλια το δικό μας ψωμί. Το 2009 και αρχές του 2010, οι καπνοβιομηχανίες κέρδιζαν το 57% στην αποφορολογημένη αξία, ενώ τώρα θα κερδίζουν το 60,40%».

Οδηγός με τα συνηθέστερα λάθη των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20101004_16740.jpg&width=360&height=240Οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Στον οδηγό περιγράφονται για κάθε έναν ξεχωριστό πίνακα της φορολογικής δήλωσης τα πιο συχνά λάθη και το τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι για να τα αποφύγουν.

Αναλυτικά οι οδηγίες του υπουργείου που ξεκινούν από τον πίνακα 1 και συνεχίζονται με τους υπόλοιπους πίνακες είναι οι ακόλουθες:

Στον πίνακα 1 (στη πρώτη σελίδα του εντύπου της φορολογικής δήλωσης) γράφονται τα στοιχεία του φορολογουμένου και σε περίπτωση εγγάμων και της συζύγου του. Επίσης, γράφονται προαιρετικά και τα στοιχεία του εκπροσώπου του φορολογουμένου. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι κάτοικος εξωτερικού, η αναγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου του είναι υποχρεωτική.

α. Σε περίπτωση εγγάμων πρέπει να συμπληρώνεται απαραίτητα το τετραγωνίδιο με την ένδειξη " ΑΦΜ συζύγου" και ΑΦΜ της συζύγου. Σε καμιά περίπτωση, προκειμένου για έγγαμη, δεν θα αναγράφεται στο τετραγωνίδιο αυτό ο ΑΦΜ του συζύγου της.

Ο εν διαστάσει υπόχρεως (πρώην σύζυγος) πρέπει να διαγράψει από τον πίνακα αυτόν τα στοιχεία και τον Α.Φ.Μ της πρώην συζύγου του.

Η εν διαστάσει σύζυγος στη δήλωσή της πρέπει να αναγράφει μόνο τα στοιχεία που την αφορούν.

Πριν από την υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων από τους πρώην συζύγους λόγω της διάστασης πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή από αυτούς δήλωσης διακοπής των σχέσεων στο Τμήμα Μητρώου της ΔΥΟ.

β. Στην ένδειξη Α.Φ.Μ εκπροσώπου συμπληρώνεται ο Α.ΦΜ. του εκπροσώπου (κηδεμόνα, αντιπροσώπου, προσωρινού διαχειριστή, αντικλήτου κ.τ.λ) εφόσον βέβαια αναγράφονται τα στοιχεία του εκπροσώπου στο σώμα της δήλωσης.

Όταν στη δήλωση είναι συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου (προαιρετικά ή υποχρεωτικά) πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ δήλωσης σχέσεων φορολογουμένου με τα στοιχεία του εκπροσώπου, σύμφωνα με την προαναφερόμενη Α.Υ.Ο της Διεύθυνσης Μητρώου "περί Α.Φ.Μ".

Παρατηρήθηκε ότι σε 9.428 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου, χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

Επίσης σε 7.771 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε διαγραφεί ο Α.Φ.Μ. της πρώην συζύγου, στις περιπτώσεις υποβολής χωριστών δηλώσεων λόγω διάστασης των συζύγων.

Ο πίνακας 2 (στο φορολογικό έντυπο) παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή εκκαθάριση της δήλωσης. Επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή του.

α. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει "ΝΑΙ" στην ερώτηση 19 του πίνακα αυτού "Είστε αξιωματικός ή ημεδαπό κατώτερο πλήρωμα εμπορικού πλοίου" εκτός από τον πίνακα 4Α "ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ", πρέπει να έχει συμπληρωθεί το "ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" προκειμένου να διενεργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης των Ναυτικών.

Υπενθυμίζεται ότι, το "Δελτίο" αυτό συμπληρώνεται από τον ίδιο τον φορολογούμενο, σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, και από την αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε υλική μορφή. Παρατηρήθηκε ότι το οικονομικό έτος 2010, το Ειδικό Ενημερωτικό Δελτίο δεν έχει συμπληρωθεί σε 6.409 δηλώσεις.

β. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει "ΝΑΙ" στην ερώτηση 6 του πίνακα αυτού "Υποβάλλεται η δήλωση από κληρονόμο του φορολογουμένου που απεβίωσε, πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ δήλωση σχέσεων μεταξύ αποβιώσαντος και κληρονόμου.

Παρατηρήθηκε ότι σε 6.263 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε προηγηθεί η υποβολή της σχετικής δήλωσης σχέσεων από τους κληρονόμους στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ.

Στον πίνακα 4Γ γράφονται τα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.

Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 401-402, 413-414, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 425-426.

Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 501-502, 511-512, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 517-518.

Σε 5.462 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί αριθμοί 425-426 και 517-518 που αναφέρονται στα ακαθάριστα έσοδα από ατομική επιχείρηση και ελευθέριο επάγγελμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον πίνακα 4E σε 4.566 δηλώσεις οικονομικού έτους 2010 συμπληρώθηκαν κωδικοί (151, 152, 157, 158) που αφορούν δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οικοδομών χωρίς να έχει συμπληρωθεί εισόδημα από ακίνητα.

Στον πίνακα αυτό γράφονται τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ετήσια τεκμαρτή δαπάνη του φορολογουμένου.

Στην περίπτωση 1 του πίνακα αυτού γράφονται οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Οι δαπάνες της ως άνω περίπτωσης 1 προσδιορίζονται με βάση την κατοχή ή χρήση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, της συζύγου του και των τέκνων τους που συνοικούν και τους βαρύνουν.

Στην υποπερίπτωση (α) αναγράφονται στοιχεία για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ιδιοκατοικημένη ή μισθούμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία και έως δύο δευτερεύουσες κατοικίες.

Στους Κ.Α 211-212, 218-219 και 225-226 συμπληρώνεται σε κάθε περίπτωση η επιφάνεια των κύριων και των βοηθητικών χώρων.

Σε 10.087 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε συμπληρωθεί η επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες).

Στην περίπτωση 2 του ίδιου πίνακα γράφονται τα ποσά που καταβλήθηκαν για την αγορά περιουσιακών στοιχείων και γενικά για την πραγματοποίηση δαπανών που αποτελούν αντικειμενική δαπάνη κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 17 του ν.2238/1994, π.χ. για αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων κτλ., δηλαδή μη καταναλωτικών αγαθών, καθώς και για δωρεές κτλ.

Αν κατά τη διάρκεια του έτους 2010 καταβλήθηκαν τόκοι για την εξόφληση δανείων ή πιστώσεων, καθώς και χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών για την αγορά μη καταναλωτικών αγαθών, το ποσό αυτών των τόκων πρέπει να γραφεί στην περίπτωση 2ζ΄του πίνακα 5, Κ.Α.727-728. Στο ποσό των τόκων αυτών (Κ.Α.727-728), πρέπει να προστεθούν και οι δεδουλευμένοι τόκοι με το χρεολύσιο που καταβλήθηκαν, μέσα στο έτος 2010, για την εξόφληση στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Στους ίδιους Κ.Α.727-728, πρέπει να γραφούν και οι τόκοι υπερημερίας που τυχόν καταβλήθηκαν για την τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων, καθώς και χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών για αγορά μη καταναλωτικών αγαθών κατά το έτος 2010.

Επίσης στους κωδικούς αυτούς πρέπει να γραφεί το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2010 για τη χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε με εξαίρεση τα ποσά δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρίες ή κοινοπραξίες ή κοινωνίες των οποίων ο υπόχρεος είναι μέλος ή μέτοχος.

Αν ο υπόχρεος δεν προσθέσει μόνος του τους τόκους υπερημερίας, έχει υποχρέωση να τους προσθέσει η ΔΟΥ στους Κ.Α.323-324 της δήλωσης.

Στον πίνακα 7 δηλώνονται τα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο.

Στην ένδειξη 9 αναγράφονται οι τόκοι στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Για συμβάσεις στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί από 1/1/2003 και μετά υπάρχει ανώτατο όριο δανείου ή συνόλου δανείων 200.000 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμπληρώνονται για τα δάνεια αυτά και οι κωδικοί 069-070 αντίστοιχα, για το συνολικό ποσό των δανείων που έχει λάβει ο κάθε σύζυγος για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας τους (υποπερίπτωση δ).

Σε 17.879 δηλώσεις οικον. έτους 2010 ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί 055 και 056 της υποπερίπτωσης γ' της περίπτωσης 7 του πίνακα 7 με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων που συνάφθηκαν από 1/1/2003 και μετά, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.

Στον πίνακα 8 δηλώνονται τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν στο όνομα του φορολογουμένου κατά τη διάρκεια του έτους 2010.

Ειδικά διευκρινίζεται ότι, αν έχει δηλωθεί από τον υπόχρεο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (μισθοί, συντάξεις κτλ.) σε μια ή περισσότερες από τις περιπτώσεις 1,2,3 και 5 του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1, δηλαδή στους:

Κ.Α. 301-302,

Κ.Α. 303-304,

Κ.Α. 321-322, και

Κ.Α. 307-308,

αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, το σχετικό σύνολο γράφεται στους Κ.Α.313-314. Μετά, αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν στα ίδια ως άνω εισοδήματα, το σύνολο που θα προκύψει γράφεται στους Κ.Α.315-316.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5%.

Ακόμα διευκρινίζεται ότι, οι Κ.Α 603-604, 605-606 συμπληρώνονται εφόσον στους σχετικούς πίνακες της δήλωσης 4Γ και 4Δ έχουν δηλωθεί εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο προκαταβληθείς ή ο παρακρατηθείς φόρος στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων.

Επίσης σε 25.544 δηλώσεις του οικ. έτους 2010 δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Ακόμα παρατηρήθηκε ότι οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων.

Εξάλλου έχει παρατηρηθεί ότι σε 27.073 δηλώσεις οικονομικού έτους 2010 η συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες είχε ως αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

Παυλόπουλος για τις συκοφαντίες Ραγκούση ότι η ΝΔ νομιμοποίησε μαζικά λαθραίους

«Είναι πραγματικά θλιβερό για την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τον κ. Γ. Ραγκούση να διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση. Μιλούν τα γεγονότα.

I. Γεγονός πρώτο: Ουδέποτε επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έφθασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα τρεις και πλέον εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες για να κατασκηνώσουν αρχικά στη Νομική Σχολή, και μετά στο Μέγαρο Υπατία. Τότε ορισμένοι από αυτούς ξεκίνησαν απεργία πείνας. Για λόγους που σχετίζονταν με την υγεία τους, και ύστερα από βεβαιώσεις αρμόδιων γιατρών, χορηγήθηκε, όπως προέβλεπε η κείμενη νομοθεσία, άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους σε περίπου 15. Άρα καμία ταπεινωτική υποχώρηση, σαν κι’ αυτή στην οποία υποβλήθηκε χθες ο κ. Ραγκούσης, δεν έγινε επί Νέας Δημοκρατίας. Ούτε, βεβαίως, αντίστοιχο προηγούμενο δημιουργήθηκε για την νομιμοποίηση στο μέλλον παράνομων μεταναστών. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ανάγκη να υποχωρήσει τώρα ατάκτως η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αφού οι παράνομοι μετανάστες από τότε θα είχαν επιτύχει αυτό που τώρα εξασφάλισαν. Και καλό θα ήταν επίσης να θυμηθεί ο κ. Ραγκούσης ποια ήταν τότε η θέση του Κόμματός του ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και, ιδίως, αν απαιτούσε πολύ περισσότερα από εκείνα που νομίμως έδωσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

II. Γεγονός δεύτερο: Σε ό,τι αφορά την μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών καλό θα ήταν ο κ. Ραγκούσης, αφού συνεννοηθεί προηγουμένως με την αρμόδια Υφυπουργό κα Άννα Νταλάρα, να θυμηθεί τα εξής:

Α. Προ του 2004 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήτοι η Κυβέρνηση Κ. Σημίτη, προέβη σε μια άναρχη και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών. Αυτή την «κληρονομιά» βρήκε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον κίνδυνο καταδίκης της Χώρας μας για την πλήρη έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής στον τομέα αυτόν.

Β. Ενόψει αυτής της δραματικής κατάστασης που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή διαπραγματεύθηκε άμεσα, μέσω του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, την ρύθμιση του όλου θέματος και την αποφυγή καταδίκης της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι αρμόδιος Επίτροπος ήταν τότε ο νυν Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Φράνκο Φρατίνι. Υπό τις συνθήκες αυτές ψηφίσθηκε ο ν. 3386/2005, ως προς τις ρυθμίσεις του οποίου υπερθεμάτιζε το ΠΑΣΟΚ για την νομιμοποίηση των μη νόμιμων μεταναστών. Είναι αυτός ο νόμος για τον οποίο η αρμόδια Υφυπουργός κα Άννα Νταλάρα, τώρα ακριβώς που είναι Υφυπουργός, ομολογεί ευθέως ότι ήταν ένας πολύ καλός νόμος που έβαλε τις βάσεις για μια σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική. Και αυτά η κα Νταλάρα τα είπε και εντός και εκτός Βουλής. Ας συνεννοηθεί λοιπόν ο κ. Ραγκούσης με την κα Νταλάρα για να μας εξηγήσουν πότε το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια.

Γ. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε για να εισαχθεί η υφιστάμενη ρύθμιση στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο (Οκτώβριος 2008), σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών. Δηλαδή η διάταξη την οποία σήμερα επικαλείται ο κ. Ραγκούσης αλλά, ταυτοχρόνως, την παραβίασε προκλητικά με τις αποφάσεις που έλαβε για τους παράνομους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία.

Εν κατακλείδι: Πως όμως να περιμένει κανείς την αλήθεια από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου όταν για όλα τα θέματα, ιδίως δε για το θέμα της Οικονομίας, πολιτεύεται με μόνο γνώμονα την διαστρέβλωση της αλήθειας για να κρύψει και τις αντιφάσεις της και την έλλειψη πολιτικής μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τόπος.

III. Γεγονός τρίτο: Κατά τα λοιπά αν θέλει το ΠΑΣΟΚ ν’ αναζητήσει την αλήθεια για τις παλινωδίες του ας γυρίσει λίγο πίσω και ας αναζητήσει, για όλα τα θέματα των παράνομων μεταναστών, τις «μεγαλόστομες διακηρύξεις» και υποσχέσεις των αρμόδιων στελεχών του όταν ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως ιδίως των σημερινών Ευρωβουλευτών του κ.κ. Μαριλένας Κοππά και Σταύρου Λαμπρινίδη».

Στα ρεκόρ «Γκίνες» το Kinect της Microsoft ως η ηλεκτρονική συσκευή με τις ταχύτερα αυξανόμενες πωλήσεις στον κόσμο

http://www.matfashion.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/KinectLaunch_hero2.jpgΗ Microsoft έχει ήδη πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 10 εκατ. συστήματα Kinect από τότε που η συσκευή της εμφανίστηκε στην αγορά στις 4 Νοεμβρίου 2010, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον Οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, την κατατάσσει επισήμως ως την καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή με τις ταχύτερα αυξανόμενες πωλήσεις στην ιστορία.

Οι επιδόσεις στις πωλήσεις του Kinect ξεπερνούν τις αντίστοιχες του iPad και του iPhone, όταν αυτά πρωτοεμφανίστηκαν, δήλωσε η Γκίνες, σύμφωνα με το BBC. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι, σύμφωνα με ανεξάρτητες έρευνες, καμία άλλη καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή δεν έχει πουλήσει ταχύτερα σε διάστημα 60 μερών, ένα απίστευτο επίτευγμα με δεδομένη την ανταγωνιστικότητα του τομέα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του «Guinness World Records 2011-Gamer's Edition» Γκαζ Ντέιβις.

Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν οκτώ εκατομμύρια συσκευές Kinect μεταξύ 4 Νοεμβρίου 2010 και 3 Ιανουαρίου 2011, με μέσο ρυθμό 133.333 τη μέρα. Έως σήμερα, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει πια τα 10 εκατομμύρια.

Το Kinect ουσιαστικά είναι ένας αισθητήρας, ο οποίος αποτελείται από μία υπέρυθρη κάμερα και το κατάλληλο λογισμικό, που προστίθενται στην παιγνιδο-κονσόλα Xbox της Microsoft και επιτρέπουν στον παίκτη να παίζει από απόσταση με τις κινήσεις του σώματός του και μόνο, χωρίς την ανάγκη να κρατά κάποιο χειριστήριο.

Η επιτυχία του Kinect έχει, επίσης, οδηγήσει σε αύξηση πωλήσεων των παιγνιδιών (games), σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία.

Κίνδυνος για την παγκόσμια διατροφική αλυσίδα οι μαζικοί θανάτοι μελισσών σε όλο τον κόσμο, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

http://parnassos.net46.net/wordpress-2.7/wordpress/wp-content/uploads/2009/01/bee-one.jpgΟ μαζικός θάνατος αποικιών μελισσών σε πολλά σημεία του πλανήτη ενδέχεται να αποτελεί ένα μέρος μόνο της μεγάλης, βαθείας και αυξανόμενης απειλής --που πρόερχεται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος-- και για τα αποθέματα τροφών για τους ανθρώπους, προειδοποιεί μια σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η εξασθένιση των άνθεων των φυτών, η μεγάλη εξάπλωση των παρασίτων, η αλόγιστη χρήση μικροβιοκτόνων είναι μερικοί μόνο από τους δεκάδες παράγοντες της μόλυνσης του αέρα που οδήγησαν στην πρόσφατη κατάρρευση των αποικιών των μελισσών, κυρίως στη Βόρεια Αμερική (μείωση κατά 30%) και στην Ευρώπη (επίσης 30%), αναφέρεται στην έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράματος του ΟΗΕ.

Αυτό το "κοκτέιλ" προβλημάτων μόλυνσης --σπανίως υπάρχει ένα μόνο πρόβλημα, το οποίο είναι και εύκολο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί-- ενδέχεται να πλήξει και τις άγριες μέλισσες και άλλα έντομα που η ύπαρξή τους είναι ζωτικής σημασίας για την γονιμοποίηση της πατάτας , της σόγιας, των μήλων και δεκάδων άλλων προϊόντων.

"Είναι τελικώς η κορυφή του παγόβουνου αυτό που γίνεται με τις μέλισσες;" αναρωτιέται ο Πίτερ Νιούμαν, επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ, που τιτλοφορείται "Η εξαφάνιση των μελισσών και οι διάφορες απειλές για τα έντομα".

"Δεν υπάρχει άμεση απειλή για τη γονιμοποίηση των μελισσών αλλά είναι προδιαγεγραμμένη", ανέφερε ο κ. Νιούμαν που έκανε έκκληση "να κάνουμε όλοι κάτι για να ενισχύσουμε τα έντομα για τις μελλούμενες γενιές".

Στην έκθεση αναφέρεται ότι μεγάλη θνησιμότητα σε αποικίες μελισσών καταγράφεται και στην Κίνα, στην Αίγυπτο αλλά και στην Λατινική Αμερική.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόβλημα επεκτείνεται και τείνει να γίνει παγκόσμιο, αφού σε ορισμένες περιοχές της γης υπάρχει μείωση των μελισσών κατά 85%--στη Μέση Ανατολή, για παράδειγμα" ανέφερε εκφράζοντας τη λύπη του ο κ. Νιούμαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μέλισσες, οι πεταλούδες και τα σκαθάρια, όπως και τα πουλιά, εκτιμάται ότι προσφέρουν ετησίως στην ανθρώπινη οικονομία εργασία αξίας 153 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το 9,5% της συνολικής αξίας της εργασίας για την παραγωγή ανθρώπινης τροφής, επισήμανε ο κ. Νιούμαν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο στις ΗΠΑ πάνω από δύο εκατομμύρια αποικίες μελισσών προσφέρουν στον άνθρωπο την πολύτιμη γονιμοποίηση των ειδών προς βρώση με το συνεχές γυρολόγημά τους από φυτό σε φυτό και από λουλούδι σε λουλούδι.

Με δεδομένο ότι από τα 100 είδη λαχανικών που προσφέρουν το 90% της τροφής στον κόσμο, τα 70 είδη γονιμοποιούνται από τις μέλισσες, γίνεται σαφής η ανεκτίμητη προσφορά τους και οι αυξημένες ευθύνες των ανθρώπων για τη σωτηρία τους, προστίθεται στην έκθεση.

Η φωτογράφος του υφυπουργού......

Mα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, και μάλιστα σε μέρες ΔΝΤ; Είναι δυνατόν φωτογράφος να συνοδεύει σε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, με πολυήμερες διαμονές (π.χ Κούβα) και με χλιδάτες διανυκτερεύσεις , μόνο και μόνο για να αποθανατίσει τις μεγάλες πολιτικές στιγμές του υφυπουργού;

Η συνέχεια στο online-pressblog.blogspot.com

Ι. Βρούτσης για την απαγόρευση δόμησης σε νησιά του Αιγαίου από τον Σηφουνάκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrIbnxWwvfq4dlUFeq0evloUTBoZjg8sylyon4-z1u0jODahYwUaORqVlRj8e3V1Ik6hFB2NyqrBj6KBfnHCezLDWV6O_AWUH9dnguUS4j1BaVIBKniDrafC4uITG3M4tm_hTWRwWZWi4/s320/%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg«Η Ν.Δ., με απόλυτο σεβασμό και συνέπεια στο Σύνταγμα, στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, στους παραγωγικούς φορείς και τους κατοίκους των νησιών, καταψήφισε σήμερα στη Βουλή την επίμαχη τροπολογία που αφορά στην απαγόρευση δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση είχε καταθέσει αιφνιδιαστικά και μάλιστα με τρόπο αυταρχικό την εν λόγω τροπολογία, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς και η αναγκαία διαβούλευση με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς των νησιών (Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι κλπ).

Κάτω από την πίεση της Ν.Δ. - η οποία ζήτησε την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας – αλλά και τις ισχυρές αντιδράσεις των νησιωτών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει των αρχικών της θέσεων, αυξάνοντας την προβλεπόμενη από την τροπολογία κλίση για την απαγόρευση της δόμησης από το 35% στο 40%.

Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει τον αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο με την οποίο η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση τη συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή.

Η επίμαχη τροπολογία πέρασε, αφού ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές, με την απώλεια μόνο δυο ψήφων, αφού αναμένονταν (βάσει δηλώσεων και δεσμεύσεων) να είναι αρκετά περισσότερες.

Τελικά, οι μεθοδεύσεις και οι αυταρχικές αντιλήψεις που εισάγουν οριζόντια, αδιάκριτα και χωρίς διάλογο άδικα μέτρα για τους νησιώτες επικράτησαν!».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Σας αποκαλύπτουμε το πλακάτ με το οποίο θα διαδηλώσουν οι ΚανακοΠαπαγιάννηδες έξω απ' το σπίτι του Καραμανλή

Όπως ανακοίνωσαν, με καθυστέρηση ημερών μιας και το έχουμε γράψει εδώ και δυο βδομάδες (κι ας κάνει γκάλοπ ο εκβιαστής), μέσα από την εκπομπή τους οι Κανακοσερβετάδες, η επόμενη διαμαρτυρία των 500 "αυθόρμητα" κατευθυνόμενων συνταξιούχων θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 1 μμ έξω απ' το σπίτι του Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, "αυθόρμητα", κατευθυνόμενα θα εμφανιστούν οι Κανακοσερβετάδες με τον Παπαγιάννη, που θα περνάνε "τυχαία" από τη Ραφήνα. Μάλιστα θα κρατάνε και πλακάτ το οποίο είναι έτοιμο και σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, αριστερά.

Βενζίνη 93 λεπτά!!! Τι αίσχη έκανε θεέ μου!!!
Όντως κατέστρεψε τη χώρα αυτός ο αλήτης ο Καραμανλής!!!

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν ήδη παραγγελθεί 1000 τέτοια πλακάτ, προκειμένου να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες, μήπως γίνει καμιά στραβή και εμφανιστούν πάνω από 500 άτομα...

Ενώ οι "αυθόρμητοι" διοργανωτές έχουν προχωρήσει ήδη σε μίσθωση "αυθόρμητων" λεωφορείων τα οποία θα μεταφέρουν τους "αυθόρμητα αγανακτισμένους παππούδες" στη Ραφήνα συνδυάζοντας τη διαμαρτυρία με αυθόρμητη εκδρομή που θα περιλαμβάνει και φαγητό κατά την επιστροφή. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 11 από τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA3

Ακόμα και για τα φρουτάκια η κυβέρνηση λέει ψέματα.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPJmXaHNJFEsasvIysw6J0QU0GXQd2aKWNuMsH1kr0Wwl456V3pSAj7Fy2N4Z3Hdhzcj95hLFIPgQ5tJGb65Wz50Ic5CJmb2ukSXdlAkqEFAuQZ2gVI2uE0O4T1j5pA5SS3SghRlKL5dw/s1600/frutakia.jpgΣήμερα (9/3) το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Η κυβέρνηση προσδοκά μέσα στο 2011 να εισπράξει 700 εκατ. Ευρώ. Συνολικά σε όλη την επικράτεια θα εγκατασταθούν 30.000 φρουτάκια. Νομιμοποιεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το τζόγο στο Internet και στις γειτονιές.

Το μοναδικό επιχείρημα που έχει είναι ότι :
«Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καθολική απαγόρευση παιχνιδιών με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 32.000 ευρώ ημερησίως»
ΨΕΜΑΤΑ.

Η Ελλάδα δεν καταδικάστηκε επειδή απαγόρευσε τα "φρουτάκια" (μηχανικά ή ηλεκτρονικά) αλλά επειδή οι ΠΑΣΟΚοι το 2002 με το Νόμο απαγόρευσαν ΟΛΑ τα ηλεκτρονικά παιχνίδια
δηλ απαγόρευσαν ακόμα και το Assassin's Creed που λέει ο λόγος!!!

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο kolotoubes.blogspot.com

Για αυτό στηρίζω τον Μπέο...

Από όσα άκουσα για τις περιβόητες κασέτες αποφάσισα να ταχθώ υπέρ του Αχιλλέα Μπέου... Και επειδή τα γραπτά μένουν, θα εξηγήσω ακριβώς το σκεπτικό μου...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Αφγανιστάν. Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν "κατά λάθος" έναν εξάδελφο του προέδρου Καρζάι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtV4Mak1Frkm3KgRyvgL5cw2G8KJ_SDwshipE1lQjtQTPliTu1KxlogyzhZfCKwKEUd9i90MdV6UXBHq2iEIbvMFwRE1LPm0boxX5sALLzIvp4OSDc7k9wD68doWruN8wf6mLSpF5Phu7X/s1600/Kyle+Baker+Special+Forces+Felony+fighting+in+bikini.jpgΑμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν έναν εξάδελφο του προέδρου Χαμίντ Καρζάι όταν πραγματοποίησαν επιδρομή σε μια κατοικία στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ένας περιφερειακός κυβερνήτης. Για τόσο "ειδικές δυνάμεις" μιλάμε...

Τα στρατεύματα πραγματοποίησαν την επιδρομή χθες τη νύκτα στην περιφέρεια Νταντ της επαρχίας του Κανταχάρ αφού έφτασαν εκεί με ελικόπτερο, δήλωσε ο κυβερνήτης Χαμντούλαχ Νάζεκ.

"Ο Χάτζι Γιαρ Μοχάμαντ Χαν μαρτύρησε κατά την επιχείρηση", δήλωσε ο Νάζεκ, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. "Ερευνούμε τώρα το επεισόδιο", πρόσθεσε.

Ο Άχμαντ Ουάλι Καρζάι, ο νεώτερος αδελφός του προέδρου και επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ, επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο, λέγοντας ότι ο εξάδελφός του σκοτώθηκε "κατά λάθος" από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δώρα (3): "Καθίζηση" 50,1% υπέστη ο τζίρος στον τομέα των αυτοκινήτων

http://www.haz.de/var/storage/images/op/nachrichten/wissen/uebersicht/erste-zeichen-fuer-fallende-rabatte-im-autohandel/6012833-1-ger-DE/Erste-Zeichen-fuer-fallende-Rabatte-im-Autohandel_ArtikelQuerKlein.jpg"Καθίζηση" υπέστη ο κύκλος εργασιών στον τομέα των αυτοκινήτων στη χώρα το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, με την πτώση, ειδικότερα, στο εμπόριο των αυτοκινήτων να ανέρχεται σε 50,1%.

Συγκεκριμένα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα των αυτοκινήτων το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε μείωση 44,8% έναντι μείωσης 7,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα των αυτοκινήτων το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του γ΄ τριμήνου 2010, παρουσίασε αύξηση 1,2% έναντι μείωσης 15,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο εμπόριο αυτοκινήτων το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε μείωση 50,1% έναντι μείωσης 13% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έ2009 προς το 2008.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο εμπόριο αυτοκινήτων το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του γ΄ τριμήνου 2010, παρουσίασε αύξηση 2,4% έναντι μείωσης 19% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009.

Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δώρα (2): Μείωση 8,8% κατέγραψε ο τζίρος στο χονδρεμπόριο το δ΄ τρίμηνο 2010

http://www.allmess.de/uploads/tx_templavoila/kunden_grosshandel.jpgΜείωση 8,8% καταγράφηκε στον δείκτη κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο της χώρας το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2009, έναντι μείωσης 4,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

To ΠΑΣΟΚ μοιράζει δώρα (1): Στο 1,67 η αμόλυβδη, 89 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης

1,67 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, 0,4 λεπτά πάνω από χθες, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης στο οποίο οι ανατιμητικές τάσεις είναι πιο έντονες έφθασε στα 89 λεπτά σημειώνοντας άνοδο 0,6 λεπτών το λίτρο. Και στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση το τελευταίο 24ωρο είναι 0,5 λεπτά και η μέση τιμή στο 1,487.

Από την αρχή του χρόνου το ντήζελ θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση είναι 9 λεπτά και στη βενζίνη 6,6.

Ο Ρόβλιας που είναι να τσακίσει τα διυλιστήρια που αισχροκερδούν όπως έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση;
Ακούει; Ή ετοιμάζεται και αυτό το Π/Σ/Κ για το εξοχικό του στην Πάρο με το τζίπ και τα σκυλιά;

Καστοριά: Γαλάτες και Ορέστες: Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι- Στο αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους Ορεστικού η περιοδική έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ»

Τα ίδια ιδανικά φαίνεται να συνέδεαν, στο μακρινό παρελθόν, δύο φύλα χωρίς προφανή σχέση μεταξύ τους. Γαλάτες από τη Δυτική Ευρώπη και Ορέστες από τη Μακεδονία, εκτός από το ότι ζούσαν στην ίδια ήπειρο, μοιραζόταν, επίσης, την αγάπη για τον τόπο τους και τη σθεναρή αντίστασή τους στη ρωμαϊκή κυριαρχία. Ο συσχετισμός αυτός δεν είναι τυχαίος, καθώς συνοδεύεται από ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους Ορεστικού. Πρόκειται για το ψήφισμα των Βατυνναίων, μια πολύ σημαντική επιγραφή, με πολιτικό περιεχόμενο, που αποδεικνύει τη διαμαρτυρία των Ορεστών των ρωμαϊκών χρόνων (1ος αι. π.Χ. - 3ος αι. μΧ.).

"Όπως οι Γαλάτες ήταν ανυπότακτοι στους Ρωμαίους έτσι και οι Ορέστες αντιστέκονταν στην κυριαρχία τους", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχαιολόγος της ΙΖ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, Χαράλαμπος Τσούγγαρης, κι εξηγεί ότι η αναγνώριση του γεγονότος αυτού αποτέλεσε την αφορμή του ενδιαφέροντος της Καστοριάς να φιλοξενήσει την περιοδική έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ».

Σύμφωνα με τον κ. Τσούγγαρη, το ψήφισμα των Βατυνναίων, έχει ως θέμα τη διαχείριση της κοινόχρηστης γης της περιοχής, η οποία καταπατήθηκε από κάποιους ισχυρούς που είχαν προέλθει από τη ρωμαϊκή επαρχία της Μακεδονίας. Μετά τη διαμαρτυρία των πολιτών της Βάτυννας, ο πολιτάρχης συγκάλεσε την Εκκλησία του Δήμου, που έλαβε την απόφαση, με το συγκεκριμένο ψήφισμα, να ξαναέρθει η κοινόχρηστη γη στα χέρια των Ορεστών και να επιβληθεί πρόστιμο στους παραβάτες.

"Πρόκειται για ένα μνημείο τοπικής δημοκρατίας από ένα φύλο των Μακεδόνων που αντιστάθηκε στους Ρωμαίους, με το νόμο και όχι με τη βία, όπως οι Γαλάτες, και κατάφερε να διατηρήσει την πολιτική του ελευθερία και κάποια προνόμια σε μια ρωμαιοκρατούμενη περιοχή", τονίζει χαρακτηριστικά.

Κάπως έτσι, ο Δήμος Ορεστίδος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού επικοινώνησαν, πριν από έναν μήνα, με τους υπεύθυνους της έκθεσης "50 Χρόνια Αστερίξ", το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη Μαμούθ Κόμιξ (εκδότρια εταιρεία του Αστερίξ στην Ελλάδα). Η συνεργασία "έκλεισε" και από τις 13 Μαρτίου ως τις 31 Μαΐου του 2011 ο "γαλάτης ήρωας" θα ξεναγεί τους επισκέπτες του Μουσείου του Άργους Ορεστικού στα αρχαία της Ορεστίδας.

Σημαντικοί σταθμοί της ξενάγησης του "Αστερίξ" αναμένεται να αποτελέσουν το εντυπωσιακό σύνολο ορειχάλκινων κοσμημάτων και τελετουργικών αντικειμένων από την περίοδο 1100 - 500 π.Χ., τα αγαλματίδια και τα ενεπίγραφα μνημεία του βασιλείου της Ορεστίδος (550 - 359 π.Χ.), οι σάρισες και οι ασπίδες από την εποχή που η Ορεστίδα αποτέλεσε τμήμα του βασιλείου της Μακεδονίας (359 - 200 π.Χ.), αλλά και οι αρχαιότητες που χρονολογούνται από την κυριαρχία των Ρωμαίων (το 200 π.Χ.) μέχρι την ίδρυση της Διοκλητιανούπολης (κοντά στο 300 μΧ.). Παράλληλα, η έκθεση περιλαμβάνει 34 κάδρα, με θέμα την 50ετή ιστορία του δημοφιλούς κόμικ, τα οποία συνοδεύονται από κείμενα στα ελληνικά και τα γαλλικά.

Η συνολική παρουσίαση θα έχει τη μορφή εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς την έκθεση θα επισκεφθούν μαθητές από όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς. "Μάλιστα, τα παιδιά θα κληθούν, μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι, να ξαναψηφίσουν το ψήφισμα της Βάτυννας, σε μια μορφή αναπαράστασης της δημοκρατικής αυτής διαδικασίας", τονίζει ο κ. Τσούγγαρης.

Σημειώνεται ότι η έκθεση "50 Χρόνια Αστερίξ" έχει ήδη φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ προετοιμάζονται αντίστοιχες "επισκέψεις" στο Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Φλώρινα.

Αβραμόπουλος κατηγορεί ΝΤαβούτογλου για όσα είπε χθες στη Θράκη

Μετά το προχθεσινό κράξιμο, ο Αβραμόπουλος βάλθηκε να μας διαψεύσει και έβγαλε επιτέλους μια "επιθετική" ανακοίνωση, όπως πρέπει να κάνουν πάντα, εναντίον της περιοδείας του Τούρκου πασά Νταβούτογλου, στη Θράκη:

επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου στη Θράκη, υπερέβη τα εσκαμμένα και κάθε άλλο, παρά συμβάλλει σε αυτό, που όλοι στοχεύουμε και επιθυμούμε, τη δημιουργία δηλαδή όρων προσέγγισης και κλίματος συνεργασίας.

Σε αντίθεση με την επίσκεψη Ερντογάν το 2004, ο κ. Νταβούτογλου φάνηκε να παραγνωρίζει το γεγονός, ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα χαίρει, ισονομίας, ισοπολιτείας και του συνόλου των δημοκρατικών αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς και των διεθνών συμβάσεων.

Ερωτηματικά εγείρει, η σιωπή, μέχρι στιγμής, του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο και καλούμε να ενημερώσει, άμεσα, με πληρότητα και ειλικρίνεια, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, για όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών, που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, καθώς και για μια πρώτη αποτίμησή τους, με αξιολόγηση -εάν υπάρχουν- των όποιων αποτελεσμάτων".

Ψηφίστηκε η τροπολογία Σηφουνάκη με ψήφους των ΠΑΣΟΚων του Αιγαίου που κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους

Ψηφίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή η εκδικητική και καταστρεπτική για τους νησιώτες, τροπολογία Σηφουνάκη που απαγορεύει στα κατώτερης τάξης νησιά του Αιγαίου τη δόμηση σε περιοχές με κλίση μεγαλύτερη του 35%. Και λέμε "εκδηκητικό" τον Σηφουνάκη γιατί όσοι είδατε το βίντεο με την ομιλία Καμμένου, σε προηγούμενη ανάρτηση, θα ακούσατε ότι ο ίδιος ο Σηφουνάκης είχε περάσει την ίδια ρύθμιση το 2000 σαν υπουργός και του την κατήργησε το 2003 η Βάσω Παπανδρέου μετά από επίσκεψή της στη Φολέγανδρο όπου ήρθε αντιμέτωπη με το πρόβλημα των κατοίκων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο μόνος βουλευτής Αιγαίου, του ΠΑΣΟΚ, που δεν την ψήφισε και προς τιμήν του είναι ο Παπαμανώλης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ΠΑΣΟΚοι που πριν δυο βδομάδες έδιναν όρκους τιμής στη συνάντηση στην ΚΕΔΚΕ και έλεγαν στον κόσμο και στους ψηφοφόρους τους, ότι θα καταψηφίσουν... συντάχθηκαν και ψήφισαν σαν τα πρόβατα...

Μπράβο στον Σηφουνάκη!! Τα κατάφερε! Σε λίγο θα ερημώσουν όλα τα μικρά νησιά και θα έρθει ο Νταβούτογλου να πει ότι κι αυτά ανήκουν στη Μεσόγειο...

ΥΓ. Εννοείται ότι τη ρύθμιση καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης...

Π. Καμμένος κατακεραυνώνει Σηφουνάκη για τη γνωστή ΠΑΣΟΚική απαγόρευση δόμησης σε νησιά του Αιγαίου με κλίση >35°

Στο γνωστό θέμα το οποίο σας έχουμε παρουσιάσει εδώ και δυο βδομάδες, δηλ στην απαγόρευση δόμησης σε περιοχές των νησιών του Αιγαίου με κλίση μεγαλύτερη του 35%, και στο οποίο έχει αναφερθεί τόσο ο Γ. Βρούτσης όσο και οι βουλευτές Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Π. Καμμένος στη Βουλή, ξεσκεπάζοντας με στοιχεία τις αλητείες Σηφουνάκη. Δείτε το βίντεο:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

http://www.skai.gr/files/temp/4FE614E1FEA391F9F751634E83B450A5.jpgΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΡΟΠΟ

ΘΕΜΑ: «Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΕΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

Βασική προτεραιότητα της πολιτικής της ΝΔ διαχρονικά είναι η στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Γι’ αυτό άλλωστε είχε προγραμματιστεί το 80% του ΕΣΠΑ να διατεθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους παραδοσιακά η ελληνική περιφέρεια στήριζε την ύπαρξη και τη λειτουργία της ήταν: α) η τοπική αυτοδιοίκηση που εξυπηρετούσε καθημερινά τον πολίτη διοικητικά και από άποψη κοινωνικής μέριμνας και πραγμάτωνε την αρχή της επικουρικότητας, β) η ασφάλεια των πολιτών που την εγγυάτο η αποκεντρωμένη λειτουργία της αστυνομίας, γ)η σφριγηλότητα της τοπικής κοινωνίας που διασφαλίζεται από τη λειτουργία των σχολείων ακόμη και σε απομονωμένα χωριά των νησιών ή της ορεινής και ακριτικής Ελλάδας, δ) η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και η ομαλή κοινωνικοποίηση τους, που διευκολύνεται από τη λειτουργία της παραδοσιακής εκκλησιαστικής ενορίας ανά χωριό ή στις συνοικίες της πόλης.

Η Κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλει τους όρους του Μνημονίου προβαίνει σε άστοχες οριζόντιες περικοπές, που διαταράσσουν και διακυβεύουν ακόμη και το βασικό κοινωνικό ιστό της ελληνικής περιφέρειας.

Ο πρόχειρος σχεδιασμός του Καλλικράτη, η έλλειψη πόρων και η κακή προετοιμασία της διοικήσεως, κινδυνεύει να καταστρέψει την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσον αφορά τη διοικητική εξυπηρέτηση του πολίτη στην περιφέρεια και την εφαρμογή της επικουρικότητας.

Οι συγχωνεύσεις των σχολείων με τον τρόπο που γίνονται, χωρίς σχεδιασμό και με καθαρά λογιστικά κριτήρια, οδηγούν στη δημιουργία ενός νέου ρεύματος εσωτερικής μετανάστευσης. Κλείνουν σχολεία χωρίς σχέδιο, ενώ δεν καλύπτεται ούτε το κόστος μεταφοράς των μαθητών. Η εκπαίδευση υποτάσσεται στη λογική του Μνημονίου και την ίδια στιγμή η ύπαιθρος απογυμνώνεται.

Η εφαρμογή του Καλλικράτη στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, το κλείσιμο πολλών αστυνομικών τμημάτων σε απομονωμένα χωριά, στερεί από την Περιφέρεια τις εγγυήσεις ασφάλειας, την ίδια στιγμή που η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση αυξάνεται ιδιαιτέρως σε ακριτικούς, ορεινούς και νησιωτικούς οικισμούς.


Τέλος, η υπαγωγή του ιερού κλήρου στην αναλογία 1 προς 5 για την πρόσληψη ιερέων, όπως καταγγέλλει και η Εκκλησία της Ελλάδος, δημιουργεί σοβαρές ελλείψεις ιερέων κυρίως στα χωριά και τις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, με αποτέλεσμα να διασπάται και η έννοια της παραδοσιακής ενορίας με ότι αυτό σημαίνει για την κοινωνική συνοχή.


Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι Οι κ.κ. Υπουργοί

1. Ποια αντίληψη τους οδηγεί σε αυτές τις αποφάσεις; Δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση ότι όταν σε μία απομονωμένη ορεινή ή νησιωτική περιοχή της Ελληνικής επαρχίας καταργείς τις υπηρεσίες διοικητικής μέριμνας του Δήμου, κλείνεις αναγκαστικά το σχολείο, αφαιρείς την αστυνομική φύλαξη και υπονομεύεις τη λειτουργία της εκκλησίας λόγω της ανυπαρξίας ιερέα, ουσιαστικά υποδεικνύεις στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιφέρεια και να μετακινηθούν στο κοντινότερο αστικό κέντρο;

2. Δεν γίνεται κατανοητό από την Κυβέρνηση ότι η απογύμνωση όλων αυτών των οικισμών θα μετατρέψει τους ενεργούς αγροτικούς πληθυσμούς του χωριού, σε στρατιές ανέργων της πόλης, οδηγώντας τελικά σε μαρασμό και την ύπαιθρο και τα αστικά κέντρα;

3. Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης και ενώ εμφανίζονται έντονες τάσεις φυγής του αστικού πληθυσμού προς την ύπαιθρο, για ποιο λόγο η Κυβέρνηση υπονομεύει από μόνη της το διοικητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό ιστό της Περιφέρειας;

4. Η λογιστική προσέγγιση των Κυβερνώντων μήπως τελικά είναι οικονομικά αντιαποδοτική και αναπτυξιακά αντιπαραγωγική; Μήπως, δηλαδή, η λύση ήταν η ουσιαστική αποκέντρωση και όχι η τεχνητή συγκέντρωση που προκαλείται;

Αθήνα, 08 / 03 / 2011

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ