22 Μαΐου 2011

Συνεχίζουν το παραμύθι της "αύξησης των εξαγωγών"... αυτή τη φορά ο βλάκας ο Χρυσοχοϊδης μας περνάει για μαλάκες!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG6-ANeOJhTkKSeMTR_9Z6y7YpJk_A2eFy5Ey934mAI6VrViT1vQMtVMB15zo7B_03onAI0AcZrMFgRLYlx9HxPaSLvMr99kd6lCy_o4xkpHUYyOHt93o4vXsYv8LDx_EJPtxJg2jc3UbB/s400/%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%9F%CE%A7%CE%9F%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3.jpgΠριν επαναλάβουμε ότι έχουμε πει εδώ και 3 μήνες για τη δήθεν "αύξηση εξαγωγών", διαβάστε μερικά αποσπάσματα από το παραμύθι του Μιχαλάκη στη Real News, "Εξαγωγές, η ατμομηχανή της ανάκαμψης":

Η εξωστρέφεια είναι μια αξία που ξεχάσαμε, αλλά μέσα στην κρίση τη θυμηθήκαμε και της δίνουμε και πάλι περιεχόμενο [Αφού είσαι μάγος και δίνεις περιεχόμενο... δε δίνεις και λίγο περιεχόμενο στην εσωστρέφεια μπας και γλυτώσει το μαγαζάκι του κανένας φουκαράς απ' αυτούς που τα κλείνουν καθημερινά ή μπας και μείνει στη δουλειά του ]. Έπειτα, από πολλά χρόνια ραστώνης, οι επιχειρήσεις μας εξάγουν και πάλι.

Η αύξηση του 11 % για το 2010, σε αντιδιαστολή με τις προβλέψεις τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση 2,8%, καθώς και η αλματώδης αύξηση κατά 37% του πρώτου διμήνου του 2011, αποτελούν τα πρώτα απτά αποτελέσματα μιας συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ πολιτείας και της αγοράς.

Είναι τα πρώτα αποτελέσματα της επιμονής μας να οριοθετήσουμε ως Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, από την πρώτη στιγμή, την αύξηση των εξαγωγών ως βασική πολιτική μας προτεραιότητα.[Είχαν προτεραιότητα την αύξηση των εξαγωγών και όχι την επιβίωση του λαού...] Συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνδέσμους των Εξαγωγέων (ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ) και μαζί υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε πρώτη φάση δημιουργήσαμε ένα ισχυρό σύνολο χρηματοδοτικών κινήτρων μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα», μέσω ειδικής πρόβλεψης για ενίσχυση της εξωστρέφειας στο νέο Επενδυτικό Νόμο, καθώς και μέσω της διοχέτευσης χαμηλότοκων δανείων για εξαγωγικές επιχειρήσεις από το ΕΤΕΑΝ.

[Προσέξτε παραμύθι που μας πουλάει ο βλάκας: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές το 2010 και το πρώτο τρίμηνο λόγω "ειδικής πρόβλεψης για ενίσχυση της εξωστρέφειας στο νέο Επενδυτικό Νόμο", λέει... ξέρετε πότε δημοσιεύτηκε ο νέος επενδυτικός νόμος 3908/2011;

Τον Φεβρουάριο του 2011!!!

Μόνο ένας κάφρος ΠΑΣΟΚος που θεωρεί όσους τον διαβάζουν μαλάκες θα ισχυριζόταν ότι ένας νόμος που άρχισε να ισχύει τον Φεβρ. του 2011 αύξησε τις εξαγωγές του 2010!!! Για τέτοιο κάφρο υπουργό μιλάμε κι ας μου συγχωρήσετε τα μπινελίκια αλλά δεν μπορώ να με θεωρεί μαλάκα που θα μασήσει ότι του πασάρει ένας ηλίθιος]

Την ίδια στιγμή, φέραμε κοντά τρεις οργανισμούς που «πρεσβεύουν» την Ελλάδα στον κόσμο: ΟΠΕ - ΕΟΤ - Invest in Greece για πρώτη φορά συνεργάζονται και αναδομούν την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο, αναδεικνύοντας τον τουρισμό, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας, τις προοπτικές και ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

[Άλλη μαλακία: Ο ΕΟΤ και το Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα) που σκοπό έχουν να φέρουν κόσμο και επενδύσεις στην Ελλάδα... αύξησαν τις εξαγωγές της Ελλάδας... είδαν οι ξένοι την ωραία διαφήμιση της Ελλάδας που δείχνει ο ΕΟΤ στο εξωτερικό και είπαν να ψωνίσουν μια ελληνική φέτα... αυτό υποστηρίζει το σαΐνι που έχουμε υπουργό]

Η δεύτερη φάση της προσπάθειάς μας είναι θεσμική [Αφού μας παραμύθιασε σε πρώτη φάση, θα μας παραμυθιάσει και σε δεύτερο χρόνο... προσέξτε το ότι δεν χρησιμοποιεί παρελθόντα χρόνο αλλά μιλάει για το παρόν]. Δίνουμε έμφαση στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και σημαντικών αντικινήτρων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Αρχικά, σε στενή συνεργασία με τους Συνδέσμους Εξαγωγέων καταγράφουμε [προσέξτε το χρόνο είπαμε] αναλυτικά τα διοικητικά εμπόδια και προωθούμε λύσεις τόσο για επιλεγμένους κλάδους προτεραιότητας (τρόφιμα, δομικά υλικά, φάρμακα, εμπορεύσιμες υπηρεσίες, τεχνολογία, ενέργεια), όσο και ευρύτερα.

Παράλληλα, απλοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο για το εξαγωγικό εμπόριο που βασίζεται σε νόμο του 1979 και δημιουργούμε το «Single Window», το ψηφιακό «one stop shop» για τους εξαγωγείς. Με το ψηφιακό αυτό εργαλείο, ο επιχειρηματίας αποκτά ένα σύμμαχο, ώστε να διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες θεσμικές πράξεις για διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής και διέλευσης εμπορευμάτων. [Δείτε τώρα και γιατί χρησιμοποιεί παρόντα χρόνο: Γιατί τίποτα απ' όσα αναφέρει δεν έχει γίνει ακόμα αλλά θα γίνει μετά το φθινόπωρο!!!] Το φθινόπωρο ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο και στις αρχές του 2012 ξεκινάει η λειτουργία του «Single Window». [Σύμφωνα με τον παραμυθά Υπουργό οι εξαγωγές αυξήθηκαν το 2010 και το πρώτο τρίμηνο του 2011 επειδή θα ψηφιστεί νόμος το φθινόπωρο και θα εφαρμοσθεί το 2012!!! Τόσο μαλάκες μας θεωρεί ο βλάξ!!!]

Η ψηφιακή όμως επανάσταση δεν σταματά εδώ [Αλίμονο να σταματούσε εδώ το παραμύθι... Από εδώ και πέρα είναι τουλάχιστον ειλικρινής και λέει ότι όσα αναφέρει ΘΑ γίνουν]. Προετοιμάζουμε ήδη το portal “trade.gov.gr” με ενότητες ενημέρωσης, δικτύωσης, οδηγιών για εξαγωγές και χρηματοδοτικά εργαλεία, ασφάλιση, ηλεκτρονικές εκθέσεις, μελέτες κ.α., ώστε κάθε επιχείρηση να έχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση, δικτύωση και ευκαιρίες για επέκταση στις διεθνείς αγορές.

Το θαύμα των εξαγωγών [θαυμοτοποιός ο μπαγάσας] δείχνει ότι η κρίση ξυπνά τα αντανακλαστικά επιβίωσης της υγιούς επιχειρηματικότητας και αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η χώρα μας μπορεί να εξάγει από αγροτικά προϊόντα και οικοδομικά υλικά, μέχρι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και τεχνογνωσία σε νέες τεχνολογίες.

Αποδεικνύει όμως και κάτι ακόμα. Ότι τα αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται με τον αυτόματο [Επανέρχεται και ξαναλέει ότι οφείλεται στα έργα ΠΑΣΟΚ η ούτως ή άλλως "μαϊμού" αύξηση εξαγωγών]. Απαιτείται σχέδιο, αποφασιστικότητα και ρήξεις με τα κακώς κείμενα του παρασιτικού και αντιπαραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια.

Η θεαματική άνοδος των εξαγωγών μας πιστοποιεί την ύπαρξη υγιών, βιώσιμων, ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στη χώρα. Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, οι επιχειρήσεις αυτές χαράσσουν την αφετηρία για να χτίσουμε μια οικονομία ευέλικτη, προσαρμοστική, παραγωγική, εξωστρεφή και λειτουργούν ως θετικά παραδείγματα για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.»

Δεξί Εξτρέμ:

Έχουμε επανειλημμένα αναφέρει ότι:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiE8h_dVvodu3kx687skgaCeriNwfsn6__nO-ZltOvYexi_EPhSVxCH_kbLG9L76GWvLo788WDIg8tp7frxkZDmba7079txyglhdP4MRLAg65-Kj1ocRU76-FPmgx7W18tmZBQDjMz7gWsl/s400/%25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A7%25CE%259F%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2597%25CE%25A3.jpgη όποια αύξηση εξαγωγών δεν σημαίνει αύξηση παραγωγής και νέες δουλειές... άρα είναι άνευ σημασίας. Η αύξηση εξαγωγών οφείλεται σε δύο λόγους άσχετους με την πολιτική ΠΑΣΟΚ και συγκυριακούς:

1. Επειδή μειώθηκε η εσωτερική κατανάλωση, περισσεύουν προϊόντα τα οποία εξάγονται στο εξωτερικό απ' όπου ούτως ή άλλως υπήρχε ζήτηση την οποία δεν μπορούσαμε να την ικανοποιήσουμε είτε λόγω υψηλών τιμών που θέλαμε είτε λόγω χαμηλής παραγωγής. Άρα η αύξηση εξαγωγών δεν συνοδεύεται από αύξηση παραγωγής και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πρόκειται ουσιαστικά για αναδιανομή των αποδεκτών ελληνικών προϊόντων και είναι μια τρύπα στο νερό

2. Η Ελλάδα δεν εξάγει τεχνολογία ούτε έχει βιομηχανία. Το 80% των εξαγωγών μας είναι αγροτικά προϊόντα, αλουμίνιο και πετρελαιοειδή που παράγονται στα διυλιστήρια από αργό πετρέλαιο. Όπως έχει παραδεχθεί και η Κυβέρνηση και έχουμε γράψει και παλαιότερα "η αύξηση των εξαγωγών οφείλεται στην αύξηση εξαγωγής αλουμινίου και πετρελαιοειδών". Τα πετρελαιοειδή έχουν χαμηλή μεταποιητική αξία άρα η όποια αύξησή τους αφήνει μικρό όφελος. Αντίθετα η τιμή του αλουμινίου, όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες, αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο πάνω από 20%!!!

Καταλάβατε τώρα για ποια "αύξηση εξαγωγών" μιλάνε; Αυτή που παραδέχθηκε και η ΕΛΣΤΑΤ πριν λίγες μέρες:

Αύξηση του τζίρου και όχι αύξηση της ποσότητας!!

Αύξηση των κερδών των βιομηχανιών και όχι αύξηση παραγωγής και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Αυτά για να μη μας περνάει για μαλάκες ένας βλάκας!!!

Κύπρος-Νίκη ΔΗΣΥ: Τα αποτελέσματα στο 50% των καταμετρημέων ψηφοδελτίων επιβεβαιώνουν τα exit polls

Η καταμέτρηση των ψήφων των σημερινών βουλευτικών εκλογών επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων.

Με καταμετρημένο το μισό των ψήφων, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως ακολούθως:

ΔΗΣΥ 34,09%

ΑΚΕΛ 32,6%

ΔΗΚΟ 16,16%

ΕΔΕΚ 8.99%

ΕυρωΚο 3.9%

Οικολόγοι 2,06%

Το ποσοστό αποχής ανήλθε στο, χωρίς προηγούμενο για την Κύπρo, 20%.

Ήττα υπέστη το κόμμα της Μέρκελ στη Βρέμη δηλ. την Κρήτη της Γερμανίας... όπως και τα τελευταία 65 χρόνια-Ψήφισαν και οι 16-17χρονοι!

Η Βρέμη παρόλο που είναι το μικρότερο κρατίδιο έχει τα μεγαλύτερα χρέη στη Γερμανία (27.000 ανά κάτοικο, ΜΟ Γερμανίας 21.000), τη μεγαλύτερη ανεργία 11% και τους περισσότερους δικαιούχους κοινωνικής βοήθειας 10,5%... Όλα αυτά μετά από 65 χρόνια δημοκρατικής και αποπυρηνικοποιημένης διακυβέρνησης από τους συντρόφους σοσιαλΗστές οι οποίοι κυβερνάνε συνεχώς από το 1945... είναι δηλ κάτι σαν την Κρήτη που σαν τα ζώα ψηφίζουν μια ζωή ΠΑΣΟΚ για να τους έχει γραμμένους.... Σήμερα έγιναν εκλογές και όπως και στην Κρήτη τ'αποτελέσματα είναι τα εξής:

Τα κόμματα που υποστηρίζουν τη γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ υπέστησαν ήττα, ενώ οι Πράσινοι αύξησαν τα ποσοστά τους, σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατικών και των Πρασίνων παραμένει στην εξουσία στο κρατίδιο-πόλη της Βρέμης, καθώς αναμένεται να λάβουν 38% και 23% των ψήφων αντίστοιχα. Οι Χριστιανοδημοκράτες παίρνουν 21,5%

Τα ποσοστά των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ έπεσαν κατά 4 μονάδες στο 21,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές το 2007, ενώ το άλλο κόμμα του συνασπισμού της καγκελαρίου, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, έλαβαν μόλις το 3% των ψήφων, σε σχέση με το 5,4% που είχαν λάβει πριν τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Μια απ' τα ίδια λοιπόν και το πιο σημαντικό ήταν ότι για πρώτη φορά στη Γερμανία και ενδεχομένως και στην Ευρώπη, ψήφισαν και οι 16 χρονοι και οι 17χρονοι...

"Απελευθερώνονται" 136 επαγγέλματα [...λέμε τώρα]-Όλη η λίστα

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την αυτόματη άρση των περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση μιας μακράς λίστα επαγγελμάτων, που θα ισχύσει από την 2α Ιουλίου, σε εφαρμογή του ν.3919/2011.

Οι περιορισμοί που αίρονται, αφορούν τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα, εξαρτούν την χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης, θέτουν γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος, ορίζουν ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ασκούντων το επάγγελμα, απαγορεύουν τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο, επιβάλλουν ή απαγορεύουν την διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση, επιβάλλουν ή απαγορεύουν την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή, περιορίζουν την συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων, επιβάλλουν υποχρεωτικές κατώτατες τιμές, υποχρεώνουν τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, εφόσον κρίνεται αναγκαία η διατήρηση για κάποιο επάγγελμα ενός ή περισσότερων από τους παραπάνω περιορισμούς, τότε απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, και αυτό μόνο εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει σχετικές επιστολές σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, με τις οποίες επίσης ζητήθηκε η ρητή κατάργηση κάθε αντίθετης απόφασης ή εγκύκλιου.

Πέραν της άρσης των παραπάνω περιορισμών, μετά τις 2 Ιουλίου καταργείται και η απαίτηση έκδοσης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος και αντικαθίσταται με την απλή αναγγελία έναρξης επαγγέλματος, συνοδευόμενης από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι αν μετά τη παρέλευση τριμήνου από την υποβολή της αναγγελίας η αρμόδια αρχή δεν απαγορεύσει την άσκηση του επαγγέλματος, επειδή δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα. Και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μόνο εφόσον κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας. Αλλιώς η κατάργησή της επέρχεται αυτοδίκαια.

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα «ενδεικτικό και μη εξαντλητικό κατάλογο επαγγελμάτων», στον οποίο δεν περιλαμβάνονται επαγγέλματα τα οποία:

· ρυθμίζονται στο Β΄ Κεφάλαιο του Νόμου (Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Νόμιμοι Ελεγκτές),

· εξαιρούνται σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του Νόμου (οδικές εμπορευματικές μεταφορές, φαρμακοποιοί, γεωτεχνικοί),

· έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.



Ο κατάλογος που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο αφορά τα παρακάτω επαγγέλματα

1. Αισθητικός

2. Αμπιγιέρ

3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης

4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού

5. Αργυραμοιβός

6. Αρτοποιός

7. Αρχαιοπώλης

8. Ασφαλιστικός Πράκτορας

9. Ασφαλιστικός Σύμβουλος

10. Γομωτής-πυροδότης

11. Γραφείο Συμβούλων Εργασίας

12. Γραφείο Τελετών

13. Διαγνωστικά Κέντρα

14. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

15. Διασώστης ασθενοφόρου

16. Διερμηνέας

17. Δύτης

18. Εικονολήπτης

19. Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

20. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών και Μοτοσυκλετών

21. Ενεχυροδανειστής

22. Επιβατικά ταξί Δημόσιας Χρήσης (αγοραία)

23. Επισκέπτης Υγείας

24. Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων

25. Επιχείρηση Ενοικίασης Λιμουζινών

26. Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας

27. Επιχείρηση Τουριστικών Λεωφορείων

28. Ερασιτεχνική Σχολή Χορού

29. Εργοθεραπευτής

30. Εφημεριδοπώλης

31. Ηλεκτρολόγος

32. Ηλεκτρονικός

33. Ηλεκτροσυγκολλητής

34. Ηχολήπτης

35. Θαλάσσιο ταξί

36. Θερμαστής

37. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ

38. Κολλέγια

39. Ιδιωτικά Σχολεία

40. Καπνοπώλης

41. Καταδυτικές Υπηρεσίες Αναψυχής

42. Καταδυτικό Συνεργείο

43. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή και Εμπορία Όπλων

44. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή Πυρομαχικών, Εκρηκτικών Υλών, Κροτίδων κλπ

45. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων

46. Κλειθροποιός

47. Κοινωνικός Λειτουργός

48. Κομμωτής-κουρέας

49. Κρεοπώλης-εκδοροσφαγέας

50. Λάντζα (Μηχανοκίνητου Σκάφους)

51. Λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών

52. Λειτουργία Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας

53. Λιανικό Εμπόριο

54. Λιμενεργάτης

55. Λογιστής Φοροτέχνης

56. Λογοθεραπευτής

57. Μαία

58. Μακιγιέρ

59. Μακινίστας

60. Μελισσοκόμος

61. Μεσιτικά Επαγγέλματα

62. Μεταφραστής

63. Ναυαγοσώστης

64. Ναυτικός Πράκτορας

65. Ξεναγός

66. Ξυλουργός

67. Οδικοί μεταφορείς επιβατών

68. Οδοντοτεχνίτης

69. Οικονομολόγος

70. Οξυγονοκολλητής

71. Οπλοπώλης

72. Οπτικός

73. Ορκωτός Εκτιμητής

74. Πυροτεχνουργός

75. Ραδιοηλεκτρολόγος

76. Ραδιοτεχνίτης

77. Ρυμουλκά

78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος

79. Σκηνοθέτης

80. Συντηρητής Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης - Αποκατάστασης

81. Σύσταση Οδοντιατρικής Εταιρείας

82. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων

83. Τεχνικός Ανελκυστήρων

84. Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής

85. Τεχνικός αυτοκινήτων - Οχημάτων

86. Τεχνικός Αυτοματισμών

87. Τεχνικός Δικτύου Εκπομπής

88. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού

89. Τεχνικός Εργαστηρίου Φωτογραφίας

90. Τεχνικός Εφαρμογών Οπτικής

91. Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

92. Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Τηλεπικοινωνιών

93. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας

94. Τεχνικός μηχανημάτων έργων

95. Τεχνικός Μίξης Ήχου

96. Τεχνικός Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών

97. Τεχνικός Οργάνων Μέτρησης

98. Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών

99. Τεχνικός Ροής Προγράμματος

100. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής

101. Τεχνικός Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού

102. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων

103. Τεχνικός Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και Μετάδοσης Πληροφορίας

104. Τεχνικός της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

105. Τεχνικός Φαρμάκων , Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων

106. Τεχνικός Χρωματικού Ελέγχου Ταινίας

107. Τεχνίτης Βαφής

108. Τεχνίτης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

109. Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)

110. Τεχνίτης Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων

111. Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών και Ποδιών

112. Τεχνίτης Σκηνικών

113. Τεχνίτης Συσκευών Υγραερίου

114. Τεχνίτης Συστημάτων Εξαγωγής Καυσαερίων

115. Τεχνίτης Τροχών

116. Τεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων

117. Υδραυλικός

118. Υπηρεσίες Αγροτουρισμού

119. Υπηρεσίες Άθλησης

120. Υπηρεσίες Ασφαλείας

121. Υπηρεσίες Δασοκομίας

122. Υπηρεσίες Διαφήμισης

123. Υπηρεσίες Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων

124. Υπηρεσίες Ελέγχου και Εκπαίδευσης

125. Υπηρεσίες Κατασκευών

126. Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Εκθέσεων

127. Υπηρεσίες Πιστοποίησης

128. Υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης Γραφείων

129. Φορτοεκφορτωτής

130. Φροντιστής

131. Φύλακας Κατασχεμένου Πλοίου

132. Φυσικοθεραπευτής

133. Χημικός Ναυτιλίας

134. Ψυκτικός

135. Ψυχολόγος

136. Ωδεία-Μουσικές Σχολές

Κύπρος- Σαφές προβάδισμα στο Δημοκρατικό Συναγερμό δίνουν όλα τα exit polls

Σαφές προβάδισμα του Δημοκρατικού Συναγερμού έναντι του ΑΚΕΛ δίδουν όλα τα exit polls στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Δείτε τα, παρόλο που ο ALPHA τα έκρυψε πριν λίγο και δεν τα ανέφερε:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PIK:

ΔΗΣΥ 35% έως 37.5%
ΑΚΕΛ 32% έως 34,5%
ΔΗΚΟ 13,5% έως 15,5%
ΕΔΕΚ 7,5% έως 9%
Ευρωπαϊκό Κόμμα 2,5% έως 3,5%
Οικολόγοι 1,5% έως 2,5%
ΑΛΛΟΙ 2,5% έως 3%.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΝΤΕΝΑ

ΔΗΣΥ 33,5% έως 36,5%
ΑΚΕΛ 30,2% έως 33,2%
ΔΗΚΟ 13,8% έως 15,8%
ΕΔΕΚ 8,1% έως 10,1%
ΕυρωΚό 3% έως 4,2%
Οικολόγοι 1,9% έως 2,9%
ΑΛΛΟΙ 2% έως 3%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΙΓΜΑ

ΔΗΣΥ 35% έως 37%
ΑΚΕΛ 32% έως 33,5%
ΔΗΚΟ 13% έως 14,4%
ΕΔΕΚ 7,4% έως 8,4%
Ευρωκο 3,3% έως 4,3%
Οικολόγοι 1,6% έως 2,2%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΓΑ


ΔΗΣΥ 33,5% έως 35,5%
ΑΚΕΛ 31% έως 33%
ΔΗΚΟ 13,5% έως 15%
ΕΔΕΚ 8% έως 8,5%
ΕυρωΚο 3,5% έως 5%
Οικολόγοι 2% έως 3,5%

Ισλανδία: Ηφαιστειακή τέφρα μπορεί να φθάσει την Τρίτη στη Σκοτία και σε τμήματα της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας την Πέμπτη

Ηφαιστειακή τέφρα από το ισλανδικό ηφαίστειο Γκρίμσβετν που εξερράγη χθες Σάββατο μπορεί να φθάσει την Τρίτη στη Σκοτία και σε τμήματα της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας την Πέμπτη ή την Παρασκευή αν δεν σταματήσει η δραστηριότητά του, προειδοποιήθηκαν σήμερα οι αεροπορικές εταιρίες.

Η προειδοποίηση βασίζεται στην τελευταία πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες πέντε ημέρες, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη εξαιτίας της παρουσίας διαφορετικών ρευμάτων αέρα σε σύγκριση με εκείνα που επικρατούσαν πέρυσι, όταν εξερράγη άλλο ηφαίστειο στην Ισλανδία, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι.

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στη Θράκη: "Ιδιωτική επίσκεψη", για την περιτομή των εγγονών του Σαδίκ στη Ροδόπη, της συζύγου του Ερντογάν και του Μπαγίς

Ιδιωτική επίσκεψη στη Ροδόπη, πραγματοποιεί από το πρωί η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν, συνοδευόμενη από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγίς και τον υποψήφιο βουλευτή του AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Αρχικά η κ. Ερντογάν επισκέφθηκε τον οικισμό Κικίδιο Κομοτηνής, όπου παρακολούθησε τον διαγωνισμό καλής ανάγνωσης του κορανίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Φιλύρρα, για την τελετή περιτομής των δυο εγγονών του βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούνιο του 1991.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της περιλαμβάνει επίσκεψη στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ πριν αναχωρήσει, θα έχει επαφές και με παράγοντες της μειονότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλώτης, από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται, αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη της κ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την ως ιδιωτική. Σημείωσε δε, πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να έρχονται ως τουρίστες στη Θράκη, καθώς η περιοχή έχει ανάγκη από τουρισμό.

PAO - PAOK LIVE STREAM

Θετικό δημοσίευμα του «Der Spiegel» για την εικόνα της Ελλάδας

Ένα θετικό, για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, δημοσίευμα, περιλαμβάνεται στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού «Der Spiegel», που κυκλοφορεί αύριο, Δευτέρα (τεύχ. 21/2011), έπειτα από μπαράζ δημοσιευμάτων και αφιερωμάτων των γερμανικών ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες για την ελληνική κρίση.

«Στο Βερολίνο ο Έλληνας πρέσβης αγωνίζεται ενάντια στη φήμη περί τεμπελιάς και για μία ισορροπημένη εικόνα της χώρας του», διαπιστώνει το δημοσίευμα. Απαριθμώντας την πληθώρα των εκπομπών, που αφιέρωσαν τα κρατικά κανάλια στην κρίση της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, εκτιμά ότι για τον πρέσβη Δημ. Ράλλη «το Βερολίνο είναι η δυσκολότερη αποστολή» στη έως τώρα διπλωματική του καριέρα.

Ο κ. Ράλλης επισημαίνει ότι δύο πράγματα πληγώνουν τον ίδιο και τους Έλληνες. «Πρώτον, όταν δεν αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες, που έχουν ήδη κάνει. Και δεύτερον, όταν δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι τεμπέληδες. Εμείς οι Έλληνες δουλεύουμε σκληρά, φοβερά σκληρά, πολύ εντατικά, πραγματικά πάρα πολύ σκληρά», λέει.

Ο ίδιος ο συντάκτης του δημοσιεύματος ανασκευάζει την εικόνα, που παρουσίασε προ ημερών η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ περί συνταξιοδότησης και χρόνου διακοπών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες έχουν κατά μέσο όρο λιγότερες ημέρες διακοπών από τους Γερμανούς και βγαίνουν στη σύνταξη σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτούς».

Ο κ. Ράλλης παραδέχεται ότι οι Έλληνες πρέπει τώρα να αλλάξουν πολλά, αλλά σημειώνει πως και στο μέλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. «Σημαντικό στοιχείο της ελληνικής ιδιοσυγρασίας είναι η αισιοδοξία», προσθέτει ο Έλληνας πρέσβης, τονίζοντας: «Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Eνώ στην Ελλάδα ανακοινώνονται νέα μέτρα φωτιά, στην Ιρλανδία μειώνουν τον ΦΠΑ !!!

Αυτό είναι το μνημόνιο που υπέγραψε η Ιρλανδία με την Τρόικα, στις 2 Μαι.2011.
Ο Σαμαράς παρουσίασε πριν λίγες μέρες στο Ζάππειο τις προτάσεις της Ν.Δ για την έξοδο από την κρίση.
Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ήταν και η ΜΕΙΩΣΗ του ΦΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα πρότεινε :

Το ΦΠΑ: Από το 23% που είναι σήμερα στο 19% για την υψηλή κατηγορία, και από το 13% στο 9% για τη μεσαία. Επίσης θα πέσει στο 4,5% για κλάδους όπως ο Τουρισμός.

Δείτε τώρα τι προβλέπει το εγκεκριμένο μνημόνιο για την Ιρλανδία αναφορικά με τον ΦΠΑ.

Μείωση  κατά 4,5 %,  από 13,5% στο 9% σε διάφορες υπηρεσίες όπως ο τουρισμός!!
Κατά τα άλλα ήταν ανεδαφικές και ανεφάρμοστες οι προτάσεις Σαμαρά και δεν θα γίνονταν αποδεκτές από την τρόικα....
Ενώ στην Ελλάδα ανακοινώνονται νέα μέτρα φωτιά, στην Ιρλανδία μειώνουν τον ΦΠΑ !!! 

NATO PSYOPS πάνω απ'τη Λιβύη

Κλείνει μεθαύριο, Τρίτη 24 Μαϊου, η προθεσμία της Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2011 - Δεν θα δοθεί παράταση

Μεθαύριο, Τρίτη, 24 Μαϊου, λήγει η διαδικασία της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2011, που διενεργεί σε όλη τη χώρα από τις 10 Μαϊου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Β. Γεωργίου, η διενέργεια της Γενικής Απογραφής εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά, οι κάτοικοι της χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάζονται με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, τηλεφωνούν στην ΕΛΣΤΑΤ ανήσυχοι μήπως τους ξέχασε ο απογραφέας.

Ο κ. Γεωργίου επισημαίνει ότι η διαδικασία κλείσει οριστικά στις 24 Μαϊου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες, που συμμετείχαν, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή διενέργεια της Απογραφής και καλούμε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν, να επικοινωνήσουν με τον απογραφέα της περιοχής τους στο τηλέφωνο, το οποίο αναγράφεται στην ειδοποίηση, που τους έχει αφήσει, ή με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 213 135 2138-2140», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ό,τι αφορά κατοίκους της χώρας, που αρνήθηκαν να απογραφούν, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε επειδή ήθελαν να απογραφούν σε άλλον τόπο από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους, «κάτι που αντίκειται στον σκοπό της απογραφής και στο Νόμο», ο κ. Γεωργίου τους καλεί «να φροντίσουν να απογραφούν», καθώς όπως σημειώνει «παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου, που αναφέρονται στις κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στη πιθανότητα κυρώσεων» και «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ακριβής απογραφή όλων των κατοίκων της χώρας» τους παρακαλεί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Αρχής «για το καλό του τόπου».

Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών αποστέλλεται αύριο η δικογραφία της ΔΗΕ για το ηλεκτρονικό «σκονάκι», σε σχολείο του Γαλατσίου

Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, αποστέλλεται αύριο η δικογραφία, που συνέταξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ηλεκτρονική αντιγραφή, μέσω SMS, που αποκαλύφθηκε στις 18 Μαΐου σε σχολείο του Γαλατσίου, σε βάρος μαθητή, ο οποίος έλαβε μήνυμα από φροντιστήριο με απαντήσεις σε θέμα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο διαγωνιζόταν στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέτασαν και τους 13 καθηγητές του φροντιστηρίου και βρήκαν ότι από τα κινητά τηλέφωνα τριών εξ αυτών έχουν σταλεί απαντήσεις θεμάτων, τόσο για το παραπάνω μάθημα, όσο και για τα Μαθηματικά, σε 18 συνολικά κινητά μαθητών του φροντιστηρίου. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να δοθεί έγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά όλων των μαθητών, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα. Πάντως, οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, είναι περίπου 100 άτομα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στη δικογραφία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν χαρακτηρίζει αδίκημα σε βάρος κανενός, κάτι που θα αποφασίσει ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία, που υπάρχουν.

Λύθηκε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης!!! Φεύγουν μόνοι του 40 Αφγανοί... αφού έκλεψαν ότι μπορούσαν...

Ο επαναπατρισμός 40 Αφγανών μεταναστών, που δέχτηκαν εθελοντικά να επιστρέψουν στη χώρα τους, πραγματοποιείται αύριο στις 10.30 από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα έξοδα για την πραγματοποίηση της παραπάνω επιχείρησης, όπως διευκρινίζεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Δεν ήταν στο πιλοτήριο ο πιλότος της πτήσης Air-France 477 που έπεσε στον Ατλαντικό

Τα πρώτα στοιχεία που βγήκαν από την ανάγνωση του μαύρου κουτιού της πτήσης της Air-France 477 που έπεσε στον Ατλαντικό έξω από τη Βραζιλία, δείχνουν ότι ο 58χρονος πιλότος Marc Dubois δεν ήταν στο πιλοτήριο της στιγμή που άρχισε η τραγωδία.

Η ηχογραφημένες συνομιλίες δείχνουν ότι μπαίνει ξαφνικά στο πιλοτήριο και αρχίζει να δίνει οδηγίες στους 2 συγκυβερνήτες. Οι πιλότοι προσπάθησαν να αποφύγουν την κακοκαιρία αλλά οι κρύσταλλοι χάλασαν την ένδειξη ταχύτητας και κάποια στιγμή το αεροπλάνο πήρε έντονα ανοδική πορεία κάτι που μπορεί να οδήγησε και σε απώλεια στήριξης όπως λένε οι ειδικοί.

Μήνυμα στήριξης της πολιτικής της ΝΔ φέρεται να έστειλε ο Κ.Καραμανλής την ημέρα της ονομαστικής του εορτής

http://static.doldigital.net/webstatic/922C3CD811159324862B57EF271EE438.jpg«Στηρίζουμε τη ΝΔ με όλες μας τις δυνάμεις. Όχι μόνο για λόγους συναισθηματικούς ή κομματικούς, αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος» φέρεται να δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής στους συνεργάτες του που έσπευσαν να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Σύμφωνα με συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε ακόμα και για το θέμα της συναίνεσης, απαντώντας ότι «ακόμα και οι Ευρωπαίοι την πήραν πίσω».

Τέλος, σύμφωνα πάντοτε με συνεργάτες του που βρέθηκαν στο γραφείο του για να ευχηθούν, ο τέως πρωθυπουργός φέρεται να συμμεριζόταν την άποψη ότι «ο Παπανδρέου καταρρέει όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Newsroom ΔΟΛ

Χανιά: Με τις επιδείξεις τους «έκλεψαν» τις καρδιές των θεατών τα «κόκκινα βέλη» της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (φώτο)

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν σήμερα τα πληρώματα του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της RAF, «Red Arrows» (κόκκινα βέλη) στο πλαίσιο επίδειξης που έγινε πάνω από το ενετικό λιμάνι των Χανίων για τις εκδηλώσεις των 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Το ακροβατικό σμήνος της RAF παρουσίασε για πρώτη φορά στα Χανιά τον νέο σχηματισμό του με την ονομασία «Ανεμοστρόβιλος». Η επίδειξη των εννέα αεροσκαφών, που πετούσαν με ταχύτητες από 600 έως 700 χιλιόμετρα, διήρκεσε 24 λεπτά και καθήλωσε όσους την παρακολούθησαν. Έγινε, δε, με ακρίβεια δευτερολέπτου και μεταξύ των πληρωμάτων ήταν και γυναίκα χειρίστρια της RAF, που πετούσε με το αεροπλάνο Νο 5.

Τους θεατές εντυπωσίασαν οι σχηματισμοί «Διαμάντι», που είναι και το σήμα, το οποίο φέρουν στις φόρμες τους οι χειριστές, «Χήνα», «Ανοιχτήρι», «Σλάλομ» και «Καρουζέλ», ενώ η επίδειξη ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμό καρδιάς, που την διαπερνάει ένα βέλος.

Τα κόκκινα βέλη είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF) και δημιουργήθηκε το 1964 από τη συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει επιδείξεις σε περισσότερες από πενήντα χώρες του κόσμου, ενώ οι πιλότοι τους θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους «Blue Angels» (γαλάζιοι άγγελοι).

Από το 1966 και μετά, η Red Arrows αποτελείται από 9μελές πλήρωμα. Ο κάθε χειριστής, που επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια, θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον έναν κύκλο αποστολών στην πρώτη γραμμή της μάχης με πολεμικό αεροπλάνο, ενός εκ των Tornado, Harrier ή Jaguar, να έχει βαθμολογηθεί με βαθμό άνω του μετρίου και να έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσεις. Ακόμη δε κάποιος και αν πληροί τα κριτήρια αυτά, θα είναι δύσκολο να επιλεγεί καθώς κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 40 αιτήσεις. Ο πιλότος μένει στην ομάδα για τρία χρόνια. Η ομάδα δεν έχει αναπληρωματικό πιλότο και αν κάποιος δεν μπορεί να πετάξει, η επίδειξη γίνεται με οκτώ πιλότους.

Το αεροπλάνο των επιδείξεων είναι τύπου BAE Hawk. Έχει άνοιγμα φτερών 9.39 μέτρα, μήκος 11.85 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Η ταχύτητά του σε επίπεδο θαλάσσης είναι περίπου 1.000 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το μέγιστος ύψος, που μπορεί να επιχειρήσει είναι 40.000 πόδια, δηλαδή 15.900 μέτρα.

Τα κόκκινα βέλη ως τώρα έχουν κάνει περίπου 4.000 επιδείξεις σε 52 χώρες του κόσμου. Η κάθε επίδειξη έχει διάρκεια 22 λεπτά και περιλαμβάνει συνολικά 23 φιγούρες.




Τέλος η Θεία Λειτουργία από τη TV100;

Στα χνάρια του Καμίνη ο Μπουτάρης : ΔΕΝ ΔΕΊΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ TV100 ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΆ. Σήμερα είναι η Πρώτη Κυριακή που η TV 100 ΔΕΝ μεταδίδει Θεία Λειτουργία! Η πρόθεση είχε ξεκίνησε από την Μ. Εβδομάδα που βλέπαμε εικόνα της ΕΤ3. Σε καλό δρόμο βρίσκεται η TV100

http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_5534.html

Όρους για ήπια αναδιάρθρωση θέτει ο Β. Σόιμπλε

Τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και τραπεζών, τη συμφωνία της ΕΚΤ και πρόσθετα μέτρα εκ μέρους της Ελλάδας θέτει ως όρους για την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εάν η επικείμενη έκθεση της τρόικας διαπιστώσει ανάγκη βελτιώσεων στο πρόγραμμα «θα πρέπει, κατ΄αρχήν, οι Έλληνες να δουν τι μπορούν να κάνουν, ώστε με επιπρόσθετες προσπάθειες να ανταποκριθούν στους στόχους», λέει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Bild am Sonntag» (Μπιλντ αμ Ζόνταγκ).

«Εάν αυτό δεν επαρκέσει και χρειαστεί αλλαγή των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων, αυτό θα είναι εφικτό μόνον αν διασφαλιστεί ότι οι ιδιώτες επενδυτές και οι τράπεζες δεν θα αποσυρθούν από την Ελλάδα και δεν θα επωμιστούν στο τέλος τα πάντα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι», σημειώνει. Επίσης, πρέπει να υπάρχει επαρκής διασφάλιση ότι η Ελλάδα στο τέλος θα τα καταφέρει. Μόνον τότε μπορούμε να σκεφτούμε, σε περίπτωση που τεθεί, επιμήκυνση για τα ομόλογα, τα οποία η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει την ερχόμενη χρονιά», αναφέρει.

Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση κατά τον κ. Σόιμπλε είναι η συμφωνία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. «Φυσικά και χρειαζόμαστε -αν στο τέλος του δρόμου φτάσουμε εκεί- τη συμφωνία του ΔΝΤ και πρωτίστως της ΕΚΤ για μία επιμήκυνση αποπληρωμής ομολόγων. Επ΄ουδενί δεν επιτρέπεται να υπάρξει διένεξη επ΄αυτού με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Οι ειδικοί πρέπει να μας πουν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει, για να μη δημιουργηθεί αβεβαιότητα στις αγορές. Αυτό δεν θα είναι απλό».

Ο κ. Σόιμπλε για το ενεχόμενο νέας βοήθειας στην Ελλάδα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην ευθύνη μου ως υπουργός Οικονομικών για τη χρήση των φόρων του Γερμανού φορολογούμενου, αν δεν διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε με ήσυχη τη συνείδηση ότι στο τέλος του δρόμου θα προκύψει μία υγιής οικονομικά και ανταγωνιστική Ελλάδα».

naftemporiki.gr

Άνθιμος υπέρ Στρος Καν

http://www.skai.gr/files/temp/34EF0C8FB91FA295D800353441489FB8.jpgΓια εξόντωση της ανθρώπινης προσωπικότητας έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο οι δημόσιες αρχές και τα Μέσα Ενημέρωσης αντιμετώπισαν τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ.

Όπως ανέφερε στο κυριακάτικο κήρυγμά του, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, «οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό σε κάθε άνθρωπο μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του».

«Η εικόνα καταρράκωσε τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια αξιώματα μέσα στα μάτια όλων των λαών και αυτό είναι μια ήττα της συγχρόνου κοινωνίας», είπε.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο μητροπολίτης Άνθιμος είπε ότι πολλοί χαρακτηρίζουν το μνημόνιο σαν μνημόσυνο και ζήτησε το διάλογο όλων των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει διέξοδο από την κρίση.

«Σπεύδε βραδέως κ. Παπακωνσταντίνου», του Πάνου Παναγιώτου

Το Μάιο του 2010 η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στην υιοθέτηση του προγράμματος του μνημονίου το οποίο επέβαλλε την υλοποίηση εξαιρετικά φιλόδοξων στόχων σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να αυτοπαγιδευθεί και σύντομα να βρεθεί κατηγορούμενη ότι απέτυχε.

Και ενώ θα έλεγε κανείς πως το μάθημα θα της έχει γίνει πάθημα, το Μάιο του 2011 η κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο είναι δυσκολότερο από το πρώτο και επιπλέον περιλαμβάνει ένα πακέτο αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ.

«Πρέπει να γίνουν όλα και να γίνουν τώρα», διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από την Βουλή την Παρασκευή, τονίζοντας ότι «έχει έρθει η ώρα να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο», ξεχνώντας ότι το πρόβλημα δεν είναι να αρχίσεις να τρέχεις αλλά να μην 'καείς' νωρίς στη διαδρομή και φυσικά να μην πάρεις τη λάθος κατεύθυνση.

«Δεν υπάρχει πια χρόνος. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα», ανέφερε κατά την συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αυτό μάλλον θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να ακούσει κανείς από έναν υπουργό Οικονομίας με το πρώτο να είναι πως 'πρέπει να προχωρήσουμε μελετημένα και προσεκτικά'.

«Σε μια στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις στη χώρα μας για να προχωρήσει πιο γρήγορα και οι δανειστές μας θέλουν να βεβαιωθούν ότι η χώρα μας θα μπορέσει να συνεχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια, η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην κατεύθυνση που επέλεξε, για να συγυρίσουμε τα δημόσια οικονομικά, να σταματήσουμε να παράγουμε έλλειμμα και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να καταστεί η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική», είπε ο κύριος Παπακωνσταντίνου, ξεχνώντας μάλλον πως ο ρόλος των δανειστών είναι να πιέζουν να πάρουν τα χρήματα τους αλλά της κυβέρνησης δεν είναι να υπογράφει σύμβαση είσπραξης μαζί τους με αποκλειστικό σκοπό να τα πάρει από το λαό που τη ψήφισε και να τους τα μεταφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασχέτως των συνεπειών αλλά να διαπραγματεύεται με μαεστρία και εξαιρετική ευφυία, κρατώντας τους δανειστές ευχαριστημένους από τη μια και φροντίζοντας το συμφέρον του λαού και της χώρας από την άλλη.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους επερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ, Σπ.Χαλβατζή, Ν.Καραθανασόπουλο, Γ.Μαυρίκο, Ι.Πρωτούλη, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλήρη υποταγή στο μεγάλο κεφάλαιο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «ο λαός ξέρει πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος και τα υπόλοιπα είναι σειρήνες που οδηγούν εκεί που καταφέραμε να φύγουμε, δηλαδή στην χρεοκοπία», ενώ πρόσθεσε: «Κανείς δεν είπε να πουλήσει τα πάντα, όμως δεν μπορούμε να μείνουμε αγκυλωμένοι σε πρακτικές του παρελθόντος». Και το ερώτημα είναι αν ο λαός γνωρίζει πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν το παραδέχτηκε ευθύς εξ αρχής αλλά αντίθετα δε συμπεριέλαβε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο Μνημόνιο;

Και αν πράγματι είναι έτσι, τότε γιατί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έγιναν έξαλλοι όταν η Τρόικα ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι θα χρειαζόταν η πώληση περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να την αναγκάσουν να ζητήσει συγνώμη και να το διαψεύσει, με τον Πρωθυπουργό να υπόσχεται νόμο που θα απαγορεύει την πώληση της δημόσιας περιουσίας;

Οι αρχαίοι πρόγονοι μας είχαν ένα ρητό το οποίο ταιριάζει στην περίπτωση μας: "σπεύδε βραδέως". Βέβαια είχαν και άλλα ρητά που ταιριάζουν στην περίπτωση μας όπως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Επί του παρόντος το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε, επιτέλους, να βρούμε τον τρόπο να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ σωστά, χωρίς ενοχές για το 'βρώμικο' οικονομικό παρελθόν μας και χωρίς ένα πιστόλι στο κεφάλι. Τα πιστόλια είναι επικίνδυνα γιατί κάποια στιγμή μπορούν να εκπυρσοκροτήσουν ακόμη και ακούσια.

Και μπορεί τώρα η κυβέρνηση να πετύχει, για δεύτερη φορά, να δείξει πως κατάφερε να 'σώσει' την Ελλάδα από την πτώχευση αλλά αν δε μελετήσει σωστά και προσεκτικά τί θα υπογράψει και σε τί θα συμφωνήσει στο μνημόνιο νο2, που όπως όλα δείχνουν έρχεται, τότε ίσως να μην έχει και τρίτη προσπάθεια με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την ίδια την Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στο XrimaNews.gr

Τι "καπνό φουμάρει" ο αγαπητός φίλος του ΓΑΠ , Μίλος Τζουκάνοβιτς

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ 6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητέ Milo,
Θα επιθυμούσα να ήμουν σήμερα μαζί σας, στην Ποντγκόριτσα, στο Έκτο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, αλλά δυστυχώς, ανηλειμένες υποχρεώσεις στην Ελλάδα δεν μου το επέτρεψαν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών έχει διαδραματίσει ρόλο - κλειδί στην διατήρηση της ειρήνης και της αρμονίας στην πολυεθνική κοινωνία του Μαυροβουνίου. Έχει συμβάλλει στην ανεξαρτησία της χώρας, διαφυλάσσοντας παράλληλα την περιφερειακή σταθερότητα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών προωθεί με επιτυχία την ευρωατλαντική ολοκλήρωση του Μαυροβουνίου. Είναι, πράγματι, μια θετική εξέλιξη το γεγονός ότι, στο τέλος του 2010, η χώρα σας έγινε υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα κάνετε τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να επιτευχθεί η ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών εργάζεται σκληρά για την επίτευξη σημαντικών οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων, που θα κάνουν την πραγματική διαφορά στις ζωές των πολιτών του Μαυροβουνίου.

Εμείς, οι προοδευτικοί της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα βασίζεται στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στην αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Χρειάζεται να γίνουμε οι αρχιτέκτονες μιας νέου τύπου κοινωνίας, που θα συνδυάζει την ποιότητα ζωής και τις ίσες ευκαιρίες. Πρέπει να αποδείξουμε την αξία της πραγματικής αλληλεγγύης.

Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πολιτική του φόβου. Ας γίνουμε εμείς, οι φορείς της ελπίδας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας.
--------------------------------------------------------------------------------------------

O "αγαπητός Μίλο" είναι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς.



Μερικές πληροφορίες για τον "αγαπητό Μίλο"

Στα μέσα του 2005 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τζουκάνοβιτς στην Ιταλία, καθώς επί χρόνια κατηγορήθηκε για σχέσεις με τη Μαφία. Επίσης, κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο καπνού.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΝΔ

Την ίδια στιγμή που ο κ.Σαμαράς προσπαθεί να ισορροπήσει,διακριτές είναι στο εσωτερικό της ΝΔ οι απόψεις για το αν πρέπει ή όχι το κόμμα να δώσει συναίνεση.Στην ηγετική ομάδα υπάρχει μεγάλη ενόχληση για τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ.Δ.Αβραμόπουλο,για το γεγονός ότι εμφανίστηκε λίγο μετά το «Ζάππειο 2» και προέτρεψε τα κόμματα να γίνει υποστολή των κομματικών σημαιών και να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Παράλληλα αρκετοί τομεάρχες,όπως οι κκ.Κυρ. Μητσοτάκης και Κ.Χατζηδάκης,εμφανίστηκαν με συναινετική διάθεση,προκαλώντας την ενόχληση της ηγεσίας.Στο επιτελείο του κ.Σαμαρά είδαν με πολύ αρνητική διάθεση και την παρέμβαση του πρώην υπουργού κ.Σωτ.Χατζηγάκη,ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να έρθει σε συνεννόηση,καθώς «αν όλοι δεν γίνουμε μια γροθιά,θα πτωχεύσουμε».

ΗΠΑ: "Απρόσιτη" έχει καταστεί η τιμή του F-35, δήλωσε ο υπεύθυνος εξοπλισμών στο Πεντάγωνο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigGedpJ71O7JE2AQCqIW0l-q-Xgef2mAGhyphenhyphenV88oa3lEQaG865tYCiETPGAUqEtTiv4ZuABbhUW0W58LAckv9-OURi-f0avfMHpXVobIhofKQ_fg5Al3DMHcBHTIrnCwdY6NkbOr0IPf8KP/s1600/5744372264_b54105d158_o.jpgΤο κόστος της κατασκευής του αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων F-35 (κλικ στη φώτο για μεγέθυνση), που προορίζεται να αντικαταστήσει πολύ μεγάλο μέρος του στόλου των μαχητικών των ΗΠΑ, είναι «απρόσιτο» στην τρέχουσα εκδοχή του και πρέπει να επανεξεταστεί, είπε αυτή την εβδομάδα ο υπεύθυνος για τις προμήθειες του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ.

«Το κόστος ανά αεροσκάφος για τα 2.443 αεροπλάνα που θέλουμε έχει διπλασιαστεί σε πραγματικές τιμές (. . .). Για να το πούμε διαφορετικά, τόσο θα κοστίσει εάν συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε κι αυτό είναι απαράδεκτο, είναι απρόσιτο σε αυτό το κόστος», δήλωσε ο Κάρτερ στην επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας.

Το κόστος του αεροσκάφους έχει εκτοξευθεί στα 385 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 103 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος σε σταθερές τιμές (χωρίς να υπολογίζεται ο πληθωρισμός) ή στα 113 εκατομμύρια δολάρια σε δολάρια το οικονομικό έτος 2011, δήλωσε η Κριστίν Φοξ, υπεύθυνη για την εκτίμηση του κόστους των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο υπουργείο Άμυνας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM_NlLOpiLXCf9RcbVQKhwCXrX1K5oJS1q4xSF2Fod8jnQlF6vDjrY8DIX05hi33CiqJxpZ7KzKkYAqU66vGB4rl_flDW-KHOAzFcXIyal-jvCfkgPT5PT0cpVS-YG7it5fatRLSCMqlWB/s1600/5744371600_0477d88344_o.jpg
Φώτο από τη χθεσινή αεροναυτική έκθεση στη βάση Andrews, όπου το F-35C CF-2 έκανε την 7η μέχρι τώρα δοκιμαστική πτήση του

Για τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζον Μακέιν, η εκτίναξη του κόστους αποτελεί«τεράστιο πρόβλημα»--αρχικά η κρατική δαπάνη ανά αεροσκάφος υπολογιζόταν στα περίπου 69 εκατομμύρια δολάρια.

«Κανένα πρόγραμμα δε θα έπρεπε να συνεχίζεται με τέτοιο ιστορικό, πάνω απ' όλα μέσα στο σημερινό κλίμα όσον αφορά τον προϋπολογισμό», είπε. «Μου φαίνεται ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις εναλλακτικές λύσεις».

Το F-35, ή Joint Strike Fighter (JSF), που κατασκευάζει η Lockheed Martin, είναι το ακριβότερο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πενταγώνου.

Μια πρόσθετη ανάθεση τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων θα φέρει το κόστος μόνο της ανάπτυξης του αεροσκάφους στα 51 δισεκατομμύρια, ποσό «αποθαρρυντικό», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής, ο δημοκρατικός Καρλ Λέβιν, τόσο για τα μέλη της επιτροπής όσο και «για τους φορολογούμενους».

Για τον Κάρτερ οι υπερβάσεις του κόστους οφείλονται στις δυσκολίες όσον αφορά τα περίπλοκα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το αεροσκάφος, ειδικά το να αποπροσγειώνεται κάθετα και να αποφεύγει τα ραντάρ, αλλά και στην κουλτούρα της ‘αφθονίας’ στο Πεντάγωνο μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

«Ήταν πάντα εφικτό για τους αξιωματούχους (που χειρίζονταν το πρόγραμμα), όταν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα ή έπρεπε να κάνουν μια δύσκολη επιλογή, να ζητούν περισσότερα χρήματα», παραδέχθηκε

Συνέντευξη Ντ. Μπακογιάννη στην Real News

http://3.bp.blogspot.com/_lDyX17ZzU4s/TMvoRoVkpXI/AAAAAAAAN5g/SZBZ4OShIgo/s1600/00000+1111+%CE%B1+22+2+3++b+2+22+b+2+22+b.jpgΥπέρ μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, την οποία θεωρεί μάλιστα ως τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τη διάσωση της χώρας, τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Real News” δεν αποκλείει τη συνεργασία με τη ΝΔ, μιλά για ανάγκη εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ όλων των κομμάτων και λέει ευθέως ότι «αν η συναίνεση δεν επιτευχθεί τώρα, τότε θα γίνει αναγκαστικά μετά από εκλογές».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση από αυτή πέρυσι. Βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση γιατί δεν εφάρμοσε κανένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» δηλώνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την οποία λέει χαρακτηριστικά πως «έχουμε υπουργούς που αρνούνται συνειδητά να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Αυτό είναι τραγέλαφος»

Έντονη είναι η κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη και προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για διγλωσσία αναφέροντας πως «ο κ. Σαμαράς είναι δίγλωσσος και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό»

Η ίδια «βλέπει» πάντως προοπτική συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αφού, όπως λέει, μια σειρά προτάσεων στο Ζάππειο ΙΙ είναι προτάσεις του κόμματός της. «Στο πεδίο των διακηρύξεων συμφωνούμε και μπορούμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας χωρίς κανένα πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη Γ. Μιχελάκη στην REAL news

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/mixelakis-good.jpg«Σενάρια συγκυβέρνησης διακινούν εκείνοι που φοβούνται τη ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση και τον Σαμαρά αυτοδύναμο πρωθυπουργό» δηλώνει στη REAL news o εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει οτι «στις εκλογές, όποτε και να γίνουν, θα πάμε με στόχο την αυτοδυναμία, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε χωρίς χρονοτριβές, μια πολιτική που θα ξέρει εκ των προτέρων ο λαός».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει λόγο για εκβιαστικά διλήμματα ή διλήμματα εκλογών, όπως η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου με 180 βουλευτές. Δηλώνει ότι ο Αντ. Σαμαράς «δεν εκβιάζεται» και διαμηνύει οτι: «Αν η κυβέρνηση σκεφτεί να εκβιάσει τη ΝΔ θα καταλάβει ότι η παράταξη μας δεν εκβιάζεται». Πίσω από τη συναίνεση αναφέρει οτι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητα της».

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη πιο επώδυνα μέτρα και συμπληρώνει ότι «ο Αντ. Σαμαράς δεν θα πει ποτέ ``ναι`` στη λάθος πολιτική»

Στρος Καν: Ζήτησε να ερευνηθεί το παρελθόν της καμαριέρας

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν έχει επιστρατεύσει ιδιωτικούς ερευνητές, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν τη ζωή της καμαριέρας που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού σε μία προσπάθεια να πλήξουν την αξιοπιστία της κατάθεσής της κι έτσι να τον αθωώσουν, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Την υπεράσπιση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έχει αναλάβει ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο δικηγόρος των διασιμοτήτων, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά η στρατιά των ιδιωτικών ερευνητών, την οποία απαρτίζουν πρώην εισαγγελείς, πρώην ερευνητές και συνταξιούχοι πράκτορες του FBI, έχει περάσει απαρατήρητη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο Στρος-Καν έχει προσλάβει την εταιρεία Guidepost Solutions, που προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών.

Ένας από τους δικηγόρους του DSK αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή η τακτική είναι συνηθισμένη για τους πλούσιους πελάτες.

Οι ντέντεκτιβ αναζητούν ανακρίβειες στην εκδοχή των γεγονότων που προβάλλει ο εισαγγελέας. Θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν πληροφορίες που θα πλήξουν την αξιοπιστία της 32χρονης καμαριέρας, η οποία κατηγορεί τον DSK για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού.

Οι ιδιωτικοί ερευνητές θα προσπαθήσουν "να μάθουν περισσότερα για την ενάγουσα. Ποια είναι; Κανείς δεν το ξέρει σε αυτό το σημείο", εξήγησε ο Τοντ Χένρι, δικηγόρος το γραφείο του οποίου συνεργάζεται με ιδιωτικούς ερευνητές.

"Είναι πιθανό να προσπαθήσουν να μάθουν ποιες ημέρες και ώρες εργάζεται, αν (ο Στρος-Καν και η καμαριέρα) είχαν στο παρελθόν επαφές σεξουαλικές και μη", προκειμένου να αποδείξουν ότι γνωρίζονταν έστω και λίγο, πρόσθεσε ο Χένρι.

Σύμφωνα με τον Φρανκ Μπρες, καθηγητή Δικαίου στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οι ντέντεκτιβ του DSK μπορεί να πάνε ακόμη και στη Γουινέα, απ' όπου κατάγεται η καμαριέρα.

"Θα θελήσουν να μάθουν όσο περισσότερα γίνεται για εκείνη. Ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να βρεις", υπογράμμισε ο Μπρες. "Αν έχει κανείς τους πόρους και αυτός (ο Στρος-Καν) τους έχει, τότε οι ντέντεκτιβ ψάχνουν όπου μπορούν".

Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν υπόκειται σε περιορισμούς σύμφωνα με τον νεοϋορκέζικο νόμο, ο οποίος προστατεύει τα θύματα βιασμών. Για παράδειγμα δεν θα μπορεί να αναφερθεί σε σεξουαλικές σχέσεις που ενδέχεται να είχε η καμαριέρα στο παρελθόν. Ομως οι ιδιωτικοί ερευνητές μπορούν να του προσφέρουν στοιχεία στη διάρκεια της δίκης, ή ακόμη και νωρίτερα, για να τον βοηθήσουν. Ο Μπράφμαν θα μπορούσε για παράδειγμα να πείσει τον εισαγγελέα να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν αν βγουν στο φως πληροφορίες που εκθέτουν την καμαριέρα.

Ισπανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και χθες, παρά την απαγόρευση των κινητοποιήσεων λόγω των σημερινών εκλογώ

Δεκάδες χιλιάδες ισπανοί, κυρίως νέοι, που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη ενός ασαφούς και αυθόρμητου κινήματος που έχει αποκληθεί «Οι Αγανακτισμένοι», γέμισαν και χθες τις πλατείες δεκάδων πόλεων σε όλη τη χώρα χθες διαμαρτυρόμενοι, με τον τρόπο αυτό, για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ενόψει των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αποβούν σε ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος.

Είναι οι πρώτες εκλογές αφότου η κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο προώθησε μέτρα για την περιστολή των κρατικών δαπανών στο πλαίσιο μιας πολιτικής λιτότητας στην οποία η πλειοψηφία αντιτίθεται.

Οι διαδηλώσεις απαγορεύονται στην Ισπανία τις ημέρες που διεξάγονται εκλογές και το προηγούμενο 24ωρο, αλλά η κυβέρνηση δεν έστειλε την αστυνομία να επιβάλει την απαγόρευση. Το Σοσιαλιστικό κόμμα φοβόταν το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν επεισόδια βίας μετά από μια εβδομάδα ειρηνικών κινητοποιήσεων.

Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η οποία ξέσπασε το 2008, η ανεργία βρίσκεται στο 21,3% και μεταξύ των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών εκτιμάται πως ξεπερνά το 40%.

Οι διαδηλωτές δεν έχουν αποφασίσει αν και πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μετά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη 8.116 δημοτικών συμβουλίων και 13 από τις 17 περιφερειακές διοικήσεις.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 20:00 (21:00). Δικαίωμα ψήφου έχουν 34,6 εκατ. πολίτες.

Αναλυτές πάντως αμφιβάλλουν για το κατά πόσον οι κινητοποιήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα ή αυτό των βουλευτικών εκλογών του Μαρτίου του 2012, όταν το δεξιό Λαϊκό Κόμμα προσβλέπει στην επάνοδό του στην εξουσία. Επισημαίνουν επίσης ότι η κυβέρνηση της χώρας --της τέταρτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας-- δε θα αλλάξει πολιτική καθώς αντιμετωπίζει όλο και πιο έντονες πιέσεις από τις αγορές.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τις ισπανικές πρεσβείες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Σύμφωνα με το βελγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, τουλάχιστον 500 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση έξω από την ισπανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Το Γαλλικό Πρακτορείο, μετέδωσε ότι περίπου 250 άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Παρίσι.

Μπούμεραγκ οι αποδείξεις-Μεγάλες οι επιστροφές φόρου

- Τώρα θα κάνουν ελέγχους και για επιστροφές μικρότερες των 1.500 ευρώ
- Πιστωτικά το 40% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων
- Θα ελέγχουν ακόμα και την αυθεντικότητα των αποδείξεων!

Εντατικούς ελέγχους θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους με μεγάλη επιστροφή φόρου εισοδήματος ακόμη και για ποσά που κυμαίνονται κάτω από τα 1.500 ευρώ.

Στους ελέγχους αυτούς προχωρεί το υπουργείο καθώς μεγάλος αριθμός φορολογούμενων εμφανίζεται να λαμβάνει μεγάλη επιστροφή φόρου όπως προκύπτει από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Συγκεκριμένα το 40% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των δύο πρώτων αποστολών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι πιστωτικά γεγονός που οφείλεται στην εφαρμογή της νέας διάταξης για το αφορολόγητο με αποδείξεις η οποία τελικά όπως προκύπτει οδηγεί σε σημαντικές απώλειες εσόδων για το δημόσιο.

Ειδικότερα μεγάλος αριθμός φορολογούμενων ακόμη και με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα δηλώνει αποδείξεις δαπανών πολύ υψηλότερες από αυτές που απαιτείται να υποβάλει για να κερδίσει το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ προκειμένου να καρπωθεί το έξτρα αφορολόγητο που προβλέπει ο νόμος για όσους δηλώσουν επιπλέον αποδείξεις έως και 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το νόμο το 10% της διαφοράς ανάμεσα στο ποσό αποδείξεων που πρέπει να δηλωθεί - ανάλογα με το εισόδημα - για να εξασφαλισθεί το αφορολόγητο και του ανώτατου ποσού αποδείξεων που υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθεί ( 15.000 ευρώ) ισοδυναμεί με έξτρα επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους. Έτσι σε αρκετές περιπτώσεις φορολογούμενοι εμφανίζονται να έχουν εισόδημα 15.000 ή και 25.000 ευρώ και να δηλώσουν αποδείξεις 15.000 ευρώ προσδοκώντας επιστροφή φόρου που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Για τον λόγο αυτόν το υπουργείο έχει δώσει εντολή στις εφορίες να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους για να διαπιστωθεί αν οι αποδείξεις που δηλώνονται είναι πραγματικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, κατά τις δύο πρώτες αποστολές εκκαθαριστικών σημειωμάτων προς τους φορολογούμενους το 39,85% των σημειωμάτων αυτών είναι πιστωτικά. Το 41,38% είναι μηδενικά σημειώματα και το υπόλοιπο 18,77% είναι χρεωστικά.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους 311.471 πιστωτικά σημειώματα, 323.406 μηδενικά και 146.735 χρεωστικά. Ειδικότερα, σε ότι αφορά την τελευταία παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εστάλη αυτές τις ημέρες στους φορολογούμενους προκύπτει ότι τα 228.389 σημειώματα είναι πιστωτικά, τα 236.942 είναι μηδενικά και τα υπόλοιπα 106.501 χρεωστικά.

Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά, που δεν χρειάζονται λόγια

Το SPREAD πέρασε τον Γ.Δείκτη του Χρηματιστηρίου... και αυτή είναι η διαφορά "κουρασμένου" και "ξεκούραστου":



http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_6054.html

Ισλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε ηφαίστειο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Προς το παρόν δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι αερομεταφορές

http://mbl.is/frimg/5/64/564368.jpgΤο πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ισλανδία εξερράγη χθες Σάββατο, στέλνοντας μια στήλη στάχτης και καπνού σε ύψος 20 χλμ., κάτι που στελέχη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και αεροπορικών εταιριών παρακολουθούν προσεκτικά καθώς το 2010 ένα ανάλογο φαινόμενο είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές για αρκετές ημέρες.

Οι αρχές απαγόρευσαν τη διέλευση πτήσεων σε περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Γκρίμσβετν, πάντως ένας αξιωματούχος είπε ότι τουλάχιστον τις επόμενες 24 ώρες το φαινόμενο δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Morgunbladid, η χθεσινή έκρηξη ήταν ισχυρότερη από την προηγούμενη, το 2004.

Η Χγιόρντις Γκουντμουντσντότιρ, εκπρόσωπος της Isavia, της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας, δήλωσε ότι η απαγόρευση των πτήσεων επιβλήθηκε σε μια ακτίνα 120 ναυτικών μιλίων (222 χλμ.) γύρω από τον κρατήρα.

Η έκρηξη στο ηφαίστειο Έιαφιαλαϊόκουλ είχε προκαλέσει χάος τον Απρίλιο του 2010, όταν οι αρχές απαγόρευσαν τις πτήσεις λόγω των φόβων ότι η ηφαιστειακή τέφρα και σκόνη θα προκαλούσε βλάβες στους κινητήρες των αεροσκαφών και ατυχήματα. Το νέφος έκλεισε πολλούς διαδρόμους διέλευσης των ευρωπαϊκών αερογραμμών.

Το Γκρίμσβετν βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα Βάτναγιόκουλ, στη νοτιοανατολική Ισλανδία, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Όταν είχε εκραγεί το 2004, οι υπερατλαντικές πτήσεις χρειαζόταν να αναδρομολογούνται νότια της Ισλανδίας, πάντως δεν είχαν κλείσει αεροδρόμια.

Η Γκουντμουντσντότιρ είπε ότι οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί και πως η Isavia και η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισλανδίας συντονίζονται με τα Συμβουλευτικά Κέντρα για την Ηφαιστειακή Σκόνη. Υπάρχουν δύο τέτοια κέντρα κοντά στην Ισλανδία, ένα στο Λονδίνο και ένα στην Τουλούζη της Γαλλίας.

«Μπορεί να πρόκειται για μια μεγάλη έκρηξη, αλλά είναι απίθανο να είναι παρόμοια (η κατάσταση) με πέρυσι», είπε ο Χγιόρλεϊφουρ Σβέινμπγιορνσον, γεωλόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς αναφερόμενος στην έκρηξη του 2010.

Πρόσθεσε ότι η στήλη στάχτης και σκόνης από το Γκρίμσβετν θα μετακινηθεί προς βορρά και τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες δεν θα επηρεάσει σε τίποτα την κίνηση των αεροσκαφών στην Ευρώπη. Σημείωσε ωστόσο ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα ενδέχεται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες.

Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι η ηφαιστειακή τέφρα από αυτή την έκρηξη είναι βαρύτερη από εκείνη της περυσινής χρονιάς.

Η εγχώρια αεροπορική εταιρία Icelandair ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της δεν επηρεάστηκαν. «Δεν αναμένουμε η έκρηξη του Γκρίμσβετν να επηρεάσει την κίνηση των αεροσκαφών από τη χώρα μας με οποιοδήποτε τρόπο», είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρίας, Γκούντγιον Άρνγκριμσον.

Εγχώρια ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα πυκνό σύννεφο λευκού καπνού σαν μανιτάρι πάνω από τα κοντινά όρη.

«Το Γκρίμσβετν είναι πολύ ισχυρό ηφαίστειο και έτσι το παρακολουθούμε στενά, ακόμα κι αν οι τελευταίες εκρήξεις ήταν άκακες», δήλωσε ο Παλ Έιναρσον, γεωφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, μιλώντας στον ιστότοπο της εφημερίδας Morgunbladid.

«Δεν αναμένουμε αυτή η έκρηξη να είναι μεγάλη, διότι σημειώνεται στον ίδιο κρατήρα όπως και οι τρεις προηγούμενες, που ήταν μικρές», πρόσθεσε.