28 Ιουνίου 2011

ΕΛΑΣ: Κατεπείγουσα έρευνα για βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να συνεργάζονται με άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έξω από τη Βουλή

Την άμεση διενέργεια έρευνας για βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και έχει βγει στη δημοσιότητα και από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ζήτησε απόψε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Oικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Σύμφωνα με το βίντεο, κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο Σύνταγμα, άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους - ο ένας εξ αυτών μάλιστα κρατούσε και λοστό - και χαρακτηρίζονται ως παρακρατικοί, συνεργάστηκαν με αστυνομικούς για τη σύλληψη μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ τους άφησαν να μεταβούν πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, διέταξε αμέσως κατεπείγουσα έρευνα την οποία διεξάγει η ασφάλεια Αττικής και παράλληλα ένορκη διοικητική εξέταση.

Μέχρι αυτή την ώρα για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθησαν 17 άτομα, προσήχθησαν άλλα 43, ενώ 49 αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο.

Α. Σαμαράς: «Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα»,

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2010/12/Samaras1-434x300.jpgΈνα «δημιουργικό σοκ» στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με εξισορροπητικά μέτρα κοινωνικής συνοχής, αντιπρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβάλλοντας την καταψήφιση του μεσοπροθέσμου προγράμματος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ως δείγμα σοβαρότητας και θάρρους της, να εναντιώνεται σε μία εσφαλμένη πολιτική, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Σαμαράς εγκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση για εμμονή σε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και διογκώνουν το χρέος, αλλά και την τρόικα για «πολλά λάθη στους υπολογισμούς της», με κυριότερο τις προσδοκίες της για το ύψος των φορολογικών εσόδων. Εκείνοι που βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την απομόνωσή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαψεύδονται, όπως είπε, σταδιακά, καθώς σήμερα «υπάρχουν δημοσιεύματα στον σοβαρό ευρωπαϊκό Τύπο, που αναγνωρίζουν το σφάλμα που γίνεται στην Ελλάδα».

Σύντομα δε, έρχεται η ώρα και της ευρωπαϊκής αναγνώρισης των πολιτικών επιχειρημάτων της Νέας Δημοκρατίας, πως «δεν είναι μονάχα οι αριθμοί που δεν βγαίνουν, αλλά και η ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει αυτήν την πολιτική», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στα όσα είπε μια μέρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει να διορθωθεί το λάθος ώστε να βγούμε απ’ την κρίση και όχι να προσαρμοστούμε στο λάθος και να το διαιωνίσουμε». Παράλληλα ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να αποστασιοποιηθεί και από τις απόψεις, όλων εκείνων που προτάσσουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους: «Αυτή η λογική, στηρίζεται σε μισή αλήθεια. Γιατί δεν μας λέει τι θα σήμαινε αναδιάρθρωση, πόσο επώδυνη θα ήταν και πόσο πίσω θα μας πήγαινε», παρατήρησε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς, στο «αναγκαίο κακό» του μεσοπροθέσμου προγράμματος, αντιπρότεινε την δική του «μόνη λογική και μοναδικό στόχο»: «το δημιουργικό σοκ επανεκκίνησης της οικονομίας», το οποίο περνά μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος, αλλά και την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, ή «μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος», για να αποφύγει ο κοινωνικός ιστός την διάλυση. Γιατί, όπως είπε, «όποιος θέλει να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ως το τέλος, πρέπει να φροντίσει να το αντέξει η κοινωνία».

«Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα», παρατήρησε ο Αντώνης Σαμαράς. «Ο σοσιαλισμός προστάτεψε όσο μπορούσε τον κρατισμό και γονάτισε την οικονομία με φόρους. Όσον αφορά την βαρβαρότητα, απλώς κοιτάξτε γύρω σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καμιά φορά, οι κοινωνίες διαλέγουν πολιτικές αναπτυξιακές αλλά κοινωνικά άδικες και άλλες φορές, αντιαναπτυξιακά μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέτρα όμως που είναι ταυτόχρονα άδικα και αντιαναπτυξιακά, δεν διαλέγουν ποτέ. Καταψηφίζουμε συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός, που έχει το θάρρος να λέει τα μεγάλα "ναι", αλλά και τα μεγάλα "όχι"», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την λήξη της ομιλίας του.

Περίεργα βίτσια βγάζει για πρόβατο η Βασούλα...

Είπε ότι το μεσοπρόθεσμο είναι το μαχαίρι που θα σκοτώσει την Ελλάδα...αλλά θα το ψηφίσει λέει γιατί δεν την αρέσει το πιστόλι!

Κυβέρνηση αχρήστων: Προβλέπουν 0 (Μηδέν) ευρώ από πάταξη φοροδιαφυγής για το 2011 και 12

Η πάταξη της φοροδιαφυγής, στα κολόχαρτα που τους δίνουν οι τροικανοί και υπογράφουν χωρίς να τα διαβάζουν, αναφέρεται σαν ειδική κατηγορία: "Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης"... δείτε τι έχουν προυπολογίσει για το 2011 και 2012:

0 Ευρώ!!!... 0 ευρώ, οι άχρηστοι που ήρθαν πριν δυο χρόνια στην εξουσία με την υπόσχεση ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή!!!

Στον πίνακα από αριστερά προς δεξιά τα έτη 2011, 12, 13, 14, 15, το σύνολο 2011-15 και το σύνολο σαν ποσοστό του ΑΕΠ

10.


Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης

0

0

878

975

1.147

3.000

1,2%

10.

1

ΦΠΑ

0

0

250

244

200

694

0,3%

10.

2

Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων

0

0

125

244

400

769

0,3%

10.

3

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων

0

0

250

244

400

894

0,4%

10.

4

Περιορισμός λαθρεμπορίου

0

0

162

146

80

389

0,2%

10.

5

Άλλοι φόροι

0

0

91

97

67

255

0,1%

Πάγκαλος σε πανικό: ΕΣΒΗΣΕ απ' την ιστοσελίδα του τη συνέντευξη που μιλούσε για τανκς για να μας παραμυθιάσει ότι αναφερόταν στη Αργεντινή!

http://img.protothema.gr/8F23EB0B96FBFEDF6D4E17E562FE2722.jpgΤο θράσος του είναι κυριολεκτικά πρωτόγνωρο!! Προσπαθεί να ξεπεράσει ακόμα και τον αρχηγό του στα ψέμματα και ταυτόχρονα μας θεωρεί όλους ηλίθιους! Χθες το μεσημέρι έβγαλε δελτίο τύπου με όλη τη συνέντευξή του στο ένθετο "MERCADOS" της EL MUNDO. Τη βάλαμε (Όλη η παπαρολογία Πάγκαλου, στην ισπανική «EL MUNDO») όπως την έβαλε το ΑΠΕ. Την ανακοίνωση την έβαλε και στην ιστοσελίδα του και έλεγε ότι είπε αυτά που γράφουν στον τίτλο του άρθρου τους και οι Ισπανοί δηλ:

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/03/pagkalos-andreas-23.jpg"Grecia: "Si dejamos el euro, habría que defender los bancos con tanques"
[Ελλάδα:
"Φεύγοντας από το ευρώ θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις τράπεζες με τανκς"]
"Si dejamos el euro habría revueltas, la gente se tiraría por la ventana..."
[
"Φεύγοντας από το ευρώ θα υπάρξουν ταραχές, άνθρωποι θα πηδήξουν από το παράθυρο ..."]

Επειδή όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας έτρωγε "ξύλο" γι' αυτά που είπε περί τανκς αποφάσισε να κάνει την εξής κουτοπονηριά που δείχνει πόσο μακάκες μας θεωρεί:

Το βράδυ στη Βουλή και προσπαθώντας να απαντήσει στο χώσιμο που του κάνανε όλοι είπε ότι όσα ανέφερε για τανκς δεν αφορούσαν την Ελλάδα αλλά τα όσα έγιναν στην Αργεντινή!!!! Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η είδηση του ΑΠΕ:
Το ακριβές περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο» ανέγνωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, διαδεχόμενος στο βήμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110404/low/newego_LARGE_t_1101_51367548.JPGο οποίος νωρίτερα είχε σχολιάσει επικριτικά τα λεγόμενα του... συγκεκριμένα είπε:

«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συναντά η άποψη αυτή, πιστεύω, την ευρύτατη κατανόηση του ελληνικού λαού. Διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει και έχει δει από την ιστορική του εμπειρία, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου τι σημαίνει χρεοκοπία: Παύουν οι πληρωμές από το κράτος, οι τράπεζες κλείνουν και οι καταθέτες δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αργεντινή χρειάζεται να παρέμβει η Αστυνομία και τα τανκς...".

Στο σημείο της αναφοράς του περί τανκς, ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε, από το βήμα της Βουλής, για όσους είναι απληροφόρητοι από τον διεθνή Τύπο, ότι το 2001 σε τρεις ημέρες στο Μπουένος Άιρες υπήρξαν 42 νεκροί.

http://www.lifo.gr/uploads/image/317191/pagkalos_simit.jpg«Αυτό είπα. Τώρα, αν αυτό απογοητεύσει τους επενδυτές και δεν απογοητεύει τους επενδυτές η κατάλυση του νόμου και της τάξεως από ανθρώπους που εμπνέονται από συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές και κατευθύνσεις καθημερινά στους δρόμους και τις πλατείες αυτό το αφήνω στη συνείδηση αυτών που με κατηγόρησαν», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά ο κουτοπόνηρος έδωσε εντολή και έσβησαν από την ιστοσελίδα του τη συνέντευξη που είχε δημοσιεύσει το μεσημέρι και όπου δεν ανέφερε τίποτα για Αργεντινή!!!

Όπως μπορείτε να δείτε στη σελίδα του (http://www.pangalos.gr) που είναι mirror της σελίδας της Αντιπροεδρίας δηλ. έχει ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, η τελευταία είδηση αφορά την παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 24 Ιουνίου όπως και στη σελίδα της Αντιπροεδρίας (http://antiproedros.gov.gr/)

Κι όμως! Χθες το βράδυ η σελίδα του Πάγκαλου είχε την συνέντευξή του χωρίς να αναφέρει αυτά που είπε στη Βουλή ότι δήθεν αναφέρονταν στην Αργεντινή!! Δείτε κάνοντας κλικ στη εικόνα αριστερά πως ήταν η σελίδα του χθες, όπως έχει αποθηκευτεί και μπορείτε να τη δείτε τις επόμενες ώρες και στη μνήμη της Google.

ΥΓ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η συνέντευξη είχε μπει και στη σελίδα της Αντιπροεδρίας και αφαιρέθηκε και από εκεί... αυτό όμως δεν μπορεί να αποδειχθεί μιας και η τελευταία εικόνα της σελίδας της Αντιπροεδρίας στη μνήμη της Google είναι από σήμερα στις 12:46 πμ όταν δηλ. η εν λόγω συνέντευξη είχε ήδη αφαιρεθεί...

Όσο μεγαλύτερο στήθος... τόσο μικρότερος εγκέφαλος!!

Επιστήμη τη δεκαετία του 60... κάτι σαν μπακάλικο:


Νεο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ... χθες: Τις 2.500μβ (!!!) άγγιξε το CDS

Σήμερα έχει πέσει στις 2349 μβ από τις 2458 που ήταν χθες!!!



Νέος υπουργός νέα ρεκόρ XXXLarge

Το παρακράτος του Παπανδρέου επιτίθεται στους πολίτες και στην Δημοκρατία

Ο Παπανδρέου πήρε απόφαση να αιματοκυλίσει την πλατεία Συντάγματος και τα ΜΑΤ εκτελούν πιστά τις εντολές του, μαζί παρακρατικούς που θρέφονται από τις υπηρεσίες του κυρίου Μπίκα

Το παρακράτος του Παπανδρέου χτυπάει αλύπητα την Ελληνική Δημοκρατία

Θέλουν νεκρούς! - Το υπέρτατο όπλο τρομοκράτησης των πολιτών

H συνέχεια στο greekalert.com

Πάλι επεισόδια απ' τους αντεξουσιαστές του Γιωργάκη... τελικά θα διαλύσουν τον κόσμο

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων για την «Πρόταση του Προέδρου ΤΕΙ Ηπείρου για μεταφορά του ΤΕΙ Ιωαννίνων στην Άρτα»

http://www.dap-teikav.gr/images/n833584189_407220_9808.jpgΑπό την αρχή της ακαδημαϊκής χρόνιας αιωρείται από τη πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, στα πλαίσια της εφαρμογής του περιβόητου Καλλικράτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η φήμη για μετακίνηση του Παραρτήματος Ιωαννίνων στην πόλη της Άρτας.

Από την πρώτη στιγμή, στο άκουσμα της συγκεκριμένης φήμης, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων αντισταθήκαμε και με συγκεκριμένες προτάσεις παρουσιάσαμε τις ενστάσεις μας. Αν και πιστεύαμε ότι στη συγκεκριμένη φήμη θα ήταν σύμμαχος και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την πρόταση την οποία έκανε για το συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα ο κ. Γκίκας πρότεινε τη μετακίνηση όλων των Παραρτημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου στην πόλη της Άρτας, αγνοώντας έτσι αφενός τη γνώμη των σπουδαστών αφετέρου τις τοπικές κοινωνίες που ευρίσκονται τα Παραρτήματα.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας με την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκα και θεωρούμε αδιανόητο να καλλιεργούνται τέτοιες φήμες περί μεταφοράς του Παραρτήματος Ιωαννίνων. Το ΤΕΙ Ιωαννίνων αποτελείται από μία σχολή τη ΣΕΥΠ, η οποία διαθέτει τρία τμήματα, τα οποία κάθε χρόνο έχουν τους περισσότερους εισακτέους αλλά και είναι τμήματα με μεγάλη ζήτηση.

Ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι σπουδαστών έχουμε χρέος να ενημερώσουμε, όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους με το Παράρτημα Ιωαννίνων, για τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από την υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης. Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

* Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το Τμήμα Νοσηλευτικής στην Άρτα από την στιγμή που μονό στη πόλη των Ιωαννίνων υπάρχει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
* Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το Τμήμα Λογοθεραπείας στην Άρτα, από την στιγμή που δεν ξέρουμε εάν οι σπουδαστές θα βρουν εκεί τέτοια περιστατικά, τα οποία θα είναι σχετικά με την κλινική τους άσκηση, όπως αυτή απαιτείτε από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος.
* Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας στην Άρτα από την στιγμή που δεν ξέρουμε εάν οι υπάρχοντες βρεφονηπιακοί σταθμοί στην πόλη της Άρτας επαρκούν για την μάθηση του μεγάλου όγκου σπουδαστών του Τμήματος.
* Επίσης στην πόλη των Ιωαννίνων υπάρχει το Πανεπιστήμιο, με το οποίο το ΤΕΙ Ιωαννίνων έχει αναπτύξει άρρηκτη συνεργασία. Μόνιμοι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο διδάσκουν αρκετά μαθήματα στους σπουδαστές του ΤΕΙ Ιωαννίνων καθώς ακόμα και οι σπουδαστές των τριών Τμήματος του ΤΕΙ Ιωαννίνων μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου τη στιγμή που το ΤΕΙ δεν διαθέτει δικά του.
* Τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στέγασης, εύλογο είναι το ερώτημα μας σχετικά με το που θα μείνουν 3000 σπουδαστές.
* Πως είναι δυνατόν να μεταφερθεί το ΤΕΙ Ιωαννίνων όταν η ύπαρξη του, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι ζωτικής σημασίας σε όλους τους τομείς για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.

Γίνεται εύκολο αντιληπτό από όλα τα παραπάνω ότι ο οποιαδήποτε φιλολογική συζήτηση για μετακίνηση του ΤΕΙ Ιωαννίνων είναι πλήρως αβάσιμη καθώς δεν πληρούνται σε καμία περίπτωση οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς του ΤΕΙ στην Άρτα. Αντί να συζητάμε και για νέα Τμήματα στο ΤΕΙ, απορούμε πως ξεστομίζουν κάποιοι τέτοιες κουβέντες. Εμείς δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που μας αξίζουν και σίγουρα δεν μας αξίζει να πάμε σε μια μικρή πόλη που δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των σπουδαστών.

Επιπροσθέτως, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον του ΤΕΙ Ιωαννίνων. Πάγια θέση μας αποτελεί η πλήρη αυτονομία του ΤΕΙ Ιωαννίνων και η μελλοντική του συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Νοσηλευτικής να ενταχτεί στην Ιατρική και να γίνει Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική, το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας να ενταχτεί στο Τμήμα Νηπιαγωγών και το Τμήμα Λογοθεραπείας και να γίνει Πανεπιστημιακή Λογοθεραπεία.

Όλα αυτά όμως για να γίνουν πραγματικότητα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να σχεδιάσουν σωστά το μέλλον των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, έτσι ώστε η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να γίνει όπως πραγματικά της αξίζει αφενός για εμάς που είμαστε τώρα σπουδαστές αφετέρου για τις γενιές που έρχονται στο μέλλον. Τυχόν μεταφορά του ΤΕΙ θα σημάνει την ταφόπλακα για την ανάπτυξη αυτής της πόλης. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους σπουδαστές αλλά και τους τοπικούς φορείς να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Οι διεκδικήσεις για εμάς δεν έχουν χρώμα ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο της Παιδείας.

Υ.Γ. Χρήσιμη συμβουλή για το Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκα. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το ΤΕΙ Ηπείρου, να ρωτήσει πρώτα τους σπουδαστές για το τι θέλουν και όχι να προχωρήσει σε αύτη χωρίς τη γνώμη αυτών.

Με εκτίμηση,

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων

Από πότε η εξαθλίωση των πολιτών αποτελεί πατριωτικό καθήκον;

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό στη Βουλή στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο να λέει απευθυνόμενος στους Βουλευτές «Δικό μου πατριωτικό καθήκον, ήταν να μην αφήσουμε τον μισθωτό και τον συνταξιούχο στην ανασφάλεια», αναρωτηθήκαμε σε ποια χώρα ζει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

Είναι δυνατό κάποιος σοβαρά να ισχυρίζεται πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί σωτηρία για τον μισθωτό και τον συνταξιούχο; Μόνο κάποιος που ψεύδεται ή δεν έχει διαβάσει το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Πως μπορεί να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός κάτι τέτοιο όταν με την ψήφιση του Μνημονίου Ι πριν ένα χρόνο χάθηκαν δύο μισθοί για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και τώρα με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα χαθούν άλλοι δύο μισθοί από τις έκτακτες εισφορές, τη μείωση του αφορολόγητου, τους κεφαλικούς φόρους, την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση του αφορολόγητου στα ακίνητα, την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, την αύξηση των κριτηρίων διαβίωσης και ένα σωρό άλλους φόρους άμεσους και έμμεσους. Και όταν όλη αυτή η φοροεπιδρομή, που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως Ελληνικού κράτους, επιβαρύνει και οδηγεί στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους οικονομικά Έλληνες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα μέτρα η Νεοφιλελεύθερη ΣοσιαΛηστρική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με έναν απίστευτο προπαγανδιστικό τρόπο που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς προσπαθεί να πείσει τους πολίτες αλλά και τους Βουλευτές της πως αν δε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα χρεοκοπήσει. Έφτασαν στο σημείο να πουν «Μεσοπρόθεσμο ή Τανκς» αλλά και να μιλήσουν για νεκρούς φέρνοντας το παράδειγμα της Αργεντινής σε μια ύστατη προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης.

Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει αν δε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και αυτό γιατί πολύ απλά δε συμφέρει κανέναν. Θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδα αυτή τη στιγμή και θα πυροδοτούσε ένα ντόμινο εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγες ημέρες όταν διαδραματίστηκαν όλα αυτά τα τραγελαφικά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που στο τέλος της ημέρας τα λιοντάρια μεταμορφώθηκαν σε γατούλες, έσπευσαν όλοι οι ευρωπαίοι να δηλώσουν πως η πέμπτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Οπότε γιατί όλος αυτός ο κακός χαμός για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο; Μήπως με τη ψήφισή του οι δανειστές μας εξασφαλίζουν πως δεν θα χάσουν τα χρήματά τους μέσω του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας; Μήπως θέλουν τη συναίνεση γιατί γνωρίζουν πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με απλή πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή του από μια μελλοντική κυβέρνηση; Μήπως όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας γίνονται μόνο και μόνο για να μετατεθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας μετά το 2013 και αφού δε θα έχει μείνει καθόλου δημόσια περιουσία για πούλημα;

Και εν πάση περιπτώσει επειδή η Ελλάδα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια, αλλά είναι οι πολίτες που ζουν εδώ και αιώνες σε αυτή τη γωνία του πλανήτη, το ερώτημα που πρέπει να προβληματίσει όλους μας είναι: Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί «πατριωτικό καθήκον» για τη διάσωση της Ελλάδας ή των πιστωτών μας;

Δημ. Τοπική Επιτροπή
Ν.Δ. Δήμου Σοφάδων

Αντεγκλήσεις στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ "Αγανακτισμένων" και μελών του ΠΑΜΕ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με τους ήδη συγκεντρωμένους εκεί "Αγανακτισμένους", οι οποίοι τους απέκλεισαν από την περαιτέρω πορεία τους. Οι αντεγκλήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίπεδο ανταλλαγής συνθημάτων.

Αντ. Σαμαράς: «Ανεδαφικό και αντιαναπτυξιακό το Μεσοπρόθεσμο, καταψηφίζουμε συνολικά και συντεταγμένα»

http://3.bp.blogspot.com/-j58EaADaHDA/TfJjwsZFD8I/AAAAAAACBFo/A0M9o00a79g/s1600/SAMARAS3.jpgΚαταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός, γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό.

Αυτό υπογράμμισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του «κατάφερε και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα».

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν τα «ψεύτικα διλήμματα και να καταψηφίσουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης» ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έχει ταλέντο στο να εκβιάζει το λαό».

«Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται τελευταία τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να πάρει οδυνηρά μέτρα. Αλλά πατριωτισμός σημαίνει συλλογική προσπάθεια ώστε να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη. Το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να εκβιάσει για ακόμα χειρότερα δεινά. Για εμάς ο πατριωτισμός έχει νόημα όταν μιλά τη γλώσσα της ελευθερίας, όχι του καταναγκασμού, και όταν ανοίγει δρόμους προοπτικής και ελπίδας», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Όλη η ομιλία Σαμαρά:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Την άποψή μας τη γνωρίζετε: Δεν θα ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο!

Το «γιατί» το έχουμε πει πολλές φορές.

Σήμερα θα επικεντρώσω την παρέμβασή μου σε δύο πράγματα:

Την αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόστηκε ως τώρα.

Και τα διλήμματα με τα οποία προσπαθούν να μας επιβάλουν τη διαιώνιση ενός θανάσιμου λάθους.



Πρώτα, γιατί το μέχρι τώρα πρόγραμμα απέτυχε:

Τους αριθμούς τους γνωρίζετε: Το έλλειμμα που αντιμετώπισε η χώρα το 2009, το υπολόγισαν σε 36 δισεκατομμύρια. Για να το αντιμετωπίσουν, προ Μνημονίου και με το Μνημόνιο πέρσι, πήραν περιοριστικά μέτρα ύψους 30 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα 4 χρόνια. Στην πορεία, επειδή έπεφταν συνεχώς έξω, πήραν κι άλλα μέτρα. Μέχρι το τέλος του 2011, θα έχουν πάρει περιοριστικά μέτρα ύψους 40 δισεκατομμυρίων.

Τώρα σχεδιάζουν και επί πλέον μέτρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Έτσι, το συνολικό πακέτο των περικοπών θα φτάσει τα 66 δισεκατομμύρια. Και όμως: το 2015 το αρχικό έλλειμμα των 36 δισεκατομμυρίων δεν θα έχει ακόμα μηδενιστεί.

Γιατί; Γιατί βαθαίνουν την ύφεση, αντί να κόβουν το έλλειμμα. Και έτσι, τα νέα μέτρα τα «τρώει» η ύφεση…

Άρα επιτείνουν το πρόβλημα. Δεν το λύνουν…

Επικαλείται η κυβέρνηση ως επίτευγμα τη μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Ξεχνά ότι έχει αφήσει απλήρωτες υποχρεώσεις, σε δικαιούχους Έλληνες, για το χρόνο αυτό, ύψους 2,5% του ΑΕΠ. Άρα, η πραγματική μείωση του ελλείμματος είναι η μισή απ’ αυτήν που εμφανίζεται. Πήραν μέτρα ύψους 10% του ΑΕΠ και πέτυχαν πραγματική μείωση 2,5%, κι όχι 5% του ΑΕΠ. Τα τρία τέταρτα των θυσιών πήγαν χαμένες…

Κι αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, να και κάποιοι αριθμοί ακόμα: Υπολόγιζαν για τη φετινή χρονιά το έλλειμμα να πέσει κατά 4%. Όμως, το πρώτο πεντάμηνο του 2011, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 13%!

Υπολόγιζαν για το σύνολο της φετινής χρονιάς, τα δημόσια έσοδα να αυξηθούν κατά 8,5%. Το πρώτο πεντάμηνο σημειώνουν μείωση κατά 7,1%!

Δεν έπεσαν απλώς έξω στους στόχους. Είχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απ’ ό,τι επιδίωκαν!

Αυτή την αποτυχημένη πολιτική θέλουν να συνεχίσουν: Να επιτείνουν την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα, την υστέρηση των εσόδων, τη διεύρυνση του ελλείμματος. Σε αυτό εμείς λέμε όχι…

Να κι ένας ακόμα αριθμός: αυτή τη φορά για το χρέος: Το υπολόγισαν, λοιπόν, στα τέλη του 2009, στο 127% του ΑΕΠ. Όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο, το προέβλεπαν να φτάσει στο 146% μετά από τέσσερα χρόνια, δηλαδή το 2013. Όμως, μόνο λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη του 2010, ήταν ήδη 142%. Τώρα είναι πάνω από 150% κι είμαστε μόλις στα μέσα του 2011. Και υπολογίζουν ότι, χωρίς νέα μέτρα, το 2015 θα φτάσει το 200%! Αν αυτό δεν είναι πλήρης αποτυχία πολιτικής, τι είναι;

Αυτή την αποτυχημένη πολιτική ζητούν να συνεχίσουμε και να εγκρίνουμε με την ψήφο μας…

Για να καταλάβουν όλοι: Εφάρμοσαν μια πολιτική με κύριους στόχους τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Και από τα αποτελέσματά της έχουμε επίμονα υψηλό έλλειμμα - που πλέον τείνει να αυξάνεται αντί να μειώνεται - κι ένα χρέος που εκτοξεύθηκε εκτός ελέγχου και σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο.

Εμείς συμφωνούμε με τους στόχους της Δημοσιονομικής προσαρμογής: Συμφωνούμε να μειωθεί το έλλειμμα. Είμαστε πιο αποφασιστικοί: το θέλουμε να εξαλειφθεί τελείως…

Συμφωνούμε πλήρως να ελεγχθεί το χρέος. Εμείς θέλουμε κάτι παραπάνω: να μειωθεί! Γι’ αυτό και μιλήσαμε πέρσι, για πρώτη φορά, για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου…

Συμφωνούμε και με τα κύρια εργαλεία για την επίτευξη των στόχων αυτών: Αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση περιουσίας, διαρθρωτικές αλλαγές και δραστική περικοπή κρατικής σπατάλης.

Αυτά, όχι μόνο τα στηρίξαμε, όχι μόνο τα ψηφίσαμε, αλλά τα περισσότερα εμείς τα προτείναμε κι εμείς τα προωθήσαμε, όταν η κυβέρνηση είτε δεν τα έβλεπε, είτε δεν τα ήθελε, είτε τα ειρωνευόταν ακόμα.

Και τώρα τα έχει προσυπογράψει όλα, αλλά δεν ξέρει πώς να τα κάνει. Ή δεν θέλει να τα κάνει. Ή δεν την αφήνουν να τα κάνει…

Για παράδειγμα: Πώς θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ, όταν κάποιες πανίσχυρες συντεχνίες τις κρατούν «αιχμάλωτες»; Εμείς καταδικάσαμε ρητά αυτές τις πρακτικές. Το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να μιλήσει γι’ αυτά. Γιατί δικοί του είναι! Το ΠΑΣΟΚ τους έδωσε αυτά τα προνόμια εδώ και χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ στήριζαν πάντα. Και τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να τα βάλει μαζί τους.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,



Με το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα που καταθέσαμε, το Ζάππειο-ΙΙ, θέσαμε ως προτεραιότητα να βγει η Οικονομία από τη βαθιά ύφεση. Δηλαδή να υπάρξει Ανάκαμψη. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα δημιουργικό σοκ Επανεκκίνησης της Οικονομίας.

Ορισμένα απ’ αυτά που προτείναμε τα αποδέχθηκε ήδη η Τρόϊκα. Σε άλλα εξακολουθεί να έχει αντιρρήσεις. Όπως στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, για παράδειγμα.

Τελικά στους υπολογισμούς της η Τρόικα έκανε πολλά λάθη. Να, το πιο χαρακτηριστικό:

Απ’ όλες τις αυξήσεις φορολογικών συντελεστών που έγιναν πέρσι, περίμενε περισσότερα φορολογικά έσοδα. Φέτος έχει μείωση φορολογικών εσόδων. Δεν το είδε πέρσι, κι όμως το επαναλαμβάνει και φέτος…

Στο πρώτο πεντάμηνο του 2011, είχαμε αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο φόρο φυσικών προσώπων, και όμως προέκυψε μείωση των εσόδων.

Είχαμε αύξηση του ΦΠΑ σε όλες τις κατηγορίες πέρσι και φέτος προκύπτει μείωση εσόδων κι από το ΦΠΑ.

Είχαμε αύξηση συντελεστών για κέρδη επιχειρήσεων και μας προέκυψε μείωση των εσόδων από κέρδη επιχειρήσεων.

Είχαμε αύξηση των συντελεστών για φόρο καυσίμων, και προέκυψε μείωση δημοσίων εσόδων από καύσιμα…

Αν αντιστραφεί το περσινό λάθος, αν μειώσουμε όλους τους φορολογικούς συντελεστές ταυτόχρονα, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Αυτό δεν το βλέπει η Τρόϊκα. Κι έτσι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει σε επιβολή νέων φόρων…

Κι ύστερα δεν διαφωνούμε μόνο στο φορολογικό. Προτείνουμε αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και προτείνουμε μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος για να καλυφθεί το κενό. Γιατί δεν μπορεί η οικονομία να αντέξει μέτρα που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Κι όποιος θέλει να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ως το τέλος, πρέπει να φροντίζει να το αντέξει η κοινωνία. Γιατί χωρίς κοινωνική συνοχή κανένα Πρόγραμμα - ακόμα και το πιο σωστό - δεν αποδίδει…



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,



Μερικοί βιάστηκαν, μετά από κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου, κατά κανόνα άδικα ή συκοφαντικά για το πρόσωπό μου και για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, να προεξοφλήσουν τη δήθεν «απομόνωσή» μας στην Ευρώπη.

Αλλά, όπως αποδείχθηκε, βιάστηκαν πολύ. Γιατί φρόντισα να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μας. Πάλεψα για την ορθότητα των θέσεών μου. Αλλά και για να στείλω το μήνυμα ότι η ως τώρα πολιτική είναι λάθος κι έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής και της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Σήμερα, υπάρχουν δημοσιεύματα στο σοβαρό ευρωπαϊκό τύπο που αναγνωρίζουν το σφάλμα που γίνεται στην Ελλάδα. Ορισμένοι, μάλιστα περιγράφουν την πολιτική αυτή ως «Οικονομικό βανδαλισμό».

Το οικονομικό επιχείρημά μας, λοιπόν, το βλέπουν ήδη και το αναγνωρίζουν ρητά πολλοί εκτός Ελλάδος. Σύντομα θα αντιληφθούν και το πολιτικό επιχείρημα: Ότι ο Ελληνικός λαός, παρά τις θυσίες του, δεν βλέπει βελτίωση, βλέπει επιδείνωση. Ότι δεν μπορούμε να σπρώχνουμε ένα λαό στην απόγνωση. Ότι η διαιώνιση του λάθους θα οδηγήσει σύντομα σε πολύ χειρότερη θέση, και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κι όποιος αγαπά την Ελλάδα, κι όποιος νοιάζεται για την Ευρώπη, είναι υποχρεωμένος να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να πάρει θέση ευθύνης.

Όχι να ψηφίσει το λάθος…



Κάποιοι τόλμησαν να μιλήσουν χθες για «φυγομαχία». Κι ακούστηκε, μάλιστα, στην αίθουσα αυτή, από τα χείλη του Πρωθυπουργού, ότι «αν είχαν γίνει διορθωτικές κινήσεις το 2009, θα είχαμε αποφύγει τη σημερινή κατάσταση…».

Του θυμίζω πως επιχειρήθηκαν διορθωτικές κινήσεις τότε: Την άνοιξη του 2009, όμως, ο ίδιος τις τορπίλισε, αρνούμενος κάθε συναίνεση.

Από τότε, εμπράκτως, εμπόδισε κάθε διορθωτική κίνηση. Και το φθινόπωρο του 2009, επέβαλε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν η τότε κυβέρνηση, είχε αποφασίσει «διορθωτικές κινήσεις».

Και κέρδισε τις εκλογές το 2009, εκβιάζοντας την τότε κυβέρνηση και εξαπατώντας το λαό με το αλησμόνητο εκείνο «λεφτά υπάρχουν».

Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι προβλέπουμε την αποτυχία της σημερινής πολιτικής. Δεν την «προβλέπουμε». «Προβλέπω» είναι ένα ρήμα που αφορά το μέλλον. Εμείς απλώς την καταγράφουμε! Διότι η πολιτική σας δεν «θα» αποτύχει. Ήδη έχει αποτύχει!

Κι αυτό δεν το «προβλέπουμε» εμείς. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Και το καταγράφει και η πλειονότητα του ξένου τύπου.

Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι «κερδοσκοπούμε στη φθορά τους και στην αποτυχία τους». Εμείς κάναμε, πριν δύο ακριβώς εβδομάδες, αυτό που το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε ποτέ στην ιστορία του: Δεχθήκαμε να στηρίξουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ βρισκόμαστε ήδη μπροστά στις δημοσκοπήσεις! Και τώρα, με συνέπεια και ευθύνη, θα ψηφίσουμε ορισμένα άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου - εκεί που συμφωνούμε - πράγμα που σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ.

Και παρεμπιπτόντως, θα ζητήσουμε με τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις να μπορούμε να αγοράζουμε πίσω ελληνικά ομόλογα σε μειωμένη τιμή. Είμαστε πολύ σχολαστικοί, να μην αφήσουμε τίποτε χρήσιμο να πάει χαμένο. Να μην αφήνουμε αναξιοποίητη καμία ευκαιρία για βελτίωση.

Κάνουμε, δηλαδή, αυτό που το ΠΑΣΟΚ στην Αντιπολίτευση δεν έκανε ποτέ!

Στηρίζουμε ό,τι πιστεύουμε σωστό.

Αλλά συμμέτοχοι στην αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής δεν θα γίνουμε!

Πολύ περισσότερο, όταν έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει κι όταν έχουμε προσπαθήσει ν αποτρέψουμε αυτή την αποτυχία.

Είπε ο κ. Παπανδρέου χθες, ότι υποχρεώθηκε η κυβέρνησή του να πάρει σήμερα «σκληρά και άδικα μέτρα» γιατί δεν υπάρχουν πια χρονικά περιθώρια…

Ρωτώ: 20 μήνες τι έκανε; Ποιος τον εμπόδισε όλο αυτό το διάστημα να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις;

Πάντως, όχι εμείς. Εμείς τον πιέζαμε συνέχεια να τις κάνει.

Ποιος τον εμπόδιζε επί 20 μήνες να προχωρήσει σε περιστολή της δημόσιας σπατάλης και κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων οργανισμών;

Πάντως όχι εμείς. Εμείς τον παρακαλούσαμε να τις κάνει.

Ποιος τον εμπόδιζε επί 20 μήνες να προχωρήσει σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας; Πάντως όχι εμείς.

Εμείς του το προτείναμε και του υποδείξαμε και πως μπορεί να γίνει…

Τα χρονικά περιθώρια για τον κ. Παπανδρέου στένεψαν γιατί, επί 20 μήνες, η κυβέρνησή του δεν έκανε τίποτε απ’ όσα έπρεπε να κάνει.

Κι έκανε, στο μεταξύ, πολλά ανεπίτρεπτα, που δεν έπρεπε να κάνει: οριζόντιες περικοπές και φορολογικές επιδρομές σε μια οικονομία που βρισκόταν ήδη σε ύφεση.

Ακούσαμε ακόμα, χθες, ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε την «επαναδιαπραγμάτευση». Κι όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, εννοούσε την επιμήκυνση του δανεισμού και τη μείωση του αρχικού επιτοκίου για το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων, που πήραμε πέρσι από το Μηχανισμό Στήριξης.

Αυτό, όμως, αποφασίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν άρχισε να φαίνεται ότι το πρόγραμμα δεν απέδιδε και η Ελλάδα δεν μπορούσε να βγει στις διεθνείς αγορές στα τέλη του 2011, όπως είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Ήταν, λοιπόν, προσαρμογή στο αρχικό λάθος, ήταν ομολογία λάθους. Δεν ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης.

Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει να διορθωθεί το λάθος, ώστε να βγούμε από την κρίση. Όχι να προσαρμοστούμε στο λάθος και να το διαιωνίσουμε.

Ήδη, ο υπόλοιπος κόσμος καταλαβαίνει το σοβαρό σφάλμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα. Σύντομα θα καταλάβει και το πολιτικό λάθος: Γιατί είναι μέγιστο λάθος, να προσπαθείς να εξυγιάνεις μια οικονομία ισοπεδώνοντάς την, ή να «σώσεις» μια κοινωνία, πυροδοτώντας εκρήξεις και διαλύοντάς την.

Όταν και τα δύο αυτά σφάλματα γίνουν κατανοητά, τότε θα έχει έλθει η ώρα της επαναδιαπραγμάτευσης. Κι αυτή η στιγμή πλησιάζει…



Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία.

Αυτό μας είχαν πει και πέρσι το Μάϊο: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία.

Όπως αποδείχθηκε, το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά.

Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου: Μεσοπρόθεσμο ή… τανκς! Κάποιοι άλλοι, πριν ένα μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή!

Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου. Η οποία δεν πείθει κανένα. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την Οικονομία.

Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες.

Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια. Απλώς η αγορά κακοποιείται. Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν, επιτέλους, αυτά τα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας!



Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρείς λογικές:

-- Αυτοί που μας λένε ότι το πρόγραμμα βγαίνει και να το ψηφίσουμε. Αυτή η λογική απλώς στηρίζεται στο ψέμα. Γιατί το πρόγραμμα δεν βγαίνει…

-- Υπάρχουν κι εκείνοι που μας λένε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, πράγματι, αλλά προτείνουν να πάμε σε αναδιάρθρωση χρέους. Αυτή η λογική στηρίζεται σε «μισή αλήθεια». Δεν μας λέει τι θα σήμαινε «αναδιάρθρωση», πόσο επώδυνη θα ήταν και πόσο πίσω θα μας πήγαινε...

-- Και υπάρχει και μια τρίτη λογική - η δική μας: που λέει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και γι’ αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ξεπληρώσουμε τα δανεικά και να μη χρειαζόμαστε πλέον μηχανισμό στήριξης και Μνημόνια.

Αν η Ελληνική Οικονομία ανακάμψει, θα βγει από την κρίση. Για μας δεν υπάρχει άλλη λογική, δεν υπάρχει άλλος στόχος: Η Επανεκκίνηση, η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.

Ανακεφαλαιώνοντας: το Μεσοπρόθεσμο το καταψηφίζουμε γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του, γιατί είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό.

Και βεβαίως, γιατί είναι κοινωνικά άδικο. Γιατί φορτώνει, για μιαν ακόμα φορά, τα πιο υπέρογκα βάρη στις πιο αδύναμες πλάτες. Δυσβάστακτα βάρη σε ειλικρινείς φορολογούμενους. Ενώ παραμένουν στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες και η νομενκλατούρα της κρατικής σπατάλης. Κι έτσι διαλύεται η κοινωνική Συνοχή.

Με δύο λόγια μας πάει πιο βαθιά στο αδιέξοδο. Δεν μας βγάζει απ’ αυτό.



Καμιά φορά, οι κοινωνίες διαλέγουν πολιτικές που είναι αναπτυξιακές, αλλά κοινωνικά άδικες. Άλλες φορές, διαλέγουν μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, που όμως λειτουργούν αντιαναπτυξιακά. Αλλά μέτρα που είναι ταυτόχρονα και άδικα και αντί-αναπτυξιακά, δεν διαλέγουν ποτέ!

Το καταψηφίζουμε, λοιπόν, συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός. Που έχει το θάρρος να λέει τα μεγάλα ΝΑΙ, αλλά και τα μεγάλα ΟΧΙ. Όπως απαιτεί το συμφέρον του Έθνους, αλλά, ναι, και το ίδιο το συμφέρον της Ενωμένης Ευρώπης…



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,



Το Σεπτέμβριο του 2009, ο κ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές θέτοντας το υπέρτατο… ψευτοδίλημμα: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»!

Το θυμάστε;

Μα δεν ξεχνιούνται τέτοια πράγματα!

Τελικώς, ο κ. Παπανδρέου «κατάφερε» και τα δύο: και Σοσιαλισμό και Βαρβαρότητα!

Για το Σοσιαλισμό μην έχετε καμία αμφιβολία: Προστάτεψε όσο μπορούσε τον κρατισμό. Και γονάτισε την οικονομία με φόρους.

Όσον αφορά τη Βαρβαρότητα, ε απλώς κοιτάξτε γύρω σας: Δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία ούτε γι’ αυτό…



Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ταλέντο: να εκβιάζει το λαό να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά. Τελικώς φέρνει και τα δύο!

Η εποχή αυτή, όμως, πέρασε ανεπιστρεπτί.

Τώρα διαλέγουμε το δρόμο που δεν είναι εκβιαστικός. Είναι δύσκολος αναμφίβολα, αλλά είναι και λυτρωτικός. Φέρνει Ελευθερία επιλογών και Ανάπτυξη. Δηλαδή Πρόοδο και Ελπίδα.

Ο κ. Παπανδρέου, βέβαια, επικαλείται τελευταία τον «Πατριωτισμό» όταν πρόκειται να πάρει οδυνηρά μέτρα.

Αλλά «Πατριωτισμός» σημαίνει συλλογική προσπάθεια, ώστε να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη και πιο Ελεύθερη. Όχι να την οδηγήσουμε στα χειρότερα.

Το ΠΑΣΟΚ θυμάται την «Πατρίδα» και τον «Πατριωτισμό», όταν πρόκειται να εκβιάσει για ακόμα χειρότερα δεινά, και να βυθίσει το λαό στην κατάθλιψη και τα αδιέξοδα.

Αντίθετα, για μας ο Πατριωτισμός έχει νόημα όταν μιλάει γλώσσα Ελευθερίας, όχι καταναγκασμού. Κι όταν ανοίγει δρόμους προοπτικής και Ελπίδας.

Με αυτό το νόημα της Πατρίδας σας ζητώ να σταθμίσετε τη σημερινή σας απόφαση. Να απορρίψετε τα ψεύτικα διλήμματα. Να καταψηφίσετε τα αδιέξοδα!

Και να ανοίξετε αληθινή Προοπτική, ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση!

Καραγκιοζιλίκια Μπένυ! Αν ο θεός βάλει το χέρι του θα αναστείλει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου το φθινόπωρο! Έλεος ρε με τον λαϊκισμό

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/venizelos.jpgΌπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο - το οποίο στόχος είναι να παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο- θα υπάρξει «εκλογίκευση» στους συντελεστές του ΦΠΑ για την εστίαση.

Σημείωσε μάλιστα ότι εφόσον αποκατασταθεί η ισορροπία στα μεγέθη του προϋπολογισμού τα μέτρα του εφαρμοστικού δεν αποκλείεται να ανασταλούν από το φθινόπωρο και να ισχύσει το νέο φορολογικό.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Ελβετίδα ομόλογό του για το θέμα των καταθέσεων. Όπως ανέφερε, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ήδη βρίσκονται σε προωθημένες συζητήσεις με την Ελβετία για να την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον εντοπισμό των καταθέσεων, και ότι στο γκρουπ αυτό θέλουμε να ενταχθούμε κι εμείς.

Συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος μετά τα επεισόδια

Μετά από, σχεδόν, τέσσερις ώρες οδομαχιών μεταξύ των "γνωστών - αγνώστων" και της Αστυνομίας στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, η πλατεία σιγά-σιγά προσπαθεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Οι "Αγανακτισμένοι", έχοντας ανακαταλάβει πλέον την πλατεία και το χώρο μπροστά στη Βουλή, συγκεντρώνονται ξανά. Έχοντας σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες, μέλη των Επιτροπών Αγώνα και διαδηλωτές, οι περισσότεροι με άσπρα τα πρόσωπά τους από τα αντιόξινα που χρησιμοποίησαν κατά των χημικών, προσπαθούν να καθαρίσουν με μπουκαλάκια νερό την πλατεία και τους γύρω δρόμους από τα χημικά.

Οι "Αγανακτισμένοι" φωνάζουν συνθήματα κατά της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, ενώ υπό τους ήχους κρουστών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.

Αυτή τη στιγμή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ.

Συνάντηση Μπεγλίτη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου για την απόφαση περί συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδα πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη συνάντηση, στην οποία παρίστατο ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δημήτρης Κανελλόπουλος, αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ των άλλων και για την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ηλίθιοι Ιάπωνες δεν ξέρουν που πάνε τα τρία τους...

Η σωστή διαδικασία είναι η ακόλουθη:



To απέρριψεαίτηση της Μονής Βατοπεδίου να ακυρωθεί η ΥΑ της ΝΔ που ακύρωνε τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ που χάριζαν τη λίμνη στη Μονή

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της Μονής Βατοπεδίου για την ακύρωση υπουργικής απόφασης του 2008, σύμφωνα με την οποία ανακλήθηκαν προγενέστερες αποφάσεις της περιόδου 1999-2003 για την κυριότητα εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι πρόκειται για αστική διαφορά, για την οποία το ΣτΕ είναι αναρμόδιο και παρέπεμψαν τη Μονή στα πολιτικά δικαστήρια.

Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος, που αρχίζει την 16η Σεπτεμβρίου 2011.

Μας κάνει πλάκα και ο Ιερώνυμος! Έστειλε επιστολές σε Βενιζέλο και Προβόπουλο... για τα "δεινά" των Ελλήνων λόγω της οικονομικής κατάστασης

Για τα "δεινά των Ελλήνων" μιλάει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε επιστολές που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο.

Όπως σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος : "Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά", ενώ καταθέτει προτάσεις για την ανακούφιση των Ελλήνων από το άλγος των νέων μέτρων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στις επιστολές του. Μάλιστα τονίζει ότι δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν τόσοι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα, την προδοσία και ενίοτε και την αγανάκτηση των συνανθρώπων μας.

Συγχρόνως ο κ. Ιερώνυμος υποβάλει σειρά προτάσεων για την ανακούφιση των δοκιμαζομένων από την οικονομική κρίση, και συγκεκριμένα:

α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, είτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.

β. Την ενίσχυση των μέτρων για ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα και

γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.

Αυτά τα μέτρα αν εφαρμοστούν, λέει ο αρχιεπίσκοπος, έχουν τη δύναμη να ξεκουράσουν το δοκιμαζόμενο λαό μας.

Έξι τραυματίες στα επεισόδια στο Σύνταγμα

Συνολικά έξι άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Οι τρεις από τους έξι τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.

Αυτά ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το υπουργείο Υγείας.

Δίκη «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»: Απαλλαγή για τρεις και ενοχή για έξι, πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή έξι εκ των κατηγορουμένων και την πλήρη απαλλαγή των υπολοίπων τριών, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αγόρευσή του για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Δασούλας ζήτησε από τους δικαστές να απαλλάξουν τους Εμ. Γιόσπα, Ερ. Ράλλη και Νικ. Βογιατζάκη, που είναι ελεύθεροι, από κάθε αποδιδόμενη σε αυτούς κατηγορία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ένοχοι πρέπει να κηρυχθούν οι:

- Χάρης Χατζημιχελάκης, για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκευή και κατοχή τριών εκρηκτικών βομβών, απλή συνέργεια στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη - Αρσένη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Π. Χηνοφώτη.

Ο Χατζημιχελάκης, που έμενε ως ένοικος στο σπίτι στο Χαλάνδρι που κατά την Αστυνομία η Οργάνωση χρησιμοποιούσε ως «γιάφκα», έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

- Παναγιώτης Αργυρού, για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών και απλή συνέργεια στην έκρηξη στην οικία Αρσένη - Κατσέλη.

- Γιώργος Καραγιαννίδης, για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε κατασκευή μίας εκρηκτικής βόμβας.

- Παναγιώτης Μασούρας, για συγκρότηση και απλή συνέργεια σε κατασκευή δύο εκρηκτικών βομβών.

- Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, για συγκρότηση και απλή συνέργεια σε κατασκευή δύο εκρηκτικών βομβών και

- Αλέξανδρος Μητρούσιας, για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο κ. Δασούλας με την πρότασή του εισηγείται την αθώωση κατηγορουμένων για πράξεις ή κατηγορίες, ενώ για τη βόμβα στο σπίτι του κ. Χηνοφώτη θεωρεί πως πρέπει η κατηγορία της έκρηξης να μετατραπεί σε διακεκριμένη φθορά. Επισήμανε, επίσης, στην αγόρευσή του πως η συμμετοχή στην οργάνωση δεν σηματοδοτεί απαραίτητα και ενοχή για κάθε εκρηκτικό μηχανισμό που έχει κατασκευάσει και τοποθετήσει η οργάνωση, όπως και ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για καταδίκη.

Εδώ ο κόσμος χανεται και ο Γιωργάκης συσκέπτεται για δημοψηφίσματα μπούρδες

Συνεργασία με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, είχε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν το θέμα του δημοψηφίσματος και η όλη συζήτηση έγινε στη βάση της αρχής να μπορούν οι πολίτες να εκφραστούν για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα.

Μιχελάκης για την ομολογία Παπακωνσταντίνου ότι το μνημόνιο έχει λάθη

«Χρειάστηκε να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου για να ομολογήσει -με άρθρο του στους “Financial Times”- ότι το Μνημόνιο “είχε λάθη”, “υψηλό επιτόκιο” και “πολύ σύντομη περίοδο αποπληρωμής”. Αλλά και να αναγνωρίσει ότι “τα προβλήματα αποδοτικότητας δεν αντιμετωπίστηκαν σθεναρά”.

Παραδέχεται, ουσιαστικά, ότι υπέγραψαν το Μνημόνιο με κλειστά μάτια, δικαιώνοντας έτσι όλα όσα λέγαμε από την αρχή και ο ίδιος απέρριπτε.

Ακυρώνει, ταυτόχρονα, και τις προφάσεις του Πρωθυπουργού ότι φταίει, δήθεν, το έλλειμμα συναίνεσης για την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα».

Νίκος Νικολόπουλος: Δικαιώνεται η πολιτική της Ν.Δ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdA-vXwfNmYhjx6KOVqetbv8xpAMxw2eH83pIjoMzZ8luk8EEIinX332dIZ66WfZQJ7XgBfLpXmhwkPAi6PZ-B-NB8yFqFn8dHm-pE2m8TI18bh0QiMY7X66BTwmAvbPdHHvH_Xnh8lcn8/s1600/nikolopoulos_nikos1.jpg«Η νέα έρευνα μιας ακόμα εταιρείας (Μarc, Έθνος, 26/6) καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με εντυπωσιακό καινούριο στοιχείο την πολύ μεγάλη υπεροχή της στην παράσταση νίκης», είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Νίκος Νικολόπουλος και υπογράμμισε ότι...

«καταγράφεται επίσης η πλειοψηφική αποδοχή της πρότασης της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως και η σαφώς μειοψηφική θεώρηση ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και να εφαρμόσει πιο δίκαιη πολιτική»

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου τι είναι εκείνο που κάνει αισιόδοξο το βουλευτή που εκλέγεται επί 22 χρόνια στον καταπράσινο νομό της Αχαΐας, η απάντηση ήταν καταλυτική «Το πιο εντυπωσιακό όμως καινούριο στοιχείο είναι η μεγάλη διαφορά με την οποία προηγείται η ΝΔ στο ερώτημα της λεγόμενης παράστασης νίκης, συγκεντρώνοντας 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ. Ερώτημα που τέθηκε μάλιστα με άμεσο χαρακτήρα: ποιο κόμμα θα κερδίσει αν γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ενώ αποκάλυψε ο Τομεάρχης Εργασίας «Την ίδια ώρα 1 στους 2 πολίτες (50%) συμφωνούν με την πολιτική πρόταση της ΝΔ να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με μόνο το 21,6% να απαντά ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει για να μην πτωχεύσει, ενώ το 22,7% απάντησε ότι δεν πρέπει να το υπογράψει έστω κι αν πτωχεύσει».

Τέλος τεκμηρίωσε την αποτυχία του Μνημονίου λέγοντας ότι:

«Η ύφεση είναι βαθιά και παρατεταμένη.

Το εσωτερικό χρέος δημιουργεί ασφυξία.

Οι κοινοτικοί πόροι λιμνάζουν.

Τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάζονται.

Η ανεργία αυξάνεται δραματικά.

Η Φτώχεια διευρύνεται.

Η ψυχολογία και οι προσδοκίες επενδυτών και καταναλωτών έχουν καταρρεύσει.

Το πρόβλημα της ρευστότητας οξύνεται.

Η διαρθρωτική παραγωγικότητα συρρικνώνεται.

Η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας επιδεινώνεται.

Τα κεφάλαια, επιχειρηματικά και ανθρώπινα, «πετούν» στο εξωτερικό.

Το κόστος δανεισμού έχει διευρυνθεί σημαντικά.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

Στο σενάριο βάσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), χωρίς τη λήψη επιπλέον μέτρων, τα ελλείμματα θα διατηρηθούν για όλη την περίοδο μέχρι το 2015 στο επίπεδο του 10,4%-14,4% και το χρέος θα διαμορφωθεί κοντά στο 200% του ΑΕΠ το 2015.

Και κατέληξε με όσα είπε και στους Υπουργούς σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών:

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015 (ΜΠΔΣ) Εδράζεται σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις.

Ενσωματώνει πλήθος αντιφάσεων.

Επιβεβαιώνει τις Κυβερνητικές ανακολουθίες.

Περικλείει αποδεδειγμένα αδιέξοδες πολιτικές επιλογές.

Είναι κοινωνικά άδικο. Είναι οικονομικά αναποτελεσματικό. Είναι ανεπαρκές.

Είναι ατελές.

Είναι αντιαναπτυξιακό και κυριαρχεί ο «ταμειακός πανικός» στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.»

O εφαρμοστικός νόμος με σχόλια

«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄- ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Άρθρο 1

Σύσταση - Σκοπός - Επωνυμία - Έδρα - Διάρκεια

2. Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου.

ΣΧΟΛΙΟ Δηλαδή, ό,τι ξεπουλιέται δηλώνεται ευθύς εξ αρχής ότι πάει κατευθείαν στους τοκογλύφους.

6. Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΟ Θα πουλάμε για χρόνια και χρονάκια υπέρ των τοκογλύφων

2, 4 Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές .. . .

β) Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που

ΣΧΟΛΙΟ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΩ. ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α (τοπική αυτοδιοίκηση) ακόμα και οι ΑΓΙΑΛΟΙ, κατ’ αποκλειστική χρήση (πάνε και οι παραλίες μας)!!! Και τα αποθεματικά σε ρευστό που έχουν χρυσοφόρες εταιρίες πάνε περίπατο (π.χ. ΟΠΑΠ). Δηλαδή, οι Δημοσιοι Οργανισμοί που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κλπ) εκποιούν και τα δικαιώματα αυτά ; ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

5 Με απόφαση της ίδιας Επιτροπής, μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα, για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου, και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγουμένης παραγράφου. Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΣΧΟΛΙΟ : Δηλαδή στο μέλλον, , προβλέπουν με μία απόφαση μιας Επιτροπής να προσθέτουν στο Ξεπούλημα και ό,τι άλλο παρέλειψαν τώρα. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΕΚΔΕΙΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Π.Χ. Ο,ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΑΙΣΧΟΣ!!!!

7 Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Από τη μεταβίβαση του πράγματος ή την παραχώρηση του δικαιώματος στο Ταμείο, ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος παραμένει στη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος, ως εκ του νόμου εντολοδόχος του Ταμείου, χωρίς αμοιβή, υποχρεούται να το διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του, σύμφωνα και με τις οδηγίες που δίνονται εγγράφως σ’ αυτόν από το Ταμείο και εξακολουθεί να βαρύνεται με τις δαπάνες που προκύπτουν από τη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος.

8 Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος,

Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ταμείου ή υπέρ της εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο ή υπέρ του ειδικού διαδόχου αυτών, όπως ειδικότερα ορίζεται στην απόφαση με την οποία κηρύσσεται η απαλλοτρίωση...

. . . εμπράγματα δικαιώματα τρίτων, η δαπάνη της αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση βαρύνει το Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΑΥΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ!! 1) Το ότι έτσι και αποφασιστεί η μεταβίβαση ενός περιουσιακού στοιχείου προς το Ταμείο, μετά δεν μπορεί κανείς πια να ανακαλέσει την απόφαση και να το πάρει πίσω ΠΟΤΕ. 2) Το ότι η υπάρχουσα διοίκηση της δημόσιας εταιράς λειτουργεί πλέον ως ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ του ταμείο ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ και εκτελεί οδηγίες που δίνονται εγγράφως σε αυτόν ; 3) ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ: Συνεχίζει να βαρύνεται με τις Δαπάνες!! Δηλαδή, ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ π.χ. του Δημόσιου Οργανισμού (ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ) συνεχίζουν να βαρύνουν το Δημόσιο, ενώ όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας στην ΤΡΟΪΚΑ, όπως φαίνεται πιο πάνω! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. Μιλάμε για γερμανική κατοχή ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΩΝ (π.χ ιδιωτών), τότε το ταμείο μπορεί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, αν κρίνει το Ταμείο ή όποιος αγοραστής ως αναγκαίο! ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕ΅Σ ή ΑΛΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες) τα δικαιώματά τους αναγκαστικά μέσω απαλλοτρίωσης

Το αποτέλεσμα της απαλλοτρίωσης πηγαίνει απευθείας στο Ταμείο ή στον αγοραστή... ...Και το Δημόσιο (δηλαδή ο ελληνικός λαός) τους πληρώνει και τη ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ (!!!) ΕΛΕΟΣ!!! Μιλάμε για ΕΦΙΑΛΤΗ!!!

9 Μισθώσεις ή παραχωρήσεις χρήσης ακινήτων, που ανήκουν κατά κυριότητα στο Ταμείο ή σε εταιρεία της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο, μπορεί να καταγγέλλονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου ή της εταιρείας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Η καταγγελία επιφέρει τη λύση της μίσθωσης ή τη λήξη της παραχώρησης δύο (2) μήνες από την επίδοσή της στο μισθωτή ή σε εκείνον στον οποίο παραχωρήθηκε το ακίνητο. Για την πρόωρη λύση των μισθώσεων οφείλεται αποζημίωση ίση με τρία (3) μηνιαία μισθώματα.

ΣΧΟΛΙΟ : Και αν υπάρχει ήδη μισθωτής, τον πετάνε άμεσα έξω, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης με πρόωρη λήξη της μίσθωσης. Δηλαδή, δεν ισχύουν ούτε και τα συμφωνητικά που υπέγραψαν οι άνθρωποι που μίσθωσαν κάποιο ακίνητο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Πρόκειται για παραβίαση κάθε έννομης τάξης!

10 Τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου και των εταιρειών των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο αξιοποιούνται σύμφωνα με επιχειρησιακό πρόγραμμα (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης – Ε.Π.Α.), που περιλαμβάνει ενδεικτικούς τριμηνιαίους στόχους, το οποίο εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 4.

ΣΧΟΛΙΟ : Η πάσης φύσεως αξιοποίηση γίνεται μόνον ύστερα από γνώμη του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ. Ποιοι είναι αυτοί; Διαβάστε και φρίξτε στο Σχόλιο [a22] (άρθρο 4, παρ. 1)

11 , εισφορά, αμοιβή ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου, συμπεριλαμβανομένου του φόρου εισοδήματος για το κάθε μορφής εισόδημα που προκύπτει από τη δραστηριότητα του Ταμείου, του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου, του φόρου έναρξης δραστηριότητας, τέλους, εισφοράς ή δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε Ν.Π.Δ.Δ., Ασφαλιστικών Οργανισμών ή τρίτων, δικαιωμάτων συμβολαιογράφων, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών και αμοιβών ή ανταποδοτικών τελών υποθηκοφυλάκων και πάσης φύσης ανταποδοτικών τελών.

ΣΧΟΛΙΟ : Το Ταμείο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ούτε εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, ούτε τίποτα! Έχει έσοδα και δεν πληρώνει φόρους! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ!

12 Από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. που προβλέπεται στην παράγραφο 5, το περιουσιακό στοιχείο περιέρχεται στην κυριότητα, νομή και κατοχή του Ταμείου, ελεύθερο από κάθε δικαίωμα τρίτου. Για τυχόν δικαιώματά του επί του περιουσιακού στοιχείου που μεταβιβάζεται στο Ταμείο, ο τρίτος έχει αποκλειστικά δικαίωμα αποζημιώσεως, έναντι μόνον του Δημοσίου, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στις παραγράφους 8 και 9.

ΣΧΟΛΙΟ : Και πάλι αναφέρεται εδώ ό,τι και στο άρθρο 2., παρ 8.: ΌΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ! Δηλαδή, και μας παίρνουν όλη την περιουσία και θα μας βγει και ένα κάρο κερατιάτικα από πάνω!!! ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ!!! ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

14 Το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, μεταφέρεται το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την είσπραξή του, σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού της περίπτωσης δ. του άρθρου 5 του ν. 3049/2002 (Α΄ 212), με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο – Λογαριασμός Εσόδων – Αποκρατικοποιήσεις», αφού αφαιρεθούν τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του Ταμείου για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

ΣΧΟΛΙΟ : Πάλι μας λένε εδώ ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση πηγαίνουν απευθείας στην εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό γράφεται ρητώς και πιο πριν, βέβαια. Μας το λενε και το ξανα λένε, μην το λησμονήσουμε...

17. Έσοδα του Ταμείου είναι:

α) Το τίμημα από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται και περιέρχονται σ’ αυτό.

β) Οι τόκοι, τα μερίσματα και οι κάθε είδους αποδόσεις των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων και των χρηματικών διαθεσίμων του.

γ) Επιχορηγήσεις από το Δημόσιο, ανάλογα με το πρόγραμμα αξιοποίησης και τις ανάγκες του.

δ) Έσοδα από κάθε άλλη νόμιμη αιτία.

ΣΧΟΛΙΟ : Και ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΑΥΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! 1) Ό, τι είδους έσοδο σε χρήμα έχει το μεταβιβασμένο περιουσιακό στοιχείο τόκοι , μερίσματα από μετοχές και ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ του πηγαίνουν απευθείας στους Δανειστές μας ακόμα και πριν από την πώλησή του. Δηλαδή, αντί να το πουλήσουν μπορούν, αν ους συμφέρει, απλά να διατηρούν π.χ τον ΟΠΑΠ ή την ΔΕΗ στην κατοχή τους, να εισπράττουν τα έσοδα, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ (βλέπε άρθρο 2, παρ. 7. 2) Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!! Δηλαδή, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίζουμε να τους επιχορηγούμε από χρήματα του ελληνικού λαού, να μας πέρνουν τα έσοδα και να έχουμε εμείς τα έξοδα!!!. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΧΩ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑΤΑ, ΠΛΕΟΝ!!!

18 :Τα έσοδα του Ταμείου διατίθενται για:

α) Την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

β) Την αποπληρωμή τυχόν χρεών του.

ΣΧΟΛΙΟ : Άντε πάλι. Μας το είπατε εκατό φορές, το εμπεδώσαμε!

Άρθρο 3

Διοίκηση – Αρμοδιότητες - Διαχείριση – Καταστατικό

3. 10 Οι τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις του Ταμείου και ο ετήσιος ισολογισμός και απολογισμός του κατατίθενται, ελεγμένοι από ορκωτούς ελεγκτές, από τον Υπουργό Οικονομικών στη Βουλή και συζητούνται στην Επιτροπή του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής. Οι συμβάσεις αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου μπορεί να κυρώνονται με νόμο.

ΣΧΟΛΙΟ μπορεί να ζητούν από την Βουλή να κυρώνει όλες τις πράξεις Κρατους με νόμο, ώστε τα πάντα να είναι σύμφωνα με την «δημοκρατική» τάξη καμία από αυτές τις άνομες πράξεις να μην είναι ανακλητές στο μέλλον!

3. 11 Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Οι εκπρόσωποι υπέχουν υποχρεώσεις εχεμύθειας, σύμφωνα με τους κανόνες περί εμπιστευτικότητας, απορρήτου και σύγκρουσης συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΟ :Και βέβαια σε όλες τις συνεδριάσεις παρίστανται Παρατηρητές των Δανειστών που παρακολουθούν και αναφέρουν στα αφεντικά τους (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ) τα πάντα,ενώ δεσμεύονται όλοι με εχεμύθεια προς όλους τους υπόλοιπους, π.χ τον ελληνικό λαό.

3.16 Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο.

Σε περίπτωση που τα μέλη του Δ.Σ. αποδεδειγμένα αποκαλύψουν ή δημοσιοποιήσουν τα ίδια ή μέσω τρίτων ή δεν αποφύγουν τη διαρροή οποιασδήποτε εμπιστευτικής πληροφορίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα προηγούμενα εδάφια, υπέχουν ευθύνη πλήρους αποζημίωσης για κάθε θετική και αποθετική ζημία, την οποία θα υποστεί το Ταμείο από την αιτία αυτή.

Οι υποχρεώσεις των μελών του Δ.Σ. του Ταμείου που προβλέπονται στην παρούσα παράγραφο (ρήτρα εμπιστευτικότητας) παραμένουν σε ισχύ για τρία (3) έτη μετά την αποχώρησή τους από το Ταμείο.

ΣΧΟΛΙΟ : Δηλαδή να μην μαθαίνει τίποτα ο ελληνικός λαός για το τι κάνουν με την περιουσία του εκεί μέσα! Μόνον η ΕΚΤ, η Ε.Ε και το ΔΝΤ θα ξέρουν......ενώ μετά από τρία χρόνια, αφού φύγουν, θα μπορούν να μας λένε τις λεπτομέρειες για το πλιάτσικο θριαμβολογώντας από κάπου στο εξωτερικό... Θα γράψουν και βιβλίο για το χρονικό του εγκλήματος...

Άρθρο 4 - Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων

4. 1 Στο Ταμείο συνιστάται επταμελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ε.). Το Σ.Ε. ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, για θητεία τριών (3) ετών, που μπορεί να ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστημα. Τα μέλη του Σ.Ε. είναι πρόσωπα εγνωσμένου διεθνούς κύρους που διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους εμπειρία στον τεχνικό, οικονομικό ή νομικό τομέα. Τρία (3) από τα επτά (7) μέλη του Σ.Ε. υποδεικνύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τοποθέτηση, από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3.

ΣΧΟΛΙΟ : ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ: 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, το οποίο αποκλειστικά εισηγείται την αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, τοποθετούνται κατόπιν υποδείξεως των Παρατηρητών, είναι δηλαδή υπάλληλοι της Τρόικα. ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. Π.χ τα λιμάνια μας μπορεί να εισηγηθεί να πουληθούν στους Τούρκους, το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (αφού τους δώσει λεφτά υπογείως π.χ. ο Τζ. Σόρος). Αυτά τους δίνουμε το δικαίωμα να τα κάνουν ή να μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ ότι θα τα κάνουν, αν δεν συμμορφωνόμαστε στο εξής και για όσα χρόνια αυτοί θέλουν, με τα άνομα ξένα συμφέροντα. ΦΑΝΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΤΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;;

4. 3 Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων γνωμοδοτεί μέσα σε εύλογη προθεσμία που τάσσεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες.

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την έκδοση της οποίας προβλέπεται η προηγούμενη υποχρεωτική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων είναι απολύτως άκυρη, αν εκδοθεί χωρίς τη γνωμοδότηση αυτή

ΣΧΟΛΙΟ : Όπως είπαμε και πιο πάνω: Καμία απόφαση δεν επιτρέπεται χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Τρόικα! ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΑΥΤΑ;; ‘Η ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ;; ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΟΣΟΙ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

ΑΡΘΡΟ 5 - Αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

5. 3 Το Ταμείο μπορεί να εκδίδει ομολογιακά δάνεια, για τα οποία επιτρέπεται να παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Οι ομολογίες εκδόσεως του Ταμείου εξομοιώνονται με ομόλογα του Δημοσίου, μπορούν να εκδίδονται σε άυλη μορφή και διέπονται από τις διατάξεις για τους άυλους τίτλους του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΟ : ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!! ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ (ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ) ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ και ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!! ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ!

5. 4 Το Ταμείο μπορεί, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920, να χρησιμοποιεί το προϊόν της έκδοσης ομολογιών για την απόκτηση ομολόγων του Δημοσίου από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΟ : Δηλαδή, το Ταμείο μπορεί να δανείζεται από τρίτους με εγγυήσεις δικές μας(!!!) και με τα λεφτά αυτά να αγοράζει από την ελεύθερη αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε σκοτωμένες τιμές. Δηλαδή, επαναγοράζουν οι ίδιοι το χρέος μας αφού το ξεφτιλίσουν στην ουσία με δανεικά δικά μας!!!! ΕΞΥΠΝΟ!!! ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Π.Χ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ). ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΕΞΟΔΟ!!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ!!!

5.5 Αν δεν είναι δυνατή ή συμφέρουσα η μεταβίβαση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει άμεσα ή έμμεσα εξ ολοκλήρου στο Ταμείο, διενεργείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από γνώμη του Σ.Ε., αναδιάρθρωση της εταιρείας ή τίθεται υπό εκκαθάριση.

ΣΧΟΛΙΟ : ΑΛΛΟ ΤΡΟΜΕΡΟ: ΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ, ΤΟ «ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ». Η καμπάνα χτυπάει μάλλον για τον ΟΣΕ, τα τρένα μας.

ΑΡΘΡΟ 7 - Προσωπικό

7.2 Η κάλυψη των αναγκών του Ταμείου σε προσωπικό μπορεί να γίνεται και με μεταφορά και ένταξη στο προσωπικό του, εργαζομένων σε εταιρείες των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο ή των οποίων περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο Ταμείο. Η μεταφορά πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από αίτημα του Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΟ : Το προσωπικό που εργάζεται στο Ταμείο θα προέρχεται από τους υπαλλήλους του ίδιου του περιουσιακού στοιχείου. Δηλαδή, το προσωπικό που θα υποστηρίξει την εκποίηση π.χ. της ΔΕΗ, μπορεί να είναι προσωπικό της ΔΕΗ, το οποίο, όπως προβλέπεται στο κεφάλαιο Ε’ του εφαρμοστικού νόμου, αν δεν απορροφάται αλλού μέσω ΑΣΕΠ, θα απολύεται. Σαν τον καταδικασμένο σε θάνατο, που βάζουν τον ίδιο να σκάψει πρώτα το λάκο του και μετά τον εκτελούν! ΜΑΚΑΒΡΙΟ!

7.5 Στο Ταμείο μπορεί να αποσπώνται, ύστερα από αίτημά του, υπάλληλοι που υπηρετούν σε διεθνείς οργανισμούς, των οποίων η Ελλάδα είναι μέλος.

ΣΧΟΛΙΟ : Να και άλλοι διεΘνείς «παρατηρητέςς». Υπάλληλοι ξένων οργανισμών μέσα στο Ταμείο που θα εκποιεί ελληνική περιουσία. Ποιοι άραγε θα είναι αυτοί; Τι ρόλο θα παίζουν;

ΆΡΘΡΟ 9 - Λοιπές και Μεταβατικές Διατάξεις του Κεφαλαίου Α΄

1. Τα καταστατικά των εταιρειών των οποίων το σύνολο των μετοχών περιέρχεται άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο μπορούν να τροποποιούνται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, ως προς όλες τις διατάξεις τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920. Διατάξεις νόμων ή κανονιστικών αποφάσεων, με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα, υπαγόμενα σύμφωνα με τον κ.ν. 2190/1920 στο κανονιστικό περιεχόμενο του καταστατικού, παύουν να ισχύουν από τη δημοσίευση του νέου καταστατικού της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΟ : Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Τρομερά επικίνδυνο, αν το σκεφτεί κανείς, τι αυθαιρεσίες μπορούν να γίνουν. Εκτός των άλλων, εφόσον οι διοικητές τους θα είναι πια «εντολοδόχοι» του Δ.Σ. του Ταμείου, θα μπορούν να τους διατάσσουν να αυξήσουν τα τιμολόγια του ρεύματος και του νερού, τα διόδια, τα εισητήρια λεωφορείων κλπ κλπ κατά το δοκούν, χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΣ ΠΩΛΗΘΕΙ).

ΆΡΘΡΟ 10 Σκοπός- Πεδίο εφαρμογής

1. Με τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου ρυθμίζεται η διαδικασία πολεοδομικής ωρίμανσης των δημοσίων ακινήτων και η απόδοση σε αυτά βιώσιμης επενδυτικής ταυτότητας, με σκοπό την αξιοποίησή τους που συνιστά λόγο εντόνου δημοσίου συμφέροντος. Ως δημόσια ακίνητα, για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου, νοούνται τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. ή σε εταιρεία της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α..

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ τηςΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!! Π.Χ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που εκδίδεται ύστερα από αίτηση του κυρίου του ακινήτου, μπορεί να υπάγονται στις ρυθμίσεις του παρόντος Κεφαλαίου και άλλα δημόσια ακίνητα, με σκοπό τη βέλτιστη ανάπτυξη και αξιοποίησή τους.

ΣΧΟΛΙΟ : ...και εάν ξεχάσαμε και κανένα ακίνητο, θα το προσθέσουμε αργότερα...

ΆΡΘΡΟ 11 Γενικοί Κανόνες Χωροθέτησης και Γενικές Χρήσεις Γης

Α. Γενικοί κανόνες χωροθέτησης:

2. Δεν επιτρέπεται η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων, τα οποία εμπίπτουν στο σύνολό τους σε οικότοπους προτεραιότητας, σε περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης και προστασίας της φύσης που καθορίζονται κατά τις διατάξεις των άρθρων 19 παράγραφοι 1 και 2 και 21 του ν. 1650/1986 (Α΄ 160), όπως ισχύει, σε πυρήνες εθνικών δρυμών και σε διατηρητέα μνημεία της φύσης.

ΣΧΟΛΙΟ : ΑΠΟ ΤΟ «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ (Π.Χ. ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΥΜΟΙ)

3. H αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων στα οποία περιλαμβάνονται χώροι που προστατεύονται από την κείμενη περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία λόγω του ειδικού χαρακτήρα τους, όπως είναι ιδίως ζώνες προστασίας αρχαιολογικών χώρων, ιστορικοί τόποι, φυσικά πάρκα και περιοχές οικοανάπτυξης, πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και περιορισμούς που θέτουν οι σχετικές διατάξεις.

ΣΧΟΛΙΟ : ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΛΠ. π.Χ. ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩΛΗΘΕΊ Η ΙΔΙΑ Η ΑΚΡΌΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ Π.Χ. ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Ή ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ» ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Β. Γενικές χρήσεις γης

Τα δημόσια ακίνητα που προβλέπονται στο προηγούμενο άρθρο και τα οποία βρίσκονται σε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και εκτός ορίων οικισμών προ του 1923 ή κάτω των 2.000 κατοίκων μπορούν να υπάγονται, σύμφωνα με το γενικό προορισμό ανάπτυξης και αξιοποίησής τους, στις ακόλουθες γενικές κατηγορίες χρήσεων γης:

ΣΧΟΛΙΟ : Η παράγραφος αυτή αναφέρεται στις επιτρεπόμενες χρήσης που μπορούν να έχουν ακίνητα του δημοσίου που πωλούνται από το Ταμείο και βρίσμονται εκτός σχεδίου πόλεως. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ: και Θρησκευτικοί χώροι, πολιτιστικά κέντρα κλπ. θα μπορεί π.χ. ένας αμφιβόλου προέλευσης ξένος ιδιωτικός ή κρατικός φορέας να αγοράσει γη του Δημοσίου και να ανεγείρει ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ένα θρησκευτικό χώρο (π.χ. Τζαμί, βουδιστικό μοναστήρι κλπ κλπ) ή να μετατρέψει προς αυτό τον σκοπό ένα ήδη υπάρχον κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο.

Γ. Γενικοί όροι δόμησης

Ο ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης για κάθε μία από τις γενικές κατηγορίες χρήσεων γης που προβλέπονται στην παράγραφο Β ορίζεται ως εξής:

α) Τουρισμός – αναψυχή: 0,2

β) Επιχειρηματικά πάρκα: 0,3

γ) Θεματικά πάρκα – εμπορικά κέντρα – αναψυχή: 0,4

δ)Χρήσεις μεταφορικών, τεχνικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών υποδομών και λειτουργιών: 0,4

ε) Δημόσια ακίνητα μικτών χρήσεων: 0,4

ΣΧΟΛΙΟ : ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΧΤΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ: Π.χ για 4 στρέμματα εκτός σχεδίου ένας ιδιώτης σήμερα κτίζει 200 τ.μ ενώ εδώ προβλέπονται 800 – 1600 τ.μ!!

Άρθρο 12

Χωρικός προορισμός - Επενδυτική ταυτότητα δημοσίων ακινήτων

5. Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα μπορεί να τροποποιούνται εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σχέδια πόλεως καθώς και πολεοδομικές μελέτες ή/και να καθορίζονται ειδικές χρήσεις γης και ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης για τα εντός σχεδίου πόλεως δημόσια ακίνητα, ακόμη και κατά παρέκκλιση από τους ισχύοντες στην περιοχή όρους και περιορισμούς δόμησης καθώς και από τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, προκειμένου να αποδοθεί ο βέλτιστος πολεοδομικός-επενδυτικός προορισμός στο προς αξιοποίηση ακίνητο. Στις περιπτώσεις αυτές, η δημοσίευση του σχετικού εγκριτικού διατάγματος έχει τις συνέπειες έγκρισης σχεδίου πόλεως, κατά τις διατάξεις του ν.δ. 17.7/16.8.1923.

ΣΧΟΛΙΟ : Με απλά Προεδρικά διατάγματα, μπορούν να τροποποιούνται χρήσεις γης , ρυμοτομικά σχέδια, ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμισης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγοραστές!! Δηλαδή, εν ονόματι των δανειστών καμία σημασία δεν έχουν οι πολεοδομικές διατάξεις και γενικά παραμερίζονται όλοι οι νόμοι του ελληνικού κράτους να βολευτούν αυτοί. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΣτΕ;

Άρθρο 13

Χωροθέτηση επενδυτικού σχεδίου

1. Αλλαγής ύστερα από αίτηση του κυρίου της επένδυσης. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται:

α) Οι ειδικότερες κατηγορίες έργων, δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων που πρόκειται να ανεγερθούν στην έκταση του εγκεκριμένου ΕΣΧΑΔΑ του δημοσίου ακινήτου, καθώς και τα αναγκαία συνοδά έργα (έργα εξωτερικής υποδομής), όπως είναι ιδίως τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών, φυσικού αερίου και ύδρευσης, καθώς και οι οδοί προσπέλασης και οι κόμβοι σύνδεσης των δημοσίων ακινήτων με το εθνικό, περιφερειακό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΟ : Ο επενδυτής κατόπιν αιτήσεώς του μπορεί να ζητά να εκτελεστούν και συνοδά έργα υποδομής. Ποιος τα πληρώνει αυτά; Προφανώς όχι ο επενδυτής αλλά το ΔΗΜΟΣΙΟ. Δηλαδή, για ό,τι επένδυση αποφασίσει αυτός πρέπει ΕΜΕΙΣ να του πληρώσουμε και όλες τις υποδομές!!

2. Για την έκδοση της απόφασης της προηγούμενης παραγράφου, αντί των οργανισμών και φορέων που αναφέρονται στο άρθρο 4 παρ. 2 και 3 του ν. 1650/1986, όπως ισχύει, γνωμοδοτούν το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που προβλέπεται στο άρθρο 16 του παρόντος νόμου και το οικείο Περιφερειακό Συμβούλιο εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών

ΣΧΟΛΙΟ : ...και φυσικά η απόφαση για το εάν θα πραγματοποιηθούν τα «αναγκαία συνοδά έργα» υποδομών ανήκει στο Κεντρικό Συμβούλιο για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, δηλαδή έμμεσα στους δανειστές. Δεν είναι οι προβλεπόμενοι από τον μέχρι στιγμής ισχύοντα νόμο φορείς. Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει και ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε...

ΆΡΘΡΟ 14

Παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

1. Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι πενήντα (50) χρόνια με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και με καταβολή ανταλλάγματος που προσδιορίζεται στην οικεία σύμβαση παραχώρησης. Για την εκτέλεση των έργων στον αιγιαλό ή στην παραλία τηρείται η διαδικασία που ορίζεται στις διατάξεις του ν. 2971/2001 (Α΄ 285). Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος και τα όργανα προσδιορισμού του ανταλλάγματος και κάθε σχετικό θέμα.

ΣΧΟΛΙΟ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑ ΔΕ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΟΙ!! Αυτό που ισχύει ως δίκαιο από την εποχή του Ιουστινιανού, ότι οι ακτές είναι αποκλειστικά προς χρήση του Λαού, το καταργούν τώρα οι Τροϊκανοί! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

2. Ο κύριος της επένδυσης ή ο έλκων εξ αυτού δικαιώματα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εθνικής ανάγκης, έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής και με αντάλλαγμα χρήσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας που του παραχωρείται με την ως άνω διαδικασία για την κατασκευή λιμενικών έργων, που εκτελεί ύστερα από άδεια των αρμόδιων αρχών.

ΣΧΟΛΙΟ : Τους παραδίδουμε αποκλειστική χρήση του αιγιαλού. Θα πουλήσουν ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ. ΑΘΛΙΟ ! ! !

Sibraxi mailto:sibraxi.politon@tellas.gr