01 Αυγούστου 2011

Αβραμόπουλε μην ονειρεύεσαι γιατί ή Σαμαράς ή κανείς για να μην πω Καραμανλής και παρεξηγηθώ :)

http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/11/359184.jpgΣε μια εποχή που οι Έλληνες όλο και περισσότερο καταλαβαίνουν ότι ο Καραμανλής αναγκάστηκε να προσφύγει σε εκλογές ο Αβραμόπουλος που τυπικά είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ, που είναι υπερ της συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές, αντί να κάνει αντιπολίτευση και να αφουγκραστεί τον κόσμο που ασφυκτιά κάτω από τα δυσβάσταχτα μέτρα του ΠΑΣΟΚ...

θυμήθηκε να επαναφέρει στην επικαιρότητα τι έγινε πριν 2 χρόνια και να μας πει ότι φταίει ο Καραμανλής που πήγε σε εκλογές ενώ έπρεπε να κάνει τον μακάκα και να πάρει ότι δύσκολα μέτρα απαιτούνταν και μετά να τον έριχναν για να έρθει το ΠΑΣΟΚ να κάνει τον καλό διαχειρηστή.

Την αρχική του θέση για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές το 2009 εξέφρασε λοιπόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στον Real Fm στους 97.8. «Έπρεπε να δώσουμε την μάχη και ας πέφταμε» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί ενάντια της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Έσφαλαν εκείνοι που ήταν υπέρ των εκλογών» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ....

Καθόλου δεν έσφαλαν Δημητράκη... έπραξαν σοφά αφήνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά και δεν την πάτησαν σαν το Μητσοτάκη που το 1989 παρέλαβε μια χωρα που δεν μπορούσε να πληρώσει τις συντάξεις και τους την παρέδωσε σουλουπωμένη για να κάνουν τους εκσυγχρονιστές τα επόμενα 11 χρόνια, με αποτέλεσμα η προπαγάνδα να εμφανίζει σήμερα τον Μητσοτάκη σαν γκαντέμη και καταστροφέα και το Σημίτη και τον ΓΑΠ σαν σωτήρες και εκσυγχρονιστές...

Μην αγχώνεσαι λοιπόν και ο κόσμος έχει καταλάβει πολύ καλά γιατί ο Καραμανλής αναγκάστηκε να πάει σε εκλογές και θυμάται προπάντων ότι τη μάχη την έδωσε μόνος του με όλους τους κερατάδες να κοιτάνε αμέτοχοι...

Και που 'σαι: Μη χαίρεστε, γιατί έχω την αίσθηση πως αν αποτύχει ο Σαμαράς κανείς ανάξιος δεν πρόκειται να έχει την ευκαιρία... άρα ή Σαμαράς ή κανείς για να μην πω Καραμανλής και παρεξηγηθώ :)

Μνήμη Ίωνος Δραγούμη

του Κώστα Χατζή

«Ως πότε, ω επίσημοι παλιάνθρωποι, θα εμπνέετε τριγύρω σας τεμπελιά, απιστία, ταπείνωση και πανικό, επιφύλαξη, σιωπή και υπομονή ; Ως πότε θα μας λέτε μην κουνιέστε, μην ετοιμάζεστε ; »


Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 συμπληρώθηκαν 91 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από ένοπλη, παρακρατική ομάδα που χρηματοδοτείτο από τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους «διαπλεκόμενους» της εποχής. Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, χθες το πρωί, μια παρέα ανθρώπων από τρεις διαφορετικές γενιές αποφασίσαμε να καταθέσουμε ένα στεφάνι στη μνήμη του. Δεν εκπροσωπούσαμε τίποτα και κανέναν. Μόνο τους εαυτούς μας.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πατριώτες. Αλλά ούτε και λοβοτομημένοι υπηρέτες κομματικών γραφείων για να λησμονήσουμε την επέτειο. Όπως έγραψε ο Δραγούμης, «μας συνέδεσε η ανίκητη σιχασιά για το ελλαδικό κράτος κ τα στενά ιδανικά των μικροπολιτικών του. Μας συνέδεσε ο πόθος να διατηρηθεί κ να προκόψει το έθνος».

Κανονικά, σε τούτες τις αράδες θα έπρεπε να χωρέσουν δυο λόγια για το ηθικό και πολιτικό μέγεθος του ανδρός. Αλλά πώς να γράψεις για κάποιον που αισθάνεσαι τόσο μικρός όταν τον συλλογιέσαι ; Για κάποιον που προτίμησε την πράξη από τη θεωρία ; Την ένοπλη μάχη για τις ιδέες και το έθνος, από τη σιγουριά της αριστοκρατικής καταγωγής ; Την κοινωνική συνείδηση, από τα προνόμια της αστικής ζωής ; Τη δυσκολία του βιοπορισμού, από την ευπορία τoυ μεγαλοαστού ; Και ακόμα, πώς να γράψεις για κάποιον που μοιάζει να είχε προβλέψει μέχρι λεπτομέρειας τα δεινά που υφίσταται ο ελληνισμός σήμερα ;

Όπως και να’χει, στην ελληνική κοινωνία υπάρχουμε κι εμείς που εμπνεόμαστε από εκείνον. Λίγοι ή πολλοί, το μέλλον θα δείξει. Αλλά εμπνεόμαστε από εκείνον. Όχι από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του. Τους ηθικούς αυτουργούς, επίσης, της πιο επαίσχυντης δίκης στη νεοελληνική ιστορία, της οποίας τα εκτελεσθέντα θύματα δικαιώθηκαν έστω και μετά θάνατον. Τους ηθικούς αυτουργούς τριών ενόπλων πραξικοπημάτων που εγκαθίδρυσαν από τότε μέχρι σήμερα, «εγγυήτριες» και «προστάτιδες» ξένες δυνάμεις που καταδυναστεύουν τον ελληνισμό : Τους σημερινούς δανειστές, δυνάστες και κατακτητές της χώρας μας.

Όχι, δεν θεωρούμε όλοι τον βασικό πολιτικό αντίπαλο του Δραγούμη «μεγάλο Έλληνα ηγέτη», πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε τα τραγικά αποτελέσματα των πράξεών του. Δεν εμπνεόμαστε όλοι από «την τέχνη της διαπραγμάτευσης» γιατί την αντιμετωπίζουμε ως ωραιοποιημένη επιβράβευση της οσφυοκαμψίας και της υποταγής μπροστά στις επιβουλές των «γνωστών-άγνωστων» ισχυρών που θέλουν να διαφεντεύουν τα έθνη και τους ανθρώπους παγκοσμίως.

Για εμάς, τούτα τα λόγια είναι έμπνευση : «Δεν αλλάζω. Δεν αλλάζω ούτε δρόμο. Όταν φυσάει δυνατά από κάπου, κάνω πλώρη κατ’ επάνω και μένω στο δρόμο μου. Δεν αλλάζω δρόμο. Τα παπούτσια μου μπορεί να γίνουν βαριά και να με κουράζουν μα προβαίνω…Δεν έχω να σκοτιστώ για τα όσα λεν τα άλλα έθνη για το έθνος μου, παρά θα φροντίζω να ξανοίγω το δρόμο του να το ξελευτερώσω, μην ακούοντας τους άλλους, μην κοιτάζοντας κανένα. Δεν πασχίζω για το κράτος, γιατί το κράτος το δικό μας δεν αξίζει να το βοηθεί κανένας, είναι μονάχα ορμητήριο. Εγώ πασχίζω για το έθνος. Είναι ανάγκη να φτιάξω ανθρώπους, να λευτερώσω τους Έλληνες, ελεύθερους και δούλους, γιατί είναι όλοι τους σκλάβοι και ραγιάδες»

Λόγια σαν τα παραπάνω, βέβαια, μάλλον ακούγονται γραφικά στους σημερινούς κυβερνώντες. Έτσι τα αντιμετώπιζαν και οι κυβερνώντες επί Δραγούμη, «οι άνθρωποι με τα φεσάκια που είναι άξιοι μόνο για ανάλατες αττικές ειρωνείες…Ενθουσιασμός μόνο για το δικό τους συμφέρον τους συναρπάζει…Όποιος τύχει και δεν ακολουθεί το κοπάδι είναι τρελός». Αλλά το ίδιο γραφικά ή και επικίνδυνα ακούγονται τέτοια λόγια και στους ηγήτορες κάποιων κομματικών γραφείων που ανησυχούν μήπως προκύψει οτιδήποτε διαφορετικό, μήπως εμφανιστεί κάποια δύναμη που θα αποκαλύψει τον σκοτεινό τους ρόλο και θα σταθεί εμπόδιο στις μηχανορραφίες τους. Ίδιοι κι απαράλλαχτοι με το «στοιχειά του Πατριαρχείου» που περιέγραφε ο Ίων, «που σε όποιο διάδρομο κι αν διάβαινες τους εύρισκες, περνώντας σαν ίσκιος με υποκριτικά σταυρωμένα ή κρεμάμενα χέρια κ με πονηρά μάτια πίσω από τα ματογυάλια, βλέποντάς σε καλά για να καταλάβουν τι γυρεύεις εκεί».

Ας είναι…Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, άλλοι στην επιφάνεια και άλλοι υπογείως. Και όσο δεν μας βρίσκουν ενωμένους εναντίον τους, όσο το προσωπικό μας συμφέρον μπαίνει πάνω από το εθνικό, τόσο θα εξακολουθούν να την κάνουν. Όσο χειραγωγούμαστε από ακαταλαβίστικα μισόλογα ή από τις δήθεν ανεξάρτητες διαμαρτυρίες με τους βρώμικους επικοινωνιακούς χορηγούς, η αγανάκτησή μερικών θα γίνεται αμορτισέρ για να απορροφά τους κραδασμούς του συστήματος και να αποτρέπει την πιθανότητα αληθινής επανάστασης πολύ περισσότερων.

Δική μας δουλειά δε μπορεί να είναι άλλη παρά η ανατροπή τους. Η βίαιη αποκαθήλωση του εθνοπροδοτικού εσμού που διαφεντεύει την Πατρίδα και μας παραδίδει ως λάφυρο σε εγχώριους και ξένους οικονομικούς κατακτητές της παγκοσμιοποίησης. Και η δημόσια διαπόμπευση και τιμωρία κάθε σύγχρονου Πήλιου Γούση που, τάχα, υπηρετεί την ανύπαρκτη, εδώ και δεκαετίες, κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Όσο δεν κάνουμε τη δουλειά μας, όσο δεν αναλαμβάνουμε την ατομική και συλλογική μας ευθύνη, όλοι μας, στενεύουν και τα περιθώρια της κριτικής μας. Οπότε, για αρχή, ας φροντίσουμε να συνειδητοποιήσουμε το καλοσκηνοθετημένο θεατρικό έργο που παίζεται, σε συνέχειες, μπροστά στα μάτια μας κι ας αναρωτηθούμε, όπως ο Ίων : « Τι εμποδίζει τους Έλληνες τους τωρινούς να κουνηθούν σαν έθνος και να δημιουργήσουν ; Αυτό, ό, τι κι αν είναι, πρέπει να λείψει από τη μέση».

Υ.Γ. Όλα τα αποσπάσματα σε εισαγωγικά είναι, φυσικά, από το έργο του Ίωνα Δραγούμη «Όσοι Ζωντανοί», ένα βιβλίο που αν υπάρχει κάποια λαϊκή και κοινωνική πολιτική δύναμη στον τόπο θα έπρεπε να διαθέσει ένα ελάχιστο τμήμα της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης που λαμβάνει για να προμηθεύσει κάθε νέο Έλληνα με ένα αντίτυπο. Θα ήταν ελάχιστη πράξη ανύψωσης του καταποντισμένου ηθικού μιας γενιάς, που βλέπει το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της να υποθηκεύεται και επιλέγει να μεταναστεύσει. Ίσως να αποτελούσε ανάχωμα αυτής της φυγής, που αφήνει τη χώρα στα χέρια των κάθε είδους λαθρεποίκων της.

Ο Μπουτάρης συνυπογράφει κείμενο στήριξης για τα ΑΕΙ... με την ιδιότητα του αλκοολικού;

Πάνω από 60 προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της Θεσσαλονίκης υπογράφουν κείμενο υποστήριξης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ. Συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο δηλώνουν την υποστήριξή τους στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.

Οι υπογράφοντες επισημαίνουν μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και παντού στην επικράτεια, δεν μπορεί να αφορά μόνο τις πρυτανικές αρχές και τις κομματικές νεολαίες, αλλά την ελληνική κοινωνία και την απαίτηση της κοινωνίας για ένα πανεπιστήμιο που διακρίνεται από την καινοτομία και την αριστεία στην έρευνα, στη διδασκαλία και στη φοίτηση.

Υπογραμμίζουν ότι θεωρούν καθοριστικής σημασίας τα εξής σημεία του νομοσχεδίου:

-Τον αποκλεισμό των κομματικών νεολαιών από τη διακυβέρνηση του πανεπιστημίου.

-Τη συμμετοχή στο Δ.Σ. των ΑΕΙ επιφανών προσωπικοτήτων της πόλης, και όχι μόνο.

-Την δυνατότητα ίδρυσης επώνυμων εδρών από χορηγούς.

-Το μέτρο της επιλογής πρυτάνεων και κοσμητόρων μέσα από διεθνείς προσκλήσεις ενδιαφέροντος.

Συλλήψεις για πειρατεία συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

Στο σχηματισμό 14 δικογραφιών κατά 16 «πειρατών» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών προχωρά η Αστυνομία. Ήδη, συνελήφθησαν 10 άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η οικονομική ζημία της εταιρείας, μέρος του οποίου είναι ζημιά του ελληνικού δημοσίου, υπολογίζεται σε 1.061.200 ευρώ.

Οι δικογραφίες σε βάρος 16 ατόμων στις πόλεις της Ξάνθης, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή μέσω διαδικτύου τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται επιπλέον και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες, στην Υποδιεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της νέας Υπηρεσίας, από ανώνυμη εταιρία παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας, εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα οι 16 διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 801 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης, καθώς και σε μεγάλο αριθμό χρηστών διαδικτύου.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν από τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες και τα καταστήματα των προαναφερομένων ατόμων, με τη συνδρομή και των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 46 δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές, 14 συσκευές σύνδεσης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ (modem-router), 21 αναγνώστες καρτών, μία συσκευή προγραμματισμού καρτών, πέντε φορητοί και σταθεροί Η/Υ, 17 εσωτερικοί και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, πέντε φορητά αποθηκευτικά μέσα (USB stick), 111 κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών διαφόρων χωρών μεταξύ των οποίων και 10 του μπουκέτου καναλιών γνωστής εταιρείας που διαχειρίζεται η εγκαλούσα εταιρία καθώς και 11 λευκές τύπου GAMMA, οι οποίες είναι παράνομες κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα ιδιοκτησίας ενός από τους συλληφθέντες, στο οποίο εργάζονταν και άλλοι δύο από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό και χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά, διάφορες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 309 γραμμαρίων επιμελώς κρυμμένες καθώς και μία εύχρηστη ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ επιμελώς κρυμμένο εντός επίπλου της οικίας.

Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ' ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των -1.061.200- ευρώ, μέρος εκ των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως ΦΠΑ και ποσοστό από υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Από τους 10 συλληφθέντες, οι εννέα παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση στα κατά τόπους Πλημμελειοδικεία και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία, ενώ η δέκατη αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Παράλληλα ενημερώθηκε το ΣΔΟΕ για τη βεβαίωση των αντίστοιχων φορολογικών παραβάσεων.

Ταξιτζήδες διέλυσαν τα γραφεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα

Γυαλιά –καρφιά τα έκαναν αγανακτισμένοι ταξιτζήδες στα γραφεία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάση Οικονόμου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Οι ταξιτζήδες, που αποκόπηκαν από την πορεία διαμαρτυρίας των συναδέλφων τους, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες δεν άφησαν τίποτα όρθιο ενώ η καταστροφική τους μανία τρομοκράτησε τους συνεργάτες του βουλευτή.

Σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου τονίζει πως « όλοι όσοι ποντάρουν σε τέτοιου τύπου ενέργειες κάνουν κακό κυρίως σε αυτούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν».

Παρότρυνση ΠΑΣΟΚ προς χαφιέδες: "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" (για να δανειστώ τίτλο από εποχές ΝΔ)

Με ένα τηλεφώνημα στο 11012 ή με ένα e-mail στο fpccu@hellenicpolice.gr μπορεί ο κάθε πολίτης να καταγγείλει φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το 11012 είναι ο τηλεφωνικός αριθμός της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα πραγματοποιεί άμεσους ελέγχους και θα συντάσσει δικογραφίες σε βάρος των φοροφυγάδων ή άλλων παρανομούντων.

Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι στοχευμένοι. Δεν θα υπάρχουν τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες. Θα πραγματοποιούνται έρευνες μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών ή και ύστερα από παραγγελίες δικαστικών αρχών. Πολλοί από τους παρανομούντες θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο».

Επιπλέον στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr θα συγκεντρώνονται καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις απατών και παιδικής πορνογραφίας κι άλλων στο διαδίκτυο που θα χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Στη νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα υπηρετούν περίπου 200 αστυνομικοί, γενικών κι ειδικών καθηκόντων .

Άδειασμα Οικονόμου από Βενιζέλο: Δεν μειώνεται ο ΦΠΑ γιατί θα χάσουμε πολλά έσοδα...

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, ξεκίνησε σήμερα, 1η Αυγούστου.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για αλλαγές σε κάθε κεφάλαιο που αφορά τη φορολογία, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα προκαλέσουν πλήγμα στα φορολογικά έσοδα. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι τυχόν μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 10% και στο 20% θα οδηγήσει σε απώλεια 1,8 δισ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί από άλλες πηγές.

Μέχρι τις 22 Αυγούστου, οι προτάσεις των φορέων θα συγκεντρωθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση forologikosdialogos@minfin.gr, ενώ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταρτιστεί το προσχέδιο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο διάλογος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε τους άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να είναι απλό, αντιγραφειοκρατικό, να συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή, να έχει φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, να είναι αναπτυξιακό, εσωτερικά δίκαιο και ρεαλιστικό. Επίσης, θα πρέπει να είναι πειστικό προς τον πολίτη, να φέρνει νέα αντίληψη για την επίλυση των φορολογικών διαφορών και να δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο φορολογικής διοίκησης.

Γιάννης κερνάει,Γιάννης πίνει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ Ν.Δ.

Με μια σύμβαση που ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης,ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ Τάκης Σχοινοχωρίτης που τυγχάνει αδελφός του προέδρου της νομαρχιακής της Ν.Δ στην Αργολίδα Δ.Σχοινοχωρίτη,αναθέτει ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟ-ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε κατάστημα του Άργους,του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο κουνιάδος του προέδρου του Δ.Σ του Δήμου 'Αργους-Μυκηνών Ι.Μαλτέζου.

H συνέχεια στο cobra-argos.blogspot.com

Μεγάλη γκάφα του ΒΗΜΑΤΟΣ ξεγυμνώνει την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ!!!

Στο ΒΗΜΑ, μάλλον στη βιασύνη τους να στηρίξουν την κυβέρνηση με τις επιστολές Δούκα, διέπραξαν γκάφα ολκής.

Αντιγράφω την επιστολή του κ. Δούκα:

20 Ιουλίου 2004 – «Τα ταμεία είναι άδεια, υπάρχουν κρυφά χρέη»

«Όπως διαγράφονται τα ταμειακά έσοδα/έξοδα για την περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2004, το “ταμειακό” έλλειμμα ήταν της τάξεως των 7,4 δισ.

Για το εξάμηνο Ιανουάριος- Ιούνιος 2004το “ταμειακό” έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,14 δισ. ευρώ.

Όπως και να έχει το θέμα, εκτιμώ πως το δωδεκάμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ανοίγματα του εξαμήνου. Δηλαδή, το ταμειακό “άνοιγμα” μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ ή το 11% του ΑΕΠ!

Οι υπερβάσεις στις πρωτογενείς δαπάνες θα ξεπεράσουν αυτές που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό κατά 2,9 δισ. ευρώ περίπου.

Δηλαδή, οι πρωτογενείς δαπάνες για το 2004 μπορεί να ξεφύγουν και από τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (32,8 δισ.) και να φθάσουν στα 36 δισ.

Και οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν από τα 9.750 ευρώ στα 10.700 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, κατά μία κάπως πρόχειρη πρόβλεψη, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2004 μπορεί να υπερβεί και το 6% του ΑΕΠ! – χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι ελάχιστες από τις πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζονται ως πρωτογενείς δαπάνες.

Παραλάβαμε “άδεια ταμεία”!

Δηλαδή, παραλάβαμε επίσημο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που στο τέλος του Φεβρουαρίου 2004 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ και κρυμμένες υποχρεώσεις .

Σε αυτό το επίσημο χρέος πρέπει να προστεθούν και μη σωστά καταχωρισμένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 8,5 δισ. ευρώ όπως για:

* τα φάρμακα (2,2 δισ. ευρώ),

* το ταμείο νομικών (400 εκατ.),

* για τα “νέα τοκομερίδια” (6 δισ., τώρα περίπου 5 δισ.),

*τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα (800 εκατ.). 
*Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία (της τάξεως των τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ) για τις μισθολογικές προαγωγές των συνταξιούχων αξιωματικών των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν προ του 2000 (ύψους περίπου 1 δισ.ευρώ) και τα χρέη προς τους ΟΤΑ (1 δισ.)

Δηλαδή, κληρονομήσαμε χρέη ύψους τουλάχιστον 199,5 δισ. ευρώ και επιπλέον περίπου 11 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο!».

Τι μας λέει, λοιπόν, ο κ. Δούκας;

Πρώτον ότι το 2004 παρέλαβε άδεια Ταμεία!

Δεύτερον, το έλλειμμα του 2004 θα ανήρχετο στο 6% του ΑΕΠ, αντί πλεονάσματος που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του κ.Σημίτη

Τρίτον, ότι το χρέος ήταν 199, 5 δις ευρώ σύν 11 δις ευρώ δάνεια εγγυημένα από το κράτος. Δηλαδή το συνολικό χρέος ανήρχετο στα 210 δις ευρώ!

Αν υπολογιστούν και οι δαπάνες για τόκους, που κατά τον κ. Δούκα θα ανέρχονταν σε 10.7 δις ετησίως, τότε το 2009, η Κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε χρέος:

210 δις που κληρονόμησε

64 δις για τόκους (6 χρόνια Χ 10.7 δις ετησίως)

28 δις που δόθηκαν για τη στήριξη των Τραπεζών.

Σύνολον 302 δις!

Άρα ποιός χρέωσε τη χώρα;

Μήπως πρέπει το ΒΗΜΑ να ζητήσει συγνώμη από τους αναγνώστες του (και τον ελληνικό λαό), τους οποίους παραπληροφορούν ασύστολα ότι η ΝΔ οδήγησε τα χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης;

Κ.Ρ.

Υ.Γ Υποθέτω ότι το ΒΗΜΑ θεωρεί γενικώς αξιόπιστο τον κ. Δούκα σε όλες του τις επιστολές, αφού τις φιλοξενεί.Δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος σε μια επιστολή και …αναξιόπιστος στην άλλη!!!

http://www.antinews.gr/2011/08/01/116022

Ufo στο Google Earth!

Ίσως πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ, η για μια απλή απάτη, όμως στο γνωστό πρόγραμμα περιήγησης Google Earth εμφανίζεται ένας...ιπτάμενος δίσκος!

Το Google Earth προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου να το “κατεβάσουν” εντελώς δωρεάν και να περιηγηθούν εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, παρατηρώντας κτίρια, δρόμους, ολόκληρες πόλεις, περιοχές και άλλα.

Για να παρατηρήσετε δε, τον ιπτάμενο δίσκο, αναζητήστε το Cape Town της Ν. Αφρικής και τις σφαίρες (μπάλες πληροφορίας οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να δει μία περιοχή σε λήψη 360ο) στις συντεταγμένες 34ο 21’12.66»S & 18ο 29’24.41»Ε.

Δίπλα σε ένα ψηλό κτίριο στο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας έχει καταγραφεί ένας ιπτάμενος δίσκος!

cosmo.gr

Πορεία 200 ρέμπελων επειδή τους απαγορεύθηκε να ουρούν και να αφοδεύουν στο Σύνταγμα!

Πορεία πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας, οι ρέμπελοι που το παίζουν Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος. Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν περίπου 200 άτομα, κατευθύνεται μέσω του πεζοδρόμου της Ερμού στην πλατεία Κοτζιά προκειμένου να τα χώσουν στο ήρωά τους, μέχρι πρότεινος, τον Καμίνη.

«Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό» ζητά ο Αντ. Σαμαράς

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/samaraslxl.jpgΤη σύσταση ενός «Εθνικού Συμβολαίου για τον Τουρισμό» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του κλάδου ζήτησε από την κυβέρνηση ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας.

Καλώντας την κυβέρνηση «να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες», ο κ. Σαμαράς δήλωσε, συγκεκριμένα: «Επειδή ακούμε πολλά για ''συναίνεση'' και παρακολουθούμε πολλές φορές την Κυβέρνηση να προσπαθεί με ''μερεμέτια'' να λύσει σοβαρά προβλήματα, σήμερα προτείνουμε ένα απλό βήμα συναίνεσης: Για ένα ζήτημα έξω και πάνω από την κομματική διαμάχη. Για ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά στην Εθνική Οικονομία, και μάλιστα τον πιο νευραλγικό τομέα της σήμερα: Τον Τουρισμό».

Στην πρόταση του κ. Σαμαρά περιλαμβάνεται:
1. Η ίδρυση Αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού.
2. Η δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός στη διαφήμιση και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.
3. Η καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες.
4. Η εξειδίκευση του χωροταξικού σχεδίου για τον Τουρισμό, με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, τις τουριστικές αντοχές κάθε περιοχής, την ισόρροπη κατανομή των επενδύσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τουριστικά προϊόντα αιχμής, που θα μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό.
5. Η μείωση της Γραφειοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι
στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 23 Αυγούστου. Τα συνδικάτα του τουρισμού και επισιτισμού αντιδρούν στην πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την απένταξη ειδικοτήτων του κλάδου από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θα εξετάσει κατά τη συνεδρίασή της την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

15 εκ ευρώ για τζαμί στο Βοτανικό και μούγγα1 όλα τα αριστερά λαμόγια που θέλουν διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiKFSK5rK-V2SP8oU39MDp1Vu8OoyfxVb40RpKj2blRN40Z-_RQ6Cnw-9oWGhKAoKBbHNrrAL4OAbicXM5RQaP1t_Y_IwwNkBqo7iirSoTsGOjynJKMrpwZrmhzUS5-ajjzcdWSvKKqDal/s1600/muslims1_thumb-480x0.jpgΚαι φυσικά δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί κανένα απ' τα αριστερά λαμόγια που επί 1 μήνα ουρούσαν και αφόδευαν στην πλατεία Συντάγματος... όταν τα λεφτά τα δικά μας (γιατί αυτοί είναι παράσιτα και δεν προσφέρουν τίποτα στο Κράτος) πηγαίνουν για τζαμί, είναι ωραία και καλά και αν διαμαρτυρηθούμε θα μας πούνε και φασίστες... όταν όμως πάνε για καμιά ορθόδοξη εκκλησία τότε γίνονται πύραυλοι... λαμόγια του κερατά δεν φταίτε εσείς αλλά εμείς που σας συντηρούμε και σας ανεχόμαστε.

Διαβάστε και την είδηση:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανέγερση Τζαμιού στο Βοτανικό, μετά την ενσωμάτωση της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και τη ρύθμιση των αυθαιρέτων. Η δημιουργία τόπου θρησκευτικής συνάθροισης φαίνεται να συνδέεται και με πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα.

Αρχές του 2000 προωθούνταν η δημιουργία τεμένους στην Παιανία, όμως το εγχείρημα ναυάγησε και πλέον η υλοποίηση της εγκατάστασης έχει χωροθετηθεί στον Ελαιώνα, στο ακίνητο της πρώην βάσης του Ναυτικού. Η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί αρχικά στο νομοσχέδιο για την ενέργεια, αλλά μετά τις αντιδράσεις του ΛΑ.ΟΣ απεσύρθη.

Δαπάνη 15 εκατ. ευρώ

Η εγκατάσταση –θα εξυπηρετεί περισσότερους από 500 μουσουλμάνους– θα υλοποιηθεί με δαπάνες του Δημοσίου, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και έχει θεσμοθετηθεί από το νόμο 3512 του 2006. Όπως προβλέπεται, η «ανέγερση του Τεμένους θα γίνει από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, θα ιδρυθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Οι τακτικοί πόροι του Ν.Π.Ι.Δ. θα προέρχονται από επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία και συντήρηση του Τεμένους, ενώ, βάσει του σχετικού νόμου, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα συμμετέχει ένας γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας με τον αναπληρωτή του.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η μελέτη για την εγκατάσταση και την κατασκευή του Τεμένους για λογαριασμό του Δημοσίου θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (Ε.Υ.Δ.Ε.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το Τέμενος θα παραχωρηθεί δωρεάν, επ’ αόριστον, στην Επιτροπή από το Δημόσιο στο οποίο θα ανήκει η κυριότητά του.

Εάν δεν υπάρξουν αντιδράσεις σε πολιτικό ή τοπικό επίπεδο, οι εργασίες κατασκευής του Τζαμιού δεν αποκλείεται να έχουν ξεκινήσει έως το τέλος του 2011.

Σχέδια ανάπτυξης

Πάντως, σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο 2011, προβλέπεται η μετατροπή του Ελαιώνα σε «κύριο υποδοχέα βασικών μητροπολιτικών λειτουργιών – υποδομών». Και αυτό διότι εκεί μεταφέρεται ή προγραμματίζεται να υλοποιηθούν:

1. ο νέος κεντρικός Σταθμός των ΚΤΕΛ σε έκταση 95 στρεμμάτων που αποτελεί έργο προϋπολογισμού της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

2. ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΕ) που θα μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους από χίλιους τόνους την ημέρα.
3. ο συγκοινωνιακός κόμβος για τις γραμμές των αστικών λεωφορείων που θα εξυπηρετούν τα δυτικά προάστια.

4. αμαξοστάσια μετρό, τρόλλεϋ και λεωφορείων

5. η Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο, η ανάπλαση του Ελαιώνα αποτελεί «στοίχημα» για το σύνολο της Αττικής, ενώ ως στόχος τίθεται η διατήρηση και ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας αλλά και η χωροθέτηση επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έργο-σηματωρός που προβλέπεται αφενός ότι θα δώσει το «τελειωτικό χτύπημα» στις παραγκουπόλεις του Ελαιώνα και αφετέρου θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επενδύσεων στο retail και στην αγορά ακινήτων είναι αυτό της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού-Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του εμπορικού κέντρου του ομίλου Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική.

dimitris.delevegos@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Ετοιμάζεται Task Force για την εφαρμογή του μνημονίου

Στην Ευρώπη ετοιμάζεται μια νέα Task Force, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» θα έρθει για να μείνει και θα αποτελέσει μια υπερκυβέρνηση της ΕΕ στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Η εν λόγω ομάδα δράσης στελεχώνεται με γρήγορους ρυθμούς στις Βρυξέλλες, ενώ, καθορίζονται οι όροι εποπτείας και οι αρμοδιότητές της, οι οποίες θα είναι εξαιρετικά διευρυμένες και στους δύο πυλώνες δράσης της: την εφαρμογή του Μνημονίου σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Παρότι το εν λόγω όργανο παρουσιάζεται ως ομάδα τεχνικής υποστήριξης, πληροφορίες θέλουν να έχει αυξημένες αρμοδιότητες προτείνοντας μέτρα και παρεμβάσεις.

Την εποπτεία θα έχει ο κορυφαίος επίτροπος Ολι Ρεν, που θα απευθύνεται άμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο. Επικεφαλής της «ομάδας κρούσης» θα είναι ένα γνωστό στέλεχος της Επιτροπής, ο Γερμανός διπλωμάτης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος έφτασε μέχρι τον βαθμό του γενικού διευθυντή της Κομισιόν. Ο σύνδεσμος από ελληνικής πλευράς θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού και υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις του αναπτυξιακού πακέτου.

Μεγάλο μέρος των συνομιλιών θα γίνεται με τηλεδιασκέψεις, ωστόσο, θα υπάρχουν αποστολές για επίβλεψη -τεχνική βοήθεια ανά θέμα, ενώ εκτιμάται ότι μεγαλύτερες ανάγκες μόνιμης παρουσίας θα υπάρχουν στο πεδίο του ΕΣΠΑ. Κάθε τρεις μήνες θα υπάρχει έκθεση προόδου και έκτακτες αναφορές, όπου κρίνει η Task Force ότι υπάρχει ανάγκη ή καθυστέρηση.

Ανάκληση σοκολάτας από τον ΕΦΕΤ... που αλλού; Στα Lidl εννοείται

Ανακαλούνται σοκολάτες στις οποίες ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, το οποίο δεν επισημαινόταν, ως έπρεπε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό.

Πρόκειται για γεμιστή σοκολάτα με την εμπορική επωνυμία «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 g, η οποία παράγεται από την «LIDL STIFTUNG & CO KG» και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «LIDL Hellas».

Η επιχείρηση «LIDL Hellas» άμεσα προχώρησε σε ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος από την εσωτερική αγορά, ενώ από την πλευρά ΕΦΕΤ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo αμύγδαλο και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πιο ισχυρή απ’ ό,τι πιστευόταν η βόμβα στο Όσλο

Περίπου 1 τόνο εκρηκτικών, κι όχι 500 κιλά όπως πιστευόταν αρχικά, περιείχε η βόμβα που πυροδότησε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στο Όσλο στις 22 Ιουλίου, σύμφωνα με πυροτεχνουργούς που επικαλείται η εφημερίδα Dagsavisen.

Με δεδομένη την ισχύ της βόμβας, οι πυροτεχνουργοί κρίνουν τον αριθμό των 8 νεκρών ως εξαιρετικά χαμηλό. Γι’ αυτό και πιστεύουν ότι μία υπόγεια διάβαση στο 17ώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ίσως μείωσε τον αντίκτυπο της έκρηξης. Ως θετικό κρίνεται και το γεγονός ότι πολλοί κυβερνητικοί υπάλληλοι έλειπαν για διακοπές.

Στο μεταξύ, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, η πλειοψηφία των Νορβηγών φέρεται να πιστεύει ότι η χώρα τους πρέπει να υιοθετήσει πιο αυστηρές ποινές για σοβαρά εγκλήματα. Το 65,5% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι «πολύ μικρές» και μόνο το 23,8% δήλωσε ότι είναι οι αρμόζουσες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Verdens Gang.

Καθώς ο απόηχος της επίθεσης δεν έχει ακόμη μειωθεί, ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, κάλεσε σήμερα τους βουλευτές να ελέγχουν όσα λένε. Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι οι επιθέσεις της 22ας Ιουλίου δίνουν λόγο στους πολιτικούς να συλλογιστούν ξανά «τι έχουμε σκεφτεί, πει και γράψει». Ο Νορβηγός πρωθυπουργός δήλωσε πως οι δηλώσεις του αναφέρονται τόσο σε πολιτικούς, όσο και σε δημοσιογράφους ή απλούς πολίτες που συνομιλούν μέσω Διαδικτύου.

Παράλληλα, ως μέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η Κυριακή, 21 Αυγούστου, στη Νορβηγία. Στο Όσλο θα λάβει χώρα συναυλία στη μνήμη των θυμάτων, με καλεσμένους επιζώντες, οικογένειες θυμάτων και μέλη σωστικών συνεργείων.

Νέο ρεκόρ για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εργοστάσιο στην Ιαπωνία

Μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό και τη διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον οι αρχές έχουν εντοπίσει υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε λαχανικά, θαλασσινά, γάλα, φύλλα τσαγιού και σε βοδινό κρέας.

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετρήθηκε σήμερα η ραδιενέργεια ανάμεσα στα κτίρια των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα που χτυπήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco το επίπεδο της ραδιενέργειας ξεπέρασε τα 10 σίβερτ την ώρα στην επιφάνεια ενός σωλήνα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, ανάμεσα στους αντιδραστήρες 1 και 2 του Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Το προηγούμενο ρεκόρ ραδιενέργειας είχε καταγραφεί στις 3 Ιουνίου και ήταν τρία με τέσσερα σίβερτ την ώρα στον αντιδραστήρα 1.

Μία εκπρόσωπος της Tepco είπε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη εξακριβώσει τα αίτια της αύξησης της καταγεγραμμένης ραδιενέργειας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας της Ιαπωνίας προτίθεται να ζητήσει από τις τοπικές αρχές στα βόρεια και ανατολικά της χώρας να εξετάσουν το ρύζι που παράγεται στην περιοχή για να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί από τη ραδιενέργεια. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo τουλάχιστον 14 νομαρχίες θα προχωρήσουν σε ειδικά τεστ προκειμένου να εξακριβώσουν αν το ρύζι περιέχει ραδιενεργό καίσιο σε μεγάλες ποσότητες.

Στην περίπτωση που το ραδιενεργό καίσιο ξεπερνά το όριο των 500 μπεκερέλ το υπουργείο μπορεί να απαγορεύσει την εξαγωγή του προϊόντος από την περιοχή που έχει παραχθεί.

Κουκου

2005



2007



2008



2009


Βάζει η μυλωνού τον άντρα της, με τους πραματευτάδες...

Η φωτογραφία είναι κατατοπιστικότατη. Δυο λαϊκές παροιμίες θα μπορούσαν να μπουν ως υπότιτλος: "Αφεντικά και δούλοι, ίσα γίναμε ούλοι" το ένα, αλλά επειδή του Έλληνος ο τράχηλος δεν δέχεται αφεντικά, στα λόγια φυσικά μόνο, θα χρησιμοποιήσω τη 2η παροιμία: "Βάζει η μυλωνού τον άντρα της, με τους πραματευτάδες"...

Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Σάββατο βράδυ, παράσταση "Ριχάρδος ο 3ος" με τον μεγάλο σταρ του Χόλιγουντ Κέβιν Σπέισι. Στην πρώτη σειρά των επισήμων, με ύφος περίσσιο, έκφραση και καλά "μα ποιος είμαι, κοιτάχτε με", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, με μπλουζάκι και τζινάκι, συνοδευόμενος από την κόρη του. Δίπλα, ο μεγάλος Πανάρας της Κορίνθου, ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, με ύφος πιο μπλαζέ, του στυλ "τι μου τον έβαλαν δίπλα μου τον μπούλη"...Αυτοί ήταν οι εκπρόσωποι της..."Μυλωνούς"...γιατί πιο πίσω, κάθονταν οι "πραματευτάδες", άνθρωποι που παρά το τι ήταν στο παρελθόν ή τι είναι σήμερα, δεν έχουν καμιά ανάγκη να ακκίζονται στην πρώτη σειρά της Επιδαύρου. Πίσω ακριβώς, στη 2η σειρά, ο βασιλεύς και πρώην πρωθυπουργός Συμεών της Βουλγαρίας με τη βασίλισσα Μαργαρίτα. Και λίγο πιο πίσω, στη 4η σειρά αριστερά, ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, πρώην βασιλεύς των Ελλήνων (κάντε κλικ στη φωτο για μεγαλύτερη μεγέθυνση). Η αμηχανία ήταν εμφανής όταν οι παριστάμενοι στην 1η σειρά σχεδόν τσαλαπατήθηκαν, από όσους ήθελαν να χαιρετίσουν τον Κωνσταντίνο και τον Συμεών. Βλέπετε, οι "γαλαζοαίματοι" δεν ανακάλυψαν τώρα την Επίδαυρο, και όπως και να το κάνουμε, αγαπητοί μου ΠΑΣΟΚοι, "βάζει η αλεπού τον άντρα της, με τους πραματευτάδες";

Το έχουμε ξαναδεί το έργο στο Γαλάτικο χωριό και ελπίζουμε αυτή τη φορά ο φίλος μας Papagiannix να μην είναι τόσο γκαντέμης

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί στο Γαλάτικο χωρίο fimotrix:

Να αρχίσει δηλ. ο Papagiannix να αρθρογραφεί επώνυμα:



Το είδαμε πριν 2,5 χρόνια όταν το χωριό λεγόταν pressmmix



Λίγες μέρες μετά τις 31 Μαρτίου 2009 ο Vroutos μπούκαρε στο Γαλάτικο χωρίο και έκλεισε το μαγαζί... μέχρι που ξανάνοιξε με νέο όνομα

Ελπίζουμε ο φίλος μας ο Papagiannix αυτή τη φορά να μην είναι τόσο γκαντέμης και να ξανακλείσει το "άσχετο" blog στο οποίο μόλις πριν λίγες μέρες άρχισε να αρθρογραφεί...

Αποκλειστικό!! Ο Μανώλης Γλέζος ανέλυσε στη Βουλή πόσα χρωστάνε στο Κράτος οι κομμουνιστοσυμμορίτες!!

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας των κομμουνιστοσυμμοριτών προς την Ελλάδα, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία (όπως το απόκομμα της εφημερίδας αριστερά-κλικ για μεγέθυνση), για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας της κομμουνιστικής αριστεράς προς την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας των κομμουνιστοσυμμοριτών προς την Ελλάδα:

Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, οι αριστεροί οφείλουν ποσό ύψους 7.100 δις δολαρίων.

Συγκεκριμένα:

1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.

2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 19461950 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία η κομμουνιστική αριστερά στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.

3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Β) Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Η πραγμάτωσή της επήλθε:

1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

2. Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής κομμουνιστοσυμμοριτών, σύνολο 170.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, Βουλγαροι, Γιουγκοσλάβοι, Αλβανοί). Η διατροφή των κομμουνιστοσυμμοριτών ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.

3. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) δεν πλήρωσαν τίποτα και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) δεν πλήρωσαν τίποτα και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.

4. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. - Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. - Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά. Ο αριθμός των μεγάλων ζώων είχε μειωθεί το 1946 έως 50% και αναμενόταν να μειωθεί και άλλο κατά το 1948. Πρέπει δε να αναφερθεί ότι το 1950, ένα χρόνο μετά τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, η περιοχή Γρεβενών είχε μόνο το 30% των κοπαδιών που διέθετε, σε σύγκριση με την προπολεμική περίοδο. .

5. Με τις αμέτρητες αρπαγές, καταστροφές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, επιχειρήσεων, υποδομών, σχολείων κ.λπ σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταστράφηκαν 47.000 κατοικίες, 240 βιομηχανικές επιχειρήσεις και νοσοκομεία, 930 γέφυρες, 1.650 σχολεία, ενώ εξοντώθηκαν -φαγώθηκαν- απ' τους κομμουνιστοσυμμορίτες και 1.500.000 ζώα

Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών κομμουνιστικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!

Γ) Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. - Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.5 % του ελληνικού πληθυσμού πέθανε, ο πληθυσμός σε πολλούς Νομούς μειώθηκε ως και 30% (Ευρυτανία (-25,8%), Καστοριά (-28%), Φλώρινα (-22%), Φωκίδα (-19,64%), Δράμα (-17%), Κιλκίς (-12%), Κοζάνης (-7%, με μεγαλύτερη μείωση στην επαρχία Γρεβενών -20%, Εορδαίας -17%, Βοίου -12%)).

Ο αριθμός των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε στα 154.000 άτομα. Οι απώλειες του κυβερνητικού στρατού, όπως αναφέρονται στις στατιστικές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έφτασαν στις 15.969 νεκρούς, τις 37.557 τραυματίες και τις 2.001 αγνοούμενους, δηλαδή συνολικά 55.527 άνδρες.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής κομμουνιστικής θηριωδίας».

Έπειτα, ο Πρόεδρος και όλοι οι Βουλευτές της Επιτροπής, ευχαρίστησαν τον Μανώλη Γλέζο για την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική ενημέρωση και ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

ΥΓ. Το άρθρο μαιμού μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7252... και οπώς μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας δεν άλλαξα τίποτα παρά μόνο πρόσθεσα μερικούς αριθμούς και διέγραψα τις λέξεις που φαίνονται διαγεγραμμένες.

Σχόλια Παυλόπουλου στις επιστολές Δούκα προς Καραμανλή

Σε συνεντεύξεις του στους Ρ/Σ “REAL FM” και “ΒΗΜΑ FM”, σχετικά με τις επιστολές του κ. Π. Δούκα που δημοσίευσε το blog olympia πριν ενάμιση χρόνο (και αναδημοσιεύει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, 31.7.2011), ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Ι. Πρώτον, δεν πρόκειται για κάτι νέο, αφού επανειλημμένως στο παρελθόν ο κ. Π. Δούκας έχει δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο αυτών των επιστολών του προς τον κ. Κ. Καραμανλή.

ΙΙ. Δεύτερον, -και το κυριότερο- ακριβώς επειδή ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και η Κυβέρνησή του τελούσαν εν γνώσει αυτής της κατάστασης, ήτοι της κρισιμότητας της εν εξελίξει παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στην ελληνική οικονομία, πήραν εγκαίρως τα μέτρα που ήταν αναγκαία. Και μάλιστα με τον κ. Γ. Παπανδρέου όχι μόνο να μην συναινεί, αλλά να περιφέρεται εντός και εκτός Ελλάδας δυσφημώντας τη Χώρα και απειλώντας με Ειδικό Δικαστήριο! Κλασσικό και κορυφαίο παράδειγμα η άμεση αντίδραση της τότε Κυβέρνησης, τον Νοέμβριο του 2008, για την ενίσχυση της ρευστότητας στον τραπεζικό χώρο και την εγγύηση των καταθέσεων. Γι’ αυτό η ελληνική οικονομία άντεξε και δεν είχε πρόβλημα δανεισμού ούτε, φυσικά, πρόβλημα αξιοπιστίας των ελληνικών ομολόγων στις αγορές. Όλως αντιθέτως ο κ. Γ. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός πλέον, ήταν εκείνος που με την εξάμηνη και πλέον απραξία του –κατά την επιεικέστερη εκδοχή- μετέτρεψε ένα απολύτως διαχειρίσιμο ζήτημα ελλείμματος σ’ ένα κυκλώπειο βάρος δημόσιου δανεισμού . Του οποίου σήμερα όλοι βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες. Άρα οι επιστολές του κ. Π. Δούκα αποδεικνύουν, με ιστορική ακρίβεια, ότι ο κ. Κ. Καραμανλής, έχοντας επίγνωση των κρίσιμων καιρών, έπραξε το καθήκον του και υπερασπίσθηκε τη Χώρα. Αντιθέτως, ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι εκείνος ο οποίος και ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και, ιδίως, ως Πρωθυπουργός άφησε την οικονομία μας ανυπεράσπιστη και αθωράκιστη στη βουλιμία των αγορών και την οδήγησε να περάσει υπό τα «καυδιανά δίκρανα» του ΔΝΤ και, εν γένει, της Τρόϊκας.

ΙΙΙ. Τρίτον, οφείλω να επισημάνω, επίσης για λόγους ιστορικής ακρίβειας, και τούτο: Το «ΒΗΜΑ» δημοσιεύει, μεταξύ άλλων επιστολών του κ. Π. Δούκα, και εκείνη της 20ης Ιουλίου 2004. Σ’ αυτήν ο κ. Π. Δούκας διεκτραγωδεί στον κ. Κ. Καραμανλή το χάλι της οικονομίας που παρέλαβε η Κυβέρνησή του, εξαιτίας και της επιπολαιότητας της Κυβέρνησης Κ. Σημίτη και της καταστροφικής τακτικής των «διπλών βιβλίων». Άρα της τακτικής της απόκρυψης στοιχείων τόσο για το έλλειμμα όσο και για το χρέος. Επειδή λοιπόν ο κ. Π. Δούκας δεν μπορεί να είναι επιλεκτικώς αξιόπιστος, είναι αξιόπιστος και για όσα παρέθετε το 2008, τα οποία όμως δικαιώνουν τον κ. Κ. Καραμανλή και την Κυβέρνησή του για την υπευθυνότητά τους και τη σοβαρότητά τους. Αλλά και για όσα καταλόγιζε το 2004 στην Κυβέρνηση Κ. Σημίτη, της οποίας κορυφαίος Υπουργός ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου, που αποκλείεται να μη γνώριζε τα «κατορθώματά της».

Συμπερασματικώς: Η επαναφορά στην επικαιρότητα των επιστολών του κ. Π. Δούκα αποδεικνύει με πόσο αίσθημα ευθύνης πολιτεύθηκε ο κ. Κ. Καραμανλής και με πόση ανευθυνότητα συμπεριφέρθηκε διαχρονικώς ο κ. Γ. Παπανδρέου. Και αυτό πληρώνει σήμερα ο κ. Γ. Παπανδρέου. Δυστυχώς όμως το πληρώνει πολύ ακριβότερα ο Τόπος και η κοινωνία μας».

taxalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_3519.html

Ζωνιανά: Φούντα... σόρυ Τυρί (ήθελα να πω) 1.054 κιλών για ρεκόρ Guinness!

Ένα κεφαλοτύρι, βάρους 1.054 κιλών παρασκεύασαν και παρουσίασαν στη Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά, τυροκόμοι του χωριού, που ελπίζουν πως θα γράψουν τη δική τους σελίδα στο βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness!

Η κεφαλογραβιέρα που παρουσιάστηκε και ζυγίστηκε ενώπιον των πολιτών, που επισκέφθηκαν τα Ζωνιανά ξεπέρασε τον ένα τόνο, αφού ζυγίστηκε 1.054 κιλά και έτσι πλέον οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου ελπίζουν ότι θα αποσπάσουν και επίσημα το ρεκόρ Guinness από ένα χωριό της Ιταλίας, όπου είχε παρασκευαστεί ένα τυρί ίδιου τύπου 534,7 κιλών.

Την μέτρηση του τυριού με διάμετρο δύο μέτρα έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, ενώ οι βουλευτές και οι τοπικοί φορείς υπήρξαν οι επίσημοι μάρτυρες κατά την ζύγιση, προκειμένου η μαρτυρία τους να συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα σταλεί στα Ρεκόρ Guinness από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών.

Το ρεκόρ ουσιαστικά έχει «σπάσει» από τα Ζωνιανά, ωστόσο μένει ο φάκελος να γίνει αποδεκτός από την επιτροπή των ρεκόρ Guinness.

Στα Ζωνιανά συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (31/07) περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το γιγάντιο τυρί, που έγινε ανάρπαστο σε ελάχιστη ώρα, αλλά και να γευτούν νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και οι γυναίκες του χωριού.

Πηγή και φωτογραφία: Goodnet.gr
cosmo.gr

Το όλον ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει και άς το ΔΝΤ να κουρεύεται: Αναβάλλονται οι συγχωνεύσεις οργανισμών

Αναβάλλεται για περίοδο εννέα μηνών η ανακοίνωση του οριστικού σχεδίου της κυβέρνησης για το μέλλον των πολυπρόσωπων οργανισμών. Πάντως τα σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων με μικρό αριθμό προσωπικού θα προχωρήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με την τροπολογία που αφορά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καταργούνται άμεσα 27 μικροί οργανισμοί (π.χ. Πενταμελής Εφορεία Εποπτείας Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης, Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών, Πανθεσσαλικό Στάδιο).

Όπως αναφεουν τα Νέα, για τους εννέα φορείς για τους οποίους και έγιναν ανακοινώσεις την Παρασκευή, θα δοθεί προθεσμία έως και εννέα μηνών ούτως ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με την τύχη τους. Προβλέπεται προηγουμένως να υπογραφούν κοινές υπουργικές αποφάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αρμόδιους υπουργούς.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η παράταση στην εφαρμογή του σχεδίου σχετίζεται με το γεγονός ότι «δεν είχε γίνει συστηματική δουλειά για το κλείσιμο των δημόσιων φορέων», αφήνοντας αιχμές για την καθυστέρηση με την οποία είχε προχωρήσει ώς τώρα το εν λόγω πρόγραμμα.

Ο μασονοσιωνιστής Μπρέιβικ ζητά τώρα και την εκθρόνιση του Νορβηγού βασιλιά!

Ο τρομοκράτης της Νορβηγίας, με θρασύτητα και το παγωμένο ύφος που τον χαρακτηρίζει ζήτησε την εκθρόνιση του βασιλιά της χώρας σαν «χάρη» ώστε να συνεργαστεί με τις αρχές στις έρευνές τους για το μακελειό που προκάλεσε.

Πρωτύτερα, ο Μπρέιβικ είχε ζητήσει την παραίτηση της τοπικής κυβέρνησης όπως και αυτήν του αρχηγού του στρατού της χώρας.

Σύμφωνα με Νορβηγό αστυνομικό αξιωματούχο και πληροφορίες που μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PRESS TV, τα αιτήματα του Μπρέιβικ απορρίφθηκαν προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος επρόκειτο να προβεί και σε άλλες επιθέσεις, αλλά κατάφερε να φέρει σε πέρας μόνον δύο.

Μάλιστα, όπως έγραψε η Sunday Telegraph, ο Μπρέιβικ είχε αγοράσει εκρηκτικές ύλες και εργαλεία από το eBay, τα οποία και χρησιμοποίησε στις επιθέσεις του.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας του Διαδικτύου, με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι, «λυπούμαστε βαθύτατα για τα τελευταία γεγονότα στο Όσλο, η σκέψη όλων συντροφεύει τους συγγενείς των θυμάτων και θα κάνουμε τα πάντα σαν eBay και PayPal για να βοηθήσουμε τις νορβηγικές αρχές στις έρευνές τους.

Ο Μπρέιβικ με κυνισμό αναφέρει το eBay σε διάφορα σημεία στο μανιφέστο του και σε ένα από τα σχόλιά του λέει χαρακτηριστικά, «το eBay είναι φίλος σας».
http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/PROTONBANK.jpgΔεν διαφαίνεται ότι η περί «υπεξαίρεσης» κατηγορία αφορά την περιουσία της τράπεζας και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος πρόκλησης περαιτέρω ανησυχίας, υπογραμμίζει η Proton Bank με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί δικαστικής εμπλοκής της τράπεζας και πρώην μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου σε υπόθεση υπεξαίρεσης, την ίδια στιγμή που σήμερα η μετοχή της τράπεζας πέφτει κατά 15,8% στο ΧΑΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Proton τονίζει πως ελέγχεται στο πλαίσια πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος για το επίπεδο κανονιστικής συμμόρφωσής της ως προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από διατάξεις σχετικές με την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνει, δε, πως εντός της ορισθείσης από την ΤτΕ προθεσμίας θα εκθέσει τις απόψεις της επί του σχετικού πορίσματος.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η Διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε συνεχή επαφή και αρμονική συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και είναι έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί για πρόληψη ή/και καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής πράξεως.

Απολαύστε μερικές από τις πιο αστείες διαφημίσεις που έχετε δει ποτέ!

Αυτές τις διαφημίσεις πραγματικά δεν πρέπει να τις χάσετε με τίποτα...



Το ΠΑΣΟΚ αφήνει τη χώρα να γίνει κολοχανείο για να στραφεί ο κόσμος εναντίον των ταξιτζήδων...

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα οι ταξιτζήδες, χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες της παρατεινόμενης απεργίας τους και της κόντρας με την κυβέρνηση, αλλά και με μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό να πιέσουν τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, για νέα συνάντηση. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί έγινε δεκτή από τον υπουργό, ωστόσο και αυτή η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Λυμπερόπουλος στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές αυτοκινητιστές, προκύπτει ότι παραμένει, σε όλα τα σημεία, η διάσταση απόψεων.

Ο κ. Ραγκούσης φέρεται να επέμεινε ότι θα παρουσιάσει τις προτάσεις του στο τέλος Αυγούστου, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που έχει εξαγγείλει, με συνέπεια η πλευρά των ιδιοκτητών ταξί να απαντήσει ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν κάνουν βήμα πίσω.

Ο Γιάννης Ραγκούσης προειδοποίησε επίσης ότι, στο εξής, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αφαίρεση πινακίδων, λόγω των παρατεταμένων κινητοποιήσεων.

Ομάδα ιδιοκτητών ταξί θα παραμείνει έξω από το υπουργείο Μεταφορών μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας. Την Τρίτη, οι ιδιοκτήτες ταξί θα συγκεντρωθούν από τις 6 το πρωί έξω από το υπουργείο.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν για περίπου μισή ώρα τη λεωφόρο Μεσογείων, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Πριν τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει, ενώ είπε ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται και ότι θα συμβούν ζημιές, χωρίς να φταίνε οι ταξιτζήδες. Δήλωσε, δε, ότι υπάρχει αγανάκτιση σε όλο τον κλάδο, ενώ ζήτησε να γίνει διάλογος με τον υπουργό Μεταφορών μπροστά στις κάμερες.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Οι αυτοκινητιστές της Πάτρας έχουν αποκλείσει από τις 8 το πρωί τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ' αόριστον.

Πεζή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το Δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές κατευθύνθηκαν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή. Στην πορεία συμμετείχαν περί τα 500 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τα σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Ακόμη, οι ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά.

Με τα πόδια αναγκάζονται να προσεγγίζουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου, αλλά και να φεύγουν από αυτό, οι τουρίστες που επέλεξαν την Κρήτη για τις διακοπές τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους για το αεροδρόμιο, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο σε οχήματα έκτακτης ανάγκης, ασθενείς και ΑμΕΑ.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σημειώθηκαν επεισόδια, με δακρυγόνα και πετροπόλεμο.

Με τη χρήση δακρυγόνων, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τα μπλόκα των ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Απο την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί απάντησαν με πετροπόλεμο.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού στην Κέρκυρα προχώρησαν από το πρωί οι ταξιτζήδες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με βσκοπό να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια .

Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν, το μεσημέρι, να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Εν τω μεταξύ, τρεις "πειρατές" ταξιτζήδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα, έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν επίσης κατάληψη στη ΔΟΥ Καλαμάτας, για δύο ώρες. Την Τρίτη, ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, στην Τρίπολη.



protothema.gr

"Αργυρό μετάλλιο" στην ανεργία...

Η Ελλάδα 2η στην ανεργία στην Ε.Ε



Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας έχει την 2η μεγαλύτερη ανεργία, μετά την Ισπανία, στους νέους κάτω των 25 και στις γυναίκες, με 38,5 και 18,6 % αντίστοιχα.
Διευκρινίζεται ότι η Ελλάδα δεν έχει δώσει στατιστικά για τον Μάιο και Ιούνιο 2011, με αποτέλεσμα τα πιο πάνω στατιστικά να μην είναι απολύτως ακριβή...

Σίγουρα θα είναι πιο πάνω η ανεργία.

Συνεργάτες των Παπαντωνίου-Λιάνη οι συλληφθέντες για την κόκα στη Φλώρινα!!! Και τα ΜΜΕ μούγκα...

http://3.bp.blogspot.com/-akJZ5AGakls/Ti485_r_j1I/AAAAAAAAnWU/ehb5ztsMoxo/s320/papantoniou_giannos_533_355.jpghttp://etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/24041/24041_lp_%20%201.jpgΠοιό όπιο του λαού; Εδώ μιλάμε για την κόκα. 123 κιλά, συσκευασμένη σε στρόφαλους ενός μηχανήματος για την παραγωγή σογιελαίου. Κατασχέθηκε στις 19 Ιουλίου από την Διεύθυνση Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση. Η εξέλιξη της επιχείρησης, οδήγησε στη σύλληψη 9 ατόμων στη Σερβία και την ΠΓΔΜ και 3 στην Ελλάδα. Η είδηση των συλλήψεων μεταδόθηκε χθες από τα ΜΜΕ, με πολλές λεπτομέρειες, εκτός από μία.

Οι δύο έλληνες συλληφθέντες, ο ένας διευθυντής τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνειακός, είχαν ένα ακόμη κοινό στοιχείο (εκτός από την κοκαΐνη) που αποσιωπήθηκε. Ήταν και οι δύο συνεργάτες πολιτικών. Ο τραπεζικός, του Γιάννου Παπαντωνίου και ο τελωνειακός, του Γιώργου Λιάνη. Ο συνεργάτης του Παπαντωνίου, διετέλεσε και στέλεχος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων καθώς και απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης το 2002 σε διεθνή Φόρουμ. Τα παραδέχθηκε ο ίδιος στην απολογία του. Σε μια προσπάθεια επίκλησης του έντιμου πρότερου βίου του ή της ισχύος του και των διασυνδέσεών του;

Ο δεύτερος, συνεργάτης του Λιάνη, αποπέμφθηκε απ ό,τι φαίνεται από τον βουλευτή, όταν κατηγορήθηκε σε μια υπόθεση όπλων. Τα πειθαρχικά βεβαίως της υπηρεσίας τον αθώωσαν, επανήλθε στην υπηρεσία του και τώρα κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών. Για την διευκόλυνση του περάσματος της κοκαΐνης στα Σκόπια.

Τα θέματα είναι δύο. Το πρώτο αφορά την δημοσιογραφία. Την επιλεκτική δημοσιογραφία, της επιλεκτικής πληροφόρησης, της επιλεκτικής χρεοκοπίας της αλήθειας. Η πολιτική ιδιότητα των δύο κατηγορουμένων, δίπλα μάλιστα σε δύο υπουργούς, δεν είναι κάτι ανάξιο λόγου. Άνθρωποι με ισχύ, με γνωριμίες, με θέσεις, ήταν ενδεχομένως έμποροι ναρκωτικών. Δεν είναι αυτό λεπτομέρεια άξια να την πει κάποιος και πολύ περισσότερο να την ερευνήσει; Για τα ελληνικά ΜΜΕ, μάλλον όχι. Το ότι δυο συνεργάτες πρώην υπουργών μπορεί να συμμετείχαν σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, δεν ενοχοποιεί τους υπουργούς, αλλά ούτε και τους απαλλάσσει απ’ όλα. Αν ευθύνονται απλώς για τις κακές επιλογές συνεργατών, μπορεί να το αποδείξει μόνο η έρευνα. Και αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου. Σίγουρα δεν είναι η αποσιώπηση και η αλήθεια των ποσοστών.

Το δεύτερο θέμα είναι η σχέση της πολιτικής με το έγκλημα. Σε μια χώρα όπου η ατιμωρησία δεν είναι αόριστο αποτέλεσμα αλλά συγκεκριμένη άποψη του ίδιου του πολιτικού συστήματος, τους εγκληματίες χαϊδολογούν τα χέρια που ανταλλάσσουν χειραψίες στις πλατείες. Πάρτε όποια υπόθεση θέλετε: Ζωνιανά, Μάκης Ψωμιάδης, Δήμαρχος Ζαχάρως; Η πολιτική πατρωνία όχι μόνο υπάρχει αλλά θεωρεί πως έτσι μόνο μπορεί να υπάρχει η πολιτική. Με διαπλοκή, ανομία που αποφέρει εκλογικά αποτελέσματα, και αναβάπτιση στην κολυμβήθρα της δια βοής λαϊκής ετυμηγορίας.

Αυτή τη φορά δύο συνεργάτες πολιτικών, πιάστηκαν στα πράσα. Κατά την άποψή μου το θέμα δεν είναι οι οικονομικές απολαβές που μπορεί να είχαν από την όποια συμμετοχή τους στο κύκλωμα. Είναι πως αισθάνονται πολύ φυσικά και οικεία, να επεκτείνουν την μικροανομία και την εξουσία τους που απέφερε πολιτικά οφέλη, στην ανομία που φέρνει τεράστια προσωπικά οφέλη. Αν το πολιτικό σύστημα τους νομιμοποιεί να παρανομούν για να κάνουν προσλήψεις, να τακτοποιήσουν τους ημέτερους, να διαπλέκονται για να «καθαρίζουν» για την πολιτική, γιατί να μην το κάνουν για όλα;

Τι διαφοροποιεί αυτόν που «κανονίζει» με έναν κύκλο ανθρώπων να πάρει ο τάδε την παράνομη επιδότηση από αυτόν που κανονίζει να περάσει 123 κιλά κόκα; Το ότι υπάρχουν στη μέση ναρκωτικά; Όχι. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Και τα δύο ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Και όταν δεις πως είναι εύκολο να χειρίζεσαι τα πάντα για να κάνεις αυτό που θέλεις, το τι είναι αυτό που θέλεις είναι θέμα χρόνου.

Η πολιτική θα διαπλέκεται όλο και πιο σκληρά με το έγκλημα, όσο και η ίδια προσομοιάζει σε έγκλημα. Αν οι πολιτικοί (και δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο, πιστέψτε με) εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών, είναι γιατί αυτή η πολιτική είναι σαν την κόκα. Αν την επιλέξεις, επιτρέπονται τα πάντα.

http://www.koutipandoras.gr/?p=8513

Για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση διαβάζω fimotro και Παπαγιάννη

Η τιμή του χρυσού έπεσε, το ράλυ ανόδου των μετοχών ξεκίνησε στα διεθνή χρηματιστήρια, ο Ομπάμα ανακοίνωσε τη συμφωνία και όλοι ξέρουν πλέον ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν στην αύξηση του χρέους των ΗΠΑ... ΟΛΟΙ; ΌΧΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ BLOGόσφαιρα υπάρχει ένα Γαλάτικο χωρίο...

που το λένε fimotrix όπου ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνετε...

Λογικό βέβαια γιατί με τέτοια ζόρια που τραβάνε τα παιδιά του χωριού, που να μείνει καιρός για Ομπάμα και μαλακιές... τρεχάτε ποδαράκια μου γιατί χέστηκε ο κόλος μας



Παιδιά περαστικά και καλά ξεμπερδέματα :)

Συμφωνία στο παρά πέντε για το χρέος των ΗΠΑ

Σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους με σκοπό να αποφευχθεί η στάση πληρωμών, κατέληξαν ο αμερικανός πρόεδρος και το Κογκρέσο.

«Θέλω να ανακοινώσω ότι οι ηγέτες και των δύο πλευρών επέλεξαν να συμφωνήσουν στην στρατηγική που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος και την αποφυγή της στάσης πληρωμών, επιλογή που εάν δεν γινόταν θα έφερνε καταστροφικά αποτελέσματα για τη οικονομία μας» επεσήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

«Η συμφωνία αυτή, συνέχισε, εφ΄ όσον φυσικά υιοθετηθεί και από το Κογκρέσο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (04.00 ώρα Γκρίνουιτς της Τετάρτης) θα αποτρέψει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε στάση πληρωμών».

Η συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει κατ΄αρχήν την περικοπή περίπου ενός τρισ. δολαρίων των δαπανών για τα επόμενα δέκα χρόνια, περικοπές για τις οποίες συμφώνησαν και οι δύο πλευρές.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως οι εν λόγω περικοπές «δε θα πρέπει να γίνουν τόσο απότομα, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την εύθραυστη οικονομία μας».

«Οι συμβιβασμοί στους οποίους θα προβούμε, εξασφαλίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντιμετωπίσουν ανάλογη κρίση και πάλι σε έξι, οκτώ, ή δώδεκα μήνες... Οι ηγέτες και των δύο πλευρών έχουν αποφασίσει πως θα προχωρήσουν στον απαραίτητο συμβιβασμό . Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γι αυτό», κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σκυλάκι προσποιείται πως πέθανε...

Δείτε το βίντεο:

Εντυπωσιακή παράσταση με φώς και ήχο

Δείτε το βίντεο

lerv22.php by ifon242

Γλοιώδες-γελοίο ή ανέκδοτο;

Το παρακάτω είναι δήθεν "ρεπορτάζ" του ΒΗΜΑΤΟΣ από τις Βρυξέλλες... δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να αμφισβητεί την αντικειμενική γελοιότητά του που το καταντά ανέκδοτο... ο γλοιώδης που το έγραψε λέγεται ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ και πρέπει να είναι πολλά κιλά ΠΑΣΟΚος. Απολαύστε τον
Γ. Παπανδρέου: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»:

Την προπερασμένη Πέμπτη, σχεδόν στο μέσον των συζητήσεων της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει επικίνδυνα για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ήταν διστακτικοί, οι Γάλλοι όχι και τόσο σίγουροι, οι Ολλανδοί δύσκολοι,οι Φινλανδοί ζητούσαν εγγυήσεις και οι Σλοβάκοι ήταν άκαμπτοι, όπως συνήθως συμβαίνει με τους νεοφώτιστους. Φαινόταν ότι η επιμήκυνση θα ήταν μικρή, τα επιτόκια υψηλά και γενικώς η βοήθεια μίζερη,τρεις το λάδι- τρεις το ξίδι,μπακάλικα πράγματα, χωρίς πνοή, χωρίς προοπτική. Ο κ. Παπανδρέου ίδρωνε και ξεΐδρωνε, ένιωθε ότι τα προσφερόμενα ήταν λειψά,δεν έλυναν το πρόβλημα και, το κυριότερο, δεν προσέφεραν ισχυρό επιχείρημα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με αποφασιστικότητα το έργο της στην Αθήνα. Εκεί λοιπόν, μπροστά σε ένα ενδεχόμενο μικρό ελληνικό ναυάγιο, έλαβε τον λόγο και φέρεται να είπε στην Ανγκελα Μέρκελ, στον Νικολά Σαρκοζί και στους υπόλοιπους ηγέτες ότι «με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από ΄δώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».

Σύμφωνα με έλληνες επισήμους, οι τόνοι του Πρωθυπουργού ήταν αρκούντως δραματικοί και η διεκδίκηση μιας πιο ουσιαστικής συμφωνίας σχεδόν επιθετική. «Δώστε μας μια ουσιαστική λύση» επέμεινε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με εκείνους που ήσαν παρόντες στη Σύνοδο και γνώριζαν από πρώτο χέρι το παρασκήνιο που παίχθηκε στις Βρυξέλλες.

Και όταν ο φινλανδός ομόλογός του συνέχιζε να απαιτεί εγγυήσεις και ο Σλοβάκος να λέει ότι δεν μπορεί η φτωχή χώρα του να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου ύψωσε τους τόνους και φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;». «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε» φέρεται να τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάπου εκεί η συζήτηση φαίνεται ότι πήρε άλλη τροπή. Από εκείνο το σημείο άνοιξε η επιμήκυνση, προσφέρθηκε η ανταλλαγή των παλαιών τίτλων με νέους, πιο μακροχρόνιους, μειώθηκαν τα επιτόκια, προβλέφθηκε η επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και περιελήφθη αναπτυξιακό σχέδιο τύπου Μάρσαλ. Ωστόσο κατέστη σαφές στον έλληνα πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση όλων αυτών είναι η αυστηρή εφαρμογή, σύμφωνα με το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα, όλων των μέτρων και των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

«Τα ψέματα τελείωσαν»
Για τη διασφάλιση μάλιστα αυτής της προϋπόθεσης η Σύνοδος επέβαλε στον έλληνα πρωθυπουργό την «τεχνική βοήθεια», μέσω της οποίας οι εταίροι μας φιλοδοξούν να αναμορφώσουν το ελληνικό κράτος, να το καταστήσουν λιτό, αποδοτικό και ικανό να υποστηρίζει μια ανταγωνιστική οικονομία του μέλλοντος. «Τα ψέματα τελείωσαν για την Ελλάδα» διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους οι εταίροι μας στον κ. Παπανδρέου και απαίτησαν να αποδείξει στην πράξη ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του πακέτου των Βρυξελλών. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για υπαναχωρήσεις, υστερήσεις και πισωγυρίσματα, σαν αυτά που παρατηρήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και τα περιέγραψε με σαφήνεια η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ , όταν σημείωσε ότι «αυτό το περίεργο που συμβαίνει στην Αθήνα, να ψηφίζονται νόμοι και να ξεχνιούνται στη διαδρομή,δεν μπορεί να συνεχισθεί».