04 Οκτωβρίου 2011

Εισαγωγές ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα προτείνει η Μέρκελ

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/33/67680-merkel_30.jpgΗ καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε απόψε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι επιδοτήσεις που αφορούν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πιο λογικό στο μέλλον η χώρα να εισάγει ηλιακή ενέργεια από περιοχές όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη ηλιοφάνεια.

Η Μέρκελ τόνισε ότι μολονότι η αιολική ενέργεια φαίνεται να είναι οικονομικά βιώσιμη στη Γερμανία, δεν ισχύει το ίδιο και για την ηλιακή. Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση μείωσε δραστικά τις λεγόμενες εγγυημένες τιμές αγοράς, μέσω των οποίων οι επενδυτές λαμβάνουν ένα εγγυημένο ποσό για την ενέργεια που παράγουν. «Δεν είμαι όμως σίγουρη για το αν θα έπρεπε να τις περικόψουμε ακόμη περισσότερο», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Μαγδεμβούργο.

Η Ευρώπη είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την ηλιακή ενέργεια, όμως εξαρτάται ακόμη από τις κρατικές επιδοτήσεις επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι σχεδόν οκτώ φορές ακριβότερη από την ενέργεια που παράγεται με συμβατικούς τρόπους - άνθρακα ή φυσικό αέριο.
Η Μέρκελ σημείωσε τέλος ότι δεν είναι λογικό τόσες πολλές επιδοτήσεις να πηγαίνουν σε έναν τομέα που τελικά παράγει ελάχιστη ενέργεια.

H Moody's υποβάθμισε την Ιταλία κατά 3 βαθμίδες!! Φήμες και για Βέλγιο-Γαλλία

http://gozonews.com/wp-content/uploads/2008/11/bov-moody-s-corporation.jpgΞαφνικά πριν από λίγο η Moody's αποφάσισε να υποβαθμίσει την Ιταλία από Aa2 σε A2 με αρνητική προοπτική!!! Η υποβάθμιση κατά 3 βαθμίδες ήταν τελείως απρόσμενη μιας και πολλοί περίμεναν να υποβαθμιστεί το Βέλγιο και να ανακοινωθεί ότι μπαίνει υπό εξέταση η Γαλλία με προοπτική να υποβαθμιστεί, όπως ανέφεραν σήμερα οι φήμες.

Παρουσιάστηκε το iphone 4S που δεν είναι 5-Απογοήτευση επενδυτών-ελληνική νότα στην παρουσίαση

-Απογοήτευση επενδυτών που το νέο μοντέλο δεν λέγεται iphone5
-5% πτώση της μετοχής της Apple στη Νέα Υόρκη
-Έπεσε για αρκετά λεπτά η σελίδα της Apple κατά τη ζωντανή παρουσίαση
-Ελληνική πινελιά στην παρουσίαση
-199$ το 16 GB kai 399$ το 64 GB

Το iPhone 4S παρουσίασε η Apple στην πρώτη παρουσίαση προϊόντος της χωρίς τον Στιβ Τζομπς που παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Το νέο iPhone έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και κάμερα υψηλότερης ανάλυσης ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Android της Google.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επεξεργαστής του iPhone 4S θα είναι επτά φορές πιο γρήγορος από αυτόν του παλιότερου μοντέλου.

Το iPhone 4S, που θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις 14 Οκτωβρίου, θα έχει κάμερα με 60% περισσότερα pixels, καθώς και τη δυνατότητα για βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Η συσκευή επίσης βασίζεται σε ένα «σύστημα έξυπνης κεραίας» που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της κλήσης και είναι συμβατο με δίκτυα CDMA και GSM.

Η διάρκεια χρόνου ομιλίας με μία φόρτιση της συσκευής θα είναι έως οκτώ ώρες. Επίσης, θα διαθέτει ένα νέο σύστημα αναγνώρισης φωνής, που θα δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του, π.χ., να δει τον καιρό ή να βάλει ξυπνητήρια δίνοντας φωνητικές εντολές.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Scott Forstall, έδωσε φωνητική εντολή στη συσκευή του να του βρει τα κοντινότερα εστιατόριο… με Ελληνικό φαγητό!

Οι τιμές, που έχουν πια αρχίσει να πέφτουν, ξεκινούν από τα 199 δολάρια Η.Π.Α. για την έκδοση των 16GB και φτάνουν τα 399 δολάρια για την έκδοση με 64GB.

Πάντως επενδυτές και αναλυτές απογοητεύτηκαν που η Apple δεν παρουσίασε το iPhone 5 με αποτέλεσμα η μετοχή της να πέσει 5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Έπεσε ελικόπτερο στη Νέα Υόρκη

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Wpdms_terra_east_river.jpg/256px-Wpdms_terra_east_river.jpgΤο ελικόπτερο έπεσε στον ποταμό East River που είναι το ποτάμι που χωρίζει το Long Island, το Queens και το Brooklyn από το Manhattan και το Bronx. Το ελικόπτερο, ένα Bell 206, απογειώθηκε από ελικοδρόμιο μέσα στο ποτάμι και έπεσε στα νερά του ποταμού στο ύψος της 34ης λεωφόρου. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 5 άνθρωποι εκ των οποίων οι 4 περισυλλέγησαν (2 σοβαρά τραυματίες) ενώ μια γυναίκα αγνοείται.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα

http://static.doldigital.net/webstatic/E891700720CA89ED22F71300078C08E0.jpgΜε τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν το νομοθέτημα ως «άκαιρο και περιττό», «αποπροσανατολιστικό» ή «επικοινωνιακό τρικ».

[Δείτε το νομοσχέδιο, στη μορφή που κατατέθηκε]

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι διευρύνει την άμεση και συμμετοχική δημοκρατία ενώ κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην υποβιβάζουν την κρίση του ελληνικού λαού.

Ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης καταλόγισε στην κυβέρνηση σκοπιμότητα, χαρακτήρισε άκαιρο και περιττό το νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι το κόμμα του αρνείται να συμβάλει στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση, με στόχο να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα αντιλαϊκά μέτρα.

Υποκριτικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια στη προσπάθειά της να αποφύγει τις εκλογές.

«Κανένα τρυκ δεν μπορεί να κρύψει το δημοκρατικό έλλειμμα της κυβέρνησης. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», υποστήριξε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου.

«Παρών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Νίκος Τσούκαλης, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας αυτής.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, είναι δεσμευτικό αν έχει λάβει μέρος στην ψηφοφορία τουλάχιστον το 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Προβλέπεται ακόμα ότι για κρίσιμο εθνικό θέμα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό αν συμμετάσχει το 40%.

Δημοψήφισμα για εθνικό θέμα θα προκηρύσσεται με προεδρικό διάταγμα το οποίο θα προσυπογράφεται από το υπουργικό συμβούλιο και για ψηφισμένο νομοσχέδιο από τον πρόεδρο της Βουλής.

Οι άνθρωποι του Βαγγέλη: Άντα Κιούρκα-ανέβηκε 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 μέρες!!!

[Είμαι περίεργος αν θα ασχοληθεί κανείς μ' αυτή την προκλητική και ανήθικη, απέναντι στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, πράξη του Βενιζέλου να εκτοξεύσει την "προστατευόμενή" του κατά 4 μισθολογικά κλιμάκια μέσα σε 10 μέρες]

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 10 Ιουλίου 2011

Οι άνθρωποι του Βαγγέλη

...Στο υπουργείο Οικονομικών μετακόμισαν μαζί του από την πρώτη στιγμή η Αντα Κιούρκα, ο Ηλίας Βεργίτσης και ο Κώστας Βουβάλας. Και οι τρεις είναι πολλά χρόνια μαζί του και μέχρι προ τινος ήταν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οι δύο πρώτοι παλαιότερα ήταν δημοσιογράφοι του ΔΟΛ και στη συνέχεια έγιναν από τους στενότερους και πλέον έμπιστους συνεργάτες του, που χειρίζονται κυρίως θέματα επικοινωνίας, στην οποία ο Β. Βενιζέλος δίνει μεγάλη σημασία...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=291978

ΥΓ. Αύριο μια ανάρτηση της κότας του διαδικτύου... την οποία αφαίρεσε εννοείται

Και οι προβλέψεις του Παντελή είναι... "λίρα εκατό"

http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/POLITIKOI/thumbs/oikonomou%20pantelhs_225x.jpg«Λίρα εκατό» αποδείχθηκαν (λέμε τώρα…)  και οι εκτιμήσεις του Παντελή Οικονόμου εκτός του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την τηλεφωνική του εμφάνιση στην εκπομπή των Καμπουράκη- Οικονομέα.  Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει χθες ότι οι διαβουλεύσεις με την τρόικα ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν.

«Στο βαθμό που πείστηκαν ότι είναι πραγματική η βαθύτερη ύφεση, νομίζω ότι βρήκαμε μια άκρη… Κατ’ ουσίαν έχουμε τελειώσει… Νομίζω ότι τα έχουμε καλύψει όλα» είχε δηλώσει ο Οικονόμου στο MEGA!  

Αχ Παντελή μου, που λέει  και η διαφήμιση, την χάσαμε την εκταμίευση… Αλλά εάν εσύ που είσαι το «νούμερο 2»  στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,  πέφτεις τόσο έξω στις εκτιμήσεις σου, τότε τι να πούμε κι εμείς οι υπόλοιποι;

star.gr

Μέρκελ: Μας έρχεται φθηνότερη η αλληλεγύη στην Ευρωζώνη

Πιο συμφέρουσα είναι για τη Γερμανία η στήριξη της Ευρωζώνης, παρά η έξοδός της από το ευρώ, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.  Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε περιφερειακή διάσκεψη του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στο Μαγδεμβούργο, τόνισε ότι "αλληλεγγύη προς τη ζώνη του ευρώ είναι φθηνότερη για τη Γερμανία απ' ότι το να βάδιζε η χώρα μόνη της".

Παράλληλα, επισήμανε ότι η σύνοδος των G20 θα πρέπει να αντιμετωπίσει και πάλι το θέμα ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών.

ΠΑΣΟΚάρα αθάνατη

Ενδιαφέρον αφιέρωμα για τα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ

EΕνδιαφέρον φωτογραφικό αφιέρωμα στα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ στο antilogos-gr.blogspot.com

Γ. Βρούτσης για τα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ

«Κύλισαν δύο χρόνια, που δυστυχώς γύρισαν την Ελλάδα και τους Έλληνες δεκαετίες πίσω. Μάλιστα, την “επέτειό της” η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μας την “υπενθυμίσει” με μια ακόμη νέα δέσμη επαχθών φορολογικών μέτρων, εκτός μεσοπρόθεσμου.

Φορολογικών μέτρων, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αρκεί να μην επέμενε η κυβέρνηση σε μια αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του Μνημονίου και να μην ίσχυε η ισοδύναμη σχέση των Κυβερνητικών αστοχιών, όπως:

Ολιγωρίες + Πειραματισμοί + Ανικανότητα + Ιδεοληψίες + Παλινωδίες = Χαράτσι στα ακίνητα + Κατάργηση Φοροαπαλλαγών + Αφορολόγητο στα 5.000€ + Εξίσωση Πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης + Αύξηση αντικειμενικών αξιών».

Λυκουρέντζος: «Τιμούμε σήμερα την επέτειο ίδρυσης του κόμματός μας»

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpg«Τιμούμε σήμερα την επέτειο ίδρυσης του κόμματός μας. Τιμούμε τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και όλα τα ιστορικά στελέχη της.

Τιμούμε, πάνω απ’ όλα, τους αγωνιστές της Παράταξης, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που στήριξαν και στηρίζουν τους αγώνες μας για το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική πρόοδο. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η Παράταξή μας πρωταγωνίστησε στην εδραίωση της Δημοκρατίας και πέτυχε την ένταξη της Ελλάδος στη μεγάλη δημοκρατική Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Αναγνωρίζουμε, ταυτόχρονα, τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση, την επανάληψή τους.

Κάναμε, ήδη, ένα καινούργιο ξεκίνημα με τον ηγέτη μας, τον Αντώνη Σαμαρά. Και συνεχίζουμε με σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα. Με συνεχή ανανέωση και άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία. Πάνω από όλα, με βαθιά συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τόπος και ο Λαός.

Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος μας και τώρα όπως σε κάθε στιγμή της ιστορίας μας.

Με συγκροτημένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Με εμπιστοσύνη στις αξίες και τις ιδέες μας, τις αρχές και την πολιτική μας πρόταση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τις προσπάθειες και τους αγώνες μας για μια αισιόδοξη προοπτική της χώρας, για την Ελλάδα της Ελπίδας».

Μεσογαίας: “Αν σας κόψουν το ρεύμα, θα το κόψουμε και εμείς από τους ναούς”

Αν σας κόψουν το ρεύμα.JPG«Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο σημείωμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, όσον αφορά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην εγκύκλιο του, λέει τα πράγματα με το όνομα τους, ενώ υπογραμμίζει ότι «κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες».

Η Romfea.gr δημοσιεύει παρακάτω την εγκύκλιο του κ. Νικολάου:

Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.

Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω.

Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα.

Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, αρκετοί απολύθηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς. Φτάσαμε, αντί τα έξοδά μας να γίνονται για το φαγητό, το σπίτι και τις ανάγκες μας, ό,τι ξοδεύουμε να πηγαίνει σε δύο φοβερές λέξεις: σε φόρους και σε χρέη.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το αίσθημα πνιγμού που διακατέχει ίσως και την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, σίγουρα και αρκετούς από μας. Ποιός μπορούσε να φαντασθεί ότι ο υπέροχος και υπερήφανος λαός μας θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα; Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, του κόπου του, της αξίας του, και παρά ταύτα να έχουμε ως λαός διασυρθεί παγκοσμίως; Και τώρα χωρίς καμμία ελπίδα και εγγύηση να διεκδικεί το κράτος μας πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας;

Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Πρέπει όμως να το πούμε. Να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: «Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις. Ίσως πιο δύσκολες, αλλά πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες. Αν δεν μπορείτε, ομολογήστε την αδυναμία σας.

Δεν είναι ντροπή να μην μπορεί κανείς. Είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής μας. Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί.

Πρέπει να το καταλάβετε∙ δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε. Αφού δεν καταφέρνετε την εθνική σωτηρία μέσα από πολιτική συνεργασία, αυτή θα προκύψει αναγκαστικά μέσα από λαϊκή απαίτηση και πρωτο­βουλία».

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας.

Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι.

Όποιος πονάει για την κατάσταση και αγαπάει την αλήθεια έχει θέση σε αυτή την αλλαγή. Κανείς δεν περισσεύει. Όλες οι ανατροπές, όλες οι μεγάλες αλλαγές έγιναν από ηρωικούς ανθρώπους, κυρίως νέους. Όχι από συμβιβασμένους ούτε από αγανακτισμένους, αλλά από υγιώς επαναστα-τημένους. Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε και επιβάλλεται να αλλά-ξουμε με δική μας πρωτοβουλία το μέλλον μας. Όχι με βία, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Όχι με μηδενιστικές επιλογές, αλλά με καθαρότητα, ηρωισμό και εξυπνάδα.

Σίγουρα και η δική μας ευθύνη ως λαού δεν είναι καθόλου μικρή. Συμφωνήσαμε με τις μικρονοϊκές πολιτικές επιλογές και τις κάναμε συνή-θειες και νοοτροπία μας.

Η ανειλικρίνεια, η αδιαφορία, το βόλεμα, το εύκολο κέρδος, η προσβολή των θεσμών, η ύβρις κατά της πίστης και παράδοσής μας, η ασέβεια κατά του κράτους και των νόμων, οι αλόγιστες διεκδικήσεις αποτέλεσαν κομμάτια της ζωής του νεοέλληνα που δεν μας τιμούν καθόλου. Δεν μας φταίνε μόνον οι άλλοι είτε αυτοί λέγονται κερδοσκόποι είτε ξένα συμφέροντα είτε πολιτικοί.

Το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το σημερινό μας κατάντημα δεν είναι ευκαταφρόνητο. Η λύση της μετάνοιας και αλλαγής είναι μονόδρομος.

Τους άλλους δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Τη δική μας όμως νοοτροπία και ζωή έχουμε και τη δυνατότητα και την ευθύνη να τις διορθώσουμε. Ας αρχίσει ως επανάσταση αυτή η αλλαγή από τους εαυτούς μας. Αυτό είναι το πιο ηρωικό.

Ομολογώ ότι και ως Εκκλησία μας κάνανε κομμάτι του καταρρεόντος κρατικού συστήματος.

Γι’ αυτό και συχνά μας παρερμηνεύει ο λαός. Αγκαλιάσαμε το κράτος, στηριχθήκαμε σε αυτό και τραυματίσθηκε η βαθειά σχέση μας με τον λαό. Τον υπηρετήσαμε μεν ως πονεμένο και φτωχό, αλλά δεν τον αγκαλιάσαμε ως κομμάτι της υπόστασής μας.

Τουλάχιστον δεν καταφέραμε να μας νοιώσει έτσι. Μολύνθηκε το γάλα της μάνας του, της Εκκλησίας, και απέστρεψε το πρόσωπό του από το στήθος της.

Αυτό είναι ο,τι χειρότερο υπάρχει. Ο λαός είναι ό,τι ιερώτερο έχουμε μετά τον Θεό και η Εκκλησία στη φύση της είναι η ανάσα του λαού. Αυτήν την ανάσα τελευταία στερηθήκαμε. Ήρθε η ώρα να ξαναρχίσει ο ζωτικός θηλασμός.

Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι είμαστε και θύματα. Κάποιοι μας ξεγέλασαν. Κάποιοι διαχειρίσθηκαν τα θέματά μας με ένοχη ανικανότητα.

Κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες. Και να πού φτάσαμε! Ισοπεδωθήκαμε στο μηδέν της περιουσίας μας και στο τίποτα της αξιοπρέπειάς μας.

Παρά ταύτα δεν ψάχνουμε για ενόχους. Τώρα επειγόμαστε για λύσεις.

Λύσεις όμως που δεν πατάνε τον λαό, αλλά ανασταίνουν την τιμή του. Ήρθε η ώρα που θα πρέπει όσοι παίρνουν αποφάσεις να καταλάβουν τι συμβαίνει στα σπίτια, στους δρόμους, στα μαγαζιά και στην καθημερινότητα. Τι συμβαίνει στις ψυχές μας. Αυτό δεν θα το μάθουν από την τρόϊκα ούτε από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις.

Θα το μάθουν από τον λαό. Πρέπει την φωνή μας να την ακούσουν. Δεν γίνεται αλλιώς.

Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε δεν θα το καταλάβουν. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφή-τευσε πριν από διακόσια πενήντα χρόνια λέγοντας: «Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο ακόμη και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν».

Πράγματι, δεν θα προλάβουν! Μη λυγίσετε μπροστά στην οικονομική χρεωκοπία. Αυτήν ήδη τη ζούμε. Αρνηθείτε τη χρεωκοπία της αξιοπρέπειας, της ιστορίας, της εθνικής συνείδησης. Αυτά μπορούμε και πρέπει να τα διεκδικήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας. Έστω τώρα, την τελευταία στιγμή.

Τα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική είναι μια ευλογημένη περιοχή που μέχρι πρότινος έσφυζε από ανάπτυξη και ευημερία. Τον τελευταίο όμως καιρό όλο και πληθαίνουν αυτοί που με απόγνωση στρέφονται στην Εκκλησία η όπου βρουν, και εκλιπαρούν για συμπαράσταση και βοήθεια.

Πολλοί έχουν λυγίσει, έχουν οικονομικά γονατίσει. Δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Έχασαν τον ύπνο τους. Ζουν την απειλή του παρόντος και με τον φόβο του μέλλοντος.

Έχουν ιδιοκτησίες, αλλά δεν έχουν χρήματα. Αυτοί πως θα πληρώσουν; Πού να τα βρουν; Θα τους πάρουν το σπίτι; Θα τους κόψουν το ρεύμα; Είναι δυνατόν να βυθίσουν στο σκοτάδι την Κερατέα η το Λαύριο που φιλοξενούν το μεγαλύτερο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην πατρίδα μας;

Ό,τι και να συμβεί, αδελφοί μου, θα ήθελα να ξέρετε ότι η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας. Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς.

Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες με δάκρυα στα μάτια. Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούμε, τη στιγμή που νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, οι ναοί να λειτουργούν με αναμμένους τους πολυελαίους.

Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουνε οι δανειστές.

Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα.

Γιατί η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν.

Γιατί την Ευρώπη την βλέπουμε περισσότερο ως οικογένεια που κατανοεί την δυσκολία των λαών παρά ως θηλιά που οδηγεί σε ασφυξία τις κοινωνίες.

Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο από το να μεταμορφώσουμε ξανά την Ελλάδα σε πατρίδα μας, την ιστορία της σε ταυτότητά μας, τα παραδείγματα των προγόνων μας σε βιώματά μας και να επιστρέψουμε από τον ασύνετο νεοπλουτισμό στην αξιοπρεπή λιτότητα και ολιγάρκεια, από τις υποτελικές υποχωρήσεις στον ηρωισμό και από τον παγκόσμιο διασυρμό στην εθνική υπερηφάνεια και τον πανθομολογούμενο θαυμασμό.

Έτσι, ο Θεός, όπως λέγει και ο λαός, δεν θα μας αφήσει, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα Τον έχουμε κι εμείς αφήσει.

Με πατρικές ευχές και την ελπίδα της αφύπνισης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ

http://eleftheroiellines.blogspot.com

Κύριε Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία της συζύγου σας, έχει καμία σχέση με το Εθνικό Πάρκο ΣΧΙΝΙΆ;

Κύριε Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία της συζύγου σας, έχει κάποια σχέση με το Εθνικό Πάρκο Σχινιά;

Μήπως ... κάποιος από τους συνεργάτες της στην εταιρεία, είχε δείξει ενδιαφέρον;

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ένας.. "φίλος" ήρθε απόψε από τα παλιά και...τι ανακαλύπτει κανείς, όταν... ψάχνει....

Αλήθεια, εκείνη η ... προσφορά. πριν από χρόνια, για εκμετάλλευση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, τι γίνεται;;;;;;;;

Γιατί σε κάποιο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, υπήρχε ο όρος:
"Όλοι οι όροι του παρόντος, είναι εμπιστευτικοί και οι συμβαλλομενοι, δεσμεύονται να μην τους κοινοποιήσουν σε οποιονδήποτε μη αρμόδιο τρίτο";
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ;

http://attikanea.blogspot.com/2011/10/attikanea.html#more

Άπαιχτος!!!: "ΠΑΣΟΚ ή ΤΕΦΡΑ"

Να και ένας που γιορτάζει πραγματικά τα δύο χρόνια του Γιωργάκη στην εξουσία:

Όλο και πιο πολύ κατρακυλά η εκκλησία υπό τον Ιερώνυμο

Από εδώ:

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΙΤΟΣ


Ξέπεσε στο να την απασχολούν αυτά:

Description: http://news247.gr/ellada/eidiseis/article1396569.ece/ALTERNATES/w380h209/ieronimos.jpgΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ

"Ο Βενιζέλος μου είπε ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί μας"

Δεν υπάρχει ζήτημα μείωσης της μισθοδοσίας των κληρικών κατά 50%, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ανέφερε πως μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και του διέψευσε κάτι τέτοιο.

"Κάνουμε αγώνα. Εγώ ήρθα σε επαφή με τον κύριο Βενιζέλο, και μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αλλά εμείς πρέπει όλα να τα μελετήσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά στο amen.gr σε σχετική ερώτηση.

Σ. Κωνσταντινίδης για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxtoiBzeRO4FOzZK7Rf2vwiybno-AqpFvN3bu6L8GU7wgy8J36koGNEc4Ym22Vhz81tyH4QtYjxX6F-MXdeuDjMr9imrl1BXPQJA4ptfwX62SIKz3eGltLOYs7iouFKr9dw2P82Je8hu3Z/s1600/%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%25A3+3.JPGΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του για το ενιαίο μισθολόγιο πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δε θα επηρεαστεί το 80% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 10% θα ωφεληθεί με αυξήσεις της τάξης του 7%.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσίασε τα παρακάτω στοιχεία: το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, δεν αλλάζει η μισθολογική κατάσταση για το 78% των υπαλλήλων και θα υπάρξει μικρή αύξηση για το 7,5% των υπαλλήλων.

Δεν ξεκαθαρίζει όμως, όταν μιλάει για αυξήσεις και διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα, εάν εννοεί το βασικό μισθό ή τις συνολικές αποδοχές των υπαλλήλων.

Για παράδειγμα, δημόσιος υπάλληλος, βάσει πραγματικών στοιχείων από τη βεβαίωση των μηνιαίων αποδοχών του, με μισθολογικό κλιμάκιο 12, παίρνει βασικό μισθό 1035 ευρώ.

Προσθέτοντας το επίδομα γάμου 35 ευρώ, το επίδομα περιοχής 97,15 ευρώ, προσωπική διαφορά 102 ευρώ και κίνητρο απόδοσης 64 ευρώ, έχει γενικό σύνολο αποδοχών 1333,15 ευρώ και μετά τις κρατήσεις λαμβάνει καθαρά 1053,60 ευρώ το μήνα.

Αν λοιπόν διατηρηθεί ο βασικός του μισθός στα ίδια επίπεδα ή αυξηθεί κατά 7% και κοπεί ένα ή παραπάνω από τα επιδόματα τότε οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές θα μειωθούν.

Σε αυτήν την περίπτωση οι εξαγγελίες του Υπουργού θα αποδειχθούν ψευδείς, άρα οι διευκρινήσεις, οι οποίες δεν έχουν δοθεί, είναι απαραίτητες και επειδή δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δημιουργούν εύλογα καχυποψία.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Οι ανακοινώσεις για διατήρηση στα ίδια επίπεδα ή για αύξηση 7% των μισθών του 85,5% των δημοσίων υπαλλήλων αφορά τις συνολικές μηνιαίες αποδοχές ή μόνο το βασικό μισθό;

Αθήνα 3/10/2011

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/ECD1F9A3FA8AB9DAD90E424C10926F1D.jpgΖήτησε να εκταμιευθεί η έκτη δόση το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει την έκτη δόση του δανείου κατά το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και θα παραμείνει».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο ανταλλαγής του ελληνικού χρέους είναι ένα θέμα που συζητείται στους κύκλους της Ευρωζώνης.

Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν τέθηκε επί τάπητος η μόχλευση των κεφαλαίων του ταμείου διασώσεων EFSF.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο Γερμανός αξιωματούχος επισήμανε ότι οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί, ωστόσο γνωστοποίησε την πρόθεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να παρέχουν στήριξη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Θα μπορούσαμε να επανενεργοποιήσουμε τα έκτακτα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί το 2008, ώστε να αποτρέψουμε μια τραπεζική κρίση», υπογράμμισε.

Κριτική βουλευτών στην κυβέρνηση κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

http://static.doldigital.net/webstatic/688D37D3DA21B6A4E4F0B0F3DB7C676D.jpg«Η γενναία στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν στηρίζει μόνο την κυβέρνηση, αλλά τις προσπάθειες για τη σωτηρία της χώρας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.

Στην τετράωρης διάρκειας συζήτηση, οι βουλευτές μετέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό τα «ανελαστικά όρια» των αντοχών τους και της κοινωνίας, σχετικά με τα οικονομικά μέτρα.

Όπως έλεγαν βουλευτές, ο κ. Παπανδρέου συμμερίστηκε το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, ωστόσο τους επεσήμανε ότι «προέχει η σωτηρία της πατρίδας, γι' αυτό και γίνονται οι θυσίες».

Βουλευτής από τη Δυτική Μακεδονία ανέφερε στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν μπορεί να νομοθετεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μην εφαρμόζονται από την κυβέρνηση όσα ψηφίζονται, με αποτέλεσμα και να μην προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και μην κεφαλαιοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας».

Ασκήθηκε, επίσης, κριτική για τη στάση υπουργών οι οποίοι, όπως ειπώθηκε, δηλώνουν δημοσίως ότι «οι υπάλληλοι κατεβάζουν τα μολύβια, ενώ έχουν ευθύνη να τους βάλλουν να δουλέψουν» και «να μην είναι περισσότερο χρόνο στα ΜΜΕ κι όχι στην προώθηση των πολιτικών τους υπουργείου τους».

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιφέρειας και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν σε οδικά έργα και έργα υποδομής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004 Οταν τα δισ. έκαναν ... πάρτι στο ΠΑΣΟΚ

http://s.enet.gr/resources/2011-01/simitis-thumb-large.jpgΔέκα φορές περισσότερα δισεκατομμύρια κόστισαν στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε σχέση με αυτούς της Ατλάντα το '96, την ώρα που το κόστος στους Αγώνες του Λονδίνου αναμένεται να πλησιάσει τον αριθμό - ρεκόρ του Πεκίνου!

Αυτό προκύπτει από πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού «Forbes», σχετικά με τη λίστα των πιο ακριβών διοργανώσεων στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με το περιοδικό, το αστρονομικό ποσό των δέκα δισ. ευρώ είχε ξεπεράσει το κόστος της διοργάνωσης στην Αθήνα και τόσο για τα ελληνικά δεδομένα όσο και για εκείνα ολόκληρης της υφηλίου, το συγκεκριμένο ποσό αποτέλεσε ρεκόρ όλων των εποχών μέχρι τότε. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το αντίστοιχο κόστος στην Ατλάντα το 1996 ήταν δέκα φορές μικρότερο! Πάντως, στη συνέχεια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου έσπασαν κάθε ρεκόρ, καθώς σχεδόν τριπλασίασαν(!) το κόστος - ρεκόρ της Ελλάδας φτάνοντας τα 28 εκατομμύρια. Και αυτό πάντως αναμένεται να ξεπεραστεί από το Λονδίνο όπου θα φιλοξενηθούν οι Αγώνες του 2012, αφού οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το κόστος μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ (συνήθως στην πορεία το ποσό αυξάνεται).

Και βέβαια ας σημειωθεί ότι όπως δείχνουν τα παραδείγματα μέχρι σήμερα, ενώ οι πολυεθνικές χορηγοί της διοργάνωσης είναι αυτές που καρπώνονται τα μεγαλύτερα έσοδα της διοργάνωσης, όσον αφορά το κόστος της διοργάνωσης καλείται πάντα να το πληρώσει ο λαός της κάθε διοργανώτριας χώρας.

Αναλυτικά οι δέκα ακριβότερες διοργανώσεις

Θέση Αγώνες Κόστος (σε δισ. ευρώ)

1 Πεκίνο 2008 28.

2 Λονδίνο 2012 22 (εκτίμηση).

3 Αθήνα 2004 10,5.

4 Βαρκελώνη 1992 6,5.

5 Σεούλ 1988 2,8.

6 Σίδνεϊ 2000 2,6.

7 Μόσχα 1980 1,4.

8 Ατλάντα 1996 1,2.

9 Μόντρεαλ 1976 0,9.

10 Λος Αντζελες 1984 0,4.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6386580&publDate=10/8/2011

ΔΗΣΥ: Υπο αμφισβήτηση η βούληση του ΥΠΟΙΚ να πατάξει τη φοροδιαφυγή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIlUKHbcWr50oyc2VhRZ9DAsX9Yep948Sjfb364JQQigaePMDakIsBCKB3qkHrBxjMaXMfSFGBCATX1mzT5QrPXvVTW6a226j0x661lMb8eQ5p9G0asDli080GrTlzaje2LEWuZihfReg/s1600/disi.jpg«Προκαλεί έκπληξη και απορία η «καταγγελία» του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ελέγχου του ΣΔΟΕ σε πρωινή εκπομπή ότι οι τράπεζες κωλυσιεργούν στο άνοιγμα λογαριασμών προσώπων υπόπτων για φοροδιαφυγή (Δεξί Εξτρέμ: πχ. στην περίπτωση του φοροφυγά Θέμου Αναστασιάδη; Αλήθεια τι να γίνεται με την περίπτωσή του).

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών επαγγέλλονται την πάταξη του φαινομένου, σε 3.000 αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών που έχουν υποβληθεί προς τις τράπεζες υπάρχει ανταπόκριση μόνο σε 130 περιπτώσεις.

Σε μια περίοδο όπου η επιβίωση της χώρας κρέμεται σε μια κλωστή τέτοιου είδους φαινόμενα είναι ανεπίτρεπτα και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παροχή έμμεσης ασυλίας στους φοροφυγάδες και χρόνου να φυγαδευτούν κεφάλαια στο εξωτερικό.

Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών να πατάξουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, αλλά και να επιβληθούν στην αυθαίρετη πρακτική των τραπεζών».

Η επανάσταση του ΛουκάΝικου....

Τι άλλο θα ακούσουμε....Πάρτε όλοι τα λουκάνικα και κοπανάτε τους....
 Πάρτε όλοι τα λουκάνικα και κοπανάτε τους....
Σε άρθρο του στην Οικονομική Επιθεώρηση, με τίτλο "Το γερμανικό λουκάνικο ως πολιτικό όπλο", ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου χαρακτηρίζει "τουλάχιστον ηλίθια" την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια εν μέσω κρίσης.



"Η απόφαση για μια τέτοια Κεντρική Τράπεζα είναι καθαρά πολιτική: Πρέπει να δώσει 'εντολή' ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης ώστε να πάρει το μήνυμα και να σώσει την κατάσταση" σημειώνει ο Νίκος Παπανδρέου.


Και προσθέτει: "Αυτό σημαίνει ή ότι αλλάζεις τον Τρισέ, ή ότι τον κοπανάς στο κεφάλι με ένα βαρύ - γερμανικής πάντα προέλευσης - λουκάνικο (μεγάλου μεγέθους) ώσπου να ξυπνήσει και να συμφωνήσει κάνοντας στροφή 180˚, κάτι που απαιτεί επειγόντως η εποχή μας".


Υ.Γ
Και για να μην ξεχνάμε διαβάστε :Ο Νίκος Παπανδρέου είναι αυτός που λέει ο ίδιος ότι είναι "ψυχάκιας"


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/o_03.html

Μόσιαλος: Η συνέντευξη Μέρκελ στη ΝΕΤ είχε εμπάργκο-Φταίει ο δημοσιογράφος του MEGA για τη διαρροή της

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/33/67650-mosialos_hlias_press_room_425x.jpgΣτον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Mega, που έσπασε το εμπάργκο και μετέδωσε τα κύρια σημεία της συνέντευξης της Άνγκελα Μέρκελ στη ΝΕΤ, επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ότι «τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού θα συνεχίσουν να παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στους εκπροσώπους του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, στη βάση της τήρησης βασικών κανόνων δεοντολογίας από όλους».

Σε δήλωσή του σχετικά με το περιστατικό ανέφερε:

"Μετά από διερεύνηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Το Γραφείο Τύπου Βερολίνου ενημέρωσε, καλή τη πίστη και ως όφειλε, τους απεσταλμένους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης που συνόδευαν την πρωθυπουργική αποστολή στη γερμανική πρωτεύουσα, για τα βασικά σημεία της συνέντευξης της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στη ΝΕΤ. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από όλους τους παριστάμενους να σεβαστούν το embargo μέχρι τη μετάδοση της συνέντευξης από το κανάλι της ΝΕΤ.

Όλοι οι δημοσιογράφοι σεβάστηκαν το embargo, εκτός, δυστυχώς, από έναν που παραβίασε τη δεοντολογία.

Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια, η οποία αναιρεί κάθε πιθανό υπονοούμενο περί εμπλοκής του Υπουργού Επικρατείας στην όλη ιστορία.

Είναι προφανές ότι, παρά το ατυχές και μεμονωμένο αυτό περιστατικό, τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού θα συνεχίσουν να παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στους εκπροσώπους του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, στη βάση της τήρησης βασικών κανόνων δεοντολογίας από όλους".

Πόσα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ ψήφισε η ΝΔ;

Το αποκάλυψε ο Κώστας Γκιουλέκας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm. Διαβάτε τη συνέντευξη και θα το βρείτε:

“Το ΠΑΣΟΚ βούλιαξε τη χώρα και έπνιξε τους πολίτες με ισοπεδωτικά μέτρα”
Στην “αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης που βύθισε τη χώρα στο χάος” αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_3072.html

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μέρκελ, μετά τη νέα αναβολή για τη δόση

Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup αλλά και η αξιολόγηση της πορείας που αφορά στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου και οι δύο πλευρές συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ θέλησε να έχει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει της συνάντησης που θα έχει το Σαββατοκύριακο με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Σ. Αναστασιάδης: Δύο ακόμα έγγραφα βόμβες αποδεικνύουν τη διαπλοκή στο σκάνδαλο ΤΤ-Αντρίκου

Ακόμη δύο αποκαλύψεις έκανε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, που έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου στη ΝΔ Θεσσαλονίκης για την πολύκροτη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που νοίκιασε άρον- άρον το ακίνητο της πεθεράς του Αντρίκου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη...

Συγκεκριμένα, παρουσίασε το ιδιωτικό συμφωνητικό από το οποίο αποδεικνύεται ότι οι δύο πλευρές (ΤΤ και ιδιοκτήτες του πρώτου ακινήτου) συμφώνησαν να ρίξουν το ενοίκιο από πέρυσι τον Απρίλιο και να το κάνουν από 5.000 στα 4.000 ευρώ.

Ο Σάββας Αναστασιάδης παρουσίασε ακόμη την εξώδικο του Τ.Τ. προς τους ιδιοκτήτες του ακινήτου που νοικιάζει ακόμη και το αφήνει για να πάει σε αυτό της οικογένειας Παπανδρέου, με το οποίο καταγγέλλει τη μίσθωση. (Κάντε κλικ πάνω στα έγγραφα για να το διαβάσετε).

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη της μεθόδευσης που ακολούθησε η διοίκηση του Τ.Τ. μόνο και μόνο για να ευνοήσει την οικογένεια του αδελφού του πρωθυπουργού. Και αυτό γιατί: όταν ο Σάββας Αναστασιάδης αποκάλυψε το θέμα, η διοίκηση του ΤΤ απάντησε ότι είναι πολιτική της να αφήνει ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν συναινούν στη μείωση των μισθωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι οι ιδιοκτήτες όχι μόνο συναίνεσαν αλλά προσέφεραν και περισσότερα μέτρα από διπλανό (πάλι δικό τους) μαγαζί προκειμένου να κρατήσουν εκεί το υποκατάστημα του ΤΤ! Και το εξώδικο καταγγελίας της μίσθωσης έχει ημερομηνία ίδια με αυτήν της ερώτησης στη Βουλή του Σάββα Αναστασιάδη για την υπόθεση. Ενώ δηλαδή το ΤΤ άρχισε την ανακαίνιση του ακινήτου της "οικογένειας" τον Ιούνιο, δεν κατήγγειλε τη σύμβαση και στη συνέχεια όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε έστειλε εξώδικο και ανακοίνωσε ότι φεύγει !

Με απλά λόγια: Θα κρατούσαν και το παλιό υποκατάστημα (στο 84 της Β.Όλγας), δεν ήθελαν να φύγουν, δεν ήταν αυτή η αιτία της μίσθωσης του νέου καταστήματος (στην Β.Όλγας 219).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Παραμύθια η απάντηση του Τ.Τ. Ιδού η απόδειξη:



η απάντηση του Τ.Τ. έλεγε:

"Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού του κόστους έχει προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων των ακινήτων του συνόλου του δικτύου καταστημάτων του.

Σε περιπτώσεις καταστημάτων, όπου οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να μειώσουν το μίσθωμα, η τράπεζα προέβη στη διερεύνηση αγοράς για τη μεταστέγαση των εν λόγω καταστημάτων σε ακίνητα που γειτνιάζουν με τα υπάρχοντα ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της πελατειακής του βάσης. "

http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_3072.html

Διαβάστε κι αυτό: Ο Σ. Αναστασιάδης για το ΤΤ και την πεθερά του Αντρίκου

Η Μπαρτσελόνα απαγόρευσε το κάπνισμα στο ”Καμπ Νου”

Κάπνισμα τέλος στο “Καμπ Νου” από τις 22 Οκτωβρίου 2011! Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα η απαγόρευση του καπνίσματος επεκτείνεται σ' όλο το γήπεδο, δηλαδή και στις εξέδρες χωρητικότητας 98.000 θεατών. Η απαγόρευση καπνίσματος ίσχυε από τις 15 Μαρτίου 2011 σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του “Καμπ Νου”.

Με σύνθημα “Camp Nou sin humos” (“Καμπ Νου χωρίς καπνό”) η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι ο σύλλογος θα πρέπει να είναι σύμβολο για την υγεία, τη ζωή και τον αθλητισμό. Και ότι οι νέοι ειδικά θα πρέπει να μάθουν να απολαμβάνουν το καλό ποδόσφαιρο χωρίς να καπνίζουν. Η απαγόρευση καπνίσματος ισχύει σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους στην Ισπανία από τις αρχές του χρόνου.

Το κάπνισμα επίσης δεν επιτρέπεται εδώ και λίγα χρόνια σε όλα τα βρετανικά και γερμανικά γήπεδα ποδοσφαίρου.

enet.gr

Σχέδιο Μάρσαλ αλλά και πτώχευσης κομίζει ο Ρέσλερ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung στα σχέδια του Γερμανού υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, εν όψη της επίσκεψης του στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σχέδιο «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» της χώρας. 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας το "σχέδιο Ρέσλερ" για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της Ελλάδας επεξεργάστηκαν ειδικοί με προοπτική ένταξής του στο πλαίσιο του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ (ESM).

Σε αυτό προβλέπεται διαδικασία χρεοκοπίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της, με παράλληλο περιορισμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Την συγκεκριμένη διαδικασία χρεοκοπίας θα πρέπει να δρομολογήσει ανεξάρτητο σώμα, που θα λειτουργήσει εποπτικά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας και των πιστωτών της.

Κατά το “σχέδιο Ρέσλερ” στην περίπτωση που οι πιστωτές και η χώρα οφειλέτης δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε οι μεν οφειλέτες θα αναγκαστούν να δεχθούν την πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία τους ως κράτος, οι δε πιστωτές υψηλές απώλειες.

Όσο για το πολυδιαφημισμένο «μίνι σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάπτυξη των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα φέρεται να μην τρέφει αυταπάτες αλλά γνωρίζει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα ακολουθήσει την μέθοδο που εφαρμόστηκε στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Με βασική προϋπόθεση ότι γερμανικές υπηρεσίες, υπουργεία, οικονομικοί σύνδεσμοι, επιχειρήσεις θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους για να δρομολογηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον δημόσιο τομέα και να αναβαθμιστεί η δημόσια διοίκηση.

Ανέκδοτο κανονικό... και όχι για το ΠΑΣΟΚ

Ασθενής μετά από εξέταση επισκέπτεται ξανά τον γιατρό του για να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα.
-Γιατρέ μου τι νέα έχουμε
Ο γιατρός τον κοιτάζει και με σοβαρό ύφος του απαντά.
-Και καλά και κακά, από πού να αρχίσω
-Από τα κακά
-Φίλε μου, δυστυχώς έχεις τρεις μήνες ζωής
-Τα καλά τουλάχιστον ποιά είναι, ρωτάει έντρομος ο ασθενής, και απαντά ο γιατρός

-Γαμάω ένα μουνί τελευταία ...απίστευτο!!!

Μπένυ κοντά τα χέρια σου!

Μη διανοηθείς να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι και πας να κάνεις

http://static.doldigital.net/webstatic/B9ECE747A86A69C792679EE9EE89D2A0.jpg

Θεοδωράκης-Πρωταγωνιστές: Αν ζούσε ο Γκέμπελς και έβλεπε την εκπομπή, πιστεύω θα είχε δακρύσει!!

http://onlyradio.files.wordpress.com/2011/02/stavros-theodorakis.jpgΦίλε καλησπέρα,

Η προχθεσινή εκπομπή του Θεοδωράκη "Πρωταγωνιστές", ήταν απόλαυση προπαγάνδας.

Με μοντάζ αλα videoclip, με σκόρπιες ατάκες των συνεντευξιαζόμενων και γρήγορη εναλλαγή για να εντυπώνονται μάλλον στο ασυνείδητο πιο εύκολα, κατέληξε στο μέγιστο συμπέρασμα στα τελευταία 5λεπτά της εκπομπής ότι η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι η συγκυβέρνηση, με τουλάχιστον 3 υπουργούς του Πασόκ, και οτι αυτό θέλει το 50% των Ελλήνων!! Αυτή ήταν η τελευταία ατάκα του στην εκπομπή και αμέσως μετα καλυνήχτησε και έπεσαν τίτλοι τέλους!!

Πιστεύω ότι αξίζει μια αναφορά γιατί αν ζούσε ο Γκέμπελς και το έβλεπε, πιστεύω θα είχε δακρύσει!!

Γ.Β.

18 δις μόνο σε τόκους το 2012!!!... από 12,3 που ήταν επί Καραμανλή

Δείτε την εξέλιξη των τόκων τα τελευταία χρόνια:

Ο πολιτισμός που υπερασπίζονται τα αριστερά λαμόγια

Ισλαμιστής δάσκαλος στην Αίγυπτο μαθαίνει 6χρονα και 7χρονα γράμματα με τον ισλαμικό τρόπο:

Live Κάμερα από το κέντρο της Αθήνας

Επίκαιρη ερώτηση Σαμαρά στον πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα

http://www.skai.gr/files/temp/38D04679A3CA4CC7DC9EFC6BAC49EA21.jpgΕπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ερώτησή του ο Αντώνης Σαμαράς μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην έξαρση της εγκληματικότητας που όπως λέει έχει πάρει διαστάσεις εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Συνδυάζει επίσης την εγκληματικότητα με την αρνητική επίδρασή της στην οικονομική ζωή ενώ εκτιμά ότι η έξαρση της εγκληματικότητας συνδυάζεται και με την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Σαμαράς, κατόπιν αυτών , κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι κατά καιρούς διακηρύξεις της παραμένουν απλά σχέδια επί χάρτου και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν έχει συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τη σοβαρότητα της κατάστασης και των συνεπειών της στην οικονομική και κοινωνική ζωή, αν έχει καταλήξει στα αίτια που προκαλούν την έξαρση της εγκληματικότητας και αν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθημάτων.

Έκπληξη!!! «Η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδέχεται ότι φταίει ο Χριστόφιας»

http://img.protothema.gr/F914DEDF37C53281FDA474BAA080A388.jpgΗ κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, φέρει προσωπικές ευθύνες για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, όπως τις καθορίζει στο πόρισμά του ο Πόλυς Πολυβίου, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, υπό το φως των εντεινόμενων αξιώσεων για παραίτηση του κ. Χριστόφια.

«Από την πρώτη ανάγνωση του πορίσματος, αλλά και με βάση αυτά που έχουν λεχθεί στην ακροαματική διαδικασία και από τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί, δεν αποδεικνύεται ότι ο Πρόεδρος φέρει προσωπική ευθύνη», δήλωσε ο κ. Στεφάνου.

Σε σχέση με φερόμενη υπόσχεση του κ. Χριστόφια στον Μπάσαρ Αλ 'Ασαντ ότι δεν θα παρέδιδε το φορτίο των ιρανικών εκρηκτικών σε οποιοδήποτε άλλο πλην της Συρίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο Πόλυς Πολυβίου δεν είχε εντολή να κρίνει τους διπλωματικούς και πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και να κάνει σχόλια για το τι είπε ή τι δεν είπε ο Πρόεδρος στον Σύρο ομόλογό του».

Ο κ. Στεφάνου απέρριψε, επίσης, κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση ήρθε σε αντιπαράθεση με το Συμβούλιο Ασφαλείας, σε σχέση με το αίτημα της επιτροπής κυρώσεων να αποστείλει εμπειρογνώμονες για να ελέγξουν το φορτίο και υποστήριξε ότι η πολιτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το θέμα απέσπασε τα εύσημα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, που μιλούσε υπό το φως χθεσινής έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στον κ. Χριστόφια, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την έρευνα της αστυνομίας για τις ποινικές ευθύνες για να κάνει εκτενείς τοποθετήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις απαιτήσεις για παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια, ο κ. Στεφάνου παρέθεσε σειρά σοβαρών θεμάτων που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως η συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό, η επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διεξαγόμενη έρευνα για υδρογονάνθρακες και τα οικονομικά προβλήματα, και τόνισε ότι επιβάλλεται να κατέβουν οι τόνοι για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις.

ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ;

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011. στα attikanea, έκανα μια ανάρτηση..."αθώα", με τίτλο "Ένας "φίλος" ήρθε απόψε απ΄ τα παλιά", που φυσικά μόνο... "αθωα" και.. "τυχαία" δεν ήταν.
Εχθές, 2 Οκτωβρίου, έκανα μια άλλη ανάρτηση, με τίτλο "Μια ΒΟΜΒΑ και... πως την διαχειρίζεσαι"..
Ούτε κι αυτή ήταν αθώα....
Όλα αυτά, συνδέονται με τα παρακάτω link, που επίσης δεν είναι τυχαία...Απλά, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας αποκάλυψης, που έχει να κάνει το τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ξεπουλήματος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και όσων κρύβονται πίσω από αυτή..

Η συνέχεια ενός σκανδάλου πραγματικού και όχι σαπουνόφουσκας τύπου Βατοπαιδίου, που πρόκειται νε βγει στη φόρα το επόμενο διάστημα, στο attikanea.blogspot.com

Βουλιάζει το ΧΑΑ σε επίπεδα 1993!!!

http://static.doldigital.net/webstatic/5C9DCD52A30D9FA74FD82FCB754848C5.jpgΜεγάλη πτώση σημείωνει την Τρίτη το Χρηματιστήριο, στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup να αναβάλει για το Νοέμβριο την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα.

Η απόφαση για την αναβολή της 6ης δόσης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Eurogroup άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η ελληνική πτώχευση είναι προ των πυλών.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1993, ενώ η κεφαλαιοποίησή του έχει βουλιάξει κοντά στα 30 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές εντοπίζουν στηρίξεις στις 750 και 690 μονάδες. Αν διασπασθεί προς τα κάτω το όριο των 750 μονάδων με υψηλό τζίρο, τότε ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω πτώση.

Στις 12:10 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 4,17% στις 746,83 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 22 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 5,01%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 3,47% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 3,49%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 7,26%.

Μεταξύ των μετοχών με τον υψηλότερο τζίρο, ξεχώριζαν οι Εθνική (-7,84% στα 2,35 ευρώ), ΟΠΑΠ (-8,59% στα 6,60 ευρώ), Τράπεζα Κύπρου (-2,68% στα 1,09 ευρώ), Eurobank (-10,59% στα 0,76 ευρώ), Alpha Bank (-10,66% στα 1,09 ευρώ), ΟΤΕ (-2,83% στα 3,09 ευρώ) και ΔΕΗ (-2,67% στα 5,83 ευρώ).

Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 84 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 7 σε θετικό, ενώ 21 ήταν αμετάβλητες.

Στην αγορά ομολόγων, το spread του 10ετούς τίτλου ενισχυόταν στις 2.112 μονάδες από 2.084 στο άνοιγμα της αγοράς και η απόδοσή του ενισχυόταν στο 22,86% από 22,67%.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο στο 63,94% από 63,45% στο άνοιγμα της αγοράς.

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν επίσης σημαντικές απώλειες, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE-100 σημείωνε πτώση 2,01% στις 4.973,59 μονάδες, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 υποχωρούσε κατά 2,40% στις 2.856,56 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DΑΧ ήταν χαμηλότερα κατά 2,73% στις 5.229,90 μονάδες.

Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.456,12 μονάδες με απώλειες 1,05%.

Καθησυχαστικές δηλώσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα

Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες τον Οκτώβριο διαβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τα οποία καθησυχάζουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στήριξης», διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σημειώνεται πως νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ψηφίσθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, επιτρέπει τη χρήση πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου.

Με δεδομένη την καθυστέρηση καταβολής της 6ης δόσης πλέον διαφαίνεται πως θα αξιοποιηθεί και αυτή η πηγή για την καταβολή μισθών και συντάξεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους μπορούν να προβαίνουν σε παροχή εγγυήσεων προς κράτη, διεθνείς οργανισμούς ή άλλους αποδέκτες και γενικά σε κάθε ενέργεια αναγκαία για την εφαρμογή αποφάσεων της Ευρωζώνης που αφορούν τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ομοίως, αναφέρεται πως για τα παραπάνω κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ρυθμίζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στο ενδεχόμενο χρήσης των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν αναφερθεί και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα εξετάσθηκε και στο πρόσφατο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

Newsroom ΔΟΛ

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ... μέσα απ' το γραφείο του Κουτρουμάνη!!!-Ο ίδιος κρύβεται!!! (βίντεο)

Θεατρική παράσταση έδωσαν το μέλη του ΠΑΜΕ μέσα στο γραφείο του Κουτρουμάνη όπου ένα μέλος του ΠΑΜΕ παρίστανε τον υπουργό και οι άλλοι τον έλουζαν με συνθήματα!!! Ο ίδιος ο Κουτρουμάνης κρύβεται και δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να επιστρέψει στο γραφείο του για να συζητήσουν για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, παρά μόνο τους παρακαλάει να λήξουν την κατάληψη γιατί του δημιουργούν πρόβλημα... εννοώντας ότι τον κάνουν ρόμπα. Δείτε τα βίντεο:



Ρητή εντολή ΓΑΠ σε οικονομική Αστυνομία: "Μη χαριστείτε σε κανέναν... παρά μόνο στον αδερφό μου τον Αντρίκο"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL68RnaX-hHYbflDu6bhJlSATJcfcbPkTV6El7p9npS5Cljf4vsG1F2i3sV6vIVAUDxfeotKEXMwxUEcbvQ3v7h-3tNG2Ex8-RgwdMi9kGs8iyar-8beku71mUQPbGUQRo1IDFtP91wsrL/s1600/gap_benny.jpegΜη χαριστείτε σε κανέναν, αυτό είναι το αίσθημα δικαίου που ζητά ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, απευθυνόμενος στα στελέχη της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για το έργο της υπηρεσίας και συνεχάρη τα στελέχη της για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Ο κίνδυνος χρεωκοπίας της Ελλάδας θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

"Στα μανταλάκια" αλλά όχι για καλό βρίσκεται για άλλη μια φορά η χώρα μας. Η αναβολή της εκταμίευσης της 6ης δόσης και το πρόβλημα της διάσωσης της Ελλάδας "φιλοξενούνται" στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου και είναι κύριο θέμα σε πολλά διεθνή δίκτυα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το αδιέξοδο στη συνεδρίαση του Eurogroup και η καθυστέρηση της εκταμίευσης, αυξάνουν τον κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας.

«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί παλεύουν με την ελληνική χρεωκοπία» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε συμφωνία για τις φινλανδικές απαιτήσεις εγγυήσεων σε μελλοντικό πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. Επισημαίνουν όμως ότι θα μπορούσαν να αναθεωρήσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου εξαιτίας της επιδείνωσης των δημοσιονομικών δεικτών της Αθήνας.

«Η ευρωζώνη καθυστερεί την απόφαση για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα», αναφέρει το BBC. Και σημειώνει ότι αυτό γίνεται εξαιτίας της αστοχίας στο ποσοστό του ελλείμματος για το 2012. Αναφέρει ακόμη τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για «επίσπευση του κινδύνου ελληνικής χρεωκοπίας μετά την αναθεώρηση των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».  Και προσθέτει ότι «το μοναδικό θετικό βήμα ήταν η συμφωνία για το ζήτημα της καταβολής εγγυήσεων της Ελλάδας προς τη Φινλανδία».

«Η διάσωση της Ελλάδας αναβάλλεται» είναι ο τίτλος της Le Monde. Παράλληλα,  κάνει αναφορά στα επιπλέον μέτρα που ζήτησε το Εurogroup από την Ελλάδα, «παρά τα δραστικά μέτρα συρρίκνωσης του δημοσίου που έχει λάβει η κυβέρνηση». 

Τέλος, το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η στασιμότητα που καταγράφεται στο ελληνικό ζήτημα επηρεάζει συνολικά τις χώρες που μετέχουν στο κοινό νόμισμα και ενισχύει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ευρωζώνης.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε παγκοσμίως η δήλωση Παναγόπουλου-ΓΣΕΕ: "Μη πειράξετε τους μισθούς γιατί θα σας γαμή@@ πατόκορφα"

http://s.enet.gr/resources/2010-03/25-thumb-large.jpgΤην πλήρη αντίθεσή τους στο αίτημα της τρόικα για μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και με κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις, "βαστάτε γερά παλικάρια μου" φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για «καταστροφική πρόταση» που θα οδηγήσει σε χιονοστιβάδα λουκέτων σε επιχειρήσεις.

Αυτή τη ώρα, οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ είναι στις καφετέριες και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, καταγγέλλοντας ότι κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία, επιχειρώντας να καταργήσει το κατώτερο μεροκάματο και τις συλλογικές συμβάσεις. Όπως υποστηρίζουν, η κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι απαίτηση 100% των βιομηχάνων και του κεφαλαίου.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν κανόνες δικαίου που δεν μπορεί κανένας να τους αμφισβητεί» δήλωσε ο στον Βήμα 99,5 Γιάννης Παναγόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν πρέπει να τολμήσει να σκύψει την οσφυϊκή χώρα εν όψει αυτής της απαίτησης των τροϊκανών», «όπως άλλωστε και προς τιμήν της, δεν το έχει κάνει και μέχρι τώρα» προσπάθησε να συμπληρώσει αλλά οι φασίστες εγκάθετοι της ΝΔ του ΒΗΜΑ 99,5 τον διέκοψαν.

Ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΓΣΕΕ δεν θα δεχθεί τις απαιτήσεις των ελεγκτών που πιέζουν τη πανταχόθεν βαλλόμενη λαϊκή κυβέρνηση, των φτωχών και εξαθλιωμένων, του ΠΑΣΟΚ. «Υπηρετούν με τον πιο βίαιο και άγριο τρόπο τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης. Συμπεριφέρονται ως σταυροφόροι ιδεοληψιών και δοξασιών» είπε και θέλησε να συμπληρώσει "ευτυχώς όμως ο Γιωργάκης μας αντιστέκεται και δεν επιτρέπει παιχνίδια στις πλάτες του λαού", χωρίς όμως να τον αφήσουν οι φασίστες....

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος χαρακτήρισε «καταστροφική» αυτή την πρόταση της τρόικα.

«Εάν οδηγηθούμε σε μία τέτοια ζούγκλα, όπου οι μισθοί θα πέσουν τα 400-500 ευρώ, δηλαδή να γίνουμε Κίνα, Ινδία ή Βουλγαρία, τότε αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρξει χιονοστιβάδα λουκέτων» τόνισε.

Ο κ. Ασημακόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται «για ένα φαύλο κύκλο που δεν έχει τελειωμό», καθώς η πρόταση της τρόικα οδηγεί «σε ραγδαία ύφεση». Όπως εξήγησε, θα υπάρξει κατάρρευση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, κατάρρευση κερδών και τζίρων και κατάρρευση των κρατικών εσόδων.

«Τη συγκεκριμένη περίοδο της μεγάλης ύφεσης το τελευταίο πράγμα που στέκεται εμπόδιο σε μία επιχείρηση να λειτουργήσει, να έχει έσοδα και κέρδη, είναι το κόστος των εργαζομένων. Είναι άλλα πράγματα που οδηγούν τις επιχειρήσεις στον γκρεμό και στα λουκέτα» επισήμανε ο κ. Ασημακόπουλος, εξηγώντας:

«Πρώτα απ' όλα είναι η μεγάλη απομείωση των κερδών που συνδέεται με την αύξηση των λειτουργικών εξόδων -εκτός μισθολογικού κόστους- και των φορολογικών επιβαρύνσεων. Αυτά, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των τζίρων των επιχειρήσεων που έχει να κάνει με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, είναι η καταστροφική συνταγή».

Στο ερώτημα με ποια λογική προτείνεται το συγκεκριμένο μέτρο από την τρόικα, ο κ. Ασημακόπουλος μίλησε για «λογική δημιουργικής καταστροφής», καθώς συμφέρει είτε ξένους επενδυτές, είτε Έλληνες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό «να τα αγοράσουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί».

«Κάποιος πρέπει να συνυπολογίσει σε όλα αυτά που λέμε και τις κοινωνικές εκρήξεις, διότι θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές εκρήξεις και τότε όλες οι προσπάθειες -καλές ή κακές- θα πέσουν στο κενό» κατέληξε.

«Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, με τις συμφωνίες της με την τρόικα και την εν συνεχεία νομοθέτησή τους για δραστικές μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα και για αντίστοιχες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα, μέσω των επιχειρησιακών συλλογικών ή ατομικών συμβάσεων εργασίας ή του μειωμένου κατά 20% κατώτερου μισθού για τους νέους μέχρι 25 ετών, της άνοιξε την όρεξη να ζητάει και την κατάργηση του κατώτερου εγγυημένου μισθού» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την απαίτησή τους αυτή οι τροϊκανοί αποδεικνύουν ότι δεν τους ενδιαφέρει μόνο να εξασφαλίσουν τα χρήματα των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας μας αλλά και να διασφαλίσουν φτηνούς εργαζόμενους με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας στις πολυεθνικές που ετοιμάζονται να αρπάξουν το δημόσιο πλούτο της χώρας μέσω της εκποίησής του από την κυβέρνηση» τονίζει ο κ. Στρατούλης, ενώ για την αντίδραση του πρωθυπουργού σημειώνει:

«Όσον αφορά τους λεονταρισμούς του πρωθυπουργού ότι 'η Ελλάδα δεν είναι Ινδία και ούτε θα γίνει', κανείς πια δεν τον πιστεύει, γιατί η κυβέρνησή του μας έχει συνηθίσει να μετατρέπει τις όποιες ελάχιστες φραστικές διαφωνίες της με την τρόικα σε κατά κράτος υποχωρήσεις και σε πολιτικά Βατερλό».

Newsroom ΔΟΛ

Νέος άθλος Βενιζέλου: Αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup για την 6η δόση!

Παρατείνεται η αγωνία για την εκταμίευση της 6ης δόσης, καθώς στο χθεσινό Eurogroup αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματισμένης για τις 13 Οκτωβρίου συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα έπαιρνε την σχετική απόφαση.

Στη μία μετά το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Η αναβολή της συνεδρίασης αποφασίστηκε καθώς αναμένεται πρώτα η γνωμοδότηση της τρόικας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα για έλεγχο.

Ωστόσο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα της παροχής εγγυήσεων από την Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου στήριξης. Η Φινλανδία θα λάβει ως εγγύηση ελληνικά κρατικά ομόλογα, ωστόσο θα δανείσει την Ελλάδα με όρους που θα είναι υποδεέστεροι των όρων με τους οποίους θα δανείσουν οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνάντηση που είχαν χθες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζήτησαν να δρομολογηθούν διαδικασίες διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, για άρση του πλαφόν που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και για συμφωνία μειώσεων, κατά τα πρότυπα των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι αυτό συνιστά ανατροπές με άμεσες επιπτώσεις σε θέματα εισφορών, στη φορολογία και στην αγοραστική δύναμη, με αποτέλεσμα να προκληθούν περισσότερα προβλήματα και να βαθύνει ακόμα περισσότερο η ύφεση.

Στη ΓΑΔΑ ο ΓΑΠ!!! Προσήλθε αυτοβούλως μόνος του χωρίς τον Μπένυ!!! ... δυστυχώς μόνο για επίσκεψη (βίντεο)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL68RnaX-hHYbflDu6bhJlSATJcfcbPkTV6El7p9npS5Cljf4vsG1F2i3sV6vIVAUDxfeotKEXMwxUEcbvQ3v7h-3tNG2Ex8-RgwdMi9kGs8iyar-8beku71mUQPbGUQRo1IDFtP91wsrL/s1600/gap_benny.jpegΔρακόντεια μέτρα ασφαλείας σήμερα στη ΓΑΔΑ καθώς το πρωί αναμένονταν να "προσαχθεί" ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για «θερμή υποδοχή» από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

Ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποδυκνείοντας τη σπουδαιότητα που δίνει το ΠΑΣΟΚ στ φίμωση του διαδικτύου.

Πρόκειται για τη νεοσύστατη υπηρεσία του Σώματος, με την οποία επιδιώκει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να κυνηγήσει τη δασμοφοροδιαφυγή, το οικονομικό έγκλημα, τα εγκλήματα του διαδικτύου καθώς και σύγχρονες μορφές οικονομικού εγκλήματος που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών του προσωπικού έχουν αποφασίσει να κάνουν συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αρχηγεία των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή την... Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση τους επέλεξαν για την κινητοποίηση τους την ημέρα αυτή «δεδομένου ότι οι κυβερνώντες και οι δανειστές τους προχωρούν ακάθεκτοι σε νέες "σφαγές των αμνών", χωρίς να υπολογίζουν ότι η ισοπεδωτική τους πολιτική ξεπερνά τα όρια ανοχής και αντοχής της ανθρώπινης φύσης και υπόστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας φέρονται ως ''πρόβατα επί σφαγή'', καταπατώντας κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 2 Χρόνια νέο ΠΑΣΟΚ-Γιορτή ετοιμάζει ο Καρχιμάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάσει τα δύο χρόνια κατάληψης της εξουσίας με το περίφημο λεφτά υπάρχουν. Μάλιστα λέγεται ότι στην Ιπποκράτους ο Καρχιμάκης θα κόψει και τούρτα ειδικά φτιαγμένη για τη διετία ΠΑΣΟΚ:

Άρες μάρες αλά Παπουτσή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8-Gv58EHT7BhqThpA7wC_nCuLQveuCAQqL1lVsBvLhV6MbF9a1R2J3BElcAsFOpHWuFe-xS_2IVB_lapkoLPvUhQlcYGFipo-hIjRiXawbYPu9y3Q4KXQG3-JE7yA-WF-PSJspw8qtQw/s400/engine.feed.gr.jpgΑγαπητοί φίλοι

Διάβασα την απάντηση Παπουτσή στις ερωτήσεις των κκ Κοραντή και Νάκου και θεωρώ ότι μάλλον μας περνάει για μακάκες. Γιατί εμείς μιμίκοι δεν είμαστε.

Μα καλά ολόκληρη υπουργάρα κάθεται και του σερβίρουν τα λαμόγια της ΚΥΠ ότι θέλουν; Δεν τους έχει πάρει μυρωδιά ακόμα;

Μέχρι πότε θα τους ανέχεται και μαζί μ΄ αυτόν κι εμείς, όλους αυτούς τους άσχετους; Και στις δύο απαντήσεις του αποφεύγει να μπεί στην ουσία. Ούτε λόγος για την ταμπακιέρα.

Κάθετε και μας αναφέρει ένα κάρο μακακίες για τα ενδοσυνδικαλιστικά (αλήθεια ποιόν αφορούν πλέον μετά τη λαίλαπα της κατοχικής κυβέρνησης της τρόικας;) και ούτε λέξη για το ότι αναρτήθηκε στους Η/Υ της υπηρεσίας η φωτογραφία του μακελάρη των Ελλήνων
Κεμάλ Ατατούρκ. Αντίθετα μας κάνει μια έκθεση ιδεών για την ΕΥΠ και το δημόσιο συμφέρον, ότι η ΕΥΠ λειτουργεί με γνώμονα την ηθική, τη δεοντολογία, την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια, τις αρχές της ισότητας και της ελεύθερης σταδιοδρομίας.

Σιγά ρε μεγάλε. Τα θες και τα λες αυτά; Έχουμε δει τι γίνεται. Σε μισή ώρα έκριναν τους τμηματάρχες... η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί από τα καρακόλια του Καρχιμάκη πάνε κι έρχονται... οι διώξεις είναι καθημερινή πρακτική και εσύ τον ύπνο του δικαίου.

Επειδή λοιπόν ξέρουμε τι έγινε δεν μας λέτε γιατί το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν έκανε τη μετάθεση με βάση τον κατάλογο μορίων; Ποιός είπε ότι ο διοικητής αξιολογεί συγκριτικά από τη στιγμή που υπάρχει Πάγια Διαταγή περί Μοριοποίησης των Μεταθέσεων;

Αν θέλει ας την καταργήσει και τότε να κάνει μόνος του αξιολογήσεις. και τι παπαριά είναι αυτό για τις προηγουμενες διοικήσεις. Και υπάρχουν βέβαια και άλλοι υπάλληλοι με λιγώτερα μόρια από τον υπό μετάθεση. Όλοι βέβαια ξέρουμε ότι τον τιμωρούν γιατί δεν δέχθηκε να καταθέσει
σ΄αυτόν που τον είχε πιέσει να αποσύρει την αναφορά του για τον Κεμάλ. Άρα εμπλεκόμενος στην υπόθεση, άρα δίκιο έχει ο υπό μετάθεση ότι έπρεπε να εξαιρεθεί. Αλλά γι αυτό το θέμα τουμπεκί η υπουργάρα.

Τωρα για τα περί ομαλότητας και εργασιακής ειρήνης γελάνε ακόμα και οι δικοί του. Που ζεις καημένε; Ξεχνάς τον "ξυλοκόπο" της Λέσβου; Που είχε κλείσει και σπίτι στο νησί γιατί τον ειδοποίησαν από τη διεύθυνση προσωπικού και οι συνδικάλες της παράγκας ότι πάει αλλά μετά το κράξιμο στα blogs αλλά και από τον εισαγγελέα τον έκοψαν.

Και ποιός του είπε 'ότι και στις προηγούμενες κρίσεις γινόταν το ίδιο; Ποτέ δεν είχαμε παραμάνω από δέκα αρνητικές δηλώσεις.

Για τα περί αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών και τις παραπομπές στη δικαιοσύνη καλύτερα να απαντήσουν οι ίδιοι που υποννοεί.

Σε ότι αφορά τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ ξεχνάει φαίνεται ότι τα ίδια ακριβώς ισχυρίζονταν και εγγράφως και οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΕΥΠ.

Γι αυτό και τους δώσατε τα λεφτά των εισφορών. Όσο για την ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ και εδώ μπάταρες υπουργέ όπως το Σάμινα. Γιατί δε ρωτάς τον φίλο σου τον Παπασπύρο πότε και με ποίων πρωτοβουλία κατέβηκαν από την ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ τα ονόματα του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΠ. Και κ. Παπουτσή όταν οι Συνδικαλιστές διώχθηκαν για πολιτικοσυνδικαλιστικούς και άλλους λόγους από τη δημοκρατική διοίκησή σας κατείχαν τα αξιώματα γι αυτό και η ΑΔΕΔΥ έκανε σχετική καταγγελία.Λάθος λοιπόν σας πληροφόρησαν κι εδώ τα λαμόγια που περιθάλπτεται.

Στο θέμα του διαγωνισμού τώρα. Ξέρουμε ότι κρατάτε ομήρους τα παιδιά για να ψήφιζαν στις εκλογές της παράγκας που έγιναν τα όργια και που αποκαλύφθηκαν στα blogs.

Τώρα όμως τέλειωσαν οι εκλογές. Άντε να τελειώνουμε και μ΄αυτήν την αλητεία πλέον. Και όσο για την λογογράφο των απαντήσεών σας αλλάξτε την, γιατί το ιδιότυπο στυλάκι της είναι γνωστό και την εκθέτει πλέον.

Ένας αγανακτισμένος έντιμος υπάλληλος της ΕΥΠ

http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_8339.html?utm_source=BP_recent

ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ. TO ΠΑΣΟΚ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

* Το θράσος τους δεν έχει όριο. Το ΠΑΣΟΚ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
* Τα συνδικάτα της ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου απλά παρακολουθούν και καταγγέλλουν


Οι άλλοτε εκφραστές του, ΄΄ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ΄΄ και του ΄΄ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ΄΄.

Εξελίχθηκαν σε, ΄΄ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ΄΄ και ΄΄ΜΠΕΝΥ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ΄΄.

Χωρίς ντροπή και με περίσσιο θράσος ανακοίνωσαν πως ΄΄Το ότι πτωχεύουν οι Έλληνες δεν είναι ταυτόσημο με ότι πτωχεύει η χώρα΄΄.

Χωρίς ίχνος ντροπής προχωράν σε μαζικές απολύσεις, θεωρώντας αυτές πιο δίκαιη λύση από τη μη απόλυση.

Αλήθεια που είναι οι λαλίστατοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που τάζαν Λαγούς με πετραχήλια και πως ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Που είναι οι επαναστάτες πολιτικοί του Νομού Κοζάνης που χόρευαν το 11 στις πύλες της ΔΕΗ στις απεργίες του 2008;

Τι λένε οι συνδικαλισταράδες του ΠΑΣΟΚ που τώρα χωρίζονται σε ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, σε ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥΣ για να ξεγελάσουν και πάλι τον κόσμο που είναι αγανακτισμένοι από την στάση τους;

Και οι ΔΑΚΙΤΕΣ που σφάζονται στα πόδια της ΠΑΣΚΕ για να παραμείνουν στις θέσεις εξουσίας με τις παχυλές αμοιβές και εκτός έδρας την ώρα που οι εργαζόμενοι χάνουν τους μισθούς τους που είναι κι αυτοί;

Στις μεγάλες προκλήσεις για την ΔΕΗ,

-Εφεδρεία

-Ενιαίο Μισθολόγιο με Μισθούς 1500 ευρώ.

-Πώληση μονάδων

-Ασφαλιστικό – πολυιατρεία

Θα απαντήσει το συνδικάτο;

Εάν για μια ΄΄ΛΕΞΗ΄΄ στο Νόμο Πετραλιά κάναμε δεκαεπτά (17) ημέρες απεργία, τώρα τι θα κάνουμε;

Επιτέλους θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η ΠΑΣΚΕ και τα καλά βολεμένα ΔΑΚΙΤΙΚΑ παιδιά τους;

Εμείς έχουμε δυο (2) χρόνια που τα λέμε.

Δυο (2) χρόνια που διαδηλώνουμε σε κάθε ευκαιρία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ και εφησυχάζετε ότι συμβαίνει σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας θα συμβεί και σε μας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!

Για την ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνημα

Ο Γραμματέας συντονιστικού ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ
Ο Αν/Γραμματέας συντονιστικού ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

Το ΝΟΜΙΜΟ είναι και ΗΘΙΚΟ κύριε Παπανδρέου;

Όταν οι δημοσιογράφοι κοροιδεύουν κατάμουτρα τους Έλληνες: το νόμιμο του Βουλγαράκη ήταν ανήθικο, ενώ το ΝΟΜΙΜΟ του Αντρίκου είναι ΗΘΙΚΟ;

Ζήτω το ΠΑΣΟΚ! Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η
Πατρίς!

Ελλάδα: η μόνη χώρα της Αφρικής στην Ευρώπη

taxalia.blogspot.com

"Ο Παπανδρέου σκέφτεται να παραιτηθεί"

http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Eidiseis/article1396353.ece/ALTERNATES/w460/papandreou1.560x315.jpg[Κάποτε ένα πράσινο παπαγαλάκι που του τα ακουμπάει το ΤΤ και το βουλώνει είπε ότι ο Καραμανλής δήλωσε "κουρασμένος" και έγινε σλόγκαν... τώρα μέχρι το απόγευμα το θέμα των πολύ πιο έγκυρων FT θα έχει ξεχαστεί...]

Συζητήσεις έχει προκαλέσει χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης.

Δύο φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει περάσει από το μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.

«Ο Παπανδρέου προσπαθεί εδώ και μήνες να γλιτώσει τη χώρα του από την πτώχευση, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πηγαίνουν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει και διαδηλώνουν στα οδοφράγματα. Δεν είναι να απορεί κανείς με το ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει τα πάντα στα σκουπίδια».

Επειδή, βέβαια, οι "έγκυρες πηγές" και οι "συνεργάτες" του πρωθυπουργού είναι μεγέθη ιδιαζόντως ελεγχόμενα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το δημοσίευμα είναι ακόμη μια γερμανική προβοκάτσια ή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα αυτό φέρεται να έχει προκαλέσει συναγερμό στους κόλπους της κυβέρνησης, ενώ παραμένει κεντρικό θέμα του site ακόμη και την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου. Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήρισαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ως «σκουπίδια» το δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland».

Παράλληλα, δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times υποστηρίζει πως κανένα μέτρο και καμία νέα θυσία ή λιτότητα δεν πρόκειται να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα «πιάσει» τους στόχους που έχουν τεθεί από τους δανειστές.

Όπως και να 'χει, με δεδομένη την ανασφάλεια που εμπνέει η κυβέρνηση και τα πάντα "ζωντανά" σενάρια για νέα μέτρα, τα μεταμεσονύκτια θρίλερ είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίζουμε σιγά-σιγά.