26 Νοεμβρίου 2011

Τα ΜΜ"Ε" μας κάναν "ρόμπες" των πέντε ηπείρων!

ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ

Δείτε πως -σταδιακά- έγινε αυτό με ένα σημερινό -"μικρό" αλλά χαρακτηριστικό- παράδειγμα.

Ο τίτλος/είδηση (και καλά!) είναι: "Μας έκαναν Αλβανούς των πέντε ηπείρων". Ο αναγνώστης θα σκεφτεί: Ποιος φταίει; Κοιτάξτε τώρα την εικόνα και πείτε, ποιος φταίει;; Τι; Δεν μπορείτε να δείτε παρά μόνο τον Καραμανλή;

Παπάρια μάντολες το «10 εκ κέρδος απ' τη σύλληψη φοροφυγάδων»!!

Τελευταία κυκλοφορεί απ' το ΠΑΣΟΚ το εξής καταπληκτικό:

"Περί τα 10 εκατ. ευρώ απέδωσαν στα Δημόσια Ταμεία οι συλλήψεις της Οικονομικής Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες"

Μειωμένες επικουρικές μέχρι 40%

Μέχρι και το 40% θα φθάσει η μείωση στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών που θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι περικοπές θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και θα αφορούν εκτός από τα λεγόμενα ειδικά ταμεία τραπεζών και ΔΕΚΟ και το ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δίνει συντάξεις πολλών ταχυτήτων με μεγάλες αποκλίσεις.

Γνώριζαν πως ρίσκαραν με Φέισα...

Μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι στο λιμάνι όσον αφορά την υπόθεση του Λιούμπομιρ Φέισα αφού άπαντες γνώριζαν πως ο Σέρβος έχει γυάλινα πόδια... Με λίγα λόγια ήξεραν για το ρίσκο που θα έπαιρναν...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

To μυστήριο του χαμένου Blackberry του πρώην "μίστερ ΔΝΤ"

Το σίριαλ της υπόθεσης Ντομινίκ Στρος Καν που ξεκίνησε με την κατηγορία για απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του Sofitel Νασιφάτου Ντιάλο και «έκλεισε» με την ομολογία ενός «ηθικού σφάλματος» από τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ φαίνεται πως δεν έχε κλείσει ακόμα.

Διαπραγματευτική ένταση μεταξύ Λευκωσίας - Βηρυτού για την ΑΟΖ

Σε εντατικές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους βρίσκονται Λευκωσία και Βηρυτός, με την Άγκυρα να επιχειρεί να σαμποτάρει κάθε συμφωνία.

Στην επίθεση του Άδ.Γεωργιάδη απαντά ο Χρήστος Παπουτσής

Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία, απάντησε ο κ. Παπουτσής.

Παγωμένος φάρος

Κύματα και παγωμένος αέρας πάγωσαν το φάρο στο λιμάνι του Cleveland (πέρσι το χειμώνα):

Φεύγουν επιστολές, έρχεται δόση, πάμε ταμείο... ΖΗΤΩ

Με την επιστολή Σαμαρά ξεκλείδωσε η εκταμίευση της 6ης δόσης όπως όλα δείχνουν και πλέον απομένουν οι επιστολές των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες θα έχουν σταλεί μέχρι την επόμενη Τρίτη που θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Βίντεο από τις αποδοκιμασίες ξενοδόχων στον Χρυσοχοίδη

Δείτε το:

Αν. Σαμαράς: Εθνική προτεραιότητα ο Τουρισμός

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αυτές τις δύσκολες ώρες, η Ελλάδα «θα στηριχθεί σε αυτό που είναι το μεγάλο στρατηγικό της πλεονέκτημα, τον Τουρισμό.

«Η Ελλάδα, στην καρδιά της πιο βαθιάς κρίσης, δεν μετράει μόνο της αδυναμίες της. Μετράει και τις δυνάμεις της. Και ο Τουρισμός αποδείχθηκε η μεγαλύτερη δύναμη της!», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, έχει εξωστρεφή προσανατολισμό και διαθέτει διάχυση.

Αλλαγές στις εξετάσεις για ΑΕΙ & ΤΕΙ

Αλλαγές στις εξετάσεις για ΑΕΙ & ΤΕΙ Το νέο σύστημα εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2013-14, και αφορά στα παιδιά που πηγαίνουν τώρα στην Α΄ λυκείου, επιδιώκεται να έχει την σφραγίδα της συναίνεσης των κομμάτων.


Οι βασικές του αρχές, που είναι γνωστές μέχρι στιγμής, φαίνεται πώς βρίσκουν σύμφωνα σε μεγάλο βαθμό τα κόμματα που συμμετέχουν στο διάλογο πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αίγυπτος: Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο, που καταπατήθηκε από όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Γεωργιάδης: Να μην ανακατεύεται ο Παπουτσής με τη ναυτιλία

Μετά τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη που είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη δημοσιοποίηση από τον κ. Χρ. Παπουτσή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της πειρατείας, σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξαπέλυσε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μαύρη τρύπα φέρνει μέτρα 7 δις για το 2013-15

"Μαύρη τρύπα" ύψους πάνω από 7 δισ. ευρώ την τριετία 2013 - 2015 θα πρέπει να καλύψει το οικονομικό επιτελείο με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, όπως αποκαλύπτει η επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής που κατατέθηκε στη Βουλή.

Βίντεο-Εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο: Σχηματισμός παγετώνα στον πυθμένα της θάλασσας (brinicle)

Ο σχηματισμός ενός μονοπατιού από πάγο στο βυθό της θάλασσας που στο πέρασμά του παγώνει τα πάντα, από αχινούς μέχρι αστερίες, είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που συμβαίνει σε ήρεμα νερά με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ νερού (-1,9 βαθμούς C) και αέρα (χαμηλότερη των -20 βαθμών C), όταν παγωμένη, κάτω απ' τους Ο βαθμούς, άλμη, φτάσει στον πυθμένα. Τότε σχηματίζεται το λεγόμενο "δάκτυλο του θανάτου" (brinicle) που μοιάζει σαν παγετώνας και παγώνει ότι ακουμπάει στο δρόμο του. Το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο που είναι σε γρήγορη κίνηση, γυρίστηκε για τη σειρά του BBC "Frozen Planet" και δείχνει για πρώτη φορά τη δημιουργία ενός τέτοιου brinicle. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

PAOK-Kerkyra Live Stream(ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 17:15 μμ)

Links για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Κέρκυρα:

Η ΝΑΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φώτο υψηλής ανάλυσης του NPP

Την πρώτη φωτογραφία του δορυφόρου ΝΡΡ (National Polar-orbiting Operational Environmental Satellite System Preparatory Project) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΝΑΣΑ. Ο δορυφόρος θα προσπαθήσει να καταγράψει τα επόμενα χρόνια το πως αλλάζει η Γη υπό την επιρροή του ανθρώπου.

Έληξε το lock out στο ΝΒΑ...

Όπως ανακοίνωσε ο Stern πριν από λίγο έληξε το lock out  στο ΝΒΑ αφού παίκτες και ιδιοκτήτες ομάδων τα βρήκαν μετά από 149 μέρες. Έτσι πάνε τζάμπα τα πανηγύρια των Τούρκων που περίμεναν τον Λαμάρ Όντομ προκειμένου να παίξει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΝΒΑ

Συγκρούσεις αστυνομικών και "οικΩλόγων" στη Γερμανία

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και οικολόγων διαδηλωτών σημειώθηκαν τη νύχτα στο χωριό Μέτσινγκεν της βόρειας Γερμανίας, περίπου 20 χλμ από το κέντρο αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων, όπου κατευθύνεται το ειδικό τραίνο "Κάστορας" που μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα προς αποθήκευση.

ΕΝΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Τελικά τον είχαμε παρεξηγήσει.Ο Παπανδρέου ποτέ δεν ήθελε να βάλει φόρους.Δεν ήθελε ποτέ να βάλει χαράτσια.
     Δεν ήθελε ποτέ να αυξήσει τον ΦΠΑ.
     Δεν ήθελε ποτέ να μειώσει μισθούς και συντάξεις.
     Δεν ήθελε ποτέ να εκτινάξει την ανεργία στο 25%.

Ζητούν κεφαλικό φόρο από ανέργους που έκαναν 1 μεροκάματο

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στο πυρ το εξώτερον βρίσκονται για άλλη μία φορά χιλιάδες άνεργοι που είχαν αιτηθεί την εξαίρεσή τους από τον κεφαλικό φόρο, καθώς καλούνται να τον πληρώσουν -και μάλιστα με προσαύξηση- αν έκαναν έστω κι ένα μεροκάματο το 2011.

Για να εξαιρεθεί κάποιος από την έκτακτη εισφορά πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ.

Στα ίχνη "ροζ" κυκλώματος η αστυνομία

Μεγάλο κύκλωμα που εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά γυναίκες εξαρθρώνει τις τελευταίες ώρες η αστυνομία.

Σε έρευνες στην Αθήνα και άλλες πόλεις συνελήφθησαν περισσότερα από δώδεκα άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι έκλειναν ερωτικά ραντεβού αλλοδαπών γυναικών με διάφορους πελάτες.

Παρελήφθη η επιστολή Σαμαρά, λέει η Κομισιόν και παραπέμπει στο Eurogroup

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την επιστολή Σαμαρά, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί χωρίς να κάνει άλλο σχόλιο σχετικά με το περιεχόμενό της. Πρόσθεσε ότι η επιστολή θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης.

Πάει προς παράταση η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου

Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι το επόμενο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ήδη ο κ. Γιώρος Καρατζαφέρης δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση χρόνος να ολοκληρώσει το έργο της. Αφήνει έτσι ανοικτό ποιό είναι το έργο της κυβέρνησης. Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαγγέλης Βενιζελός στην ομιλία του στην Βουλή μίλησε για εκλογές μετά το πρώτο εξάμηνο. Αλλά και ο πρωθυπουργός είπε ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ενδεικτική.

"Ο μέσος Γερμανός έχει την Ελλάδα στην καρδιά του"

Τις αυξημένες αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα επισημαίνει άρθρο της φλαμανδόφωνης εφημερίδας « De Tijd” , που δημοσιετηκε χθες, υπό τον τίτλο “Γερμανοί τουρίστες ενισχύουν την ελληνική οικονομία”.

Υπολόγισαν λάθος την ανεργία στον προϋπολογισμό και μετά περιμένουν να εκτελεστεί σωστά...

- Φόβοι ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι καταδικασμένος λόγω.. υπεραισιοδοξίας
- Υπολόγισαν την ανεργία στο 17,1% για το 12 ενώ η Eurostat την βλέπει 18,4%
- Θα βγάλουν από το καπέλο νέα εισπρακτικά μέτρα;


Από την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο αυτός ξεκινά με λάθη...

Στο Eurogroup της Τρίτης η απόφαση για εκταμίευση της 6ης δόσης, λέει ο Σόιμπλε

Στην προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup τη Τρίτη θα αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η δήλωση έγινε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ολλανδία Γιαν Κις ντε Γιάγκερ και τη Φινλανδία Γιούτα Ούρπιλαινεν για την προετοιμασία του Eurogroup.

«Λαϊκά ομόλογα» εκδίδει το Βέλγιο, μετά την εκτίναξη του κόστους δανεισμού από τις αγορές

Στην αποταμιευτική ικανότητα των Βέλγων προσβλέπει η κυβέρνηση της χώρας για την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, καθώς το κόστος δανεισμού από τις αγορές αγγίζει πλέον το απαγορευτικό επίπεδο του 6%.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου (από τον Ιούνιο του 2010) κάλεσε χθες (Πέμπτη) τους συμπατριώτες του να στηρίξουν την προσπάθεια δανεισμού της (μεταβατικής) κυβέρνησης με ανεκτό κόστος ανακοινώνοντας την έκδοση ομολόγων με επιτόκιο 4%.

Καρατζαfuhrer: Όλη η βαρυσήμαντη επιστολή του όπου εξηγεί στο λαό πως για 67η φορά έσωσε τη χώρα

Μέσω της εφημερίδας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό την οποία την κοινοποιεί στους δανειστές μας.Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφού πρώτα κάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το πως έφτασε στο χείλος του γκρεμού η ελληνική οικονομία, δηλώνει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της, που είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου.

Reuters: Σκληραίνει τους όρους του PSI η ελληνική κυβέρνηση-Ο ΟΔΔΗΧ διαψεύδει

Μεγαλύτερη μείωση της καθαρής παρούσας αξίας των ομολόγων σε σχέση με το 50% που έχουν αποδεχθεί οι τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής τίτλων που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου φέρεται να διεκδικεί η ελληνική πλευρά.

Νέα διαδικτυακή υπηρεσία για τα φορολογικά στοιχεία

Τη λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας «Βασικά Στοιχεία Φορολογουμένου (για Μη Φυσικό Πρόσωπο)» ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.