31 Δεκεμβρίου 2011

Σε λίγο έρχεται κι ο Άι Βασίλης (φώτο)

Και είναι και πολύ αγαπητός στα παιδιά... Δείτε τον:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Καλή χρονιά και υγεία σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους... 
και σ'αυτούς που δεν μας αγαπάνε όπως λέει ο Παπακωνσταντίνου

Σαμαράς: «Να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας»


«Η καλύτερη ευχή είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας», τονίζει στο μήνυμά του για το νέο έτος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Απευθύνοντας ευχές για «καλή χρονιά σε όλους, στον καθένα ξεχωριστά και στην πατρίδα μας», ο πρόεδρος της ΝΔ εύχεται το 2012 «να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας και την αρχή της ελπίδας για την Ελλάδα μας».

Και αφού επισημαίνει ότι «στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας», καταλήγει ότι «η καλύτερη ευχή για το νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας».

Παπούλιας: "Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος"... ρε άιντε και γαμήσ@@

Την αναγκαία συναίνεση όλων μελών της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστών, του πνευματικού κόσμου, των επιχειρηματιών και των κρατικών λειτουργών, με τον ίδιο να την εγγυάται προσωπικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Πόσα θα χάσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι απο 1η Ιανουαρίου 2012

- Διπλό μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις με την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς
- Απο 7 μέχρι 100 ευρώ οι μειώσεις κάθε μήνα
- Τι λέει η εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών
- Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα

Περίπου 4 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δούν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά απο την 1η Ιανουαρίου του 2012 με την εφαρμογή της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης φόρου, λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας με αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ αλλά και της παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς, η οποία θα εφαρμόζεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.

Φουριόζα" η τρόικα για νέα μέτρα

Με απαιτήσεις για μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και για απολύσεις στο Δημόσιο καταφθάνουν οι δανειστές της Ελλάδας μετά τις 15 Ιανουαρίου ώστε να ανάψουν το πράσινο φως για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ύψους 130 δισ. ευρώ.

Τα κυριότερα διεθνή γεγονότα το 2011

Δείτε τα:

ΖΩΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡA

της Sally Adee

Ο χρόνος είναι χρήμα, όπως συνηθίζουμε να λέμε, ωστόσο στις μέρες μας η θέση των δεικτών του ρολογιού σημαίνει πολύ περισσότερα από μια λαϊκή ρήση. Τα ρολόγια δεν μας ειδοποιούν μόνο για το πότε πρέπει να σηκωθούμε. Χάρη στην εξάρτησή μας από τα GPS, βοηθούν επίσης στο να έχουμε ρεύμα, τηλέφωνα που είναι συνδεδεμένα, αλλά και στο να ταξιδεύουν χωρίς προβλήματα πλοία και αεροπλάνα.

ΧΡΟΝΟΥ ΑΙΣΘΗΣΗ


της Linda Geddes

Μπορείτε να μετρήσετε πέντε δευτερόλεπτα από μέσα σας; Το πιθανότερο είναι ότι αν το κάνατε και ελέγχατε το πώς τα πήγατε με ένα χρονόμετρο, θα ήσασταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Εχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί πώς ο εγκέφαλός σας κάνει αυτόν τον μεγάλο άθλο; {AR}

Η αντίληψη του χρόνου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και διαρκή μυστήρια σχετικά με τον εγκέφαλο. Ενώ κατανοούμε καλά τη μέτρηση του χρόνου σε κλίμακα χιλιοστών του δευτερολέπτου η οποία αφορά τις λεπτές κινήσεις, καθώς και σε ό,τι αφορά τους κιρκαδικούς ρυθμούς του 24ωρου κύκλου, το πώς αντιλαμβανόμαστε συνειδητά το πέρασμα των δευτερολέπτων και των λεπτών – το πώς δηλαδή χρονομετρούμε τα διαστήματα – παραμένει ένα πεδίο ομιχλώδες.

Χρόνος - ακορντεόν

Μια πλήρης θεωρία για την αντίληψη του χρόνου θα πρέπει να δίνει την εξήγηση στο γιατί ο χρόνος είναι τόσο... ελαστικός. Η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες και η νικοτίνη έχει φανεί ότι επιταχύνουν την αντίληψη του χρόνου, ενώ ορισμένα αντιψυχωσικά φάρμακα την επιβραδύνουν. Ολες αυτές οι ουσίες παρεμβαίνουν στην παραγωγή του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη. Ατομα με διαταραχές στο σύστημα παραγωγής της ντοπαμίνης, όπως οι ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον ή σχιζοφρένεια, εμφανίζουν επίσης προβλήματα στην αντίληψη του χρόνου.

Ο χρόνος μπορεί να... επιμηκυνθεί ή να... συρρικνωθεί και με άλλους τρόπους. Φαίνεται ότι επιβραδύνεται όταν φοβόμαστε, ενώ «κυλά σαν νερό» όταν διασκεδάζουμε. Ο χρόνος φαίνεται να περνά πιο γρήγορα όσο γερνάμε.

Το κλειδί σε αυτούς τους γρίφους ίσως κρύβεται στο πώς σκεφτόμαστε ότι αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο. «Εχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο χρόνος είναι ένα μόνο πράγμα, ωστόσο μπορούμε να πάρουμε διαφορετικές πτυχές του χρόνου και να τις διαχειριστούμε ξεχωριστά από τις υπόλοιπες» αναφέρει οΝτέιβιντ Ιγκλμαν από το Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ στο Χιούστον του Τέξας. Αυτό πιθανώς σημαίνει ότι και η αντίληψη που έχουμε για τον χρόνο αποτελείται από πολλές παραμέτρους.

Το πείραμα της ελεύθερης πτώσης

Ισως η καλύτερη εξήγηση σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο μπορεί να δοθεί μέσα από ένα πείραμα στο οποίο ο Ιγκλμαν έπεισε εθελοντές να πέσουν με την πλάτη σε ένα δίχτυ ασφαλείας που βρισκόταν 30 μέτρα πιο κάτω. Ο ειδικός είχε ζητήσει από τους εθελοντές να κοιτάζουν κατά την πτώση τους μια μικρή οθόνη LED που φορούσαν στον καρπό τους, η οποία έδειχνε έναν αριθμό που εναλλασσόταν με την αρνητική εικόνα του 20 φορές το δευτερόλεπτο. Συνήθως η εναλλαγή αυτή είναι πολύ γρήγορη για να την αντιληφθεί κάποιος, εάν όμως ο «εγκεφαλικός χρόνος» πράγματι επιβραδύνεται όταν φοβόμαστε, τότε οι εθελοντές θα έπρεπε να είναι σε θέση να διαβάσουν τον αριθμό.

Παρ’ ότι οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως η πτώση τούς φάνηκε να διήρκεσε 35% περισσότερο από τα 2,5 λεπτά στα οποία έλαβε χώρα, κανένας τους δεν μπόρεσε να διαβάσει τον αριθμό στην οθόνη.

Το «καινούργιο» διαρκεί περισσότερο
Ο λόγος για τον οποίο ο χρόνος φαίνεται να επιβραδύνεται όταν κάποιος πέφτει είναι, σύμφωνα με τον Ιγκλμαν, ότι οι έντονες ή καινούργιες καταστάσεις κερδίζουν την προσοχή μας και κάνουν τον εγκέφαλό μας να «ρουφά» περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο Ιγκλμαν έχει δείξει ότι όταν ο εγκέφαλος εκτεθεί επανειλημμένως στην ίδια εικόνα και στη συνέχεια έλθει αντιμέτωπος με μία άλλη εικόνα, η καινούργια εικόνα φαίνεται να διαρκεί περισσότερο, παρ’ ότι εκτίθεται για το ίδιο χρονικό διάστημα με την παλιά. Ο εγκέφαλος καταναλώνει επίσης περισσότερη ενέργεια όταν εκτίθεται στη νέα εικόνα. «Ο χρόνος που φαίνεται ότι διαρκεί κάτι συνδέεται με την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να καταγράψει ένα γεγονός» λέει ο Ιγκλμαν.

Αυτή η παρατήρηση ίσως βοηθά στο να εξηγηθεί και το γιατί ο χρόνος επιταχύνεται καθώς γερνάμε. Για τα παιδιά τα πάντα είναι καινούργια με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες πληροφορίας σχετικά με τον κόσμο. Καθώς γερνάμε όμως και ο εγκέφαλός μας έχει μάθει πια τους κανόνες του κόσμου, σταματά να καταγράφει τόσες πληροφορίες. «Είναι σαν να έχει φτάσει το τέλος του καλοκαιριού και κοιτώντας πίσω να μην έχεις και πολλά να θυμηθείς, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο χρόνος πέρασε πιο γρήγορα» εξηγεί ο Ιγκλμαν. Αυτό ίσως μαρτυρεί ότι μπορούμε να παρατείνουμε τη ζωή μας προσπαθώντας να χωρέσουμε μέσα της όσο περισσότερες και διασκεδαστικότερες εμπειρίες μπορούμε. Το πρόβλημα είναι να... βρούμε τον χρόνο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΟΤΕ ΓΕΡΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Nα πάμε στο Διάστημα;

Ο ρώσος αστροναύτης Σεργκέι Κρικάλεφ κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης παραμονής στο Διάστημα – συνολικά 803 ημέρες. Αν και η έλλειψη βαρύτητας που υπάρχει εκεί αύξησε την ηλικία του, η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε από την «ανανεωτική» επίδραση της μεγάλης ταχύτητας.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο παιδογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Μόλις ολοκληρώθηκε η προπόνηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (31/12), οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Λάσλο Μπόλονι και ο Παντελής Κωνσταντινίδης, επισκέφτηκαν το παιδογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οι ποδοσφαριστές του "Δικεφάλου" μοίρασαν στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, δώρα, αυτόγραφα, αλλά, κυρίως, τις ευχές τους και χαμόγελα εν όψει της νέας χρονιάς.

Οι φονικότερες καταστροφές του 2011 (γράφημα)

Δείτε το γράφημα:

Πρώτα τα σύνορα, μετά τα σπίτια μας και ο Θεός βοηθός

Από το τι κάνουν και λένε οι πολιτικοί πολύ αμφιβάλλω αν έχουν κατανοήσει πλήρως τι μπορεί να μας συμβεί μέσα στο 2012. Απαξ και συζητούν ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΤΙΠΟΤΑ και ποιος ο πρωθυπουργός της μαύρης φτώχειας, και άκουσον άκουσον, αν παρέμβαινε ποτέ η πολιτική στη δικαστική εξουσία, δεν περιμένω και πολλά περισσότερα. Κολλήσαμε στο Α-Β. Κι όμως, ακόμα και στο «καλό» σενάριο, όπου αποφεύγουμε τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή (που δεν μπορεί να αποκλειστεί), είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ’μαστε στην ουσία πτωχευμένοι, μ’ ένα κράτος καταρρακωμένο κι έναν λαό πληγωμένο, ταλαιπωρημένο και απελπισμένο. Κι αυτό, επαναλαμβάνω, είναι το ΚΑΛΟ σενάριο! Γιατί το ΚΑΚΟ θέλουμε να το ξορκίσουμε μέρες που ’ναι και αδυνατούμε να το προδιαγράψουμε για λόγους αυτοσυντήρησης: πέφτει «κόφτης» στον εγκέφαλο για να μην καούν τελείως τα μυαλά.

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την υποδοχή του 2012

Τη νέα χρονιά υποδέχθηκε πρώτη με πυροτεχνήματα και εκδηλώσεις η Νέα Ζηλανδία. Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2012.

Η κακοκαιρία που επικρατεί στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Χιόνια στη Μακεδονία, αλυσίδες στους δρόμους της

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκεύης και συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο. Σε ορεινές περιοχές πάντως είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Την αλλαγή του χρόνου θα γιορτάσουν οι τροχονόμοι σε ειδική εκδήλωση στον Λευκό Πύργο

Ειδική εκδήλωση προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου διοργανώνει σήμερα τα μεσάνυχτα (στις 12.00 το βράδυ) η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα της χθεσινής ληστείας

Σε κρίσιμη κατάσταση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται η 47χρονη ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στην Πολίχνη, που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς ληστών οι οποίοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν το κατάστημα. Η γυναίκα υπεβλήθη σε εγχείρηση στο μάτι καθώς της αφαιρέθηκαν θραύσματα από σφαίρες, ωστόσο φέρει μεγάλο οίδημα στον εγκέφαλο.

Το 34,4% προτιμά η διαπραγμάτευση για νέα σύμβαση να γίνει από νέα κυβέρνηση

Mε 8,8 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ προηγείται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το "ΒΗΜΑ της Κυριακής". Συγκεκριμένα, βάσει της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 21,4% έναντι 12,6% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,2%, ο ΛΑΟΣ με 5,3% και η Δημοκρατική Αριστερά με 5%.

Ίσα ρε Σπυράκη που θα μας πεις και ψέμματα ότι οι ορκωτοί εκτιμητές είπαν ότι το δημόσιο είχε ζημιά από το Βατοπέδι!!!

Διαβάστε αριστερά τι γράφει η Μ. Σπυράκη στο aixmi... " το Δημόσιο υπέστη ζημιά από την ανταλλαγή , όπως είπαν οι Ορκωτοί Εκτιμητές"...

Γερμανία: Επιθυμεί η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις;

Οι παραιτήσεις των δύο Ελλήνων εισαγγελέων προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στη Γερμανία. Βουλευτές των χριστιανικών κομμάτων αντιδρούν με απορία στο νέο επεισόδιο της ελληνικής «δημοσιονομικής τραγωδίας», όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά η εφημερίδα Handeslblatt. Αμφισβητούν έντονα τη διάθεση για μεταρρυθμίσεις και την τιθάσευση του χρέους στο ορατό μέλλον.

Βιεϊρίνια : "Τίτλος με τον ΠΑΟΚ και βλέπουμε..."

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν έκρυψε ότι στο μέλλον θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τόνισε ότι λείπει ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην οικογενειά του και έκανε μια μίνι ανασκόπηση του 2011.

Ο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Realnews" αναφέρθηκε επίσης, στις διαφορές που είχε όταν πρωτοήρθε με σήμερα, για τις καλές και κακές στιγμές του 2011, για την Εθνική Ελλάδας, τον Φερνάντο Σάντος αλλά και τα στημένα παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η ΝΔ προς τους Έλληνες όλης της Οικουμένης

Επ’ ευκαιρία της ανατολής του νέου έτους 2012, η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τις πιο θερμές ευχές για υγεία και προκοπή σε όλους τους Έλληνες της Οικουμένης.

Δραχμή σημαίνει επιστροφή στη δεκαετία του '50, τονίζει ο Γ.Προβόπουλος

Με αληθινή κόλαση παρομοιάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή, προβλέποντας σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη και δυσκολίες στη λειτουργία νοσοκομείων, σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν από το Πάσχα, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς

«Ναι» στην ευελιξία, αλλά «όχι» στην ανοχή λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τονίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία κωλυσιεργία και ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν πριν από το Πάσχα.

Γιατί το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί

Πολλοί κάνουν λόγο ότι η Ελλάδα είναι ανοργάνωτη, σπάταλη και χωρίς σοβαρότητα και για αυτό τον λόγο δεν έχουμε καταφέρει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς την τρόικα. Πιο συγκεκριμένα, ότι δεν έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πόρους ώστε να αποπληρώσουμε τους πιστωτές μας.

Μπροστινός του Μάκη ο επενδυτής;

Αυτό να δω και πιστεύω πως σε αυτή την ΑΕΚ θα τα έχω δει όλα... Το τελευταίο σενάριο που ακολουθεί είναι πέρα για πέρα τρομακτικό για την ομάδα της Ένωσης εφόσον τεθεί σε ισχύ...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com