Αμηχανία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δημοσιοποίηση τηλεγραφήματος από το Wikileaks,το οποίο φέρει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκβίαζε τον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Μπουγιούκανιτ με «ροζ» βίντεο της κόρης του.
Το τηλεγράφημα Αμερικανών διπλωματών με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2008 ανέφερε ότι η αστυνομίας της Τουρκίας είχε στην κατοχή της «φωτογραφίες και ντοκουμέντα σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα» της κόρης του Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, Μπενκού.
Η τουρκική εφημερίδα «Aydınlık» δημοσίευσε το τηλεγράφημα και ανέφερε ότι αυτά τα ντοκουμέντα χρησιμοποιήθηκαν από τον Τούρκο πρωθυπουργό προκειμένου να εκβιάσει τον τότε επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο εκβιασμός φέρεται να πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές στον τουρκικό Τύπο, στη μυστική συνάντηση των δύο ανδρών στις 4 Μαΐου του 2007 στο Παλάτι Dolmabahce της Κωνσταντινούπολης. Να σημειωθεί ότι ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο του τετ-α-τετ.
Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αποκλείει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται ρεπορτάζ στον τουρκικό Τύπο για εκβιασμό του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων από τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Τον Μάιο του 2008 ο αρθρογράφος της εφημερίδας Birgun, Fikri Saglar ισχυρίστηκε σε κείμενο του ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός εκβίαζε τον Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, ο οποίος υποχρεώθηκε να σταματήσει τη σφοδρή κριτική που ασκούσε στη κυβέρνηση. Βέβαια, ο αρθρογράφος υποστήριξε ότι ο εκβιασμός έγινε με στοιχεία για κατάχρηση από την γυναίκα του Μπουγιούκανιτ.
Τότε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού όσο και το Γενικό Επιτελείο είχαν εκδώσει ανακοινώσεις και διέψευδαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα. Μάλιστα το γραφείο του Ερντογάν είχε αποκαλέσει «αναίσχυντα ψεύδη» τα όσα ανέφερε ο αρθρογράφος.
Στη συνέχεια ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μηνύσει τον αρθρογράφο καθώς και την τουρκική εφημερίδα, Vatan που αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε ο Fikri Saglar, και ζητούσε 50.000 και 20.000 δολάρια αντιστοίχως.