03 Ιανουαρίου 2013

Ποινική δίωξη στο ΙΕΚ Ξυνή

Ποινική δίωξη κατά του ΙΕΚ Ξυνή ασκήθηκε για πλαστογραφία μετά χρήσης εναντίον του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία επισίει ποινή κάθειρξης έως και...
ισόβια και προέκυψε από στοιχεία που συλλέχθηκαν μετά την επιδρομή του ΣΔΟΕ στο ΙΕΚ τον περασμένο Οκτώβριο.

Τότε σύμφωνα με δημοσίευμα,η διοίκηση του ομίλου ισχυρίζονταν ότι επρόκειτο για τακτικό έλεγχο και έσπευσε να στείλει και σχετικά δελτία Τύπου.

Τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η υπόθεση ήρθε στο φως με το θέμα των πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων, με το ΙΚΑ να στέλνει στον εισαγγελέα την υπόθεση «Ξυνή».

Υπήρξε για αυτό και πόρισμα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ το θέμα έφθασε και στη Βουλή μέσω ερώτησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Όμως πέρα από τις οφειλές των δύο εταιριών του ομίλου προς το ΙΚΑ, οι οποίες ανέρχονται σε 5.850.000 ευρώ (μάλιστα η εταιρία ΙΕΚ-Τοπικό Ευρωπαϊκό Α.Ε. έχει σήμερα οφειλές περίπου 3.650.000 ευρώ και δεν έχει κάνει ρύθμιση) προκύπτει ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα.

Το ΣΔΟΕ από καιρό προσπαθεί να διαλευκάνει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Βάσει της υπ’ αριθμόν ΑΟΙΕ/2010 Εισαγγελικής Παραγγελίας, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει ουσιαστικό έλεγχο, γιατί υπήρξε από την πλευρά «Ξυνή» άρνηση (δηλαδή μη επίδειξη στοιχείων) σε τρεις τουλάχιστον ελέγχους διαφορετικών συνεργείων του ΣΔΟΕ, όπως έγραψε τον Οκτώβριο η εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Πηγή: enikos.gr / Νίκος Χατζηνικολάου... κουμπάρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ;)