11 Οκτωβρίου 2013

Ο Αβραμόπουλος κερνάει πόνο: Επανεφάνιση μηχανοκίνητων μονάδων στην παρέλαση

[Παρότι συχνά τον κράζουμε τον Αβραμόπουλο. γι' αυτή την απόφαση πρέπει να του πούμε ΜΠΡΑΒΟ. Και φυσικά οι στρατιωτικοί γελάνε με τις αστειότητες του Πάρη στο onalert.gr που υπονοεί ότι διαφωνούν γιατί "το όποιο κόστος όσο χαμηλό κι αν είναι επιβαρύνει κι άλλο μεγάλο αριθμό στρατιωτικών". Διαφωνούν μάλλον οι 5-6 ΣΥΡΙΖΑίοι με τους οποίους συζητάει ο Πάρης Καρβουνόπουλος καθώς...
η συντριπτική πλειοψηφία των αξιωματικών ήταν ανέκαθεν υπέρ των παρελάσεων... χώρια που η επανεμφάνιση των μηχανοκίνητων μονάδων θα ανεβάσει το ηθικό του κόσμου και θα ρίξει το ηθικό των ηλιθίων]

“Μηχανοκίνητα με μέτρο” και μόνο από μονάδες που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη (προφανώ απ' το Λιτόχωρο) θα χρησιμοποιηθούν στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για να είναι το κόστος όσο το δυνατόν μικρότερο. Οι διευκρινήσεις προέρχονται... από πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ οι οποίες επίσης διευκρινίζουν ότι η αποφαση να γίνει δεκτή η εισήγηση του ΓΕΕΘΑ ανήκει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας που θέλει να στείλει ένα μήνυμα “τέλος η μιζέρια”.


Γράφει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. «Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος (φωτογραφία) μόλις ανέλαβε και πάλι υπουργός Εθνικής Αμυνας θέλησε να δώσει την παλαιά αίγλη που είχαν οι Ενοπλες Δυνάμεις προ οικονομικής κρίσεως. Ετσι, σας πληροφορώ ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν πιθανότατα και μηχανοκίνητα τμήματα, αλλά και κάθε τύπος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε μικρό βεβαίως αριθμό αλλά θα συμμετάσχουν. Αλλωστε όπως μου είπαν, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο ειδικά για την παρέλαση ειπώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ότι τα μαχητικά αεροσκάφη έχουν πολύ καιρό να συμμετάσχουν σε παρελάσεις.
Τα τανκς, λοιπόν, πρόκειται εμφανισθούν και πάλι στη Θεσσαλονίκη γιατί όπως έλεγε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, «τα τανκς είναι για να υπερασπίζονται τη δημοκρατία και όχι για να την καταλύουν». Απλώς να υπενθυμίσω ότι λόγω οικονομικής κρίσεως είχε αποφασιστεί να μη συμμετέχουν τα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις για τις εθνικές επετείους ούτε να πετούν τα F-16 και τα Μιράζ 2000, ή τα Σινούκ και τα Απάτσι πάνω από τον χώρο των επισήμων. Είχαν πει τότε, εάν θυμάμαι καλά, ότι η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων και των μαχητικών αεροσκαφών κόστιζε. Και όχι μόνον αυτό αλλά τους αντέγραψαν και οι Κύπριοι και στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου (στην οποία παρέστη και ο κ. Αβραμόπουλος) παρήλασαν λόγω κρίσης μόνο τα πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς.»