22 Φεβρουαρίου 2014

Σε κλοιό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Μητσοτάκης στην Καρδίτσα

Θυμάστε πριν από τρία χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και όπου πήγαιναν να μιλήσουν οι υπουργοί και βουλευτές του, μαζεύονταν ΣΥΡΙΖΑ, Ανταρσίες και λοιποί μπαχαλάκηδες και πετούσαν πέτρες, γιαούρτια, έβριζαν και πολιορκούσαν τις εκδηλώσεις; Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι ετοιμάζουν και τώρα, αν καταλάβαμε καλά αυτά που έγιναν την Παρασκευή στην Καρδίτσα. Εκεί πήγε καλεσμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κόψει την πίτα της ΝΟΔΕ, άλλωστε έχει μακρά παράδοση η οικογένεια στο να κόβει πίτες. Τι το ’θελε; Εδώ και μέρες του ετοίμαζαν θερμή υποδοχή, όχι οι Καρδιτσιώτες αλλά όλη η Θεσσαλία. Μαζεύτηκαν λοιπόν άτομα από όλον τον κάμπο για να τον αποδοκιμάσουν επειδή, λένε, κάνει απολύσεις και βάζει κόσμο σε διαθεσιμότητα. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ως υπουργός δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε και μακάρι να είχε προχωρήσει σε καμιά μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα. Μόνο τον Οργανισμό Κωπαϊδας κατάργησε αλλά εν πάση περιπτώσει.

Στην Καρδίτσα έγινε χαμός κι έκλεισαν οι δρόμοι που οδηγούσαν στο ξενοδοχείο στο οποίο θα κατέλυε ο κ. Μητσοτάκης με αποτέλεσμα να τον φυγαδεύσουν από άλλο δρόμο. Μάλλον θα έκαναν… ράλι 4Χ4 για να μην «τσαλακωθεί» ο υπουργός.

Τα λεωφορεία που είχαν φτάσει με καμιά 500αριά άτομα απ’ όλη τη Θεσσαλία, έκοψαν το δρόμο και προκλήθηκε ένταση αφού δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά για να ανοίξει ο δρόμος. Οι συγκεντρωμένοι, σχολικοί φύλακες, νοσοκομειακοί, δάσκαλοι, αγρότες του Μπούτα και άλλοι πολλοί που επιστρατεύτηκαν για να υποδεχθούν τον «υπουργό των απολύσεων», έκαναν το τζέρτζελό τους και αποχώρησαν αφού μετά από διαβουλεύσεις επιτράπηκε σε μια αντιπροσωπεία 6 διαδηλωτών να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίο πέραν των αιτημάτων της συγκέντρωσης για μόνιμη δουλειά σε όλους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκε και η αγανάκτηση για την αντιμετώπιση που είχαν οι διαδηλωτές από την αστυνομία.

Όσο για τα επεισόδια, όπως λένε οι γνωρίζοντες την Καρδίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί δεν μπορεί ούτε… τα νερά της λίμνης Πλαστήρα να κινητοποιήσει. Όλη τη δουλειά την έκανε ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που όλες τις ημέρες καλούσε σε γενικό ξεσηκωμό και φυσικά ο Μπούτας που ως υποψήφιος περιφερειάρχης, έπρεπε να κινητοποιήσει τις… πλατιές λαϊκές μάζες που λέει και το ΚΚΕ. Δεν του βγήκαν τα αγροτικά μπλόκα και σαν παλιά καραβάνα στους αγώνες κάνει ότι είναι δυνατόν για να προκαλέσει ένταση.

Αλλά να μαζεύεις κόσμο από όλο τον κόσμο για τον Μητσοτάκη, και δη για τον Κυριάκο, αυτό πάει πολύ. Και του έδωσαν μεγάλη αξία και απέτυχαν παταγωδώς.